Jura E8 koffiemachine is de complete volautomaat voor thuisgebruik met professionele koffiemolen
18 februari 2020 
42 min. leestijd

Jura E8 koffiemachine is de complete volautomaat voor thuisgebruik met professionele koffiemolen

De Jura E8 is een krachtige volautomatische koffiemachine die alle noodzakelijke technieken in huis heeft voor een complete koffie-ervaring. In 2017 kwam dit toestel als beste uit de test van de Nederlandse Consumentenbond, eind 2020 werd het helemaal vernieuwd. Daarmee is de E8 nu ongetwijfeld de beste Jura volautomaat in zijn prijsklasse. Heerlijke en perfect bereide koffiespecialiteiten met één druk op de knop: dat is waar het bij de E8 allemaal om draait. Wij zijn alvast fan!

De 2020-update heeft de volgende nieuwigheden:
(zij worden stuk voor stuk uitvoerig besproken in deze review)

  1. Professional Aroma-koffiemolen: de beste Jura koffiemolen, die normaal enkel bij professionele Jura toestellen te vinden is.
  2. Een afzonderlijk heetwaterpompje voor thee, zoals bij de duurdere machines. Je moet dus niet meer zelf naar het juiste pompje overschakelen.
  3. Nieuwe bijkomende koffiespecialiteiten, zoals de caffè en lungo barista.
  4. One touch reinigingsprogramma voor het melkopschuimsysteem; zo maak je het nog sneller en eenvoudiger schoon.
  5. Een nieuwe lekbak die je makkelijker schoon- en leegmaakt.
  6. Extra Shot functie voor een dubbele shot espresso.

Zoals je ziet, is Jura altijd in de weer met de verdere vernieuwing en verfijning van zijn technologische innovaties, om zo nog completere en betere producten op de markt te kunnen brengen. Ook deze koffiemachine is een stuk functioneler en gebruiksvriendelijker geworden. Wil je precies weten hoe de Jura E8 geëvolueerd is? In deze review gaan we er stap voor stap door.

Belangrijkste kenmerken van de Jura E8 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura E8
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura E8
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Met de Jura E8 zet je in een handomdraai een brede waaier aan koffiedranken. Dankzij het nieuwe vloeistofsysteem wordt zelfs de bereiding van caffè barista of lungo barista kinderspel. Ook koffiedranken met melk kennen voor de E8 geen geheimen: met zijn geavanceerde melkschuimer maak je in geen tijd microschuim van de hoogste kwaliteit. En voor zij die graag wat meer pit hebben in hun koffie is er de Extra Shot functie, waarmee je heel eenvoudig je cappuccino, long white of latte macchiato dubbel zo stevig zet. Kortom: de E8 is een echte krachtpatser voor thuisgebruik!

Koffie tegoed Mister Barish €90

Prachtig én slim design
Het design van de E8 beantwoordt helemaal aan de Jura standaard: een prachtige en slim vormgegeven koffiemachine. Het melksysteem werd deze keer in de rechterzijde ingewerkt, terwijl het ruime waterreservoir in de linkerflank verborgen zit. De bediening verloopt via een kleurendisplay met drukknoppen en zit mooi geïntegreerd in de voorkant van de machine. De in de hoogte verstelbare koffie-uitloop heeft twee schenktuiten. Zo zet je met deze machine makkelijk twee koffies tegelijk. Anders dan bij de andere modellen koos Jura bij de E8 naast zwart en wit ook voor genuanceerdere, zachtere kleuren. Zo is de nieuwste versie te verkrijgen in ‘Piano White’ en ‘Piano Black’, maar ook in ‘Dark Inox’ en ‘Chrome’. Die laatste is net iets duurder.

Eenvoudige bediening
Een kopje koffie zetten met de Jura E8 is kinderspel, hoewel je elke koffiespecialiteit tot in de puntjes en à la minute kan aanpassen naar je voorkeur van het moment. De bediening verloopt via het relatief grote kleurendisplay met drukknoppen. Uniek voor de Jura E8 is dat je zelfs tijdens het zetten nog je koffiedrank kan bijsturen. Is de machine een cappuccino aan het bereiden, maar beslis je plots dat je er toch niet zoveel melk in wil? Dan kan je met één druk op de knop de melkuitloop stopzetten, waarna de E8 gewoon de espresso blijft toevoegen. Je kan je aanpassingen opslaan, zodat je de volgende cappuccino met precies dezelfde instellingen kan bereiden. Maar je kan je koffiedrank natuurlijk ook zelf uitvoerig programmeren in het menu ‘Productinstellingen’. Handig, toch?

Een andere mogelijkheid die de Jura E8 aanbiedt, is een bediening via je smartphone. Het apart aan te schaffen Wifi Connect accessoire zorgt voor de koppeling tussen de E8 en de speciaal ontwikkelde J.O.E. app. Niet alleen het startscherm van deze applicatie kan je volledig personaliseren, maar ook alle koffiedranken die je erop te zien krijgt. Via de app kan je bovendien zelfgeprogrammeerde koffiespecialiteiten onder een unieke naam opslaan. De J.O.E. app is zelfs via je Apple Watch aan te sturen: daarmee kan je tot 3 verschillende koffiedranken opslaan.

bediening jura e8 koffiemachine

Zetgroep en koffiemolen
Jura zet niet alleen in op gebruiksvriendelijkheid, maar natuurlijk vooral op de bereiding van buitengewoon lekkere koffie. Daarom rustte Jura de zetgroep van de E8 uit met zijn meest gerenommeerde technologieën. Naast de Professional Aroma-koffiemolen, die je normaal enkel bij machines in het premiumsegment vindt, maakt deze volautomaat ook gebruik van zettechnieken als I.P.B.A.S. en P.E.P. Heb je geen flauw benul waar die voor staan? In deze review kom je dat allemaal te weten.

Professional Aroma Grinder
De Professional Aroma-koffiemolen die in de E8 ingebouwd zit, zorgt voor een snelle en vooral precieze maling. Volgens Jura haalt de molen tot 12% meer aromastoffen uit verse koffiebonen dan traditionele koffiemolens. Bij Mister Barish zeggen we altijd: meten is weten! En dus namen onze ervaren barista’s de proef op de som. Wel, de resultaten liegen er niet om! Zelf komen we aan 10%, hoewel onder meer de luchtvochtigheid zo’n test aanzienlijk kan beïnvloeden. Het belangrijkste is dat we het verschil proeven en ook aan de kwaliteit van het crema zien hoe Jura met deze molen de perfectie nastreeft.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Voor een diepere extractie heeft Jura bij de E8 zijn P.E.P.-technologie (Pulse Extraction Process) uit de kast gehaald. Om langer contact met de gemalen koffiebonen te garanderen, wordt het water met krachtige stoten door de koffie gepulseerd. Dat zorgt voor een heerlijke crèmelaag op je koffie, net zoals in je favoriete koffiebar.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Het Intelligent Pre Brew Aroma System is kenmerkend voor de zetwijze van Jura volautomaten. Nog voor de extractie plaatsvindt, worden de gemalen koffiebonen natgemaakt. Daardoor krijg je een nog betere smaakontplooiing tijdens het zetten en dus een vollere, intensere smaak.

latte macchiato jura e8 koffiemachine

Vacuüm Clean
Na het zetten blijft er vaak nog wat water achter in de zetgroep. Vooral wanneer de machine langere tijd niet wordt gebruikt, kan dat schimmels veroorzaken op de interne onderdelen. Daar heeft Jura een oplossing voor bedacht: de Vacuüm Clean technologie. Na elke zetbeurt worden alle waterdruppels en koffie- en vetresten als het ware opgezogen. Zo heb je altijd een schone en droge machine om je volgende kopje koffie te zetten. En totaal geen onderhoudswerk aan de zetgroep.

Verstelbare koffie-uitloop
Een in de hoogte verstelbare koffie-uitloop is niet alleen handig om er koppen van verschillende groottes onder te kunnen zetten, het is ook essentieel om de beste koffie te bereiden. Door de hoogte van de uitloop op de grootte van je kop af te stemmen, kan de koffie niet spatten en voorkom je luchtbellen in de crèmelaag. Daarnaast is de verlichting aan de koffie-uitloop een leuke extra.

Koffie met melk
De Jura E8 blinkt uit in het maken van koffiespecialiteiten met melk, dankzij zijn geïntegreerde melkschuimer. Je sluit de melkslang aan op de melkschuimer en legt het andere uiteinde rechtstreeks in gekoelde melk. Met de E8 zet je met één druk op de knop koffiespecialiteiten als cappuccino, latte, latte macchiato, espresso macchiato en flat white. En dat met overheerlijk microschuim van de hoogste kwaliteit!

Jura bracht ook een aantal accessoires op de markt waarmee je het melksysteem makkelijker kan gebruiken, zoals de Cool Control. Dat is een gekoeld melkreservoir dat de melk altijd op de ideale temperatuur van 4°C houdt. Daarnaast krijg je een waarschuwing als je de melk moet bijvullen. Een aanrader dus voor wie verzot is op koffiedranken met melk.

Het nieuwe vloeistofsysteem van de Jura E8 maakt de reiniging van de melkcircuits nog eenvoudiger. Het melksysteem heeft namelijk een automatische schoonmaakfunctie. Dankzij de speciaal daarvoor ontworpen, voorgedoseerde reinigingstabletten is knoeien met de vloeibare reiniger dus helemaal verleden tijd.

cappuccino jura e8

Extra Shot functie
Begin jij jouw dag graag met een extra sterke cappuccino, latte macchiato of flat white? Dan zal je de Extra Shot functie van de Jura E8 zeker appreciëren. Je houdt simpelweg de knop linksonder (bij het tandwiel) ingedrukt en kiest voor de optie Extra Shot. Daarna ga je verder zoals gewoonlijk, door in het keuzemenu een koffiedrank te selecteren. Deze functie is dus heel eenvoudig in te stellen en biedt precies wat je nodig hebt om de lange werkdag vol vertrouwen tegemoet te kunnen treden: een smaakvolle koffie met dubbel zoveel pit!

Koffiebonen reservoir
Het bonenreservoir van de Jura E8 biedt ruimte aan zo’n 280 gram verse koffiebonen en is voorzien van een aroma-beschermdeksel dat voor een luchtdichte afsluiting zorgt. Toch raden we af om het koffiebonenreservoir altijd tot op de rand te vullen, want hoe langer de bonen blijven liggen, hoe meer de aroma’s verloren gaan. Je bewaart de koffiebonen beter in een goed afgesloten koffiezak met valve-systeem, zoals onze Mister Barish koffieverpakkingen. Daarnaast is het geen slecht idee om de bonen dagelijks te verversen. Hoe verser de bonen, hoe lekkerder de koffie!

Drink je af en toe graag een deca koffie? Achter het bonenreservoir vind je een extra reservoir voor gemalen koffie. Ideaal, want zo hoef je niet telkens de bonen te vervangen als je eens wat afwisseling wil.

koffiebonen reservoir jura e8 koffiemachine

Waterreservoir
Het waterreservoir van de E8 heeft een capaciteit van 1,9 liter, genoeg voor 15 tot 20 kopjes koffie. Maar wij raden je aan om het sowieso elke dag te verschonen. Dat is niet alleen hygiënischer, het komt ook de koffiesmaak ten goede.

Het lijkt ons eveneens een goed idee om gebruik te maken van een CLARIS Smart-filter, die het water reinigt en onthardt en verkalking tegengaat. Dat laatste is een groot voordeel, want als je in combinatie met deze waterfilter je waterhardheid goed instelt, hoef je de machine niet meer te ontkalken. En natuurlijk blijft op die manier ook de smaak van de koffie optimaal. Indien je toch een grondigere ontkalking wil inplannen, gebruik je het best de daarvoor ontwikkelde Jura ontkalkingstabletten.

Onderhoud en ontkalken
Bij de E8 heeft Jura veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid. Zo heeft elk onderdeel een automatisch reinigingsprogramma. Je vindt ze in het menu ‘Onderhoud’, dat je opent via het P-symbool met de druppels linksonder. Daar zie je meteen ook de status van de waterfilter.

De machine toont een notificatie als je een bepaald reinigingsprogramma moet uitvoeren. Zo moet je zelf geen kalender bijhouden. De procedures zijn eenvoudig te volgen en zijn allemaal in een minimum aan tijd te doorlopen.

De reiniging van het melksysteem werd bij de E8 volledig herzien. Bij andere machines moet je het bijgeleverde bakje vullen met water en de juiste dosering van de Jura vloeibare melksysteemreiniger toevoegen. De E8, met zijn vernieuwde systeem, vult het bakje automatisch met de juiste hoeveelheid water en is compatibel met de nieuwe minitabletten voor melkreiniging. Dit doosje doseert met één klik de juiste hoeveelheid tabletten. Zo wordt de reiniging van het melksysteem echt kinderspel.

Als je de CLARIS Smart-filter juist gebruikt, hoef je je over de ontkalking van het apparaat geen zorgen meer te maken. Wel is het een goed idee om van tijd tot tijd het waterreservoir grondiger te ontkalken. Dat doe je natuurlijk met het automatische ontkalkingsprogramma en de daarop afgestemde Jura ontkalkingstabletten.

Verder onderscheidt Jura zich van andere merken door zijn innovatieve Vacuüm Clean technologie, waarbij je de zetgroep niet kan loskoppelen. En dat is maar goed ook, want de Vacuüm Clean functie reinigt de componenten van de zetgroep veel beter dan je met de hand zou kunnen doen. Dat zorgt niet alleen voor een betere koffiekwaliteit, maar garandeert je koffiemachine ook een langere levensduur. Hiervoor gebruik je de Jura reinigingstabletten.

One touch Jura melkreiniger systeem

Het One touch melkreiniger systeem maakt onderhoud héél eenvoudig

Energiezuinige koffiemachine
Heb je schrik dat zo’n volautomaat flink wat energie verbruikt? Bij de Jura E8 valt dat best mee, want hij heeft een energiespaarmodus en een instelbare automatische uitschakeltijd. Dat laatste zorgt ervoor dat de koffiemachine niet onnodig aan blijft. Wanneer het toestel in stand-by staat, verbruikt het trouwens helemaal geen energie. Goed voor de portemonnee dus en met het oog op een verkleining van je ecologische voetafdruk een slimme aankoop.

Met de Jura E8 zet je wel 17 verschillende koffiedranken: van sterke, zwarte koffie tot koffiespecialiteiten met melkschuim. Voor wie zijn koffie graag puur houdt, is er gewone koffie, espresso en ristretto. Dat kan overigens ook in tweevoud. Fan van koffie met melk? Dan maak je met één druk op de knop specialiteiten als cappuccino, latte macchiato en zelfs flat white. Deze volautomaat bereidt daarbij heerlijk microschuim dat echt van baristakwaliteit is.

Dankzij het vernieuwde doorloopsysteem kan je ook dranken als caffè barista en lungo barista volgens de regels van de kunst bereiden. Heb je nood aan een stevige opkikker? Dan maak je met de Extra Shot functie je cappuccino, flat white of latte macchiato dubbel zo sterk. Zelfs thee en chocolademelk zijn voor de Jura E8 geen probleem, dankzij de instelbare melk- en heetwateruitlopen. Dit apparaat biedt dus voor elk wat wils.

 

koffiedranken jura e8 koffiemachine

Plus review koffiemachine Zet heerlijke koffie met één druk op de knop
Plus review koffiemachine Maakt gebruik van allerlei nieuwe technologieën
Plus review koffiemachine Garandeert een ideaal maalresultaat dankzij de Professional Aroma Grinder
Plus review koffiemachine Vernieuwde koffieresidu- en restwaterbak zorgen voor een premium gebruiksgemak
Plus review koffiemachine Vacüum Clean technologie houdt de machine intern schoon
Plus review koffiemachine Werkt met de verbeterde app J.O.E.®
Plus review koffiemachine One touch melkreiniging
Plus review koffiemachine Extra Shot functie

Minus review koffiemachine Geen touchscreen (maar drukknoppen zijn wel handig)

De E8 heeft een prijskaartje van 1299 euro, wat bij Jura een mooie middenklasse betekent. Gezien het indrukwekkende aantal hoogwaardige functies en het instelbereik van dit apparaat is de prijs zeker niet overdreven. Het gebruiksgemak, het mooie aanbod aan dranken en de verfijnde koffiesmaak maken van de E8 een goede investering voor koffieliefhebbers die net dat ietsje meer controle en kwaliteit verwachten. Zeker als je van een Nespresso toestel overstapt, kan de prijs even slikken zijn. Maar als je alles in rekening brengt, is deze Jura volautomaat op lange termijn echt wel voordeliger. Wegwerpcapsules belasten namelijk het milieu én je portemonnee. En last but not least: Nespresso versus koffiebonen is als appels vergelijken met peren. Versgemalen koffiebonen overtreffen op alle vlakken voorverpakte Nespresso capsules.

Koffie tegoed Mister Barish €90

accessoires jura e8 koffiemachine

Cool Control

Zet je dagelijks koffiedranken met melk? Dan is de Jura Cool Control een absolute aanrader! Deze melkkoeler heeft een inhoud van 0,6 liter en houdt je verse melk constant op de optimale temperatuur van 4°C. Daardoor krijg je telkens weer melkschuim van de beste kwaliteit.

Cool control voor jura e8

jura e8 met cool control

Met zijn fraaie design is de Cool Control een prachtige gadget om naast de Jura E8 te gebruiken. Dankzij de niveau-indicatie word je er op tijd aan herinnerd dat je de melk moet bijvullen. De melkkoeler reinigen is zeer eenvoudig, want de roestvrijstalen houder, de aanzuiglans en de adapter mogen in de vaatwasmachine. Kortom: het perfecte accessoire voor cappuccino en latte lovers

vaatwasser bestendige cool control

Cup Warmer S

Als je nauwgezet te werk gaat bij je koffiebereidingen zijn perfect voorverwarmde kopjes de kers op de taart. Daarom ontwikkelde Jura de nieuwe Cup Warmer S. Deze handige kopwarmer biedt ruimte aan 8 espresso-, 6 koffie- of 4 cappuccinokopjes en houdt ze op een constante temperatuur van 55°C.

Als je koffie in koude porseleinen koppen giet, gaat er veel warmte verloren. Daarom gebruiken echte professionals uitsluitend voorverwarmde koppen. Dat zorgt niet alleen voor een betere schenktemperatuur, fijnproevers zullen het er ook mee eens zijn dat het de aroma’s van de koffie ten goede komt. Net zoals de Cool Control heeft de Cup Warmer S een mooi design. Daardoor komt hij naast elk type Jura koffiemachine prima tot zijn recht.

jura kopjeswarmer

jura kopjeswarmer wit

Sinds de update in 2020 biedt de Jura E8 een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding. Deze volautomaat bulkt van de handige en vooruitstrevende technologieën. Daarmee zit de E8 qua functionaliteit in de topklasse van Jura, terwijl de prijs niet hoger ligt dan bij apparaten uit de middenklasse. Hou je dus van koffiedranken met melk en ben je een pietje precies in koffiebereidingen? Dan is de Jura E8 zonder enige twijfel dé machine voor jou!

koffiebonen jura koffiemachine

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk, caffe barista, lungo barista, Extra Shot functie
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, 2,8″ kleurendisplay
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, 1 waterfilter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 35,1 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 44,6 cm
Gewicht: 9,6 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Moonlight Silver, Piano White, Piano Black, Dark Inox en Chrome

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Jura E8 versus Jura S8

Het prijsverschil tussen de Jura E8 en S8 bedraagt ongeveer 150 euro. Maar waaraan ligt dat nu precies? Allereerst verloopt de bediening van de S8 via het mooi geïntegreerde touchscreen. Dat is ook nodig, want zowel met de personalisatie van het dashboard als het opslaan van zelfgeprogrammeerde creaties wordt de bediening van de S8 iets uitvoeriger. Daarnaast bevat de gebruikersinterface artificiële intelligentie, die precies bijhoudt welke dranken je het vaakst zet. Op basis daarvan stelt de machine een aangepast startscherm samen. Bediening via de smartphone is bij de E8 optioneel (mits aankoop van het Wifi Connect of Smart connect accessoire). Bij de S8 is die optie standaard inbegrepen.

Verder zijn er nog enkele kleinere verschillen aan te halen, zoals de verbeterde geluidsisolatie van de S8, waardoor dat model nog iets stiller is dan de E8. Eén streepje heeft de E8 wel voor: dankzij de intelligente voorverwarmfunctie wordt ook het eerste kopje koffie precies op de juiste temperatuur gezet.

De S8 zet dus vooral verder in op gebruiksvriendelijkheid. Als je touchbediening verkiest boven drukknoppen en personalisatie belangrijk vindt, is hij zijn kleine meerkost zeker waard.

Jura E8 Moonlight Silver Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver

 

Jura E8 versus Jura E8 Platin Touch

Update: helaas is de E8 Platin Touch niet meer leverbaar.

Zoals de naam doet vermoeden, draait het bij de E8 Platin Touch allemaal rond het 2,8 inch kleurentouchscreen. Je bepaalt zelf de indeling van het dashboard (startscherm), waardoor je de gebruikersinterface bij de Touch volledig naar je eigen voorkeuren kan personaliseren. Door het ingebouwde algoritme komen je favoriete koffiedranken bovendien op het startscherm altijd vooraan te staan.

Let wel: de E8 Platin Touch heeft geen Professional Aroma-koffiemolen, waardoor we deze variant in vergelijking tot het vernieuwde standaardmodel geen al te lovende beoordeling kunnen geven. We vinden het van Jura dan ook een vreemde keuze om deze variant in het gamma te houden.

Jura E8 Moonlight Silverjura e8 touch kofiemachine

  • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
  • Om ook tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura ENA 8 koffiemachine


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak. 


Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine black friday

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura Z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .