Jura A1 koffiemachine is compact, elegant en zet uitstekende espresso
08 februari 2019 
15 min. leestijd

Jura A1 koffiemachine is compact, elegant en zet uitstekende espresso

Jura A1 koffiemachine neem je in huis als je graag zwarte koffie drinkt. Het is meer een espressomachine omdat maar één espresso, ristretto, lungo of cafe crème tegelijkertijd gezet kan worden. Deze volautomaat heeft niet de mogelijkheid om op melk gebaseerde koffiedranken te zetten.

Espresso zetten gebeurt met een innovatief pulserend extractie proces. De 1 kops machine heeft een elegant design en neemt minder ruimte in dan gemiddeld. Het is een no-nonsens koffiemachine die geweldige koffie zet. Enkel de beste barista’s zetten betere koffie.

De Jura A1 werd maart 2021 vervangen door de geweldige Jura ENA 4 en zet nu nog betere koffie!
 Kom er hier alles over te weten:Lees review Mister Barish

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura A1 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura A1
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura A1 koffiemachine

De A1 is de meeste compacte Jura koffiemachine. Voor thuisgebruik is deze volautomaat voorzien van een strak design en een eenvoudige bediening. De nieuwste technologie zorgt voor een maximaal aroma en de beste smaak.

Design
De A serie heeft de meest compacte Jura koffiemachines. Het design van de A1 is eenvoudig en strak. Het design is strak omdat het waterreservoir aan de achterkant van de machine is verwerkt. Je hebt de keuze uit de kleuren Piano Black en Piano White. Dit geeft een hoogglans behuizing die is afgewerkt met verchroomde details op de uitloop. De machine is extra fraai door het lekrooster en de ventilatieopeningen aan de zijkant. Van hoogglans moet je houden. De aluminium machines van Jura hebben dit niet.

Design Jura A1 koffiemachine

De Jura A1 heeft het meeste compacte design in witte of zwarte uitvoering.

Eenvoudige bediening
Om lekkere koffie te zetten heeft deze machine niet meer dan 5 symbolen en een aan/uit knop. De bediening van de Jura A1 is vanzelfsprekend. Je hebt de keuze uit 2 sterktes waarbij de koffiemolen meer of minder koffie maalt. De stekte kan je ook beïnvloeden door de hoeveelheid water voorprogrammering met bijvoorbeeld als resultaat een ristretto, espresso of een lungo. Als je voorkeuren zijn ingesteld dan is het met één druk op de knop genieten van héél lekkere koffie. De machine is niet te bedienen met een touchscreen of met je smartphone.

Bediening Jura A1 koffiemachine

De bediening is zeer intuïtief.

Zetgroep en koffiemolen
De zetgroep en de koffiemolen is het gedeelte van de machine waar de koffie wordt gezet. Jura staat bekend omwille van de hoogstaande kwaliteit en de nieuwste technologieën van deze 2 elementen. De A serie hebben als enige de compacte versie van de Jura zetgroep. Daarom kan je maar één kopje koffie tegelijkertijd zetten. Daarom is de koffiemachine zo compact. Het is een variabele zetgroep met een inhoud van 6 tot 10 gram.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:
Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Het pulserend extractie proces zorgt ervoor dat er minder water door de koffie wordt geperst. Dit proces maakt de smaak nog voller en romiger.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Voor het zetten van de koffie injecteert de machine alvast een klein beetje water op de versgemalen koffie. Dit systeem is een belangrijk onderdeel van het Jura succes. Het zorgt ervoor dat de koffie gaat wellen zodat een extra rijke smaak ontstaat.

Aroma G3 koffiemolen
Elke koffie wordt gezet met 100% vers gemalen bonen. De Aroma G3 is een meertraps koffiemolen. Dat wil zeggen dat je zelf de maalgraad kan wijzigen. Het is de snelste en stilste koffiemolen die ooit door Jura is ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat het aroma volledig behouden blijft.

Let op: Geen vacuüm clean zetgroep
De zetgroep van de Jura A-serie is niet uitgevoerd met Vacuüm Clean technologie. Deze technologie is enkel geïntegreerd in de Jura E-serie, Z-serie en het J6 model. Het vacuüm Clean proces haalt na iedere handeling alle resterende vloeistoffen uit de zetgroep. Bij de A1 moet je hiervoor de standaard reiniging uitvoeren.

Design Jura A1 koffiemachine

In de hoogte verstelbare design koffie uitloop

De koffie uitloop is in de hoogte verstelbaar
Met een in de hoogte verstelbare koffie uitloop zorg je ervoor dat de uitloop en het kopje zo dicht mogelijk bij elkaar zijn. Dit verkort de tijd tussen de uitloop en de koffie in het kopje. Dit geeft een smaakvollere koffie omdat er minder belletjes in de cremalaag komen.

Koffie met melk
Deze koffiemachine is niet geschikt voor het automatisch zetten van een cappuccino, latte of andere melkvarianten. Als je een cappuccino wil zetten dan zal je een losse melkopschuimer moeten gebruiken. Met de A7 en A9 uit deze serie is het wel mogelijk om automatisch koffiedranken met melk te zetten.

Koffiebonen reservoir
Een espresso in de A1 volautomatisch koffiemachine wordt gemiddeld gezet met 9 gram vers gemalen koffie. De inhoud van het bonenreservoir is 125 gram. Dat is prima want de grote is niet belangrijk. Koffiebonen verliezen sneller hun smaak als ze zijn blootgesteld aan lucht. Bewaar daarom geen grote hoeveelheden koffiebonen in de machine en in de voorraadkast. Koop op regelmatige basis een minimale hoeveelheid koffie bij een specialist. Koop geen koffiebonen in de supermarkt want deze zijn meestal te oud, te donker gebrand en niet goed verpakt.

Er is nog een tweede reservoir voor gemalen koffie. Hier kan je bijvoorbeeld cafeïnevrije koffie in doen.

Jura A1 koffiemachine koffiebonen

Het koffiebonen reservoir is eenvoudig bij te vullen.

Waterbak
Het waterreservoir van de Jura A1 bevindt zich aan de achterzijde van de machine. Met een inhoud van 1,1 liter kan je ongeveer 9 kopjes koffie zetten. De grote van het waterreservoir is niet zo belangrijk. Vers water is veel belangrijker.

Onderhoud en ontkalken
De Jura A1 geeft zelf aan wanneer de machine toe is aan een reinigingsbeurt. Met een druk op de knop wordt het reinigingsprogramma gestart. Dat maakt het onderhouden en ontkalken eenvoudig. De zetgroep wordt in 20 minuten optimaal gereinigd met behulp van een tablet. Je kan kalkaanslag voorkomen door gebruik te maken van een filter of door gefilterd water te gebruiken. Bij de start voorziet Jura je van 1 Claris Blue waterfilter. Gefilterd water geeft ook een betere koffiesmaak. Er zal zich sowieso kalkaanslag vormen. Ontkalken doe je met een speciaal reinigingsmiddel.

Energiezuinige koffiemachine
Volgens Jura is het energielabel van de A1 zuiniger dan A. Een kwartier na het koffie zetten gaat de machine automatisch in spaarstand. In spaarstand wordt slechts 4Wh verbruikt. Dat is verwaarloosbaar. Het zetten van koffie gaat relatief snel met gebruik van een beperkte hoeveelheid stroom.

Koffiedranken

Met de A1 Jura koffiemachine is het enkel mogelijk om espresso, ristretto en een lungo te zetten. Om een cappuccino te zetten zal je gebruik moeten maken van een aparte melkopschuimer.

Jura A1 koffiemachine espresso

De espresso is van uitstekende kwaliteit met de juiste koffiebonen en machine instellingen.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Dankzij de P.E.P. zetmethode heeft de espresso een voller aroma.
Plus review koffiemachine De G3 koffiemolen zorgt ervoor dat de koffiebonen 2 keer sneller worden gemalen in vergelijking met de standaard Jura molen.
Plus review koffiemachine De sterkte, de maalgraad, de waterhardheid en de hoeveelheid water zijn eenvoudig aan te passen
Plus review koffiemachine Bereidt met één druk op de knop een uitstekende ristretto, espresso of lungo.

Minus review koffiemachine Met deze koffiemachine zet je geen melkspecialiteiten zoals cappuccino.
Minus review koffiemachine Het is niet mogelijk om 2 kopjes koffie tegelijk te zetten.

De meeste reviews schrijven dat de grote van het waterreservoir een minpunt is. Daar zijn we het bij Mister Barish niet mee eens. Ja, je moet het waterreservoir misschien iets vaker bijvullen maar je hebt wel steeds de beste waterkwaliteit. Dat is veel belangrijker!

Prijs

De prijs is rond de € 680. Dat lijkt veel maar als je een verstokte Nespresso drinker bent en een fortuin geeft aan de capsules? Dan is deze volautomaat de oplossing. Drink je gemiddeld 3 à 4 kopjes koffie per dag dan is de machine na 1 jaar volledig terugverdiend. Met een levensduur van 10 tot 15 jaar is het juist een slimme investering. De aankoop van een volautomaat is bovendien ook milieubewust.

In Nespresso versus koffiebonen zijn koffiebonen met een volautomaat altijd de winnaar omdat de capsules zo ontzettend duur zijn. Een volautomaat wint op alle vlakken: smaak, kwaliteit, duurzaamheid en prijs. Je investering is snel terugverdiend.

De Jura A1 werd maart 2021 vervangen door de geweldige Jura ENA 4 en zet nu nog betere koffie!
 Kom hier meer te weten:Naar shop Mister Barish

Wat is de mening van Mister Barish?

De Jura A1 volautomatische koffiemachine zit vol met de nieuwste technieken. Het is een zeer interessante machine voor de echte koffieliefhebber die met een druk op de knop de beste koffie wil zetten en drinken.

Het eerste dat bij je opkomt als je aan Jura denkt is groot, duur, professioneel, makkelijk en lekkere koffie. De A1 doet wat die doet ontzettend goed. Het is het ideale instapmodel met een goede prijs voor een volautomaat. Bovendien is het ideaal voor thuisgebruik want de machine neemt niet bijzonder veel plek in op het aanrecht.

We beoordelen deze koffiemachine met een 7,9. We zijn er zeker van dat je deze machine veel eerder had willen kopen.

Technische specificaties Jura A1

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso
Koffiespecialiteit (1 druk op de knop): Espresso, Koffie, Ristretto
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1
Geschikt voor melkspecialiteiten: Nee
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Nee
Heetwaterfunctie: Nee
Inhoud waterreservoir: 1,1 liter
Inhoud bonenreservoir: 125 gram
Pompdruk: 15 bar (is niet belangrijk want voor espresso is er 9 bar nodig)

Gebruikersgemak
Display: Nee, eenvoudige te bedienen met 3 knoppen
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat” Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Claris Blue waterfilter ( 1 meegeleverd )
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, geen begeleiding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 32,3 cm
Breedte: 23,9 cm
Diepte: 44,5 cm
Gewicht: 9,2 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblock
Kleur: Hoogglans zwart of wit

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 4Wh

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura ENA 8 koffiemachine


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.


Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine black friday

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura Z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .