arrow_drop_up arrow_drop_down
15 december 2019 

Jura Giga X3c Professional: een budgettopper met vaste wateraansluiting

Als je op zoek bent naar een Jura koffiemachine die je kunt aansluiten op een waterleiding zonder meteen bijna 10.000 euro te moeten investeren, zit je met de Jura Giga X3c goed. Deze ‘budget’ koffiemachine is geschikt voor bedrijven met maximaal 40 werknemers, een showroom of zelfs een klein eetcafé. De koffieautomaat lijkt veel op de duurdere Giga X7c en Giga X8c. Hieronder leggen wij duidelijk de verschillen uit, maar laten we ook zien wat de machine allemaal wél kan.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura Giga X3c koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van Mister Barish?
Prijs Jura Giga X3c professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvraag Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura Giga X3c koffiemachine

De Jura Giga X3c is net als andere koffiemachines van Jura een echte topmachine. Echter is deze een stuk goedkoper dan de andere professionele machines, en dat betekent dat er toch wel enig verschil in zit.

Het grootste pluspunt voor echte koffieliefhebbers is het Pulse Extraction Process. Hierbij wordt het water met pulserende bewegingen door de koffie geperst, waardoor er langer contact is tussen het water en de koffie. Dit betekent dat er meer smaak vrij komt. Dit proef je!

Daarnaast zitten er op de duurdere machines twee bonenreservoirs. Dit kan van pas komen als de ene helft van het kantoor een bepaalde soort koffie lekkerder vindt, en de andere helft een andere soort. Echter zal dit op de meeste kantoren niet per se van toepassing zijn en wordt er alsnog één soort koffieboon gebruikt.

Met de machine kun je ongeveer 120 kopjes per dag zetten, dit is goed voor een bedrijf van maximaal 40 werknemers. Met de andere machines kun je meer koppen per dag zetten. Ook is de machine iets langzamer dan de duurdere versies, echter zul je dit alleen merken bij een grote kan koffie. Wat ook ontbreekt is de Vacuüm Clean technologie, waarbij de machine na elke zetbeurt wordt drooggezogen en zo langer schoon blijft.

Nu we uit de weg hebben wat de machine allemaal niet kan, gaan we vertellen wat de machine allemaal wél kan. En dat is nog steeds meer dan genoeg voor de meeste kantoren. Zo kun je bijvoorbeeld een cappuccino zetten met één druk op de knop. Lees snel verder om te ontdekken welke functies op deze machine zitten.

Design
Een Jura-machine herken je meteen aan het strakke design: vaak in één of twee neutrale kleuren met strakke lijnen. Zo ook de Jura Giga X3c, een stijlvolle machine die mooi staat op ieder kantoor. Het grote bonenreservoir bovenop valt meteen op, maar niet op een lelijke manier. De machine is groot, maar niet dusdanig groot dat het de hele bedrijfskeuken in zal nemen.

Jura Giga X3c koffiemachine

 

Eenvoudige bediening

Op een groot kantoor wil je niet aan iedere (nieuwe) werknemer uitgebreid moeten uitleggen hoe het koffieapparaat werkt, want dan blijf je bezig. Gelukkig is de bediening van de Jura Giga X3c zeer eenvoudig. Op het TFT-schermpje zie je een aantal soorten koffie staan. Met de draaiknop bovenop kun je door nog meer opties scrollen. Met één druk op de knop zet je vervolgens het gewenste kopje koffie.

Alle koffie is ook precies in te stellen zoals jij dat wilt, bijvoorbeeld door meer of minder water, koffie of melk te gebruiken. Deze voorkeuren zijn ook eenvoudig in te stellen via een app op je telefoon.

Zetgroep en koffiemolen

Het Zwitserse merk Jura besteedt veel aandacht en tijd aan de zetgroep binnen de koffieapparaten. De zetgroep is het hart van de machine, waar alles gebeurt om een zo lekker mogelijk kopje koffie te zetten. De combinatie met de Pulse Extraction Process, maakt de zetgroep van de Giga X3c ook heel goed. Zo wordt er gebruik gemaakt van keramische maalschijven en het Intelligent Pre Brew Aroma System.

Keramische koffiemolen

Veel machines voor thuisgebruik hebben een RVS koffiemolen. Omdat deze niet heel veel gebruik wordt, is dit prima. Maar bij veel gebruik zal het materiaal warm worden door wrijving, dit kan de koffiebonen verbranden en resulteren in een bittere kop koffie. Een keramische koffiemolen heeft hier geen last van en zal altijd koel blijven, zelfs als de machine de hele dag door gebruikt wordt. De koffiemolen zal de koffie ook nog eens malen tot de perfecte maalgraad, die je zelf kunt instellen.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Van het Intelligent Pre Brew Aroma System wordt koffie nog nét iets lekkerder. De koffiebonen worden na het malen en voordat de extractie plaatsvindt namelijk nog even kort natgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de koffie gaat ‘wellen’, zo komt er bij de extractie meer smaak vrij.

De koffie-uitloop is in hoogte verstelbaar

De combi-koffieuitloop van de Jura Giga X3c is zowel in hoogte als in breedte te verstellen. Dat laatste is handig bij grote of juist kleine kopjes. Maar het verstellen in hoogte is veel belangrijker, niet geeft dit alleen minder schoonmaakwerk omdat het niet meer spettert, het zorgt ook voor een lekkerder kopje koffie. Bij een juiste afstand tussen de uitloop en het kopje zullen er namelijk minder bubbels ontstaan in de cremalaag, dit zorgt dus voor een vollere smaak van deze laag.

Koffie met melk

De Jura Giga X3c is uitstekend in het maken van koffiedranken met melk. Zo zet je in een handomdraai latte macchiato, cappuccino, koffie verkeerd (latte), espresso macchiato en zelfs een hippe flat white. Het bijzondere aan deze machine is dat je deze ook in tweevoud kunt zetten. Wel zo handig in een bedrijf, want dan ben je extra snel.

De melkopschuimer is eenvoudig in gebruik. Het enige dat je hoeft te doen is de slang in een melkpak plaatsen. Wil je het wat professioneler aanpakken? Dan koop je bij Jura een speciale thermoskan of klein koelkastje waar je de melk in plaatst.

Koffiebonenreservoir

De machine heeft een bonenreservoir waar ongeveer 1 kilogram koffiebonen in past. Lekker groot dus, zodat je niet de hele tijd nieuwe bonen hoeft toe te voegen. Ook zit er een aromabeschermdeksel op waardoor de bonen langer vers blijven. Echter betekent niet dat je de bonen hier een hele week in kunt laten zitten, want dan zullen ze alsnog minder vers smaken. Oude bonen proef je ook direct terug in de koffie, dus zorg ervoor dat de bonen elke paar dagen ververst worden.

Daarnaast vinden wij het gebruik van koffiebonen van hoge kwaliteit belangrijk. Deze zul je helaas niet in de supermarkt vinden, deze bonen zijn vaak ook al vrij oud en veel te donker gebrand. Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor deze machine. Zo ben je altijd verzekerd van heerlijke én verse bonen. Iedereen wordt daar een stuk blijer van!

Watertoevoer

De c in de naam Giga X3c staat voor ‘connected’, oftewel verbonden. In dit geval is de machine verbonden met een waterleiding. Deze vaste wateraansluiting zorgt ervoor dat je het water niet steeds hoeft bij te vullen, maar zorgt er ook voor dat je minder mobiel bent. Deze overweging moet je dus maken voor aanschaf. Het is ook mogelijk de machine aan te sluiten op residu-afvoer. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is onderhoud en het aanvullen van de bonen.

Onderhoud en ontkalken

Bij de installatie van een Jura machine kun je eenvoudig de hardheid van het water instellen. Vervolgens weet de machine precies wanneer het ontkalkingsprogramma moet draaien. Dit programma is zeer eenvoudig, want het enige dat jij hoeft te doen is een ontkalkingstablet te plaatsen in de machine.

Ook de andere onderhoudsprogramma’s zijn zeer eenvoudig in gebruik. De meeste doorloop je met één druk op de knop. De melkuitvoer moet je bij gebruik dagelijks schoonmaken, maar ook dit is zeer gemakkelijk.

Energiezuinige koffiemachine

Voor een professionele koffiemachine is de Jura Giga X3c vrij energiezuinig, want hij verbruikt maximaal 2300 watt. Daarnaast kun je eenvoudig zelf instellen wanneer de machine op standby gaat, waarin het slechts minder dan 0,5 watt verbruikt. Ook is er een speciale Energie Spaar Modus, waarbij het water efficiënter wordt opgewarmd en daardoor minder energie vergt.

Koffiedranken

De machine kan maar liefst 34 individueel instelbare koffiedranken maken. De standaard dranken zijn latte macchiato, cappuccino, koffie verkeerd, koffie, espresso macchiato, espresso, ristretto en flat white. Wat handig is aan deze machine is dat je deze ook allemaal in tweevoud kunt zetten. Lekker snel dus.

Daarnaast kun je eenvoudig een kannetje koffie zetten, handig voor een vergadering of als je geen zin hebt om steeds heen en weer te lopen. Warme melk en melkschuim voor chocolademelk is ook geen probleem. Voor de cup-a-soup en theeliefhebbers is de heetwateruitloop erg handig, deze is in te stellen op drie verschillende niveaus.

Plus- en minpunten

 Groot bonenreservoir
Vaste wateraansluiting
Voorzien van keramische molens
Veel verschillende koffiedranken
Lage prijs
Het Pulse Extraction Process

Geen Vacuüm Clean technologie

Wat is de mening van Mister Barish?

Deze  machine is voor de meeste bedrijven uitstekend geschikt met een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. Als je je oog hebt laten vallen op de goedkopere Jura machines voor thuisgebruik kom je van een koude kermis thuis: de Jura Giga X3c kan namelijk 120 kopjes per dag aan, en dat is voor de machines voor thuisgebruik niet aan te raden, onder andere omdat zij geen keramische koffiemolen hebben. Kortom de machine is een aanrader om aan te schaffen. Samen met Mister Barish is het geen grote investering. Vraag nu een offerte aan.

Prijs Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Als je minder goede machines gewend bent is dit een grote stap die je zet naar echte koffie beleving. Je werknemers of gasten zullen je dankbaar zijn. De heerlijke koffie die de machine maakt is het echt dubbel en dwars waard. Maar let op!

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk.Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura Giga X3c professionele koffiemachine.

Offerte aanvraag Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud bonenreservoir: 1.000 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met draaiknop en knopjes
Gebruikersprofielen: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, keramisch
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 55 centimeter
Breedte: 32 centimeter
Diepte: 49,7 centimeter
Gewicht: 18,2 kg
Materiaal behuizing: Aluminium en plastic
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)

Energie
Vermogen: 2300 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.

 

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

 

Offerte aanvraag Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .