arrow_drop_up arrow_drop_down
Jura koffiermachine

Jura koffiemachine kopen? Alle series gereviewd met koopadvies

Dit handig overzicht helpt je bij het kiezen van de juiste Jura koffiemachine

Jura koffiermachine

Jura koffiemachine kopen? Alle series gereviewd met koopadvies

Dit handig overzicht helpt je bij het kiezen van de juiste Jura koffiemachine

Waarom een Jura volautomatische koffiemachine?

Een Jura koffiemachine is zeer populair bij veel koffieliefhebbers. De mooie volautomaten zijn van hoge Zwitserse kwaliteit en zetten een heerlijk kopje koffie dat eenvoudig aan te passen is aan je eigen smaak. Naast het feit dat deze apparaten zeer mooi ogen en ze heerlijke koffie zetten, zijn ze ook zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn deze machines te bedienen met de smartphone, dit maakt ze Corona safe.


Jura focust zich 100% op koffie, waardoor je zeker mag zijn van de duurzaamheid van deze koffiemachines. Wij vinden duurzaamheid naast functionaliteit een van de meest essentiële onderdelen, zodat efficiency in onze serviceverlening kan worden gegarandeerd.


Op deze pagina leggen we alle voordelen van deze Zwitserse machines uit. Elke koffiemachine voor thuis en professioneel gebruik is individueel en uitgebreid gereviewd met koopadvies.


9 redenen om een Jura koffiemachine te kopen

1. Heerlijke koffie met één druk op de knop

Sommige mensen vinden het leuk om met een halfautomatische koffiemachine of zelfs percolators aan de slag te gaan om een lekker kopje koffie te maken. Helemaal prima natuurlijk, maar er zijn ook veel mensen die het liefst met één druk op de knop een heerlijk kopje koffie zetten. Dat kan met de koffieautomaten van Jura, die voor iedereen eenvoudig in gebruik zijn.

2. Jura maakt gebruik van de nieuwste technologieën

Espresso wordt niet meer gezet door een straal warm water met hoge druk door koffie te persen. Nee, Jura maakt gebruik van het Pulse Extraction Proces, waarbij dit in pulserende bewegingen gebeurt. Hierdoor komt er meer smaak vrij en dat proef je terug in je koffie!


Jura investeert veel tijd en geld in innoverende technieken waardoor de koffie steeds lekkerder wordt. Denk bijvoorbeeld ook aan het Intelligent Pre Brew Aroma System, waarbij de koffie alvast even geweld wordt voordat de extractie plaatsvindt. Ook bij dit proces komt het ten goede van de smaakontwikkeling van de koffie. En als de zetbeurt is afgelopen wordt de hele zetgroep leeggezogen met de Vacuüm Clean technologie, zodat de machine altijd schoon en droog blijft.

3. Eenvoudig te gebruiken

Zoals al gezegd zet je met een Jura koffiemachine altijd met één druk op de knop koffie. De verschillende machines hebben natuurlijk allemaal verschillende methoden rondom het display en het gebruik, maar voor alle koffieapparaten geldt dat ze eenvoudig in gebruik zijn. Veel van de automaten hebben een groot display waarop je de diverse koffiedranken kunt zien. Vervolgens ga je met de draaiknop, knoppen of het touchscreen naar het juiste drankje.


Als je geen zin hebt om op te staan is het voor veel apparaten voor thuisgebruik mogelijk om deze via een app op je telefoon te bedienen. Deze apparaten hebben een Bluetooth aansluiting of zijn geschikt om de Smart Connect-adapter aan te sluiten. In de app selecteer je het drankje en vervolgens zet de machine de koffie. Vergeet er niet een kopje onder te zetten!


Voor de apparaten waarbij het mogelijk is om koffie met melk te zetten is de bediening ook zeer eenvoudig. Er zijn enkele goedkopere apparaten waarbij je zelf de melktoevoer moet openen en sluiten, maar bij de meeste automaten gaat dit automatisch. De Jura-machines hebben geen melkreservoir, maar dat is niet iets wat je wilt, want de melk zal te warm worden en niet meer goed zijn. Gelukkig biedt Jura talloze opties voor een extern melkreservoir dat je rechtstreeks kan aansluiten op de melkslang.

jura koffiemachine bediening

4. Gemakkelijk te onderhouden

Veel mensen zijn bang dat een Jura koffiemachine veel onderhoud vereist, maar dit valt zeer goed mee. Je wilt natuurlijk dat zo’n mooie automaat lang meegaat, dus dan is het van uiterst belang dat je je machine goed onderhoudt. De onderhoudsprogramma’s gaan grotendeels automatisch, zo geven de machines zelf aan wanneer het tijd is om een bepaald programma te doorlopen. Vervolgens hoef je alleen het juiste middel in het apparaat te doen en de rest gaan vanzelf! Zo blijft de machine lang schoon en als nieuw.

5. Energiezuinige apparatuur

De meeste koffiemachines van Jura zijn voorzien van een Energie Spaar Modus. Hierdoor wordt er minder elektriciteit gebruikt bij het zetten van een kop koffie. Daarnaast kun je instellen dat de machine na een x aantal minuten inactiviteit op standby-modus gaat. De apparaten zijn echte krachtpatsers, maar zullen desondanks je energierekening niet omhoog laten schieten. Zelfs niet bij veel gebruik.

6. Zwitserse betrouwbaarheid

Jura koffiemachines worden geproduceerd in een Zwitserse fabriek. Hier wordt gewerkt met hoogwaardige materialen. Aangezien de machine altijd zelf de nodige onderhoudsprogramma’s aanvraagt, zal de machine voor langere tijd betrouwbaar werken. Mocht er toch een grondige onderhoudsbeurt nodig zijn dan worden de gegevens van jouw apparaat naar Zwitserland verstuurd. Op deze manier kan Jura altijd door blijven ontwikkelen. Ook is het mogelijk om nieuwe software op het apparaat te zetten, zodat deze altijd up-to-date blijft.

7. Lange levensduur

Het lijkt misschien vervelend dat het apparaat steeds om onderhoudsprogramma’s vraagt, maar uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je jarenlang van je machine kunt genieten. Waar een goedkopere machine misschien na een paar jaar aan vervanging toe is, kan een Jura wat langer meegaan. Jura zelf geeft geen garantie op de levensduur, maar het is geen uitzondering dat een Jura koffiemachine meer dan acht jaar meegaat. Het is dus misschien even een investering, maar dan heb je ook echt wat!

8. Uitgebreide garantie en service

Jura geeft standaard 25 maanden garantie op iedere machine. Daarna is de garantie eenvoudig uit te breiden. Hierbij wordt er een Standard Service of Premium Service aangeboden, die beiden zeer uitgebreid zijn. Zo zullen bij beide garanties de machine uitgebreid gereinigd worden, bij Premium ook intern, en wordt alles uitvoerig gecontroleerd. Zo gaat jouw machine heel lang mee!

9. Goedkoper, duurzamer én lekkerder dan Nespresso

Veel mensen zullen denken: maar Nespresso is toch veel goedkoper? Ja, in eerste instantie in aanschaf wel. En voor een tijdje zal het inclusief cups zelfs goedkoper zijn. Maar op de lange termijn ben je veel duurder uit.


Ten eerste kijken we naar de machine: deze isinderdaad goedkoper, echter zal ze niet zo lang meegaan. Er zijn geen uitgebreide onderhoudsprogramma’s voor Nespresso-apparaten, en je zult dit dus zelf regelmatig moeten bijhouden. Het apparaat zal een aantal jaar meegaan, maar het wordt daarna weer tijd om voor een nieuwe te kijken.


Ten tweede kijken we naar de koffie. Laten we het even niet over smaak hebben, want daar valt immers over te twisten. Nespresso cups zijn veel duurder dan losse bonen. Een goede zak bonen van een koffiespeciaalzaak. Voor een zak écht goede bonen betaal je bijvoorbeeld 20 euro, dit is wat aan de dure kant, maar je wilt het beste voor je machine natuurlijk. Hiermee zet je 125 kopjes, uitgaande van 8 gram per kopje, dit betekent dat je 16 cent per kopje betaalt. Voor Nespresso betaal je al gauw 44 cent per capsule. Tel je winst maar uit! In het artikel Nespresso versus koffiebonen leggen we uitgebreide berekeningen voor je uit.

12 Jura koffiemachine reviews voor thuisgebruik

We hebben van elke Jura volautomatische koffiemachine een recensie geschreven. De verschillen tussen de series kunnen best groot zijn. Binnen eenzelfde serie zijn de verschillen meestal beperkt. De reviews maken alles duidelijk.

  D serie     E serie     ENA serie     J serie     S serie     Z serie     Giga serie

Jura D serie volautomatische koffiemachine

De Jura D-serie bevat de zogeheten instapmodellen. De koffiemachines zijn iets geavanceerder dan de A-serie, maar zijn qua prijsklasse nog heel goed te doen. Ook deze machines zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Door de lage prijs is de serie ideaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.
Jura D4 koffiemachine

Jura D4

Deze volautomaat is goed voor mensen die enkel zwarte koffie drinken. Dit apparaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën en zet espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Door de eenvoud is de machine ook fijn in gebruik. Bij deze instapmodellen heb je ook de mogelijkheid om melk op te schuimen. Het nadeel hierbij is dat er wel een melkopschuimer opzit, maar dat je deze nog met de hand moet bedienen. Het melkschuim van een Jura koffiemachine is van uitstekende kwaliteit. De melk wordt altijd extern aangesloten.


Bekijk hier hoe je je Jura D4 gemakkelijk onderhoudt.

Jura D6 koffiemachine

Jura D6

Deze volautomaat is goed voor mensen die vooral zwarte koffie drinken, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura E serie volautomatische koffiemachine

De compacte machines van de Jura A-lijn zijn ideaal voor iedere kleine keuken. De A-serie vervangt de ENA-serie. Deze serie zit in de lagere prijsklasse maar heeft dan ook wat minder functies dan de duurdere apparaten. Toch zijn ze voorzien van allerlei nieuwe technieken zoals het Pulse Extraction Process en de nieuwe Aroma G3-molen.
Jura E6 koffiemachine Platin

Jura E6

Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.
Jura E8 koffiemachine Silver 2020

Jura E8

De Jura E8 is de grotere broer van de E6 en E60, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura ENA serie volautomatische koffiemachine

Deze eenkops volautomatische koffiemachines zijn vol van de superlatieven: compact, intuïtief, stijlvol. Een absolute must voor alle koffiegenieters en estheten. De JURA ENA serie bereidt heerlijke koffie  met vers gemalen koffie die je met één druk op de knop weet te bekoren. De ENA 4 focust 100% op pure koffie, de ENA 8 heeft een gevarieerd koffie (met melk) aanbod.
Jura ENA 4 koffiemachine

Jura ENA 4 - NIEUW

Deze compacte automaat is de verbeterde versie van de A1 en de perfecte koffiemachine voor de echte zwarte koffieliefhebber. Dit apparaat focust zich dus 100% op koffie en heeft geen mogelijkheid om koffiespecialiteiten met melk te zetten.
Jura ENA 8 koffiemachine

Jura ENA 8 (+Touch)

Deze compacte automaat lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk kopje koffie. De melkopschuimer is ook helemaal automatisch.

Jura J serie volautomatische koffiemachine

De J-serie bevat misschien wel de mooist vormgegeven machines van Jura waarbij Jura voor het eerst is afgestapt van de bollere vormgeving. Ook met machines uit de J serie zet je met één druk op de knop een heerlijke zwarte koffie of een lekkere latte of cappuccino.
Jura J6 koffiemachine Briljant Silver

Jura J6

De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura S serie volautomatische koffiemachine

De S-serie is een klassieker onder de Jura koffiemachines, deze heeft al achttien jaar hetzelfde design en worden helaas niet meer geproduceerd. Mocht je toch één van deze koffieapparaten in handen krijgen is het een aanrader. Dat de machines al zo oud zijn betekent namelijk niet dat ze niet met hun tijd zijn meegegaan.
Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver

Jura S8

De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura Z serie volautomatische koffiemachine

De Jura Z-serie bevat de meest prestigieuze koffieapparatuur voor thuisgebruik. Volgestopt met de nieuwste technologieën en allerlei andere handige snufjes, is dit een automaat voor de liefhebber van heerlijke koffie die hiervoor graag een goede investering maakt.
jura Z6 koffiemachine Aluminium Black

Jura Z6

De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine. De Z6 zet een heerlijke kop koffie. Zowel zwarte koffie als koffiedranken met melk worden in een handomdraai gezet. Daarnaast is de machine ook voorzien van de nieuwste technologieën, zoals de Vacuüm Clean technologie, waardoor deze altijd droog blijft van binnen.
jura Z8 koffiemachine

Jura Z8

De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen. De Z8 is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.
Jura Z10 Dark Inox koffiemachine

Jura Z10 - NIEUW

De Jura Z10 is de nieuwste en meteen meest indrukwekkende volautomatische koffiemachine van Jura. Als je verlangt naar een volautomatische koffiemachine met uitermate veel mogelijkheden, die heel eenvoudig in gebruik is en die Hot & Cold koffiespecialiteiten kan maken van versgemalen koffiebonen, dan is deze machine ideaal voor jou. Dankzij het grote touchscreen zet je met een paar drukken op de knop een warme of koude kop koffie precies zoals jij hem het liefst hebt.

Jura Giga serie volautomatische koffiemachine

In deze serie vind je apparaten die voor thuis- én professioneel gebruik geschikt zijn. Hiermee wordt bedoeld dat deze kunnen worden gebruikt op een klein kantoor of in een kleine eettent, waarbij er niet al te veel kopjes per dag worden gezet. De machines zetten heerlijke koffie en zijn voorzien van de nieuwste snufjes.
Jura Giga 6 koffiemachine

Jura Giga 6

De Jura Giga 6 is voor echte koffieliefhebbers die niets hebben aan een volautomatische koffiemachine waar je maar een paar instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld de keuze uit verschillende koffiebonen, gemalen met een elektrisch instelbare keramische koffiemolen. Als jij dus op zoek bent naar een volautomaat die eigenlijk een soort barista is aan wie je alles kunt vragen, moet je wat verder kijken en een hoger budget hebben. De Jura Giga 6 is zo’n thuisbarista, die werkelijk alles kan. Meer dan je wist dat je nodig had. Het is een echte prachtmachine die we in deze blogpost graag aan je willen voorstellen.

9 Jura koffiemachine reviews voor professioneel gebruik

Een professionele Jura koffiemachine is het antwoord voor lekkere koffie op het werk. De machines kan je plaatsen in de meeste omgevingen en ze serveren lekkere koffie. Zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instellingen van de machine. Op deze manier wordt het potentieel van de machine en de koffiebonen maximaal benut en drink je heel lekkere koffie.


De Jura koffiemachines dragen ook bij aan een veilige werkomgeving. Je kan namelijk een koffie zetten zonder de machine aan te raken. Door ze te bedienen met je smartphone is koffie zetten Corona safe.

Jura WE serie volautomatische koffiemachine

Met de WE-serie slaat Jura een brug tussen koffiemachines voor thuis en op het werk. Met een groter waterreservoir, koffiebonenreservoir en grotere capcaciteit voor koffieresidu is deze Jura erg gebruiksvriendelijk voor kleine kantoren waar geen vaste wateraansluiting mogelijk is. De compacte machines zijn aangenaam geprijsd met volledige functionaliteit voor het maken van espresso en koffie van vers gemalen koffiebonen. Met de Jura WE6 zet je puur en alleen koffie en espresso. Met de WE8 zet je zelfs met één druk op de knop cappuccino, latte macchiato of andere melkspecialiteiten. De WE8 wordt op dit moment door Mister Barish getest en gereviewd.
jura we6 koffiemachine

Jura WE6

De Jura WE6 is een simpele maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Nee, geen koffiedranken met melk voor de WE6. Deze prachtige machine is uitstekend geschikt voor gebruik op het werk. Het apparaat zet de beste espresso, ristretto en gewone koffie met één druk op de knop. Zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instellingen. Een eenvoudig menu en voor extra eenvoudige bediening kun je ook de app gebruiken. De Jura WE6 is de compactste machine voor professioneel gebruik.
jura we8 koffiemachine Dark Inox

Jura WE8

De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6, maar met de mogelijkheid voor koffiedranken met melk. Dit prachtige apparaat zet de heerlijkste koffie en kan dus ook melkspecialiteiten zetten. Een uitstekend apparaat voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig om een heerlijk kopje koffie te zetten. Het is een compacte en complete machine voor een klein kantoor.

Jura X serie volautomatische koffiemachine

De nieuwe JURA X serie is een geheel nieuwe lijn professionele koffiemachines en geen afgeleide van een bestaand model. Je wordt voorzien van de nieuwste technologieën zodat je verzekerd bent van perfecte koffie bereidingen. Met de Jura X10 en X8 zet je snel 2 cappuccino’s tegelijkertijd. Met de Jura X6 zet je enkel de beste espresso en koffie. Beide machines zijn uitgerust met verschillende heetwaterstanden waarmee er ook aan de theedrinker is gedacht. Zo heb je de perfecte watertemperatuur voor zwarte thee (100 graden) en voor groene thee (70 graden).
jura X6 koffiemachine

Jura X6

De Jura X6 is een professionele koffiemachine voor liefhebbers van zwarte koffie en espresso die geen behoefte hebben aan een hele resem andere koffiedranken of melkdrankjes. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.
jura X8 koffiemachine

Jura X8

De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van 60 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.
jura X10 koffiemachine

Jura X10

De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. De maximale capaciteit van de machine is 80 kopjes per dag. En wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. En doordat deze machine boordevol met de nieuwste Jura-technologieën zit, kan dit apparaat een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura Giga X serie volautomatische koffiemachine

De Giga X professional-serie bevat grote en stoere apparaten, die geschikt zijn voor gebruik in kantoren tot ongeveer 70 werknemers of 200 kopjes per dag. De bonenreservoirs van de machines zijn groot, waardoor je de koffiebonen niet vaak hoeft aan te vullen. Daarnaast zijn de professionele Giga-machines uiteraard voorzien van de nieuwste technologieën en zijn deze zeer eenvoudig te bedienen. Je bent verzekerd van de beste bereidingen met één druk op knop. De Jura koffiemachines zijn geschikt om zelfs 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd te zetten óf met een extra Speed-functie tijdens piekmomenten.
jura Giga X3 koffiemachine

Jura Giga X3

De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten met genoeg capaciteit voor zo’n 120 kopjes per dag. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.
jura Giga X3c koffiemachine

Jura Giga X3c

De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.
jura Giga X8 koffiemachine

Jura Giga X8

De Jura Giga X8 heeft bovenop twee uitstekende bonenreservoirs en een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens, deze zorgen ervoor dat ze niet heet worden zoals wel het geval zou zijn bij veel gebruik van RVS molens.
jura Giga X8c koffiemachine

Jura Giga X8c

De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura professionele koffiemachine op het werk

Koffie op het werk met een professionele Jura koffiemachine geeft blije medewerkers. Jura heeft voor de meeste omgevingen een gepaste oplossing. Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie. Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor een professionele Jura koffiemachine.
professionele koffiemachine alles in 1 oplossing

Hoe onderhoud je je Jura koffiemachine?

Het onderhouden van je Jura koffiemachine is gelukkig heel eenvoudig en door labo tests bewezen effectiever en daardoor duurzamer voor de machine. Het is niet alleen belangrijk voor het behouden van een optimale smaak van je koffie, maar ook voor de levensduur van je machine. Zo zal je veel langer kunnen genieten van de beste koffie. 


Dagelijkse reiniging

Bij de dagelijkse reiniging spoelt de machine zichzelf automatisch even door. Het enige dat je best zelf doet is de koffieresidubak en de restwaterbak legen en even afspoelen met warm water.


Algemene reiniging

Na 180 bereidingen of 80 inschakelspoelingen doe je een algemene reiniging. Hierbij pas je het automatische reinigingsprogramma van ca. 20 minuten toe. Zo wordt de zetgroep (het gedeelte waar de koffie wordt gezet) volledig automatisch gereinigd met een vacuüm proces. Deze hoef je, zoals bij andere volautomaten, dus niet uit de machine te halen.


Ontkalken

Bij consequent en goed gebruik van de Jura waterfilter en de juiste instellingen van de waterhardheid in je Jura zal je je volautomaat niet meer hoeven te ontkalken.


Melksysteem reinigen

Zet je Jura naast koffiespecialiteiten ook melkspecialiteiten, dan is het belangrijk je melksysteem regelmatig te reinigen. Zo houd je je apparaat vrij van melkresten zoals vetten en eiwitten en blijft je melkschuim optimaal. Dit gaat super eenvoudig en vraagt ongeveer 2 minuten per dag.De uitgebreide uitleg voor het onderhouden van je machine kan je hieronder terugvinden:

Jura D4

Corona Safe

Elke JURA koffiemachine is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt worden. Je plaatst het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest de gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de Smart Connect. Deze connector zit reeds in meer dan helft van alle JURA koffiemachines. Voor de andere is het een optie. Kijk hiervoor naar de detail pagina van elke machine.

Conclusie

Natuurlijk kun je voor een Nespresso koffiemachine kiezen en zo in aanschaf goedkoper uit zijn, maar vervolgens zit je met de dure capsules die je telkens opnieuw moet kopen. Daarnaast is de smaak niet zo lekker en vers als die van een volautomaat. Onder andere dát is een reden om voor Jura te kiezen.


Maar dat is niet de enige reden. Met een Jura koffiemachine ben je verzekerd van hoge kwaliteit én de nieuwste technologieën. Hiermee zet je met één druk op de knop een heerlijk kopje koffie. Daarnaast is het nog nooit zo eenvoudig geweest om een koffieapparaat te onderhouden als met een Jura. Kortom: ieder huis en kantoor wordt een beetje beter van een Jura koffieapparaat.


Heb je nog een vraag over Jura koffiemachines? Laat het ons weten of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Jura

Waarom een Jura koffieautomaat?

Jura focust zich 100% op koffie en dat merk je niet alleen aan de smaak, maar ook aan de levensduur van je machine en hun after service.

De volautomatische koffiemachines zijn misschien net iets hoger geprijsd dan andere merken, maar je zal veel langer plezier hebben van je apparaat en de koffie blijft lekker. Het is dus een investering op lange termijn.

Melk problemen

Een van de meest voorkomende problemen is ongetwijfeld de melk. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat melk een vers product is dat koel bewaard moet blijven om niet te bederven.
Heeft je Jura koffiemachine een melkopschuimer opzetstuk, dan moet deze vrij blijven van melkresten. Een schoon opzetstuk zorgt voor fijn schuim dat je nodig hebt voor het zetten van een macchiato of cappuccino.

De twee meest voorkomende problemen bij een melkopschuimer opzetstuk zijn dat de melk niet stroomt of dat de melk niet warm wordt of schuimig is.
Wanneer de melk niet stroomt, begin je met het demonteren van de onderdelen. Controleer elk item grondig en maak het goed schoon. Wanneer alles gecontroleerd is, zet je het apparaat in elkaar en test je opnieuw.

Heb je te maken met sputterende melk, terwijl wel alle onderdelen schoon zijn? Dan heeft dit waarschijnlijk te maken met een luchtlek. Dit probleem komt vooral voor bij de JURA Z5, de Z7 en de Z9 opschuimers. Door slijtage kan de carrosserie gespleten zijn, waardoor er lucht binnendringt en de aanzuiging van de melk wordt verminderd. Dit veroorzaakt het sputteren van de melk.

Als de melk wel stroomt, maar niet meer schuimig is, dan wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een vuil, geblokkeerd of oud luchtinlaatmondstuk. Dit luchtmondstuk heeft als taak om een klein beetje lucht met de melk binnen te laten, waardoor het schuim ontstaat. Wanneer er geen blokkade of vuil zichtbaar is in het mondstuk, dan raadt Mister Barish aan om het luchtinlaatmondstuk te vervangen.
Heeft jouw Jura koffieautomaat een melkopschuimer met afneembare wijzerplaat, dan moeten deze vanbinnen goed worden gecontroleerd op melkresten.

Hoe bewaar ik de melk voor het beste resultaat?

Voor de bereiding van jouw perfecte koffiespecialiteit is verse, gekoelde melk essentieel. Mister Barish raadt absoluut af om de melkslang in de melkpakken te steken. Dit geeft onvoldoende bescherming tegen ziektekiemen en bacteriën. Alle Jura melkcontainers garanderen een optimale bewaarconditie van de melk en een perfecte hygiëne. Het maakt hierbij niet uit of je de eenvoudige glazen melkhouder gebruikt, de roestvrijstalen vacuüm melkhouder of de Cool Control.

Waarom raadt Mister Barish af om de melkslang direct in het melkpak te steken?

Reinig je het melksysteem regelmatig en juist, dan is de binnenzijde van de melkslang altijd hygiënisch. Toch kunnen bacteriën zich gemakkelijk hechten aan de buitenzijde van de melkslang. Deze kunnen afkomstig zijn van de handen of door deeltjes in de lucht. Wanneer de melkslang direct in het melkpak wordt gestoken, dan komen deze bacteriën in de melk terecht. Door gebruik te maken van de speciaal ontwikkelde gesloten melkcontainers van Jura, wordt de ideale omgeving gecreëerd voor het bewaren van de melk.

Hoe garandeert de Jura melkcontainer een optimale melkhygiëne?

Jura maakt gebruik van speciaal geselecteerde materialen en een doordacht design. Ook de connectoren zijn speciaal ontwikkeld voor de Jura koffiemachines. Dit in combinatie met de intuïtieve onderhoud- en reinigingsprogramma`s van Jura, kan een optimale melkhygiëne worden gegarandeerd.

Wat is er speciaal aan de connectoren van Jura?

De gebruikte connectoren zorgen voor een luchtdichte verbinding tussen het melkreservoir, de melkslang en het melkpijpje.

Wat is het voordeel van de melksysteemreiniging?

Bij veel koffieautomaten van Jura maak je met één druk op de knop de lekkerste koffiespecialiteiten, zoals cappuccino, latte macchiato, of flat white. Om een continue kwaliteit te kunnen garanderen, is de melksysteemreiniging ontwikkeld. Tijdens het reinigen worden automatisch alle melkvetten en eiwitten effectief verwijderd. Het voordeel van de automatische reiniging zijn blijvend schone leidingen en continue hygiëne.

Hoe vaak moet ik de melkslang vervangen?

Bij normaal gebruik van de koffiemachine wordt aangeraden om de melkslang elke drie maanden te vervangen. Dit geldt ondanks het regelmatig reinigen van het systeem. Maak je meerdere koffiespecialiteiten per dag, dan is het raadzaam om de melkslang eerder dan drie maanden te vervangen.

Waarom is een degelijk onderhoud belangrijk?

Het juiste onderhoud geeft garantie voor een optimaal koffieresultaat. Ook de levensduur van het apparaat wordt meetbaar verlengd. Wanneer het gaat over het perfecte koffieresultaat en een soepele werking van de Jura koffiemachine, dan zijn netheid van de machine en de hygiënische omgang met melk, koffie en water minstens zo belangrijk als de technische verfijning. Om het onderhoud te vergemakkelijken, heeft Jura fosfaatvrije onderhoudsproducten ontwikkeld. Zo levert de Claris filter perfect water, de reinigingstabletten zorgen dat de machine vrij blijft van koffievetten en de spoelfunctie houdt de leidingen helemaal schoon van melkresten.

Hoeveel tijd kost het onderhoud van mijn Jura koffiemachine?

Tegenwoordig is het goed onderhouden van je Jura koffieautomaat niet moeilijker dan het bereiden van een lekkere kop koffie. Een enkele druk op de knop is voldoende. De combinatie van de Jura onderhoudsproducten en de hierop afgestemde programma`s, zorgen voor een onberispelijk schoon apparaat en blijvend goede koffieresultaten.

Waarop moet je letten bij het onderhouden van een Jura koffieautomaat?

Belangrijk is om alleen originele onderhoudsproducten te gebruiken. Doe dit op regelmatige basis en volgens de gebruiksaanwijzing. Alleen de beschermende formules van deze onderhoudsproducten zijn gemaakt voor de programma`s en materialen die in de Jura machines worden gebruikt.

Hoe vaak moet ik mijn koffiemachine ontkalken?

De frequentie van ontkalken hangt vooral af van de hoeveelheid kalk in het water. De volautomatische koffiemachines geven meestal een herinnering wanneer er ontkalkt moet worden. De halfautomaten geven deze melding niet. Wil je weten hoeveel kalk er in jouw water zit? Vraag dit dan na bij je watermaatschappij. Raadpleeg de handleiding voor instellingen met betrekking tot de waterhardheid. Over het algemeen is kalk de grootste veroorzaker van problemen bij een koffiemachine.

Welk ontkalkingsmiddel is geschikt?

Ongeveer iedere fabrikant adviseert zijn eigen ontkalkingsmiddel. Zij weten het beste wat goed is voor hun producten. Het advies opvolgen is dan ook de beste optie. Toch is er één belangrijke tip die Mister Barish met je wil delen; gebruik geen azijn voor je espressoapparaat. Ongeacht het merk koffiemachine. Azijn verwijdert wel de kalk, maar bevat geen remmers. Hierdoor wordt de coating aan de binnenzijde van de verwarmingselementen aangetast. En dat is zeker niet wat je wilt.

Waarom is de Claris filter geschikt voor leidingwater overal ter wereld?

De wereldwijde samenstelling van leidingwater varieert sterk. Toch zijn schadelijke stoffen zoals zware metalen of chloor overal in het water aantoonbaar aanwezig. De Claris filters bevatten een gemodificeerd granulaat dat de kalk filtert tot een optimaal niveau en de schadelijke stoffen in het water sterk vermindert. Wel worden belangrijke mineralen en fluoride in het water vastgehouden, omdat deze juist de smaken helpen ontwikkelen. Deze efficiënte manier van filtering zorgt voor een optimale waterkwaliteit voor een perfecte koffiesmaak.

Wanneer wordt het gebruik van een Claris filter aanbevolen?

Het antwoord op deze vraag is simpel: altijd. Koffie bestaat voor 98% uit water. Naast fluoriden, mineralen en calcium bevat leidingwater ook vaak lood, koper, aluminium en chloor. Daarnaast variëren de waterkwaliteit en de waterhardheid van plaats tot plaats. De nieuwe formule in de Claris filters is bij uitstek geschikt voor leidingwater, waar ook ter wereld. De Claris filters leveren continu vers gefilterd water. Deze goede waterkwaliteit maakt van elke kop koffie een ware smaakbeleving

Moet mijn Jura koffiemachine nog worden ontkalkt, ook al gebruik ik de Claris waterfilter?

Nee, ontkalken is niet meer nodig als je een Claris filter gebruikt. De belangrijkste nieuwe eigenschap van de filterformule is dat het calciumcarbonaat in het water volledig wordt gestabiliseerd. Hierdoor ontstaat er zelfs door veelvuldig stoomgebruik geen kalkaanslag en wordt voorkomen dat de leidingen verstopt raken.

Mag mineraalwater worden gebruikt in de Jura koffieautomaten?

Mineraalwater is van zeer goede kwaliteit en voorziet het lichaam van belangrijke mineralen. Maar de hoeveelheid calcium in mineraalwater is veel te hoog in vergelijking met leidingwater. Om die reden is mineraalwater niet geschikt voor de Jura koffiemachines.

Hoe vaak moet de Claris waterfilter worden vervangen?

Voor het meest optimale resultaat wordt vervanging na 2 maanden of na gebruik van ongeveer 50 liter water aangeraden. Vervang de filter op tijd, zodat de werking volledig actief blijft. Doe je dit niet, dan is de optimale waterkwaliteit en dus de perfecte kop koffie niet gegarandeerd.

Zou Mister Barish de Claris waterfilter aanraden, zelfs als een ontkalkingssysteem is geïnstalleerd?

Ja, de waterhardheid kan erg variëren, zelfs bij gebruik van een ontkalkingssysteem. Daarnaast verwijderen ontharders in het ontkalkingssysteem geen geur- en smaakstoffen uit het leidingwater. Mister Barish raadt zonder twijfel een Claris waterfilter aan, omdat het de sleutel is tot het aroma van jouw perfecte kopje koffie.
Ondanks gebruik van de Claris filter vormt zich wel kalkaanslag in het waterreservoir.

Hoe kan ik kalkaanslag in het waterreservoir voorkomen?

De watertank van de koffiemachine dient elke dag goed schoongemaakt te worden en daarna worden gevuld met vers water. Dit voorkomt de vorming van een zogenaamde biofilm. Ook is grondig reinigen van de watertank bij het vervangen van de Claris filter erg belangrijk. Verwijder hiervoor het reservoir en vul het met water voordat je de nieuwe filter plaatst. Los vervolgens drie Jura ontkalkingstabletten op in het water en laat dit even inwerken. Spoel nadien het waterreservoir grondig uit met water en plaats de filter.

Wat te doen met de Claris waterfilter als ik op vakantie ga?

Om uitdroging te voorkomen, moet de Claris filter altijd in water staan. Ga je op vakantie, dan is het aan te raden om het waterreservoir en de filter te bewaren in de koelkast. Heb je weinig ruimte in je koelkast? Wikkel de filter dan in aluminiumfolie of een plastic zak en plaats deze in de koelkast. Ververs bij terugkomst van vakantie het water in het reservoir en spoel de filter grondig uit met water. Bereid 1 à 2 porties met heet water, voordat je je eerste kopje koffie zet. Zo is de Claris waterfilter volledig goed gespoeld.

Gebruik je de koffiemachine langer dan een maand niet? Vervang dan bij terugkomst de Claris filter en laat de machine schoonspoelen voordat je je eerste kopje koffie zet.

Wat gebeurt er tijdens het schoonmaken?

De Jura koffiemachines zijn gemaakt met ingebouwde spoel- en reinigingsprogramma`s. Een programma start je met een enkele druk op de knop. Voeg vervolgens een reinigingstablet toe. Tijdens het reinigen bereikt het water een temperatuur van 80 graden. Dit is belangrijk om alle ziektekiemen te doden en alle koffieresten, melkresten en vetten te verwijderen.

Hoeveel reinigingstabletten heb ik per reinigingsbeurt nodig?

Eén reinigingstablet is voldoende. De Jura reinigingstabletten zijn precies afgesteld op één reinigingscyclus. Zo garandeert Jura een effectieve reiniging van de koffiemachine.

Wat gebeurt er als ik de reiniging uitstel ondanks de melding op het display?

Hoe langer je de reiniging uitstelt, hoe meer vetten, koffie- en melkresten zich ophopen. De kwaliteit van de koffie zal hierdoor afnemen.

ALLE VOLAUTOMATISCHE KOFFIEMACHINES werden uitgebreid getest en gereviewd :

Hoe kies je de beste volautomatische koffiemachine?

Alles over volautomatische koffiemachines

Dit gratis e-book vertelt je alles over:

  • Het kopen van de juiste volautomatische koffiemachine.
  • Hoe je volautomaat instellen?
  • Welke koffiebonen voor een volautomaat en hoe ze bewaren?
  • Het optimaliseren van de koffiesmaak.
  • Hoe je lekkere koffie blijft drinken door goed onderhoud en reiniging.
  • Alles over waterkwaliteit.
  • 35 bladzijden inspiratie en kennis.
50%
Kom alles te weten over volautomatische koffiemachines
Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze!
Je gegevens zijn 100% veilig bij ons
Gratis download
E-book cover

Niet meer beschikbaar in het Jura assortiment

Jura A1

Deze prachtige espressomachine is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer.

De opvolger van de Jura A1 is de ENA 4


Jura A7
De A-serie koffieautomaat geeft duidelijk een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in compact, stijlvol design. De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.

De opvolger van de Jura A7 is de ENA 8


Jura A9
Type A9 wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

De opvolger van de Jura A9 is de ENA 8


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig zwart. Dit maakt het een mooi en stijlvol apparaat dat mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede machine die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

De opvolgers van de Jura D60 zijn de D4 en de D6


Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, echter is deze machine geheel zwart. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.


Jura Giga 5
De Giga 5, ook wel de Jura G5 genoemd, heeft maar liefst twee bonenreservoirs. Dit is handig als je partner bijvoorbeeld van andere koffiebonen houdt, of op een kantoor waar de smaken verschillen. Ook kun je hier cafeïnevrije bonen in doen. Maar niet alleen de bonenreservoirs zijn vernieuwend, de rest van de machine is dat ook! Zo zitten er in de koffiemolens geen RVS, maar een keramische maalschijf. Dit wordt namelijk niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

De opvolger van de Jura Giga 5 is de Giga 6


Jura Giga X7
De Jura Giga X7 is een wat oudere versie van de Giga X8 en is daardoor aan een budgetvriendelijke prijs verkrijgbaar. Deze koffiemachine kan zo’n 50 mensen per dag van lekkere koffie voorzien.


Jura Giga X7c
De Jura Giga X7c is eigenlijk bijna helemaal hetzelfde als de Giga X7, alleen heeft deze een vaste wateraansluiting in plaats van een waterreservoir (c staat voor connected). Hierdoor hoef je er niet aan te denken om de watertank regelmatig weer te vullen.