Jura J8: met deze trendy volautomaat zet Jura alles op alles voor de lekkerste koffie
07 oktober 2022 
39 min. leestijd

Jura J8: met deze trendy volautomaat zet Jura alles op alles voor de lekkerste koffie

De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van JURA. Dé onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit, waarmee je als een echte barista melkschuimbereidingen infuseert met een siroopsmaak.

Naast hippe sweet lattes is deze volautomaat ook helemaal uitgerust voor klassieke koffies zoals espresso en lungo. De nieuwste P.A.G.2+ koffiemolen garandeert de nauwkeurigste malingen, terwijl het 3D-zetproces telkens opnieuw voor een optimale extractie zorgt.

Voeg daar nog de vele snufjes, zoals het Coffee Eye en de wifi-connectiviteit, en de vlotte onderhoudsfuncties aan toe en je hebt een van de meest geavanceerde JURA-koffiemachines in een relatief compact formaat.

Ook benieuwd hoe deze volautomaat scoort? Je ontdekt het allemaal in onze in-depth review!

Belangrijkste kenmerken van de Jura J8 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Mooie prijs voor Zwitserse kwaliteit
Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura J8
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura J8
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Van trendy drankjes en eigentijds design tot de nieuwste technische innovaties: JURA bewijst zich met de J8 wederom als kwaliteitsmerk dat helemaal mee is met zn tijd.

Wij van Mister Barish zijn al langer fan van het Zwitserse Jura, maar de features van de J8 hebben ons toch weer aangenaam verrast. Reden te meer om deze machine, die tot op heden nog niet gelanceerd was in Nederland en België, koste wat kost op te nemen in ons aanbod.

Koffie tegoed Mister Barish €90

Elegant allround design
De J8 heeft de kenmerkende JURA-vormgeving: strak, krachtig en toch uitermate elegant. Het design is vergelijkbaar met dat van de S8 en de E8, met een verstelbare chromen koffie-uitloop in het midden en een combi-uitloop aan de rechterkant. Er is ook goed nagedacht over de compactheid. Zo zit de watertank mooi ingewerkt in de linkerflank van de machine en vind je onder de klep achter het bonenreservoir de maalgraadinstelling en een kleine container voor gemalen koffie.

Zoals we van JURA gewend zijn, komt het vakmanschap tot in de kleinste details tot uiting: geluidsdemping geïnspireerd op Formule 1-technologie, de amberwitte kopjesverlichting, de zacht gebogen lijnen van de matglanzende behuizing …

Van de behuizing gesproken: deze koffiemachine is beschikbaar in 3 verschillende uitvoeringen: Piano Black, Piano White en de iets duurdere Midnight Silver. Allemaal tijdloze kleuren die luxe uitstralen en op elk aanrecht helemaal tot hun recht komen.

Intuïtieve bediening met Coffee Eye
De bediening van deze volautomaat verloopt via het 4,3” kleurendisplay met touch-functie. De interface is op zich al overzichtelijk uitgewerkt, maar JURA doet daar met de toevoeging van het Coffee Eye nog een schepje bovenop. Dat is een infraroodsensor die automatisch de keuze op het scherm wijzigt naargelang de positie van je kopje. Zet je het onder de koffie-uitloop, dan verschijnen enkel de klassieke koffiedranken. Verplaats je het naar rechts, onder de melkuitloop, dan zie je alleen de melkspecialiteiten op het display. Een simpele, maar o zo slimme feature om de bediening nog intuïtiever te maken.

Koffiezetten met de JURA J8: eenvoudiger kan het niet. Om absolute precisie te garanderen, raadt de P.A.G.2+ koffiemolen met z’n aroma control-functie bij verschillende koffies een aangepaste maalgraad aan. En om de bediening nog leuker te maken, is wifi-connectiviteit bij de J8 standaard ingebouwd. Zo zet je met al je smart devices heerlijke koffie vanop afstand. De uiterst gebruiksvriendelijke J.O.E.® app loodst je door het bereidingsproces, van instellen tot zetten!

Jura J8 koffiemachine Coffee Eye

Zetgroep en koffiemolen
JURA J8-koffietoestellen beschikken over de Professional Aroma Grinder 2+ (P.A.G.2+), een update van de originele P.A.G. die je onder andere bij de S8 en de E8 terugvindt. Hoe JURA deze fantastische molen nog verder kon opwaarderen?  Wel, het voegde er de voorgenoemde aroma control-functie aan toe: zo komen de aroma’s van de verse bonen bij elk koffierecept ten volle tot uiting.

Opmerkelijk aan de P.A.G.2+ is dat je de maalgraad altijd kan aanpassen, ook wanneer het maalwerk niet draait (bij andere molens beschadigt dat de maalelementen). Het maalwerk gaat namelijk na elk gebruik in rustmodus, wat voor een optimale bescherming zorgt en op langere termijn topprestaties blijft garanderen. Als kers op de taart is de molen ook nog eens muisstil, met z’n sound design geïnspireerd op de demping van Formule 1-motoren.

Jura J8 koffiemachine maalgraad

Het bonenreservoir van de JURA J8 heeft een inhoud van 280 gram en zit onder het grote luik bovenaan de machine verscholen. Bij een laag verbruik raden we altijd aan om het niet altijd volledig op te vullen. Je kan beter de bonen zo vers mogelijk malen, om het maximum uit de aroma control-functie te halen. De active bean monitoring waakt erover dat er altijd genoeg bonen aanwezig zijn om een maling te kunnen uitvoeren.

De watertank zit ingewerkt in de linkerkant en heeft een capaciteit van 1,9 liter. De bijgeleverde BRITA Smart-waterfilter is een must om over zuiver en lekker water te kunnen beschikken. We raden ook aan om het water dagelijks te verversen. Zo voorkom je dat de koffie na verloop van tijd een muffe nasmaak krijgt.

HP3-melksysteem met Sweet Foam-functie
Het HP3-melksysteem werkt net zoals bij andere JURA-apparaten met een melkschuimfunctie: een slang die je rechtstreeks in het melkkarton steekt of aan een JURA-melkkan of Cool Control bevestigt.

Uniek aan de J8 is echter de Sweet Foam-functie, waarmee je je melkschuim infuseert met heerlijke smaakjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vanilla latte of je eigen versie van een winterse pumpkin spice? Met het speciale opzetstuk voor siroop pimp je je koffiecreaties in 1-2-3. Gewoon opvullen, vastmaken aan de melkuitloop, bovenaan op de interface de S aantikken en je melkspecialiteit kiezen. Bij de instellingen pas je makkelijk het type en de hoeveelheid siroop aan om je opgefleurde koffie nog verder naar je hand te zetten.

Jura J8 koffiemachine sweetfoam functie

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Het Pulse Extraction Process is dé sleuteltechnologie waarmee JURA de beste extractie garandeert. Het hete water wordt niet in één beweging door de gemalen koffie geperst, maar in korte bewegingen gepulseerd. Daardoor geeft werkelijk elke korrel zijn smaak- en aromastoffen vrij. Resultaat: een diepere en vollere smaak - en natuurlijk ook dat heerlijke cremalaagje dat de koffie zo onweerstaanbaar maakt.

Intelligent preheating
Om na een lange pauze ook de eerste koffie op een optimale temperatuur te kunnen zetten, ontwikkelde JURA het intelligent preheating-systeem. Met deze geavanceerde technologie warmt de machine het thermoblock razendsnel op tot de ideale bereidingstemperatuur.

Hoog gebruiksgemak, laag energieverbruik
"Een volautomatische bean-to-cup machine boordevol technische snufjes, dat vreet nogal energie, toch?” Wel, ook op dat vlak zet JURA zijn beste beentje voor. Het toestel gaat standaard 15 minuten na gebruik in stand-by. In die modus verbruikt de JURA J8 geen energie. Nul komma nul!

Bean-to-cup machine
De JURA J8 is een volwaardige bean-to-cup koffiemachine. Je beleeft dus het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Dat bespaart niet alleen tijd, het zorgt iedere keer opnieuw ook voor de intense beleving van echt verse koffie.

Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
Zoals gewoonlijk bij JURA-koffiemachines vind je de schoonmaakfuncties in de Cockpit (via het tandwielsymbool). De JURA J8 schoonmaken is een fluitje van een cent, dankzij het automatische reinigingsprogramma dat je daar vindt. Deze cyclus duurt ongeveer 20 minuten. Je hebt een JURA-reinigingstablet en een ruime opvangbak nodig die onder de koffie- en combi-uitloop kan. Je start eenvoudigweg het programma en de machine geeft je stap voor stap de nodige instructies. Poepsimpel!

Omdat siroopresten zich makkelijk in de leidingen vasthechten, is het raadzaam om ook het melksysteem goed te onderhouden. Een melkreinigingscyclus duurt zo’n 6 minuten. Het enige wat je daarbij nodig hebt, is een dosis JURA-melksysteemreiniger en het bijgeleverde waterbakje. Volg gewoon aandachtig de instructies op het display, de machine doet de rest!

Wanneer je voor het eerst de machine aanzet, vraagt hij jou om even de waterhardheid op te meten. Met behulp van de bijgeleverde Aquadur®- teststrip is dat een koud kunstje. Aan de hand van de waterhardheid weet de J8 precies wanneer een grondige ontkalkingsbeurt nog eens aan de orde is. Het ontkalkingsproces duurt 45 minuten en je hebt er 3 JURA- ontkalkingstabletten voor nodig. Los ze op in een halve liter vers water en giet de oplossing vervolgens in het waterreservoir. Zet ook een watercontainer onder de melk- en combi-uitloop. De machine loodst je stap voor stap door het proces en houdt je op de hoogte van de voortgang.

Wil je liever niet meer moeten ontkalken? Gebruik dan systematisch de CLARIS Smart-waterfilter. Die houdt je water langdurig zuiver en voorkomt de vorming van kalkdeeltjes. Zo’n waterfilter is erg gebruiksvriendelijk: de machine geeft een melding wanneer het filterpatroon is uitgewerkt. In dat geval vind je in de Cockpit van de J8 een programma om de waterfilter te wisselen.

Energiezuinige koffiemachine
Heb je schrik dat zo’n volautomaat flink wat energie verbruikt? Bij de Jura E8 valt dat best mee, want hij heeft een energiespaarmodus en een instelbare automatische uitschakeltijd. Dat laatste zorgt ervoor dat de koffiemachine niet onnodig aan blijft. Wanneer het toestel in stand-by staat, verbruikt het trouwens helemaal geen energie. Goed voor de portemonnee dus en met het oog op een verkleining van je ecologische voetafdruk een slimme aankoop.

Met deze innovatieve koffievolautomaat zet je met één druk op de knop wel 31 verschillende koffiespecialiteiten, waaronder cappuccino, espresso macchiato, flat white en cortado. En niet te vergeten: sweet latte!

Dankzij de Sweet Foam-functie geniet je van een romige latte, voorzien van heerlijk zoet melkschuim met een smaakje naar keuze. Met de JURA J8 houdt werkelijk niets je nog tegen om de nieuwste en hipste koffierecepten gewoon thuis uit te proberen!

Wissel je graag eens af met een kopje thee? Dan zal de heetwateruitloop met 3 afzonderlijke temperatuurstanden je zeker bekoren. Ook een aparte portie warme melk of melkschuim behoort tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een chocolademelk. Wil je daar een vanillesmaakje in? Met je J8 is dat zo gefixt!

Plus review koffiemachine Sweet Foam-functie
Plus review koffiemachine Makkelijk in onderhoud
Plus review koffiemachine Wifi-connectiviteit standaard ingebouwd
Plus review koffiemachine Laag energieverbruik in stand-by

Afhankelijk van de uitvoering betaal je voor deze koffiemachine net geen 2.000 euro. Een smak geld, maar wie dagelijks een latte afhaalt op weg naar het werk en na de lunch graag nog een koffie bestelt, wint dat bedrag in amper drie jaar terug.

De levensduur van de JURA J8 bij normaal gebruik wordt door de consumentenbond op iets langer dan 9 jaar geschat. Daardoor zien we de aankoop van een relatief duur JURA-apparaat niet als een extravagante uitgave, maar als een investering op lange termijn. Een koffiecuptoestel tik je voor een prikje op de kop, maar de cups kosten je uiteindelijk meer en na hooguit twee jaar geeft je machine er de brui aan. En zeg nu zelf: investeren in lekkere koffie, is dat niet het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven?

Koffie tegoed Mister Barish €90

accessoires jura e8 koffiemachine

Cool Control

Zet je dagelijks koffiedranken met melk? Dan is de Jura Cool Control een absolute aanrader! Deze melkkoeler heeft een inhoud van 0,6 liter en houdt je verse melk constant op de optimale temperatuur van 4°C. Daardoor krijg je telkens weer melkschuim van de beste kwaliteit.

Cool control voor jura e8

jura e8 met cool control

Met zijn fraaie design is de Cool Control een prachtige gadget om naast de Jura E8 te gebruiken. Dankzij de niveau-indicatie word je er op tijd aan herinnerd dat je de melk moet bijvullen. De melkkoeler reinigen is zeer eenvoudig, want de roestvrijstalen houder, de aanzuiglans en de adapter mogen in de vaatwasmachine. Kortom: het perfecte accessoire voor cappuccino en latte lovers

vaatwasser bestendige cool control

Cup Warmer S

Als je nauwgezet te werk gaat bij je koffiebereidingen zijn perfect voorverwarmde kopjes de kers op de taart. Daarom ontwikkelde Jura de nieuwe Cup Warmer S. Deze handige kopwarmer biedt ruimte aan 8 espresso-, 6 koffie- of 4 cappuccinokopjes en houdt ze op een constante temperatuur van 55°C.

Als je koffie in koude porseleinen koppen giet, gaat er veel warmte verloren. Daarom gebruiken echte professionals uitsluitend voorverwarmde koppen. Dat zorgt niet alleen voor een betere schenktemperatuur, fijnproevers zullen het er ook mee eens zijn dat het de aroma’s van de koffie ten goede komt. Net zoals de Cool Control heeft de Cup Warmer S een mooi design. Daardoor komt hij naast elk type Jura koffiemachine prima tot zijn recht.

jura kopjeswarmer

jura kopjeswarmer wit

De JURA J8 is het nieuwste van het nieuwste. Wij van Mister Barish staan altijd te popelen om te ontdekken waar JURA nu weer mee op de proppen komt. Met de Sweet Foam-functie komt het kwaliteitsmerk verrassend speels en trendy uit de hoek. Natuurlijk staat niet elke koffieliefhebber ervoor te springen, maar zoetekauwen en creatieve thuisbaristas zullen snel de smaak te pakken hebben.

Dat gezegd zijnde, is de J8 een toonbeeld van Zwitsers vakmanschap, precies zoals we van JURA gewend zijn. Wij vinden het alvast een toptoestel. Het bewijst nog maar eens dat JURA helemaal mee is met de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen.

koffiebonen jura koffiemachine

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Americano, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, koffie speciaal, cortado, cappuccino, latte macchiato, flat white, espresso macchiato, portie melk (elke melkspecialiteit is ook met extra smaakinfusie te bereiden)
Instelbare maalgraad: Ja, op 10 standen
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met touchscreen
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, J.O.E.® app (Wifi Connect inbegrepen)
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, Professional Aroma Grinder 2+
Kopjes warmhoudplaat: Nee, wel als accessoire te verkrijgen
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja, met de zero energy switch
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, 1 waterfilter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Ja, via melding, met ontkalkingstabletten
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,8 cm
Breedte: 31,8 cm
Diepte: 44,6 cm
Gewicht: 10,3 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Midnight Silver, Piano White, Piano Black

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0 watt

Jura J8 versus Jura E8

De JURA J8 is de opvolger van de J6, die in 2017 vervangen werd door de E8, een iets goedkopere volautomaat met natuurlijk ook wat minder features.

Allereerst heeft de J8 een geüpdatete versie van de Professional Aroma Grinder van de E8. Hij is nog slijtvaster en stiller en kan steeds bijgesteld worden, ook als het maalwerk niet draait.

Waar de J8 een full-touch interface heeft, bedien je de E8 met drukknoppen. De E8 heeft ook geen Coffee Eye aan boord, wat de J8 nog intuïtiever maakt in gebruik. Bediening via de J.O.E.® app is voor beide machines mogelijk, al moet je voor de E8 eerst nog een Smart Connect-accessoire aanschaffen.

De J8 en E8 hebben nagenoeg dezelfde combi-uitloop, maar bij de E8 moet je het zonder Sweet Foam doen. Ook zet je met de E8 iets minder verschillende koffiespecialiteiten en heb je geen optie om favorieten op te slaan.


Jura E8 Moonlight Silver

Jura J8 versus Jura S8

De JURA J8 en de S8 hebben een heel gelijkaardig design en verschillen maar een kleine 300 euro in prijs. Waaraan dat dan precies ligt? Laat ons een kijkje nemen!

Een eerste verschil vind je in de Professional Aroma-koffiemolen, die bij de J8 een heuse make-over kreeg, waardoor hij nog stiller en nauwkeuriger is. Met de J8 stel je de maalgraad op aanraden van de boordcomputer voor elke koffiedrank anders in.

Qua bediening hebben beide koffiemachines een 4,3” kleurendisplay met touchfunctie, maar de J8 voegt daar nog het Coffee Eye aan toe. Deze gadget past automatisch het koffiemenu aan, afhankelijk van de uitloop waar je je kopje onder plaatst.

Verder is natuurlijk de Sweet Foam-functie voor gearomatiseerd melkschuim uniek aan de J8. Met de S8 zet je 15 verschillende specialty coffees, terwijl de J8 met wel 31 dranken kan uitpakken.

Kortom: het zijn beiden uitstekende JURA-volautomaten, alleen is de J8 nog iets uitgebreider en krachtiger.


Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver

  • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
  • Om ook tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura ENA 8 koffiemachine


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.


Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn:

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine black friday

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura Z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .