Mocha Latte, ideaal als je van koffie en chocolademelk houdt!
08 december 2021 
in Koffie
2 min. leestijd

Mocha Latte, ideaal als je van koffie en chocolademelk houdt!

Kerst is weer bijna daar, maar eerst is er nog 'hot cocoa day' of warme chocolademelk dag! 13 december staat dus in teken van heerlijke chocolademelk en daarom hebben we hier een heerlijk receptje voor je klaarstaan in combinatie met koffie! Dit drankje, ook wel gekend als Mocha Latte of Barbajada (afkomstig uit Milaan), is niet alleen lekker, maar ook heel gemakkelijk om te maken.

Wat heb je nodig?

  • Melk naar keuze
  • 1 espresso (of zoveel koffie als je nodig hebt :) )
  • Chocoladepoeder of echte chocolade
  • Gecondenseerde melk (Optioneel)
  • Slagroom (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Zoals je wel weet zijn er verschillende manier om chocolademelk (en natuurlijk koffie) te maken. Je kan een mocha latte dus zo snel en gemakkelijk maken als je zelf wilt. Hieronder kan je een aantal verschillende manieren terugvinden. Heb je zelf nog een interessante manier of een heerlijke variant? Laat het ons dan zeker weten in de comments.

Weinig tijd?

Heb je niet al te veel tijd, maar wel zin in een mocha latte? Dan kan je, net zoals in de meeste koffiebars, gewoon wat chocoladesiroop aan je latte macchiato toevoegen, maar je kan ook snel zelf wat chocolademelk maken met bijvoorbeeld instant chocoladepoeder zoals Nesquik. Hieraan voeg je dan gewoon koffie toe, bijvoorbeeld een espresso, en je mocha latte is klaar. Je kan ook koffie of espresso zetten, warme of opgeschuimde melk eraan toevoegen en een chocoladestick in je drankje laten smelten. Werk je drankje eventueel nog snel af met wat slagroom en/of mini marshmallows en klaar is kees!

Veel tijd?

Heb je wat meer tijd? Dan raden we zeker aan om je chocolademelk te maken met cacaopoeder of echte chocolade.

Met cacaopoeder bedoelen we niet het instante poeder zoals Nesquick, maar echt cacaopoeder dat niet gezoet is. Gebruik melk naar keuze en warm deze op in een kookpot. Voeg vervolgens het cacaopoeder toe (de ratio melk en poeder zal gewoon op de doos staan) en kies zelf hoeveel suiker je toevoegt. Wanneer je je chocolademelk hebt, voeg je je koffie toe. Je kan alles samen nog eens goed opkloppen zodat je een heerlijk opgeschuimde mocha latte krijgt en deze kan je dan afwerken met slagroom en/of mini marshmallows!

Mocha latte koffiedrank Mister Barish

Gebruik je liever echte chocolade, dan kan je kiezen of je ongezoete of gezoete chocolade gebruikt. Gebruik je ongezoete, maar heb je je drankje wel graag zoet, dan is het erg lekker om gecondenseerde melk toe te voegen. Smelt eerst de chocolade, dit kan je bijvoorbeeld doen in een kookpot of au bain marie en voeg nadien je melk naar keuze en eventueel de gecondenseerde melk toe (hoeveelheid naar smaak). Voeg vervolgens je koffie toe aan het mengsel en roer nog even door. Ook hier kan je er weer voor kiezen om het even op te kloppen zodat je een lekker opgeschuimde mocha latte krijgt. Werk af zoals je wilt met of zonder slagroom, mini marshmallows en/of chocoladeschaafsel en genieten maar!


Tip: De RAW blend van Mister Barish is specifiek samengesteld voor melkbereidingen en dus ideaal voor deze mocha latte!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .