Ontdek welke blends het beste bij je passen

Als koffiebrander gaan we op zoek naar de beste koffie en doen we er alles aan om de heerlijkste blends samen te stellen en als het ware een eigen handtekening te geven aan onze koffie. We gaan op zoek naar de beste koffiebonen om te combineren en testen deze dan ook uitgebreid. Het spreekt dan ook voor zich dat een nieuwe blend niet op 1, 2, 3 samen wordt gesteld en er veel tijd en heel veel koffiedrinken aan te pas komt. Dat laatste nemen we er natuurlijk erg graag bij ;). 

Welke blend past bij mij?

Bij Mister Barish hebben we 5 verschillende blends samengesteld. We weten namelijk maar al te goed dat smaken enorm hard kunnen verschillen en vinden het daarom ook erg belangrijk dat er voor elk wat wils is...

mooie en frisse blend. Boterachtig.  

Bloemig. Subtiel.  Een rustige,  uitgebalanceerde koffie.


Medium roast - 750 gram netto

met body.  Bij de eerste aanraking  frisheid met zuurtje van citrus. Notig met een nuance van melkchocolade in de afdronk. Romig.

City roast - 750 gram netto

Een krachtige blend. Tinten van pure chocolade. Volle body. Tonen van donker fruit. Pittige afdronk, die plezierig afglijdt.

City roast - 750 gram netto

Veel body, zoetig,  chocoladetinten,

tonen van rood fruit, 

NOTIG.


City roast / Full city roast - 750 gram netto
Rainforest Alliance logo

Een Mister Barish-boon word je niet zomaar...

De koffieplant is een gewas dat oorspronkelijk uit het oerwoud afkomstig is. De plant wordt verbouwd in bijna alle landen rondom de evenaar, een soort koffiegordel. De koffieplant hoort tot de Rubiaccee├źn, de familie van ruwbladigen. Koffiestruiken kunnen in het wild tot wel achttien meter hoog worden. Op de plantages laat men het zo ver niet komen en snoeit men regelmatig. Hoewel er veel soorten koffieplanten bestaan, zijn er voor de koffiecultuur maar twee echt belangrijk: de Coffea Arabica en de Coffea Robusta. 


Mister Barish koffie is afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. Deze plantages leveren niet alleen een uitstekende kwaliteits koffie, maar beschermen tevens de natuur en dragen positief bij aan het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van de lokale boeren.

maximale smaak met de juist bean-to-cup koffiemachine

Belangrijk is ook dat we niet alleen de koffie testen, maar tegelijkertijd ook de koffiemachines die we verkopen. We vinden het namelijk erg belangrijk dat met onze bonen vrijwel meteen een lekker kopje koffie kan worden gezet zonder dat er al te veel moet worden aangepast aan je volautomatische koffiemachine. Ook is het belangrijk dat onze bonen niet te vettig zijn. Op deze manier laten ze minder residu achter in je toestel, waardoor het makkelijker schoon te maken is en dus langer meegaat. We verkopen natuurlijk niet alleen volautomaten, maar ook halfautomaten en gaan dan ook met plezier aan de slag om de juiste instellingen te vinden voor deze toestellen. Op deze manier heb jij snel een heerlijk kopje zonder dat je een volledige zak bonen door je koffiemolen hebt moeten malen.