jura D4 koffiemachine reinigen

Hoe vervang je de
Claris Smart waterfilter
in je Jura J8?

jura D4 koffiemachine reinigen

Hoe vervang je de
Claris Smart waterfilter
in je Jura J8?

Waterfilter
Belangrijk om te weten
Jura Claris Smart waterfilter

Door het gebruik van te hard water zal je Jura machine minder duurzaam zijn, maar bij consequent gebruik van de Jura Claris Smart waterfilter en de juiste instellingen van de waterhardheid moet je hier niet meer naar omkijken. Naast je waterreservoir is ontkalken dus niet meer nodig indien je de waterfilter juist instelt en tijdig vervangt. Je machine zal aantonen wanneer het patroon net vervangen zal moeten worden.

De levensduur van de Jura Claris Smart waterfilter is afhankelijk van de ingestelde waterhardheid en het verbruik. Hier kan je een handig overzicht vinden van de maximale capaciteit bij een bepaalde waterhardheid:

Bij 1-5° dH | 1-9 °fH: tot 65 L

Bij 6-10° dH | 10-18 °fH: tot 60 L

Bij 11-15° dH | 19-27 °fH: tot 55 L

Bij 16-20° dH | 28-36 °fH: tot 50 L

Bij 21-25° dH | 37-45 °fH: tot 45 L

Bij 26-30° dH | 46-53 °fH: tot 40 L

Sowieso is de maximale levensduur 2 maanden,  dan is de waterfilter volledig verzadigd. We zien in de praktijk een langere levensduur bij machines waarbij de waterfilter consequent wordt gebruikt. We raden dus zeker en vast het gebruik van een waterfilter aan. Dit omdat je met een waterfilter net 'ellende' gaat voorkomen in plaats van het te moeten gaan bestrijden.

1
Eerst
Open je de afdekking van het waterreservoir, haal je deze eruit en leeg je het.
2
Vervolgens
Draai je de filterhouder linksom en verwijder je deze samen met het oude Claris Smart filterpatroon, waarna je het verlengstuk van de filterhouder bovenop een nieuwe Claris Smart waterfilter plaatst.
3
Nadien
Plaats je de filterhouder met waterfilter terug in het waterreservoir terug dicht door het rechtsom te draaien. Je hoort een klik. Vul het waterreservoir met vers, koud water en plaats het terug.
4
Als laatste
Heeft je machine  automatisch herkend dat het patroon vervangen werd. De machine zal nu een filterspoeling starten die automatisch stopt. Je zou eventueel een bakje onder de centrale uitloop kunnen plaatsen om zo het spoelwater op te vangen. Je toestel zal vragen om het lek- en opvangbakje te legen.
Wanneer je de Claris Smart waterfilters van Jura juist gebruikt moet je naast je waterreservoir je machine niet meer ontkalken, maar wanneer je de filter niet tijdig vervangen hebt is het belangrijk dat je dit wel doet. Ook is het erg belangrijk de dagelijkse en algemene reinigingen van je machine toe te passen en het melksysteem te reinigen.

Dit zijn de besproken Jura producten 

Jura D4 reinigingstabletten onderhoud
Jura Claris Smart Waterfilter
jura ontkalkingstabletten onderhoud
Jura melksysteem reinigingstabletten
Vanaf pagina 17 van de gebruiksaanwijzing van de Jura J8 kan je alles nog eens nalezen.