arrow_drop_up arrow_drop_down
Jura S8 is vernieuwende koffiemachine voor heerlijke koffie
1 maart 2019 

Jura S8 is vernieuwende koffiemachine voor heerlijke koffie

De Jura S8 koffiemachine is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een volautomaat die allerlei lekkere koffiedranken kan zetten op het level van een barista. De koffiemachine is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zo zet je binnen een handomdraai een lekker kopje koffie. Zeker in combinatie met de juiste koffiebonen. De Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor deze volautomaten. Daarnaast staat deze machine door het strakke design ook nog eens heel mooi op je aanrecht.

Voor echte koffieliefhebbers is het belangrijk dat een machine niet alleen een goede kop koffie zet, maar ook dat de koffie precies kan worden aangepast naar eigen smaak. Met de S8 is dat geen probleem, je kunt niet alleen de grootte van je kop koffie bepalen, ook bijvoorbeeld de hoeveelheid gebruikte koffie, de hoeveelheid melk, de temperatuur van de melk en de hoeveelheid schuim zijn allemaal eenvoudig in te stellen.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura S8 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura S8
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura S8 koffiemachine

De Jura S8 is een echte alleskunner en dankzij het grote touchscreen eenvoudig te bedienen. Een aanwinst voor iedere keuken. Er zitten allerlei technologische handigheden in deze machine die je kop koffie nóg beter laat smaken. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Design

Zoals je gewend bent van Jura is ook het design van de S8 prachtig. Het ontwerp is strak en grotendeels gemaakt van chroom of zilver, naargelang welke kleur je kiest. In goedkopere koffieapparaten zit vaak veel plastic, maar dat heeft dit apparaat niet. Het apparaat is 34,8 centimeter hoog, 28 centimeter breed en 44,4 centimeter diep. Vrij groot, maar je hebt dankzij de heetwaterfunctie geen aparte waterkoker meer nodig.

Jura S8 koffiemachine design

De Jura S8 is compact en elegant voor een koffiemachine.

 

Eenvoudige bediening
De Jura S8 is zeer eenvoudig te bedienen dankzij het grote touchscreen van 4,3 inch. Op het scherm krijg je al direct te zien hoe jouw drankje eruit komt te zien, wat het bedienen nog eenvoudiger maakt. Daarna zet je met een druk op de knop jouw gewenste kop koffie. Als je andere instellingen wilt dan de standaardinstellingen, zoals meer of minder melk, is dit ook zeer eenvoudig. Deze kun je zelfs tijdens het zetten nog aanpassen. Met dit apparaat wordt een kop koffie zetten kinderspel.

Wil je een kop koffie zetten vanuit je luie stoel, of zelfs vanuit bed? Dat is met deze machine geen enkel probleem. Met de J.O.E. app kun je namelijk eenvoudig elk gewenst kopje koffie zetten, zonder op te hoeven staan. Je moet natuurlijk wel alvast een kopje onder de machine hebben staan. Let er wel op dat de app alleen op Bluetooth werkt, je kunt niet onderweg naar huis alvast een kop koffie zetten.

Zetgroep en koffiemolen
De zetgroep is het gedeelte binnenin de machine waarmee de koffie wordt gezet. Bij dit apparaat zit dit vast, dus kun je het er niet uithalen. De zetgroep in de Jura S8 zit vol technologische handigheidjes, die hieronder worden uitgelegd. De koffiemolen is een Aroma G3 molen. Deze maalt de bonen precies en snel tot de juiste maalgraad, met volledige behoud van het aroma. De zetgroep is variabel met een inhoud van 5 tot 16 gram.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Na het malen van de koffiebonen worden deze nog voor de extractie alvast nat gemaakt dankzij het Intelligent Pre Brew Aroma System. Dit zorgt ervoor dat de koffiebonen alvast ‘voorwellen’. Hiermee krijg je een sterkere en vollere smaak.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Veel van de Jura-apparaten gebruiken het Pulse Extraction Process. Hierbij wordt minder water door de koffie geperst, dankzij de pulserende extractie. Dit zorgt ervoor dat er langer contact is tussen het water en de gemalen koffiebonen. Hierdoor wordt de smaak voller en intenser, en creëer je een mooie cremalaag. Met deze technologie wordt de espresso en de ristretto gezet.

Vacuüm Clean

Normaal gesproken blijft er na het zetten vaak nog een paar druppels water in de zetgroep achter. Als dit lang stil blijft staan kan dit zeer onhygiënisch zijn en zelfs schimmel in de machine veroorzaken. Gelukkig heeft Jura hier iets op verzonnen: Vacüum Clean. Deze technologie zorgt ervoor dat al het water wordt weggezogen na gebruik. Zo heb je altijd een schoon en droog apparaat. Dit is een groot voordeel en onderscheidend ten opzichte van andere merken zoals Siemens koffiezetapparaten. Hier moet je niet de zetgroep uit de machine halen voor reiniging.

Verstelbare koffie uitloop

Misschien wist je dit nog niet, maar het is erg belangrijk dat er niet te veel ruimte zit tussen de koffieuitloop en het kopje. Zo komen er minder belletje in de cremalaag en zal je koffie nog smaakvoller wezen.

Koffie met melk

Voor de liefhebber van koffiedrankjes die je ook bij de hipste koffiezaakjes kunt halen is de S8 een uitkomst. Deze zet namelijk eenvoudig cappuccino, latte, latte macchiato en flat white. Deze laatste is uit Australië komen overwaaien en is een koffie met microschuim. De S8 beschikt over de technologie om microschuim te maken, dit is een schuim met heel fijne belletjes. Hier kun je ook eenvoudig latte art mee maken.

latte macchiato Jura S8 koffiemachine

Het perfecte melkschuim voor een latte macchiato.

Koffiebonen reservoir

De inhoud van het koffiebonenreservoir is 280 gram. Hiermee kun je lekker veel koffie zetten, ideaal als je visite hebt. Als je echter maar een paar kopjes per dag drinkt moet je niet meteen het reservoir volgooien. De koffiebonen zullen namelijk snel oud worden, ondanks het speciale deksel voor aromabehoud. Probeer elke dag verse bonen te gebruiken die je in een luchtdichte bak bewaard. De maalgrootte van de bonen is in te stellen aan de bovenkant van de machine. Als je een keer voorgemalen koffie wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor cafeïnevrije koffie, dan kun je dit in het extra reservoir doen.

Waterreservoir

In de waterbak past 1,9 liter water. Dit is genoeg voor 15 tot 20 kopjes koffie. Maar ook voor het water geldt dat dit regelmatig ververst moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een glas water dat een nacht naast je bed heeft gestaan, ook dat smaakt niet meer lekker. Ververs daarom het liefst elke dag het water, bijvoorbeeld in de ochtend als je je eerste kopje gaat zetten. Het waterreservoir is eenvoudig te ontkalken met speciale ontkalkingstabletten en het automatische ontkalkingsprogramma. Dit kan je voorkomen door gebruikt te maken van de JURA waterfilter.

waterreservoir Jura S8 koffiemachine

Het waterreservoir met ingebouwde filter is eenvoudig te verwijderen.

Onderhoud en ontkalken

Wil je nooit meer je machine ontkalken? Dat kan nu dankzij het CLARIS Smart-filterpatroon. Deze zuivert en ontkalkt het water automatisch.Er wordt standaard 1 waterfilter meegeleverd. We raden aan de filters te blijven gebruiken want het komt de levensduur van je machine ten goede en de smaak van je koffie. Bovendien bespaar je tijd want ontkalken is niet meer nodig em geef je geen geld uit aan ontkalkingstabletten. Het enige wat je moet doen is de juiste waterhardheid instellen. De machine geeft aan wanneer de Claris Smart waterfilter aan vervanging toe is.

Als je koffie met melk maakt is het noodzaak om het melksysteem dagelijks te reinigen. Dit is ook zeer eenvoudig met het automatische programma. Er is een verschil tussen melkspoeling en melkreiniging. Melkspoeling gebeurd meermaals per dag als jet de machine gebruikt voor bijvoorbeeld cappuccino. Het reinigen met een klein beetje melksysteem reiniger moet 1 keer per dag gebeuren als er koffie met melk gezet is. Deze grondige reiniging duurt met een druk op de knop en een paar handelingen, maximaal 2 minuten.

Het is ook slim om regelmatig het bonenreservoir schoon te maken, bijvoorbeeld als je nieuwe bonen gaat gebruiken.

Energiezuinige koffiemachine

Dankzij de Energie Spaar Modus kun je deze koffiemachine uiterst energiezuinig maken. En omdat je een uitschakeltijd kan instellen staat de machine ook niet onnodig lang aan. Als de koffiemachine op standby staat gebruikt hij zelfs helemaal geen energie.

Koffiedranken

Met de machine kun je allerlei verschillende koffiedranken zetten. Voor de liefhebbers van zwarte koffie is er de espresso, ristretto en gewone koffie. Deze drankjes zijn ook in tweevoud te zetten. Liever koffie met melk? Dan kun je eenvoudig een cappuccino, latte, espresso macchiato, latte macchiato en flat white zetten. En als je een keer een kop thee wilt zetten is dit ook geen probleem, de machine heeft een heetwaterfunctie. Ook voor exact de juiste temperatuur voor groene thee is er een knop beschikbaar.

heet water Jura S8 koffiemachine

Natuurlijk ook heet thee water uit je koffiemachine.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Ook te bedienen met smartphone
Plus review koffiemachine Heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Warmt snel op
Plus review koffiemachine De zetgroep wordt volledig automatisch gereinigd

Minus review koffiemachine Vraagt misschien iets te regelmatig om het reinigingsprogramma te doorlopen ( instellingen)
Minus review koffiemachine App kan iets beter/soepeler

Prijs

De prijs van deze machine ligt ongeveer rond de 1550 euro. Een mooie middenweg tussen enerzijds de goedkopere machines die niet voorzien zijn van de nieuwste technologieën en snufjes, en anderzijds de dure machines die voor veel mensen toch een brug te ver gaan. Als je je bedenkt dat deze machine een aantal jaar mee moet gaan, is dit zeker voor de koffienerd de investering meer dan waard. Maar als je een Nespresso drinker bent dan geef je onbewust ontzettend veel geld aan capsules. Bij Nespresso versus koffiebonen winnen de koffiebonen met een volautomaat altijd. De smaak is beter, het is duurzamer en veel goedkoper. Je hebt al snel de investering van een volautomaat terugverdiend.

Wat is de mening van Mister Barish?

Dit is een mooie volautomatische koffiemachine voor mensen die er wel wat geld voor over hebben, maar niet voor de topklasse Jura Z8 willen gaan. Deze machine is de halve prijs, maar heeft wel veel van dezelfde technologieën, zoals het touchscreen, P.E.P.®, etcetera. De S8 heeft iets minder opties, maar dat merk je ook wel in het prijsverschil.

Deze koffieautomaat zet heerlijke koffie en is vooral ideaal als je graag melkdrankjes wilt, door de geïntegreerde melkschuimer. Een goede investering dus voor zowel thuis als op een klein kantoor. Je werknemers zullen je dankbaar zijn!

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

Technische specificaties Jura S8

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, touchscreen 4,7 inch
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie, CLARIS Smart (1 inbegrepen)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,8 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 44,4 cm
Gewicht: 10 kg
Materiaal behuizing: Kunststof en chroom of zilver
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Chroom of Moonlight Silver

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura heeft zo’n 16 koffiemachines in het assortiment voor thuis gebruik.

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte E6 volautomaat is een interessant instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de Jura koffiemachines. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6 en E60, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine is de publieksfavoriet bij de consumentenbond voor mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura J6
De Jura J6 is niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine multifunctioneel voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura Giga 5
De Jura Giga 5 heeft maar liefst twee koffiebonenreservoirs. Dat is handig voor verschillende koffiedranken. Een cappuccino vraagt soms een andere type koffiebonen.  De koffiemolens zijn voorzien van een keramische maalschijf. Deze maalschijf wordt niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

Jura Giga 5 koffiemachine

Jura Giga 6
De Jura Giga 6 is voor echte koffieliefhebbers die niets hebben aan een volautomatische koffiemachine waar je maar een paar instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld de keuze uit verschillende koffiebonen, gemalen met een elektrisch instelbare keramische koffiemolen. Als jij dus op zoek bent naar een volautomaat die eigenlijk een soort barista is aan wie je alles kunt vragen.

Jura Giga 6 koffiemachine

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .