Jura A7 is een compacte koffiemachine, een innovatie in koffiebeleving
23 februari 2019 
14 min. leestijd

Jura A7 is een compacte koffiemachine, een innovatie in koffiebeleving

De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot. Jura koffiemachines zijn een begrip als het gaat om innovatie in koffie bereiden. De A-serie koffieautomaat geeft een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in compact, stijlvol design.

Update: de JURA A7 is niet meer verkrijgbaar. Z’n vervanger is de ENA 8.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura A7 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura A7
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura A7 koffiemachine

Design
Voor Jura is de A-serie een van de meest compacte modellen. Dit betekent dat het koffie automaat geen onnodige ruimte inneemt. Het design van de A7 komt overeen met dat van de A1, alleen wordt de A7 in het wit geleverd. De machine laat de kracht zien van strakke gestroomlijnde eenvoud gecombineerd met innovatieve technologie.

De Jura A groep heeft zijn gestroomlijnde uiterlijk onder andere te danken aan het oog voor detail van de ontwerper. Het waterreservoir steekt bijvoorbeeld niet uit aan de zijkant, maar is aan de achterzijde geplaatst. Fraaie details zijn de verchroomde onderdelen, het lekrooster en de ventilatie openingen aan de zijkant.

Design Jura A7 koffiemachine

De Jura A7 is compact en elegant tegelijkertijd.

 

Eenvoudige bediening
Voor de bediening van de Jura A7 hoef je geen ervaren barista te zijn om toch een heerlijk kopje koffie te maken. De A7 is namelijk uitgerust met one-touch technologie. Het bedieningspaneel met een klein overzichtelijk tekst display bevindt zich aan de bovenzijde van het apparaat. De koffiemachine heeft verder geen touch screen of bedieningsapp. Iets wat je overigens niet mist. De maling van de koffie kun je zelf instellen, evenals de hoeveelheid water. Hiermee kun je de sterkte van de koffie zelf bepalen.

Bediening Jura A7 koffiemachine

De bediening is zeer intuïtief.

Zetgroep en koffiemolen
Dit is eigenlijk de kern van de machine: hier wordt de koffie gemaakt. Jura onderscheidt zich door de vooraanstaande technologie en kwaliteit bij deze twee onderdelen. Bij de A- serie is gekozen voor een compacte versie, de compactste van Jura. De zetgroep is variabel voor 6 tot 9 gram koffie.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:
Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Deze technologie is door Jura zelf ontwikkeld en gepatenteerd. Zonder teveel in technische details te treden: er wordt minder water door de koffie geperst. De koffie word door dit pulserend extractieproces voller en romiger van smaak.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Deze inventie zorgt voor de rijke, volle smaak van koffie gemaakt met een apparaat van Jura. Voordat de koffie daadwerkelijk gezet wordt, wordt al een kleine hoeveelheid water op de koffie geïnjecteerd. Hierdoor gaat de poeder wellen, wat de smaak rijper maakt.

Aroma G3 koffiemolen
Alle types van de A-serie zijn voorzien van de Aroma G3 koffiemolen. Dit is een meertraps koffiemolen. Daarmee kun jezelf de maalgraad van de koffie aanpassen. Want de koffie wordt gemaakt met 100% versgemalen koffiebonen. De G3 koffiemolen is de stilste van Jura en de snelste. Dit laatste zorgt ervoor dat het aroma van de koffiebonen optimaal behouden blijft.

Let op: Geen vacuüm clean zetgroep
De A-serie heeft, in tegenstelling tot de E- en Z-serie en het J6 model, geen vacuüm clean zetgroep. Bij deze technologie wordt na elke handeling de zetgroep gereinigd van achtergebleven vloeistof. Bij de A-serie wordt door middel van de standaard reiniging deze restvloeistof verwijderd.

De combi-uitloop en heetwateruitloop zijn in hoogte verstelbaar
Doordat de combi-uitloop verstelbaar is, kun je de afstand tussen de uitloop en het kopje of kopjes zo klein mogelijk houden. Dit zorgt ervoor dat er minder belletjes in de crema komen en de koffie meer smaak behoudt. Je kunt kiezen voor 1 of 2 kopjes koffie tegelijk te maken. De heetwateruitloop is ook verstelbaar.

Koffie met melk
Door middel van het TPH1 systeem is het mogelijk koffie met melk te zetten. Verder is de A7 uitgerust met een melkschuimoptie. De A7 geeft hierdoor een perfecte vederlichte schuimlaag. Het is een aanrader voor koffieliefhebbers die gaan voor koffie met melk en graag hun eigen latte art creëren.

Melk cooler Jura A7 koffiemachine

Jura koffiemachines zijn modulair, hier in combinatie met de gebruikersvriendelijke melk cooler.

Koffiebonen reservoir
De A7 heeft 1 koffiebonenresevoir en 1 extra reservoir voor de gemalen koffie. Hierdoor kun je twee soorten, bijvoorbeeld normaal en cafeïnevrije koffie, opslaan. Het bonenreservoir heeft een capaciteit voor 125 gram bonen. Dit is voor de koffieliefhebber perfect. Want wil je koffie optimaal laten smaken, is het verstandig de bonen niet te lang aan lucht bloot te stellen. Tip voor de beste verse koffiebonen: koop ze in kleine hoeveelheden bij een speciaalzaak of koffiebrander zoals Specialty Coffee. Bij de supermarkt zijn de bonen vaak niet vers.

Waterbak
Het waterreservoir heeft een grootte van 1,1 liter. Dit is bij de alle types van de A- serie gelijk. Met een vol waterreservoir kun je 9 kopjes koffie zetten. Dit is niet heel veel. Maar voordeel hiervan is dat water nooit lang in de bak staat. Dat komt de kwaliteit van je koffie zeer ten goede.

Onderhoud en ontkalken
Wanneer het tijd is voor een reinigingsbeurt, dan geeft de machine dit vanzelf aan. Met een reinigingstablet maakt de machine in een 20 minuten durend programma de machine schoon. Je kunt kalkaanslag voorkomen door gebruik te maken van de CLARIS blue waterfilter.

Energiezuinige koffiemachine
Ook in energieverbruik is de A1 compact: volgens Jura zelfs zuiniger dan label A. De machine is snel, waardoor het maar een korte periode energie verbruikt. Na een kwartier ongebruikt te zijn, gaat de machine in de spaarstand. Het koffie automaat gebruikt dan nog maar 4Wh, wat een verwaarloosbare hoeveelheid is.

Koffiedranken

De A7 heeft een uitbreiding in koffiedrankmogelijkheden ten opzichte van de A1. Naast de espresso zetten, een normale koffie of een ristretto is er een mogelijkheid koffie te bereiden met melk (geschuimd). Ook kun je kokend water bereiden. Cappuccino, Latte Machiatto en thee behoren tot de extra mogelijkheden.

Jura A7 koffiemachine latte macchiato

Met enkel goed melkschuim zet je een latte macchiato! Daar zorgt deze machine voor.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine De smaak van koffie gezet met een Jura onderscheidt zich in smaak en aroma. Dit komt door het Pulse Extraction Proces Syteem en het Instant Pre Brew Aroma Systeem
Plus review koffiemachine Je kunt de koffie helemaal naar eigen smaak samenstellen doordat het water en de maling per kopje te bepalen is
Plus review koffiemachine Met de melk functie heb je meer smaakmogelijkheden ten opzichte van het A1-type

Minus review koffiemachine De reiniging is niet automatisch, wel eenvoudig in te stellen

Als minpunt wordt in sommige reviews het kleine waterresevoir genoemd. Mister Barish ziet dit niet als een minpunt. Water blijft zo niet te lang in het reservoir staan en dit komt de smaak alleen maar ten goede.

Prijs

De prijs van A7 is gemiddeld 999,00 Euro. Dit lijkt even een investering, maar het is er zeker een die het voor de ware koffieliefhebber waard is. Je betaalt voor kwaliteit. Deze is niet te vergelijken met een Nespresso-apparaat die met elke aanschaf van de capsules ook bepaald niet goedkoop is. Bovendien gaat een Jura apparaat gemiddeld 15 jaar mee. Dat haalt een gemiddeld Nespresso-apparaat niet.

Wat is de mening van Mister Barish?

Deze aankoop, zoals alle automaten van Jura, is volgens ons een aankoop in kwaliteit die zeker zijn investering waard is. Het is een zeer compact model wat hem makkelijk valt in te plaatsen, ook in kleinere ruimtes. De Jura A7 heeft wel ruime mogelijkheden in diverse dranken en het afstellen van je eigen voorkeuren.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

We geven hem daarom een mooie 8,0. Omdat hij kwaliteit de A1, die in een eerdere koffie automaatbespreking een 7,9 kreeg, zeer zeker evenaart. Maar door het melksysteem en het heetwatersysteem heeft de A7 nog meer mogelijkheden.

Jura A7 koffiemachine Piano White

Technische specificaties Jura A7

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, espresso, ristretto, cappuccino, latte machiatto, thee
Koffiespecialiteit (1 druk op de knop): Koffie, espresso, ristretto, cappuccinno, latte machiatto, thee
Soort koffie: Koffiebonen in een klein reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes koffie per zetbeurt: 1 of 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,1 liter
Inhoud bonenreservoir: 125 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, bediening door middel van knop
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaatje: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Claris Blue
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, geen begeleiding. Met ontkalkingsmiddel
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 32,3 cm
Breedte: 23,9 cm
Diepte: 44,5 cm
Gewicht: 9,9 kg
Materiaalbehuizing: Kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblock
Kleur: Piano Wit

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 4,7Wh

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura ENA 8 koffiemachine


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak. 


Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine black friday

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura Z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .