Jura D6: de volautomatische koffiemachine voor Jura liefhebbers met een klein budget
08 maart 2019 
19 min. leestijd

Jura D6: de volautomatische koffiemachine voor Jura liefhebbers met een klein budget

De Jura D6 is een uitstekende volautomaat die heerlijke koffie van verse bonen zet. Het is de ideale koffiemachine voor liefhebbers van zwarte koffie die af en toe ook een cappuccino lusten. Zoals we van Jura gewend zijn, koppelt de D6 een prachtig afgewerkt design aan krachtige technologie voor het perfecte kopje koffie. Het resultaat: een budgetvriendelijke, maar toch hoogwaardige volautomaat voor thuisgebruik.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura D6 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Een mooie machine voor een zachte prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura D6
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura D6 koffiemachine

Jura heeft met de D6 één duidelijke focus: uitstekende koffie voor een zo scherp mogelijke prijs. Door te besparen op extra’s, zoals een groot LCD-scherm of Vacuüm Clean technologie, kan Jura met de D6 een machine aanbieden met de nieuwste zettechnieken voor overheerlijke koffie. Benieuwd wat de D6 zoal te bieden heeft? Je leest het allemaal in deze review.
koffie tegoed Mister Barish

Herkenbaar Jura design
De D6 heeft die typische, strakke vormgeving waar het Zwitserse merk Jura om bekendstaat. Geen franjes of ingewikkelde bedieningspanelen: een compacte, gestroomlijnde vorm met een eenvoudige bediening maakt van de D6 een mooie aanwinst voor elk aanrecht. Net zoals bij de D4 zitten het water- en bonenreservoir slim verstopt aan weerszijden van de machine, waardoor je nooit aan de achterkant hoeft te zijn. Je bedient het toestel met twee draaiknoppen en een mini LCD-display dat zich boven de linkerdraaiknop bevindt. That’s it: meer heb je niet nodig om met een Jura volautomaat de heerlijkste koffie te zetten.

Eenvoudige bediening: de essentials
Qua bediening windt deze volautomaat er geen doekjes om: met de linkerdraaiknop kies je tussen espresso, koffie of cappuccino, waarna je de knop indrukt om het zetten te starten. Druk je tweemaal na elkaar, dan zet de D6 twee koffiedranken tegelijk. Door het P-symbool onder de draaiknop ingedrukt te houden, kom je in het menu terecht, waar je de koffiedranken naar voorkeur kan aanpassen. Zo stel je gemakkelijk de sterkte, de hoeveelheid koffie en de temperatuur in. Voor cappuccino werkt de D6 niet met het one-touch principe: tijdens het zetten signaleert de machine wanneer je de melktoevoer open en vervolgens dicht moet draaien. Dat doe je met de rechterdraaiknop. Let wel: het is niet mogelijk om tezelfdertijd twee cappuccino’s te bereiden.

Hoewel Jura de interface van de D6 zo eenvoudig mogelijk heeft gehouden, kan het kleine LCD-display, dat je net boven de draaiknop terugvindt, een afknapper zijn. Het toegankelijke keuzemenu zorgt voor een vlotte navigatie, maar afhankelijk van je positie kan het schermpje iets moeilijker leesbaar zijn. Met het Smart Connect accessoire is het wel mogelijk om de D6 via de Jura app te bedienen. Zeg nu zelf: koffie zetten vanuit je luie stoel, is dat geen luxe?

Bediening jura d6 koffiemachine

Koffiemachine met een zeer eenvoudige bediening.

Zetgroep en koffiemolen
Waar nieuwere modellen al een Aroma G3-koffiemolen hebben, zit bij de Jura D6 nog een Aroma G2-molen ingebouwd. Die maalt de koffiebonen fijn met een optimaal behoud van aroma’s, maar is in vergelijking met de nieuwere uitvoering trager en merkbaar luider. Net zoals andere Jura machines heeft ook de D6 een koffie-uitloop met een verstelbare hoogte. Zo krijg je niet alleen minder poetswerk – omdat je voorkomt dat de koffie gaat spatten – maar ook minder luchtbellen op de crèmelaag, waardoor de koffie consistenter en beter van smaak is.

Verder maakt de D6 gebruik van de twee technologieën waarmee Jura het koffiezetten in de laatste jaren naar een hoger niveau heeft getild: I.P.B.A.S. en P.E.P. Hieronder nemen we deze innovaties onder de loep.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Het Intelligent Pre Brew Aroma System geeft de espresso zijn rijke en complexe smaaksensatie mee. Door de gemalen koffie met heet water te bevochtigen voor het zetproces wordt gestart, komen de aromastoffen in de koffiebonen optimaal vrij. En je hoeft helemaal geen fijnproever te zijn om het verschil te merken!

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Het Pulse Extraction Process werd speciaal door Jura ontwikkeld om nog meer smaak uit de versgemalen koffie te halen. Door er in korte stoten water doorheen te laten pulseren, laat werkelijk elke koffiekorrel zijn smaak en aromastoffen los. Het resultaat? Een mooi uitgebalanceerde, volle smaak en een heerlijk crèmelaagje.

J.O.E.
Zoals gezegd, is het mogelijk om de D6 aan je smartphone en andere smart devices te koppelen. Daarvoor zal je wel het Smart Connect accessoire moeten aankopen, dat bij Mister Barish € 29,98 kost. Met de Jura Operating Experience app heb je werkelijk de hele bediening en het volledige instelbereik van deze koffiemachine op zak. Je kan zelfs gepersonaliseerde koffiedranken opslaan onder een unieke naam, waardoor je niet telkens opnieuw dezelfde instellingen hoeft in te voeren. ’s Morgens een kopje koffie zetten vanuit je bed: a dream come true!

Koffie-uitloop met een verstelbare hoogte
Het lijkt maar een detail, maar toch is de juiste afstand tussen kop en koffie-uitloop essentieel om een goede koffie te zetten. Jura, dat bij elke machine de perfectie nastreeft, biedt ook bij de D6 een verstelbare uitloop. Zo blijft je koffie vrij van luchtbellen en dat komt de smaak ten goede. Bovendien gaat je koffie niet spatten, waardoor je het apparaat niet na elke zetbeurt moet schoonmaken, wat bij andere machines wel vaak zo is.

Koffie met melk
Zoals gezegd, kan je met de Jura D6 dankzij de geïntegreerde melktoevoer een heerlijke cappuccino bereiden. Je kan ook apart melk opschuimen om zelf je eigen koffiedranken met melk samen te stellen. Je koppelt eenvoudigweg de melkslang aan het apparaat en legt het uiteinde in een kop gekoelde melk. Een verschil met de duurdere modellen van Jura is wel dat je bij de D6 de melktoevoer manueel moet bedienen, volgens de instructies van de machine. Het zetproces voor cappuccino is dus niet volautomatisch, zoals bij koffie en espresso. Om te vermijden dat er zure melkresten in je koffie terechtkomen, maak je de melktoevoer het best dagelijks schoon. Maar als je het melksysteem niet gebruikt, hoef je dat natuurlijk niet te doen.

Om af en toe een cappuccino te bereiden, is de Jura D6 dus ideaal. Maar als je elke dag van koffiespecialiteiten met melk wil genieten, raden we toch aan om een trapje hoger in het Jura assortiment te kijken.

melkschuim jura d6 koffiemachine

Het melkschuim op de foto is echt! Tip: gebruik volle melk

Koffiebonenreservoir
Een echt smaakvolle koffie zet je met verse koffiebonen. Om die versheid te garanderen, is het belangrijk dat je de bonen goed bewaart. Het koffiebonenreservoir van de Jura D6 heeft een capaciteit van 200 gram en is luchtdicht afgesloten met het speciaal ontworpen aroma-beschermdeksel. Toch blijft onze gouden raad: gooi het bonenreservoir niet altijd helemaal vol, want hoe verser de bonen bij de maling zijn, hoe beter de smaak van de koffie. Daarom bewaar je de koffiebonen het best in een goed afgesloten verpakking met valvesysteem. Je vult het reservoir dus beter regelmatig bij dan er meteen je hele voorraad in te bewaren.

Waterreservoir
Het waterreservoir van de Jura D6 zit netjes ingewerkt aan de linkerzijde van de koffiemachine en heeft een inhoud van 1,9 liter. Voor een optimale koffiesmaak is het aangeraden om een CLARIS Smart-filter te gebruiken. Zo blijft het water altijd zuiver en is het niet meer nodig om het ontkalkingsprogramma te doorlopen. Daarnaast verschoon je het best dagelijks het water: een kleine moeite die beloond wordt met heerlijke koffie!

Waterfilter jura d6 koffiemachine

De waterfilter is geïntegreerd in het waterreservoir maar wel vervangbaar.

Onderhoud en ontkalken
Jura machines vragen om een regelmatig onderhoud. Gelukkig is de automatische reinigingscyclus eenvoudig te doorlopen. In combinatie met de reinigingstabletten van Jura, die afgestemd zijn op het schoonmaakprogramma van de D6, duurt een volledige cyclus 20 minuten. Daarna is je toestel voor ongeveer 180 koppen tiptop in orde. Eén nadeel aan de Jura D6 is het ontbreken van de Vacuüm Clean technologie, die ervoor zorgt dat de zetgroep steeds droog blijft. Hoewel je die laatste bij de D6 niet kan loskoppelen om manueel te reinigen, is het ingebouwde reinigingsprogramma meer dan geschikt om ook dit onderdeel een grondige schoonmaakbeurt te geven. Dat is het grote voordeel van een Jura apparaat tegenover andere koffiemachines: vrijwel alle onderhoud gebeurt automatisch in de machine zelf. Om nog jarenlang van je Jura toestel te kunnen genieten, raden we je dus aan om dit algemene reinigingsprogramma regelmatig te doorlopen.

Maak je gebruik van de CLARIS Smart-filter? Vergeet dan niet om de waterhardheid goed in te stellen. Zo hoef je je niet meer druk te maken over de ontkalking van de machine. Voor een occasionele, grondigere ontkalking kan je de Jura ontkalkingstabletten gebruiken.

Koffiedranken

Met de Jura D6 heb je de keuze uit drie verschillende koffiedranken: koffie, espresso en cappuccino. De eerste twee zijn ook per twee te zetten. Bovendien zijn alle koffiedranken makkelijk aan te passen aan jouw smaak en voorkeuren. Naast cappuccino kan je met de melktoevoer ook heerlijk microschuim bereiden, bijvoorbeeld voor een extra romige chocolademelk. Verder is het perfect mogelijk om met de D6 thee of minuutsoep te maken, dankzij de heetwaterfunctie die op twee temperatuurstanden in te stellen is.

crema jura d6 koffiemachine

Elke espresso heeft een mooi crema laagje.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Prachtig design
Plus review koffiemachine Voorzien van de nieuwste technologieën
Plus review koffiemachine Zet lekkere koffie

Minus review koffiemachine Geen Vacuüm Clean, waardoor de zetgroep licht vochtig blijft
Minus review koffiemachine Melkopschuimer is iets minder handig in gebruik maar wel functioneel
Minus review koffiemachine Wat luidruchtig

Een mooie machine voor een zachte prijs

Met een prijskaartje van 780 euro is de D6 een van de goedkopere volautomaten van Jura. Deze koffiemachine integreert dezelfde hoogtechnologische zetmethoden als de high-end modellen van het merk voor een fractie van de prijs. Natuurlijk blijft het nog een hele smak geld, zeker als je het Smart Connect accessoire erbij wil. Maar wat je ervoor terugkrijgt, is van onschatbare waarde: jarenlang heerlijke koffie van verse koffiebonen zonder het complexe bereidingsproces dat je bijvoorbeeld bij een pistonmachine hebt.

Heb je liever een groot display of touchscreen, of wil je meer opties bij het bereiden van koffiespecialiteiten met melk? Dan zal je misschien toch meer je gading vinden bij de iets duurdere Jura toestellen.

koffie tegoed Mister Barish

Wat is de mening van Mister Barish?

Ben je op zoek naar een degelijke en eenvoudig te bedienen koffiemachine, maar wil je geen bom geld uitgeven? Dan biedt de Jura D6 een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het is een mooie, krachtige en gebruiksvriendelijke machine met enkele leuke extra’s, zoals de mogelijkheid om het koffiezetten aan te sturen met je smartphone. Met de ingebouwde melkopschuimer kan je perfect een cappuccino bereiden, maar voor fervente liefhebbers van koffiedranken met melk is het procédé net iets te omslachtig. In dat geval kan je je budget misschien toch beter wat verruimen en overwegen om een Jura E6 of ENA 8 aan te schaffen.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor bean to cup koffiemachines.

Technische specificaties Jura D6

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Cappuccino
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 200 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met draaiknop en knopjes
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,5 centimeter
Breedte: 28 centimeter
Diepte: 41,5 centimeter
Gewicht: 8,7 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (1 stuks)
Kleur: Piano Black of Platin

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura D6 versus Jura E6

De Jura E6 kost rond de 940 euro, wat een goede 160 euro duurder is dan de D6. Maar waarin verschillen deze koffiemachines dan precies? Heb je voor 160 euro extra bijvoorbeeld lekkerdere koffie? Het antwoord: jazeker! En daarin spelen twee factoren een belangrijke rol.

Enerzijds maakt de E6 gebruik van een Professional Aroma Grinder, waar de D6 met de ietwat verouderde Aroma G2-molen werkt. Omdat de Professional Aroma Grinder fijner (en sneller) maalt, volgens een geoptimaliseerde maalcurve, gaan er veel minder aroma’s verloren. Anderzijds zorgt het intelligent voorverwarmen ervoor dat ook je eerste kopje koffie al met de ideale temperatuur wordt gezet. Daarnaast heeft de Jura E6 meer instelmogelijkheden dan de D6, die dankzij het grote LCD-scherm met drukknoppen overigens ook een stuk eenvoudiger te bedienen zijn. Zo heb je bij de E6 8 verschillende gradaties voor het instellen van de koffiesterkte, wat dubbel zoveel is als bij de D6. Ook de heetwatertemperatuur is bij de E6 fijner af te stellen dan bij de D6.

Verder heeft de Jura E6 standaard een groter aanbod aan koffiedranken dan de D6. Met die laatste kies je tussen koffie, espresso en cappuccino. Maar met de E6 bereid je eveneens caffè barista, lungo barista en espresso macchiato. Kortom: voor de meerwaardezoeker is de iets duurdere E6 zeker het bekijken waard!

Jura D6 koffiemachine Jura E6 koffiemachine

Jura D6 versus Jura ENA 8

Met een prijsverschil van iets meer dan 250 euro heeft de Jura ENA 8 ook heel wat meer gebruiksgemak in petto, vooral bij de bereiding van melkspecialiteiten. Zo bedien je de ENA 8 met een groot display met drukknoppen, terwijl het display van de D6 erg klein en vooral indicatief is. Ook qua onderhoud is de ENA 8 gebruiksvriendelijker, dankzij de geïntegreerde Vacuüm Clean technologie, die na elk gebruik de machine vanbinnen reinigt. Intern werkt de ENA 8 trouwens al met de nieuwe Aroma G3-koffiemolen. Die maalt nog sneller, preciezer en stiller dan het G2-model van de D6.

Het laatste en wellicht belangrijkste punt waarop de ENA 8 makkelijker in gebruik is, is de bereiding van koffiespecialiteiten met melk. Waar je bij de D6 de melktoevoer handmatig moet open- en dichtdraaien, zet je koffiedranken met melk bij de ENA 8 net zoals de zwarte koffies volgens het one touch principe. Daarnaast maak je met één druk op de knop ook hippe koffiedranken als caffè barista of cortado, die standaard niet met de D6 te bereiden zijn. Dat is zonder meer impressionant, want qua afmetingen is de ENA 8 net zo compact als de D6. Verder heb je bij de Jura ENA 8 ook een extra reservoir voor gemalen koffie en een prachtig ontworpen, uitwendige watertank met een inhoud van 1,1 liter. Dat is net als de capaciteit van het bonenreservoir minder dan bij de D6. Maar omdat je de reservoirs sowieso het best zoveel mogelijk ververst, is dat nauwelijks een nadeel te noemen.

Jura D6 koffiemachine Jura ENA 8 koffiemachine

Extra tips

  • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
  • Om tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura ENA 8 koffiemachine


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.


Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine black friday

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura Z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .