Het is bijna kerst, de gezelligste tijd van het jaar! De feestdagen zijn het perfecte moment om te genieten van warmte, gezelligheid én heerlijke koffies. Wat dacht je van een Gingerbread Latte, ook wel peperkoek latte genoemd? Dit eenvoudige recept is ideaal om jezelf te verwennen na een winterse wandeling of om je kerstdiner feestelijk mee af te sluiten. Deze koffie is een echte must-try voor de koffieliefhebber tijdens de feestdagen!
Wat heb je nodig?
- 240ml melk
- 1 espresso
- Peperkoeksiroop
- Gemalen nootmuskaat (optioneel)
Maak je je peperkoeksiroop liever zelf? Dit is het lekker zoete receptje van Starbucks:
- 45 gram basterdsuiker
- 100 gram kristal suiker
- 180ml water
- 2 eetlepels melasse
- 1 theelepel gemberpoeder
- Halve theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
Hoe ga je te werk?
Peperkoeksiroop
Voeg alle ingrediënten voor de peperkoeksiroop samen in een pannetje en verwarm het op een middelhoog vuur. Breng het voorzichtig aan de kook en zet hierna je vuur een standje lager zodat je het goedje 5 minuutjes zachtjes kan laten sudderen. Roer er regelmatig eens door en giet het vervolgens in een thermos. Je siroop is klaar!
Gingerbread Latte
Maak je espresso klaar in een kop of glas dat groot genoeg is voor een latte en voeg er 2 eetlepels peperkoeksiroop aan toe (of zoveel je zelf nodig vindt). Schuim je melk intussen op en giet het over je espresso met siroop. Besprenkel het melkschuim eventueel met wat gemalen nootmuskaat en je Gingerbread Latte is klaar!
Serveer je je Gingerbread Latte graag op een speciale manier? Giet dan eerst de siroop in je glas, giet er voorzichtig je melk overheen en voeg nadien je espresso voorzichtig toe. Schep als laatste nog wat melkschuim bovenop je creatie en je hebt niet alleen een heerlijke, maar ook mooi ogende Gingerbread Latte! Vergeet niet te roeren voor je hem opdrinkt!
Tip: De RAW blend van Mister Barish is specifiek samengesteld voor melkbereidingen en dus ideaal voor deze Gingerbread Latte!
Producten foto:
Cappuccino glas
Gouden koffielepeltje
Monin mini koffiesiropenset
Vers gebrande bonen van Mister Barish