Jura WE8 is de complete krachtpatser voor een klein kantoor
01 december 2020 
17 min. leestijd

Jura WE8 is de complete krachtpatser voor een klein kantoor

De Jura WE8 is de ideale volautomatische koffiemachine voor kleine kantoren. Dit is het goedkoopste toestel in de professionele lijn van Jura dat met één druk op de knop niet alleen zwarte koffie maar ook melkspecialiteiten bereidt. Een gesofisticeerde techniek en uitgebreide mogelijkheden maken van de Jura WE8 de geknipte espressomachine voor kwalitatieve koffie op de werkvloer.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura WE8 koffiemachine
Koffiedranken
Ideaal voor op de werkvloer
Plus- en minpunten
Wat is de mening van Mister Barish?
Prijs Jura WE8 professionele koffiemachine
Verschillen met andere professionele modellen van jura
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvragen voor Jura WE8 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura WE8 koffiemachine

De Jura WE8 in 3 woorden: gebruiksvriendelijk, veelzijdig, innovatief. Benieuwd wat deze koffiemachine zoal te bieden heeft? In deze review bekijken we de WE8 tot in de details, aangevuld met tips en advies uit eigen ervaring.

Jura we8 professionele koffiemachine

Deze professionele koffiemachine staat fantastisch mooi in elk kantoor

Strak Jura design

Wie Jura kent, weet hoeveel zorg er aan het design van de koffiemachines wordt besteed. Dat is hier niet anders: de Jura WE8 ziet er wederom strak en luxueus uit. Het TFT-display met drukknoppen is mooi ingewerkt in het geheel en de chromen details geven het apparaat een extra frisse en stijlvolle uitstraling mee.

Over de bouw van de Jura WE8 werd zichtbaar heel goed nagedacht. Aan de linkerkant zit het ruime waterreservoir, terwijl de rechterflank voorbehouden werd voor het melksysteem. Wat we erg op prijs stellen, is Jura’s oog voor detail. Zo is bijvoorbeeld niet alleen de koffie-uitloop in de hoogte verstelbaar, maar ook de melkuitloop.

Al met al dus weer een mooi staaltje vakmanschap. Hou er wel rekening mee dat de WE8 door de grootte van de watertank iets minder compact is dan de gemiddelde Jura volautomaat.

Design Jura we8 professionele koffiemachine

Het compacte design van de Jura we8

Eenvoudige bediening

In een kantooromgeving is eenvoudige bediening een absolute prioriteit en ook daar speelt Jura met de WE8 perfect op in. Net zoals de Jura WE6 heeft die een helder TFT-display met drukknoppen die elk met een menu-item corresponderen. Eén druk op de koffie naar keuze volstaat om het zetproces te starten. Wil je twee kopjes tegelijk bereiden? Dat kan door simpelweg tweemaal te drukken (let wel: enkel zwarte koffievarianten kunnen in tweevoud).

Tijdens het zetten pas je à la minute de koffiesterkte en het volume aan. Handig, want zo hoef je niet telkens in het programmeermenu (het P-symbool linksonder) te duiken om je koffie naar je eigen smaak aan te passen. Supermakkelijk én snel: de ideale combinatie voor deugddoende koffiemomenten op het werk!

Maar dat is niet alles: je kan de machine ook via de handige J.O.E. app instellen en bedienen. Koffie bestellen via je smartphone of tablet is niet alleen leuk, maar ook helemaal coronaveilig. Het enige wat je nodig hebt, is het Smart Connect accessoire dat je via onze webshop apart kan aanschaffen.

Bediening Jura WE8 professionele koffiemachine

Met een zeer eenvoudige bediening

Zetgroep en koffiemolen

Net als het design stelt ook de techniek van de Jura WE8 zeker niet teleur. De ingebouwde Professional Aroma Grinder is het allernieuwste model koffiemolen. Hij zorgt telkens weer voor een uiterst fijne en precieze maling.

Beter nog: volgens Jura haalt het hoogwaardige maalwerk tot 12,2% meer aromastoffen uit de bonen. Maar wij zouden natuurlijk geen echte koffienerds zijn als we deze straffe claim niet aan een test zouden onderwerpen. Onze bevindingen? Zelf komen we aan 10%, maar als we een aantal variabele factoren in acht nemen, waaronder de luchtvochtigheid, zijn we het absoluut met Jura eens. We proeven het verschil en dat is uiteindelijk waar het om draait.

De zetgroep van de WE8 zit boordevol innovatieve technologieën met één enkel doel: van elk kopje koffie een beleving maken. Hoe Jura dat klaarspeelt? Laten we de verschillende technieken even overlopen.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Door de gemalen bonen voor de extractie nat te maken, komen er nog meer aroma’s vrij en kan er een optimale smaakontplooiing plaatsvinden. Dat noemen we ‘wellen’. Normaal gesproken kan dat enkel handmatig, maar daar heeft Jura wat op gevonden: het Intelligent Pre Brew Aroma System. Deze ingenieuze technologie geeft de smaak van de koffie net dat ietsje meer karakter en diepgang.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Het Pulse Extraction Process is dé trots van Jura en terecht! Door het P.E.P. wordt de koffie niet in één vloeiende maar met een pulserende beweging geëxtraheerd. Zo komt letterlijk elke koffiekorrel met het water in contact. Het resultaat: een sterker aroma en dat mooie crèmelaagje waar elke koffieliefhebber voor smelt.

Verstelbare koffie-uitloop

De verstelbare koffie-uitloop heeft twee voordelen. Ten eerste blijft de machine langer schoon omdat er geen koffie uit de kop spat. Ten tweede voorkom je luchtbellen in de crèmelaag door de uitloop zo dicht mogelijk tegen het kopje te plaatsen. Zo blijft het laagje extra stevig. Twee vliegen in één klap!

Ook de melkuitloop is in de hoogte aanpasbaar. Dat zorgt dan weer voor een erg kwalitatief microschuim dat je cappuccino keer op keer onweerstaanbaar maakt.

Koffie met melk

Waar je met de Jura WE6 enkel zwarte koffie bereidt, zet je met de WE8 in minder dan een minuut ook heerlijke melkspecialiteiten. Hoe je dat doet? Simpel: je steekt het uiteinde van de melkslang rechtstreeks in een melkpak of een speciale melkbeker en kiest in het keuzemenu voor je favoriete melkdrank.

Het handige aan de slang is dat je makkelijk van melksoort kan wisselen. Geef je de voorkeur aan plantaardige melk? Dan gebruik je het best havermelk, want dat levert het stevigste en lekkerste schuim op.

Het ideale accessoire is de Cool Control. Op deze manier wordt de melk op temperatuur gehouden, staat in verbinding met de machine en geeft aan wanneer de Cool Control leeg is.

Koffiebonenreservoir

Het koffiebonenreservoir met een inhoud van 500 gram is goed voor zo’n 30 kopjes per dag. Ideaal voor op de werkvloer dus, want je wil natuurlijk niet elke koffiepauze de bonen moeten bijvullen. Toch is het belangrijk om tijdig te verversen, want oude bonen verliezen snel hun aroma’s en resulteren in middelmatige koffie.

Net daarom raden we je af om je koffiebonen in de supermarkt te kopen. Die zijn namelijk slecht verpakt en daardoor sowieso minder vers. Je richt je beter tot een koffiespeciaalzaak: daar kan je niet alleen kraakverse, maar ook geschikte bonen voor jouw koffiemachine uitkiezen. Zo zijn onze Mister Barish blends speciaal geselecteerd en gebrand voor bean-to-cup volautomaten zoals de Jura WE8. Bovendien werden onze verpakkingen met valve-systeem echt ontwikkeld om de koffiebonen zo lang mogelijk vers te houden. Daar kan geen enkele supermarktkoffie tegenop.

Achter het bonenreservoir vind je ook een extra poederschacht. Die gebruik je voor voorgemalen koffie. Ideaal dus voor de occasionele medewerker of bezoeker die liever deca drinkt.

Waterreservoir

Het waterreservoir van de Jura WE8 heeft een volume van maar liefst 3 liter, meer dan genoeg voor 30 kopjes koffie. De tank zit mooi ingewerkt aan de linkerkant van de koffiemachine en is eenvoudig te verwijderen door hem aan het hendeltje op te tillen.

Ook hier is dagelijks verversen gewoon best practice. Daarnaast zal je de machine ook regelmatig moeten ontkalken. Daarom is het gebruik van de bijgeleverde CLARIS Smart-filter aangewezen: de installatie is supereenvoudig en daarna hoef je in principe niet meer te ontkalken. Logisch, want het water dat de machine binnenkomt, is reeds gezuiverd en kalkvrij. Is de waterfilter opgebruikt? Dan krijg je een handige melding op het display.

Onderhoud en ontkalken

Wat Jura van andere merken onderscheidt, is dat je de zetgroep niet kan uithalen om hem te reinigen. In plaats daarvan voorziet Jura ingebouwde reinigingsprogramma’s en een ontkalkingscyclus. Die zijn eenvoudig uit te voeren en volledig automatisch. Je vindt de programma’s in het keuzemenu, gemarkeerd met het P-symbool, linksonder op het display.

Het reinigingsprogramma duurt ongeveer 20 minuten. Met een Jura reinigingstablet bij de hand doorloop je eenvoudig de stappen die op het display worden weergegeven.

De ontkalking neemt 35 tot 40 minuten in beslag. Je hebt er enkel een Jura ontkalkingstablet voor nodig … En een beetje geduld!

Het melksysteem reinig je in 2 minuten. Daarvoor gebruik je de bijgeleverde kan: je doet in de buitenste ring een bodempje melkreiniger en een flinke hoeveelheid water. Daarna

koppel je de melkslang aan en plaats je de kan onder de melkuitloop. Na een minuut vraagt de machine om vers water. Je leegt de kan en herhaalt stap 1 maar zonder melkreiniger. Dit melkreinigingsprogramma voer je het best dagelijks uit. Zo voorkom je verstopping en blijft de smaak van de melkdranken optimaal.

Verder is de residubak goed voor zo’n 25 koffies. Dat wil zeggen dat je de bak gemiddeld één keer per dag zal moeten legen. In vergelijking tot soortgelijke volautomaten, die je soms om de 10 koppen moet verschonen, is dat dus heel redelijk. De vlotter signaleert wanneer de residubak stilaan vol geraakt.

Waterfilter Jura WE8 koffiemachine

Geïntegreerde filter in het waterreservoir

Extra accessoires 

Met het Smart Connect accessoire connecteer je je koffiemachine via Bluetooth aan je smart devices. Aan de hand van de J.O.E. app kan je het toestel instellen en bedienen. Het is ook mogelijk om gepersonaliseerde dranken onder een unieke naam op te slaan. Verder ontvang je met de app statusmeldingen van je koffiemachine op je smartphone, tablet of zelfs smartwatch. Een leuke gadget dus, en bovendien 100% coronaveilig.

De Jura Cool Control is een melkkoeler met een strak design die perfect naast een Jura koffiemachine past. Dit reservoir houdt de melk op een constante temperatuur van 4°C. Dat is de ideale verwerkingstemperatuur. Bovendien blijft je melk in de koeler lekker vers. De Cool Control is beschikbaar in een zwarte en een witte uitvoering, en met een inhoud van 0,6, 1 en 2,5 liter.

Voor de complete koffie-ervaring ga je met een Jura kopjeswarmer aan de slag. Doordat dit toestel je kopjes op een constante temperatuur van 55°C houdt, gaan er tijdens het zetten geen aroma’s verloren. Het S-model heeft hetzelfde design als de Jura Cool Control en biedt ruimte aan 5 koffie- of 4 cappuccinokopjes. Het grotere model heeft 2 schuiven. Daarin passen telkens 6 koffie- of 4 cappuccinokopjes.

De Jura intelligente betaalbox is een betaalsysteem dat draadloos met je Jura volautomaat communiceert. Het spreekt voor zich dat je over het Smart Connect accessoire moet beschikken om dit systeem ten volle te kunnen benutten. De betaalunit vervolledigen doe je met de Jura muntproever, die door middel van NRI-multifrequentietechnologie echt geld herkent.

Corona safe

De Jura WE8 is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel. Het enige wat je hiervoor extra nodig hebt is de Smart Connect.

Koffiedranken

eef toe: latte’s en cappuccino’s op het werk, wat een luxe! De Jura WE8 maakt het allemaal waar. Met de keuze uit 16 verschillende koffiespecialiteiten is er werkelijk voor ieder wat wils. In het keuzemenu vind je onder andere ristretto, espresso, koffie, cappuccino, espresso doppio, espresso macchiato, latte macchiato en flat white.

De zwarte koffiespecialiteiten zet je makkelijk in tweevoud. Prima voor een snelle koffiebreak met de collega’s! Maar om het maximum uit de koffiebonen te halen, raden we toch aan om elke koffie apart te bereiden. Doordat de koffie uit dezelfde puck komt, is de doorloop aan weerskanten nooit gelijk. Daardoor worden de aroma's over de twee kopjes verdeeld. Een detail, maar goed om te weten als je bijvoorbeeld wat duurdere bonen wil degusteren.

Verder komen ook liefhebbers van thee en minuutsoep ruimschoots aan hun trekken, dankzij de heetwaterfunctie die op 3 verschillende temperatuurstanden instelbaar is. Meer zin in chocolademelk? Met één druk op de knop bereid je een kop warme melk. En voor de finishing touch neem je er nog een heerlijke portie melkschuim bovenop!

espresso jura we8 koffiemachine

Naast de beste espresso ook de beste cappuccino’s

Ideaal voor op de werkvloer

Niet alleen het gebruiksgemak en de grote capaciteit van de reservoirs maken de Jura WE8 perfect voor op de werkvloer. Ook de snelheid is een groot pluspunt. Om je een idee te geven: een cappuccino zet je in 56 seconden, 2 espresso’s in 45 seconden en 2 ristretto’s in slechts 30 seconden. Anderzijds is het mogelijk om met een dagteller het aantal bereidde koffies op te volgen. Die info vind je in het menu dat je met het P-symbool oproept. Je kan zelfs een accessoire bijbestellen waarmee je de koffie betalend maakt. Meer daarover in het stukje ‘Extra accessoires’.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Twee kopjes tegelijk zetten
Plus review koffiemachine Heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Voorzien van de nieuwste technologieën
Plus review koffiemachine Goede prijs-kwaliteitverhouding
Plus review koffiemachine Groot waterreservoir
Plus review koffiemachine Zeer eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Melkdranken met 1 druk op de knop

Wat is de mening van Mister Barish?

Ben je op zoek naar een eenvoudig te bedienen volautomaat die meer dan alleen de standaard zwarte koffies zet? Dan zit je met de Jura WE8 zeker goed. De koffie is top en in een handomdraai klaar. Bovendien kan je in 1-2-3 je favoriete koffiedranken personaliseren.

Let wel: Jura geeft mee dat deze koffiemachine geschikt is voor een kantoor met maximum 15 medewerkers. Aan het geadviseerde aantal van 30 kopjes per dag zou dat betekenen dat elke collega slechts 2 koppen per dag kan drinken. Daarom vinden wij een maximum van 10 medewerkers een realistischere richtlijn. Wil je ongeveer hetzelfde toestel voor een iets groter kantoor? Dan kunnen we de Jura X8 warm aanbevelen.

Vraag nu een offerte aan.

Prijs Jura WE8 professionele koffiemachine

Voor zijn prijs is de Jura WE8 op z’n minst impressionant te noemen. Afhankelijk van welke kleur je kiest, kost de koffiemachine rond de 1800 euro. Dat is duurder dan een eenvoudige machine voor thuis, maar die is dan ook niet geschikt voor het veelvuldige gebruik dat je in een kantoor hebt. En laten we er geen doekjes om winden: latte’s en cappuccino’s maken elke werkplek zoveel fijner!

Een aankoop bij Mister Barish is nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk. Doe nu een aanvraag en ontvang binnen de 24 uur jouw persoonlijke offerte voor de Jura WE6 professionele koffiemachine.

Offerte Jura WE8 professionele koffiemachine

Verschillen met andere professionele modellen van Jura

Jura WE8 versus Jura WE6  De Jura WE6 is het kleinere broertje van de WE8. De reservoirs hebben dezelfde grootte, maar de WE6 is volledig toegespitst op het zetten van zwarte koffie. Met de WE8 bereid je eveneens heerlijke melkspecialiteiten. Hij heeft aan de rechterkant namelijk een ingebouwde melkopschuimer en -uitloop. Verder heeft de WE8 ook nog een extra poederschacht voor voorgemalen koffie. Dat is bijvoorbeeld handig om zo nu en dan eens een deca te kunnen bereiden. De Jura WE8 is 350 tot 400 euro duurder dan de WE6, afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Als je het ons vraagt, is het volledig geïntegreerde melksysteem dat meer dan waard. Maar het moet wel dagelijks een onderhoudsbeurt krijgen om een optimale werking te kunnen blijven garanderen. Hou daar dus zeker rekening mee indien je tussen deze twee koffiemachines twijfelt. Jura WE8 koffiemachineJura WE8 versus Jura X8  De Jura X8 is qua functies gelijkaardig aan de WE8, maar werd gebouwd voor een groter dagelijks gebruik. Waar Jura bij de WE8 hooguit 30 kopjes per dag aanbeveelt, is dat bij de X8 80 kopjes. We kunnen hier dus spreken over een koffiemachine voor een middelgroot kantoor. De X8 is ook een tikkeltje groter dan de WE8. Een extra functie die de Jura X8 heeft, is de Vacuüm Clean technologie. Na elke zetbeurt wordt de machine intern drooggemaakt. Door de zetgroep vochtvrij te houden, voorkom je schimmels en muffe geurtjes. Verder heeft de Jura X8 een Aroma G3 koffiemolen, terwijl de WE8 met een Professional Aroma Grinder werkt. De Aroma G3 maalt in vergelijking nog iets nauwkeuriger en is natuurlijk beter bestand tegen een intensief gebruik. Jura WE8 koffiemachineJura X8 koffiemachine

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Ristretto, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, espresso macchiato, latte macchiato, cappuccino, flat white
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 3 liter
Inhoud bonenreservoir: 500 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, TFT touchscreen
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee, als accessoire bij te bestellen
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart Pro-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 41,9 centimeter
Breedte: 29,5 centimeter
Diepte: 44,4 centimeter
Gewicht: 10 kg
Verwarmingssysteem: Thermoblok (1 stuks)

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.

Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo'n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik. 

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen. Jura WE 8 professionele koffiemachineJura X6: tot 80 kopjes per dag Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino's or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten. Jura X6 professionele koffiemachineJura X8: tot 80 kopjes per dag De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven. Jura X8 professionele koffiemachineJura X10: tot 80 kopjes per dag De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten. Jura X10 professionele koffiemachine Jura Giga X3: tot 150 kopjes per dag De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker. Jura Giga X3 professionele koffiemachineJura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer. Jura Giga X3c professionele koffiemachineJura Giga X8: tot 150 kopjes per dag De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden. Jura Giga x8 professionele koffiemachineJura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen. Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvragen voor Jura WE6 professionele koffiemachine


Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .