jura D4 koffiemachine reinigen

Hoe ontkalk je je Jura J8
koffiemachine?

jura D4 koffiemachine reinigen

Hoe ontkalk je je Jura J8
koffiemachine?

waarom ontkalken?
Hoe ontkalken?WATERRESERVOIR ontkalken
BELANGRIJK OM TE WETEN
jura ontkalkingstabletten onderhoud

Door het gebruik van te hard water zal je machine minder duurzaam zijn, maar bij consequent gebruik van de Jura Claris Smart waterfilter en de juiste instellingen van de waterhardheid in je Jura moet je hier niet meer naar omkijken. Ontkalking is dus niet meer nodig indien je de Claris waterfilter goed gebruikt. 


Gebruik je de waterfilters van Claris niet of gebruik je ze wel, maar je hebt ze bijvoorbeeld te laat vervangen of er is toch iets misgelopen, dan zal je machine niet aangeven om te ontkalken en zal je het ontkalkingsprogramma zelf moeten uitvoeren. Het programma duurt ongeveer 45 minuten en je gebruikt er best de ontkalkingstabletten van jura voor om schade aan je machine te vermijden.


Let wel: de ontkalkingstabletten hebben geen reinigende werking, wil je je machine ook reinigen? Pas dan het reinigingsprogramma toe met de reinigingstabletten van Jura.

1
Eerst
Druk je op tandwieltje linksonder op je scherm en daarna op het rode vakje met 'Ontkalking'. Druk dan op de toets 'Starten' en wanneer het symbool van de koffieresidubak brandt, leeg je deze samen met de restwaterbak. Plaats ze vervolgens weer terug. Los dan 3 Jura ontkalkingstabletten volledig op in 500ml lauwwarm water (dit kan even duren). Verwijder het waterreservoir, leeg het en giet er de oplossing in voordat je het terugplaatst.
2
Vervolgens
Plaats je een bakje onder de centrale koffie-uitloop en druk je op 'Verder'. Er stroomt nu meermaals water uit het pijpje. Tijdens het ontkalkingsproces zal je de koffieresidubak en het restwaterbakje even moeten legen en terugplaatsen. Ook het bakje onder de uitloop zal je moeten legen en het waterreservoir zal je moeten legen, grondig uitspoelen en terug vullen met vers, koud water voordat je het terugplaatst.
3
Nadien
Druk je weer op 'Verder' zodat er weer meermaals water uit het heetwaterpijpje kan stromen. Nadat het systeem ontkalkt is,  zal je nog eens de koffieresidubak en restwaterbak moeten legen. Plaats ze terug en je J8 is weer gebruiksklaar!
4
Als laatste
Stopt het ontkalkingsproces onverwachts? Spoel het waterreservoir dan grondig uit.
jura ontkalkingstabletten onderhoud
De waterfilter zorgt ervoor dat je machine niet verkalkt, maar je waterreservoir kan wel nog steeds verkalken. Om een probleemloze werking te garanderen is het dus best om dit van tijd tot tijd eens te ontkalken. Om schade te vermijden gebruik je uitsluitend ontkalkingstabletten van Jura.
1
Eerst
Verwijder je het waterreservoir en de Jura Claris waterfilter indien je deze gebruikt.
2
Vervolgens
Vul je het waterreservoir volledig met water en los je er 3 ontkalkingstabletten van Jura in op.
3
Nadien
Laat je het waterreservoir met het ontkalkingsmiddel meerdere uren staan. Dit kan bijvoorbeeld 's nachts.
4
Als laatste
Leeg je het waterreservoir en spoel je het grondig uit. Plaats je waterfilter terug indien je deze hebt, vul het reservoir met vers, koud water en zet het weer terug. Je machine is weer klaar voor gebruik!
Wanneer je de Claris Smart waterfilters van Jura juist gebruikt moet je naast je waterreservoir je machine niet meer ontkalken. Ook is het erg belangrijk de dagelijkse en algemene reinigingen van je machine toe te passen en het melksysteem te reinigen.

Dit zijn de besproken Jura producten 

Jura D4 reinigingstabletten onderhoud
Jura Claris Smart Waterfilter
jura ontkalkingstabletten onderhoud
Jura melksysteem reinigingstabletten
Vanaf pagina 19 van de gebruiksaanwijzing van de Jura J8 kan je alles nog eens nalezen.