Jura WE6 is de compactste professionele koffiemachine voor zwarte koffie
01 december 2020 
16 min. leestijd

Jura WE6 is de compactste professionele koffiemachine voor zwarte koffie

De Jura WE6 is een compacte, professionele koffiemachine die enkel zwarte koffie zet, maar dan wel tot in de puntjes. Door de grote capaciteit van zowel het bonen- als het waterreservoir is het toestel geschikt voor gebruik in een kantooromgeving. Ook het gemakkelijke onderhoud en de eenvoudige bediening dragen daartoe bij. Het is zelfs mogelijk om het apparaat via je smartphone of tablet te bedienen.

Benieuwd welke mogelijkheden dit toptoestel nog allemaal te bieden heeft? In deze uitgebreide review leer je de Jura WE6 van A tot Z kennen.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura WE6 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van Mister Barish?
Prijs Jura WE6 professionele koffiemachine
Verschillen met andere professionele modellen van jura
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvragen voor Jura WE6 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura WE6 koffiemachine

Ben je voor je werkruimte op zoek naar een compact koffietoestel met alle basisfunctionaliteiten voor heerlijke zwarte koffie? Zoek dan niet verder, want met een geadviseerde dagcapaciteit van 30 kopjes koffie is de Jura WE6 ideaal voor een klein kantoor van pakweg 5 tot 15 medewerkers. Eén ding is zeker: ze zullen je graag zien komen.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Het waterreservoir is makkelijk uit de machine te halen en bij te vullen.

Stijlvol design zonder franjes
Het design van de WE6 espressomachine is precies zoals we van Jura gewend zijn: strak, stijlvol en zonder toeters en bellen. Het (overigens erg ruime) waterreservoir zit onopvallend ingebouwd en beslaat de volledige linkerflank van het toestel. De in hoogte verstelbare koffie-uitloop komt met zijn metaal look prachtig uit op de volledig zwarte behuizing van de machine. Samen met het kleurendisplay geeft dat de Jura WE6 een klassevolle uitstraling mee die in geen enkele kantooromgeving zal misstaan.

Design Jura WE6 professionele koffiemachine

Het design van de Jura WE6 is zeer compact

Eenvoudige bediening

De Jura WE6 herleidt de bediening tot de essentie. Via het kleurendisplay met corresponderende knoppen kies je tussen espresso, ristretto en koffie. Eén druk op de knop volstaat om één of zelfs twee koppen koffie te bereiden. Optioneel kan je ook de sterkte, het volume en de temperatuur aanpassen. Het leuke aan de Jura apparaten is dat je die instellingen meteen tijdens het zetten zelf wijzigt, dus zonder tijd te verspillen in keuzemenu’s.

Een snelle koffie tussen twee meetings door? Daar is de WE6 het geknipte apparaat voor, want naast makkelijk in bediening is deze koffiemachine ook nog eens supersnel. Zo zet je in minder dan een minuut 2 koppen koffie of espresso. 2 ristretto’s heb je zelfs in 30 seconden. Inclusief het malen van de verse bonen.

Met behulp van het Smart Connect accessoire koppel je de koffiemachine via bluetooth aan je smart devices. Zo stel je de WE6 makkelijk in via je smartphone of tablet en wordt koffiezetten bovendien volledig corona safe. Let wel: het Smart Connect accessoire kost je een kleine 30 euro extra. Een leuke gadget, maar natuurlijk moet je nog steeds zelf naar de koffiemachine gaan om je kopje te plaatsen.

Zetgroep en koffiemolen

De look mag dan wel op punt staan, toch staat Jura vooral bekend om zijn vooruitstrevende technieken, die telkens opnieuw voor koffie van topkwaliteit zorgen. En dat begint al bij het maalproces: de WE6 maakt gebruik van de nieuwste Professional Aroma Grinder. Deze high-end koffiemolen haalt volgens Jura tot 12% meer aroma’s uit de koffiebonen. Uiteraard hebben we dit zelf ook uitvoerig getest. Wij komen tot resultaten van zo’n 10%. Wellicht was onze opstelling niet helemaal identiek, maar het belangrijkste is dat we een verschil zien en vooral proeven! De zetgroep wordt dan weer gedreven door innovatieve technologieën als P.E.P. en I.P.B.A.S. Klinkt dat als Chinees? Geen zorgen, laten we ze even van dichterbij bekijken.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Om tijdens het extractieproces een optimale smaakontplooiing te bekomen, wordt de gemalen koffie voordien natgemaakt. Dat noemen we het voorwellen van de koffie. Bijzonder aan het I.P.B.A.S. is dat het de hoeveelheid water aanpast aan de soort koffiedrank.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Het Pulse Extraction Process is het stokpaardje van Jura dat voor een optimale en consistente extractie zorgt. Waar een traditionele extractie slechts één keer water door de koffie perst, gebeurt dat bij het P.E.P. in een pulserende beweging. Zo wordt werkelijk elke koffiekorrel omspoeld, waardoor een maximum aan smaakstoffen kan vrijkomen. O ja: ook dat heerlijke crèmelaagje dank je aan het P.E.P.

Verstelbare koffie-uitloop

Over de crèmelaag gesproken: om die perfect te krijgen, verstel je de koffie-uitloop het best bij elk kopje. Door de uitloop zo dicht mogelijk tegen de kop te houden, blijft je machine niet alleen schoon, maar voorkom je ook dat luchtbelletjes het laagje aantasten.

Koffie met melk

Met de Jura WE6 zet je enkel zwarte koffiespecialiteiten. Ben je fan van cappuccino’s, maar wil je liever niet met een aparte melkopschuimer aan de slag? Dan is de Jura WE8 zeker het bekijken waard. Verder in deze review leggen we uitgebreid de verschillen tussen de WE6 en de WE8 uit.

Koffiebonenreservoir

We weten allemaal hoe snel koffie er op kantoor doorvliegt. Het koffiebonenreservoir van de Jura WE6 biedt plaats aan 500 gram verse bonen. Handig, want zo hoef je niet telkens bij te vullen. Toch is het erg belangrijk om het dagelijks te verversen, want bonen die achterblijven, verouderen snel en verliezen de aroma’s die je koffie zo’n rijk smakenpalet geven.

We raden ook aan om op zoek te gaan naar de juiste koffiebonen. Bonen van de supermarkt zijn sowieso al van lagere kwaliteit, te hoog gebrand en bovendien al van in het pak te oud om nog diepgaande aroma’s af te geven. Je vraagt beter in een koffiespeciaalzaak naar een blend die geschikt is voor bean-to-cup volautomaten als de Jura WE6. Onze Mister Barish

blends bijvoorbeeld werden speciaal gebrand voor Jura koffiemachines en brengen het beste in zowel de machine als de koffie naar boven.

De Jura WE6 heeft helaas geen extra schacht voor voorgemalen koffie. Dat is vooral nadelig voor die collega’s die ter afwisseling graag eens een deca koffie drinken.

Koffiebonen reservoir Jura WE6 koffiemachine

De koffiebonen zijn goed afgesloten.

Waterreservoir

In overeenstemming met de grootte van het bonenreservoir heeft de watertank een inhoud van maar liefst 3 liter. Maar ook hier is dagelijks verversen de boodschap. Water dat te lang in het reservoir achterblijft, zal na verloop van tijd de koffiesmaak negatief beïnvloeden. En dat wil je natuurlijk niet!

Daarnaast wordt bij de Jura WE6 een CLARIS Smart-filter meegeleverd. Die zorgt er niet alleen voor dat het water kalkvrij blijft, maar ook dat de koffiemachine langer meegaat. Dankzij het Intelligent Water System (I.W.S.) is de installatie een fluitje van een cent: je plugt gewoon de filter in en vult het reservoir met vers water. Bij het terugplaatsen van de watertank wordt de filter meteen herkend. Even wachten op de automatische filterreiniging en klaar is kees!

Waterfilter in de Jura WE6 koffiemachine

De waterfilter is geïntegreerd in de watertank

Onderhoud en ontkalken

Net zoals bij de andere Jura machines hoef je de zetgroep niet te verwijderen om de machine schoon te maken. Alle onderhoud verloopt via de automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma’s. De machine signaleert zelf wanneer het tijd is om zo’n onderhoudsprogramma te doorlopen.

Een gewoon reinigingsprogramma duurt ongeveer 20 minuten. Je hebt enkel een Jura reinigingstablet nodig. Je drukt eenvoudig op de drukknop rechtsonder (naast het rode druppelsymbool op het display) en doorloopt de stappen die op het scherm verschijnen.

De ontkalkingscyclus duurt dan weer 40 minuten en gebeurt met een Jura ontkalkingstablet. Je start het programma eveneens vanuit het keuzemenu en volgt de instructies die op het scherm verschijnen.

Wil je niet te vaak moeten ontkalken? Stel dan op de machine zeker de juiste waterhardheid in (aan de hand van de bijgeleverde teststrip). Of installeer de bijgeleverde CLARIS Smart-filter in het waterreservoir. Wanneer je die juist gebruikt, moet je zelfs helemaal niet meer ontkalken.

De residubak moet je maar eenmaal daags legen. Door de regelmatige automatische reinigingen zal je ook de lekbak af en toe moeten verversen. Aan de vlotter kan je zien wanneer die bijna vol is.

Extra accessoires 

Wil je dat je werknemers voor de koffie betalen (eventueel met muntjes)? Dan kun je een betaalautomaat toevoegen aan het apparaat. Ook is het mogelijk om de WE6 uit te breiden met een kopjesverwarmer.

Corona safe

De Jura WE6 is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel. Het enige wat je hiervoor extra nodig hebt is de Smart Connect.

Koffiedranken: zwarte koffie geperfectioneerd

Espresso, ristretto, koffie en koffie speciaal (grote koffie). Dat is waar het bij de Jura WE6 allemaal om draait. Deze espressomachine maakt alleen de klassieke, zwarte koffies en doet dat prima.

Daarnaast kan je voor thee en minuutsoep gebruik maken van de heetwateruitloop. Met de draaiknop rechts op het toestel stel je het water op drie verschillende temperaturen in. Ideaal voor bijvoorbeeld groene thee, die je het best met een watertemperatuur van 70 à 80 graden zet.

Espresso uit de Jura WE6 koffiemachine

In combinatie met de juiste koffiebonen is o.a. espresso zeer goed.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Zet twee kopjes tegelijk
Plus review koffiemachine Heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Voorzien van alle nieuwste technologieën
Plus review koffiemachine Goede prijs-kwaliteitverhouding
Plus review koffiemachine Groot waterreservoir
Plus review koffiemachine Zeer eenvoudig in gebruikPlus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe (Smart Connect niet ingebrepen)

Minus review koffiemachine Geen extra reservoir voor gemalen koffie (bijvoorbeeld cafeïnevrije koffie)

Wat is de mening van Mister Barish?

De Jura WE6 is absoluut geen alleskunner. Maar wat dit toestel doet, doet het snel en vooral heel goed. De zwarte koffiespecialiteiten die je met deze machine zet, zijn van superieure kwaliteit, zonder je te overstelpen met opties en instellingen. Dat en de grote reservoirs maken van deze koffiemachine de ideale aanwinst voor een klein kantoor.

Het door Jura aanbevolen aantal kopjes per dag ligt rond de 30, wat de Jura WE6 geschikt maakt voor een kantoor met 5 tot 15 medewerkers. Heb je net iets meer collega’s? Dan vind je vast en zeker je gading bij de iets beter uitgeruste Jura koffiemachines. Bijvoorbeeld bij de X6, die wel 80 kopjes per dag aankan.

Vraag nu een offerte aan.

Prijs Jura WE6 professionele koffiemachine

De Jura WE6 kost 1399 euro. Het is dus zeker niet de goedkoopste machine voor zwarte koffie. Maar als je het toestel met enige regelmaat onderhoudt en ontkalkt, zal je er jarenlang van kunnen genieten. Als we daar nog eens de kwaliteit van de koffie en de snelheid van de machine bijtellen, kunnen we niet anders dan concluderen dat Jura met de WE6 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Een aankoop bij Mister Barish is nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk. Doe nu een aanvraag en ontvang binnen de 24 uur jouw persoonlijke offerte voor de Jura WE6 professionele koffiemachine.

Offerte Jura WE6 professionele koffiemachine

Verschillen met andere professionele modellen van Jura

Jura WE6 versus Jura WE8  De Jura WE8 is qua techniek en specificaties zeer gelijkend aan de Jura WE6. Het aanbevolen aantal koffies per dag bedraagt telkens 30 kopjes. Maar wat onderscheidt de WE8 nu precies van de goedkopere WE6? Simpel: je kan er ook melkspecialiteiten mee bereiden. Er werd dus een ingebouwde melkschuimer (met melkslang) toegevoegd en de beschikbare koffiedranken werden aanzienlijk uitgebreid. Denk maar aan latte macchiato, cappuccino en zelfs flat white. Ook warme melk of een aparte portie melkschuim behoren tot de opties.

Net als de Jura WE6 blinkt de WE8 uit in gebruiksvriendelijkheid. Op kantoor mag het vooruitgaan en ook op dat vlak levert de WE8 uitmuntende prestaties. Zo zet je een latte macchiato in 1 minuut en 26 seconden of een cappuccino in minder dan een minuut. Ook de instellingen werden tot de essentie herleid, al kan je met de Jura WE8 ook de melkhoeveelheid en -temperatuur aanpassen. Wat bij de WE6 ontbreekt, is een extra poederschacht voor voorgemalen koffie. De Jura WE8 heeft die dan weer wel. Ideaal dus voor die ene collega die al eens graag een deca drinkt.

De Jura WE8 kost zo’n 350 tot 400 euro meer dan de WE6. Als je het ons vraagt, is dat voor een volledig geïntegreerd melksysteem maar een kleine meerkost. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat zo’n melksysteem wat extra dagelijks onderhoud vergt.


Jura WE8 koffiemachineJura WE6 versus Jura X6 De Jura X6 is een veredelde versie van de WE6, met een grotere capaciteit en meer snufjes voor een optimaal gebruiksgemak.

Laten we beginnen bij het begin: net zoals de WE6 zet de Jura X6 enkel zwarte koffie. Naast espresso, ristretto en koffie (speciaal) kan je met de X6 ook espresso doppio bereiden. Waar de WE6 30 kopjes per dag aankan, is het aanbevolen aantal bij de X6 80 kopjes. Logisch ook, want de X6 heeft een watertank van 5 liter en een koffiebonenreservoir dat uit te breiden is tot een capaciteit van 1000 gram. Daardoor is de machine een stuk groter dan de compacte WE6. Net als de WE6 heeft de X6 helaas geen extra reservoir voor bijvoorbeeld voorgemalen deca koffie.

Tot slot heeft de Jura X6 min of meer dezelfde technologie aan boord als de WE6: P.E.P., I.P.B.A.S., I.W.S. … Maar om het onderhoud te vereenvoudigen en een langere levensduur te garanderen, werd bij de X6 ook de Vacuüm Clean technologie toegevoegd (wat de WE6 niet heeft). Daarmee wordt de zetgroep na elk gebruik automatisch schoongezogen, waardoor de interne onderdelen altijd droog en dus schimmelvrij blijven.

De Jura X6 is zo’n 1000 euro duurder dan de WE6. Da’s een pak meer, maar als het op zwarte koffie aankomt, is de X6 op alle vlakken de beste koffiemachine voor professioneel gebruik. Zelfs in een klein restaurant of hotel zal de Jura X6 niet teleurstellen. Jura X6 koffiemachine


Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Ristretto
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Nee
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 3 liter
Inhoud bonenreservoir: 500 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, TFT touchscreen
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee, als accessoire bij te bestellen
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart Pro-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 41,9 centimeter
Breedte: 29,5 centimeter
Diepte: 44,4 centimeter
Gewicht: 10 kg
Verwarmingssysteem: Thermoblok (1 stuks)

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.

Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo'n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen. Jura WE 8 professionele koffiemachineJura X6: tot 80 kopjes per dag Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino's or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten. Jura X6 professionele koffiemachineJura X8: tot 80 kopjes per dag De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven. Jura X8 professionele koffiemachineJura X10: tot 80 kopjes per dag De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten. Jura X10 professionele koffiemachineJura Giga X3: tot 150 kopjes per dag De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker. Jura Giga X3 professionele koffiemachineJura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer. Jura Giga X3c professionele koffiemachineJura Giga X8: tot 150 kopjes per dag De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden. Jura Giga x8 professionele koffiemachineJura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen. Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvragen voor Jura WE6 professionele koffiemachine


Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .