Jura Giga 6 voor de thuisbarista die net iets meer wil uit een koffiemachine
16 januari 2020 
20 min. leestijd

Jura Giga 6 voor de thuisbarista die net iets meer wil uit een koffiemachine

De Jura Giga 6 is momenteel een van de krachtigste volautomaten op de markt, goed voor koffie van uitmuntende kwaliteit. Waar deze koffiemachine in uitblinkt, is haar ongeëvenaarde instelbereik, gecombineerd met een veel grotere gebruiksvriendelijkheid dan de meeste koffiemachines. Met zijn twee grote koffiereservoirs en ruime watertank heeft de Giga 6 een enorme capaciteit. Daarmee is het ook geschikt om bijvoorbeeld een klein kantoor van de heerlijkste koffiedranken te voorzien.

Eigenlijk is de Jura Giga 6 op alle vlakken een koffiemachine in de overtreffende trap. Het is de grootste én de duurste Jura, maar ook het model met de meeste functies en mogelijkheden tot personalisatie. Kortom: de Jura Giga 6 is een koffiemachine om u tegen te zeggen.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura Giga 6 koffiemachine
Een ruim aanbod aan koffiedranken, enkel of dubbel
Plus- en minpunten
Prijzig, maar ongeëvenaard
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura koffiemachine Giga 6

Met één druk op de knop twee cappuccino’s tegelijk zetten, à la minute blends van verschillende koffiebonen samenstellen: de Giga 6 kan het allemaal. Dit stijlvolle topapparaat van Jura heeft de allernieuwste technologieën aan boord om niet alleen een vlotte gebruikerservaring te garanderen, maar natuurlijk vooral ook waanzinnig lekkere koffie te zetten. Onze experts ter zake onderschrijven het zo: ongelofelijk dat koffie van zo’n sublieme kwaliteit uit een volautomaat komt. Nieuwsgierig hoe de Giga 6 dat voor elkaar krijgt? In deze uitgebreide review kom je het allemaal te weten.Koffie tegoed Mister Barish €90

Hoogwaardig design
Kenmerkend voor het Zwitserse merk Jura is het uitgepuurde en moderne design. Dat geldt ook voor de Giga 6, een van Jura’s krachtigste koffiemachines op de markt. De strakke lijnen van deze volautomaat komen prima tot hun recht door de prachtig afgewerkte chromen details. Ook aan het stijlvolle, zwarte touchscreen zie je meteen dat je met een high-end product te maken hebt. Het waterreservoir werd aan de zijkant van de machine ingewerkt, terwijl je vooraan links de heetwateruitloop hebt en rechts de koffie- en melkuitloop, die eenvoudig in de hoogte verstelbaar is. Bovenaan vind je de twee grote koffiebonenreservoirs waar het bij de Giga 6 allemaal om te doen is.

Hoewel alles zo slim mogelijk ingebouwd is, kan je niet meteen spreken van een compact toestel. Maar als je genoeg plaats op je aanrecht hebt, zal deze volautomaat dé eyecatcher van je keuken zijn.

Jura Giga 6 koffiemachine

Alle onderdelen van deze krachtpatser zijn stijlvol en slim ingewerkt

Eenvoudige bediening

Hoewel de Giga 6 een gigantisch instelbereik en uitgebreide keuzemogelijkheden heeft, is de bediening een fluitje van een cent. Dat komt door het prachtig ingewerkte, zwarte touchscreen met Specialty Selection, waarmee je meteen al jouw favoriete koffiedranken te zien krijgt. Daarbij is koffiezetten slechts een kwestie van de gewenste drank aan te tikken: makkelijker kan niet.

Tijdens de bereiding kan je de geselecteerde drank on the fly aanpassen naar jouw voorkeuren: denk bijvoorbeeld aan de koffiesterkte, de hoeveelheid water of melk, de bereidingstemperatuur … Je kan ook makkelijk instellen uit welk bonenreservoir je wil putten om de koffie te zetten. Wil je graag een unieke blend creëren? Dan kan je in gradaties van 25% de twee soorten koffiebonen met elkaar vermengen. Achteraf kan je je aanpassingen makkelijk opslaan, zodat de koffiespecialiteit in kwestie voortaan aan de hand van deze instellingen wordt bereid. Op het touchscreen vind je verder de instellingen van elke afzonderlijke koffiedrank én alle reinigingsprogramma’s terug. Die laatste zullen we verder in deze review uitvoerig onder de loep nemen.

Maar dat is nog niet alles, want bij de Jura Giga 6 werd standaard het Smart Connect accessoire ingebouwd. Daardoor kan je de machine makkelijk bedienen en instellen met de gratis te downloaden J.O.E. app. Via je smartphone kan je je eigen koffiecreaties programmeren en opslaan, en tal van features verkennen die het gebruik van het toestel zoveel eenvoudiger maken. Wil je dus vanuit je luie zetel een kopje koffie zetten? De Jura Giga 6 maakt het waar!

Jura Giga 6 koffiemachine bediening

De Jura GIGA 6 is de eerste koffiemachine waarbij AI in de bediening werd verwerkt

Zetgroep en koffiemolen
Een aantrekkelijk design en een gemakkelijke bediening zijn mooi meegenomen, maar het belangrijkste aan elke koffiemachine is natuurlijk de zetgroep. Die zorgt uiteindelijk voor de heerlijke koffie die in je kopje stroomt. Met de Giga 6 ging Jura all-out voor een volautomaat voor thuisgebruik, die toch de meest geavanceerde technologieën en snufjes heeft om koffie van baristakwaliteit te zetten. En dat allemaal in tweevoud. Benieuwd hoe het precies allemaal zit? Laat we het even van nabij bekijken.

Keramische koffiemolens
Beide bonenreservoirs hebben een hoogwaardige, keramische koffiemolen. Het voordeel van keramische maalschijven is dat ze bijzonder slijtvast zijn en tijdens het malen niet warm worden. Dat laatste is bij metalen maalschijven wel het geval en het kan de smaak van de koffie beïnvloeden doordat de bonen verbranden. Daarnaast zijn de koffiemolens, mede door de goede isolatie van de machine, erg stil en past de maalgraad zich automatisch aan de gekozen drank aan.

Keramische koffiemolens Jura Giga 6 koffiemachine

De Jura Giga 6 heeft twee keramische koffiemolens voor nog betere maalresultaten

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Door het Intelligent Pre-Brew Aroma System worden de gemalen koffiebonen voor het zetten kort natgemaakt, zodat de aroma’s zich tijdens de extractie optimaal kunnen ontplooien. Dat zie je vooral bij ervaren barista’s. Maar buiten Jura zijn er weinig merken die deze weltechniek in hun machines verwerken.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Na het voorwellen volgt de extractie, waarbij het water door de koffie gepulseerd wordt. Dat is het voor Jura kenmerkende Pulse Extraction Process. Door het contact tussen water en koffie zo lang mogelijk te maken, komen werkelijk alle aroma- en smaakstoffen vrij. Bovendien zorgt het voor het heerlijke crèmelaagje dat van elke koffie een verwenmoment maakt.

Verstelbare koffie-uitloop
Om je machine proper te houden, is een verstelbare koffie-uitloop essentieel. Bovendien voorkom je de vorming van luchtbellen in de crèmelaag, waardoor je koffie nog beter gaat smaken. Daarom is de koffie-uitloop van de Jura Giga 6 niet alleen in de hoogte, maar ook in de breedte verstelbaar. Dat laatste is vooral handig wanneer je grotere glazen gebruikt. Alweer een bewijs dat Jura niets minder dan de perfectie nastreeft!

Koffie met melk
Wie van koffie met melk houdt, zal met de Giga 6 in de zevende hemel zijn. Deze volautomaat kan nagenoeg alles wat je als koffieliefhebber kan verlangen. Het enige wat je moet doen, is de melkslang aansluiten op de machine en het andere uiteinde in een gekoeld melkpak of speciale thermosbeker steken. Verder verloopt alles volgens het one touch principe: eenvoudiger kan niet!

Jura Giga 6 koffiemachine espresso

Deze volautomaat zet espresso van baristakwaliteit.

De Jura Giga 6 heeft een uitgebreide selectie aan koffiedranken met melk. Zo zet je met één druk op de knop latte (of koffie verkeerd), cappuccino, espresso macchiato, cortado, latte macchiato en flat white. Maar wat de Jura Giga 6 echt uniek maakt, is dat je al deze dranken ook gemakkelijk in tweevoud kan bereiden. En dat in minder dan een minuut.

Koffiebonenreservoir
Wissel je zelf wel eens graag af tussen bonen van een andere branding? Of hebben jij en je partner een volledig andere smaak als het op koffie aankomt? De Jura Giga 6 heeft twee koffiebonenreservoirs met een capaciteit van 650 gram. Dat is best groot voor thuisgebruik, maar je kan dus met twee verschillende soorten koffiebonen aan de slag. Ook het blenden van bonen uit de twee koffiemolens vinden we een leuke feature die veel mogelijkheden opent en uitnodigend is om mee te experimenteren. Naast de twee grote bonenreservoirs heb je zelfs nog een klein, extra reservoir voor gemalen koffie. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor een occasionele deca koffie, want er past precies de juiste hoeveelheid koffie in voor één kopje.

De Giga 6 is een beest van een machine, maar je vult de reservoirs beter niet volledig, want dan  blijven de bonen vaak een tijdje liggen. Ondanks het weldoordachte aromabeschermdeksel raden we aan om je koffiebonen in een goed afgesloten koffieverpakking met ventielsysteem te bewaren. Daar zullen ze langer vers blijven en minder smaak verliezen. Dat is ook meteen de reden waarom we koffiebonen uit de supermarkt afraden: vaak zijn die bonen al oud als je ze koopt, waardoor de smaak niet om over naar huis te schrijven is. Ons advies: ga naar een koffiebranderij of speciaalzaak, of koop je bonen gewoon online bij ons!

Waterreservoir
Ook het waterreservoir heeft bij de Jura Giga 6 een grote capaciteit. Met 2,6 liter water zet je gemakkelijk 20 kopjes koffie. Toch raden we aan om het water dagelijks te verversen, want dat geeft een betere koffiesmaak.

Ook het gebruik van een Smart-waterfilter is aangewezen: dat zorgt niet alleen voor zuiver water, maar ook voor minder onderhoud. Als je de filter goed gebruikt, hoef je de machine niet meer te ontkalken. Het toestel herkent meteen dat je de filter geplaatst hebt en waarschuwt je wanneer die aan vervanging toe is.

Onderhoud en ontkalken
Bij elk Jura-apparaat ligt de focus op een zeer hoge gebruiksvriendelijkheid. Ook het onderhoud van de Giga 6 werd tot in de puntjes uitgewerkt. Het toestel heeft een aantal automatische reinigingsprogramma’s die je verlossen van de manuele schoonmaakklusjes waar je bij andere machines zoveel tijd aan spendeert. Neem nu de zetgroep: die wordt bij de Giga 6 automatisch schoongehouden door de geïntegreerde Vacuüm Clean technologie. Bij andere apparaten moet je de zetgroep loskoppelen om die vervolgens met de hand te reinigen. Bij de Giga 6 kan dat niet en is daar ook geen reden toe. Om de zetgroep een grondigere schoonmaakbeurt te geven, volstaat het om het algemene reinigingsprogramma te doorlopen. Je vindt dat terug in het menu ‘Onderhoud’, maar doorgaans notifieert de machine je zelf wanneer zo’n reiniging noodzakelijk is. Voor het beste resultaat gebruik je het best de Jura reinigingstabletten.

Om het melksysteem proper te houden en optimaal melkschuim te garanderen, maak je ook dit onderdeel het best dagelijks schoon. Zo blijft de melktoevoer gevrijwaard van zure melkresten en schimmels. Ook daarvoor is een speciaal reinigingsprogramma voorzien, dat niet meer dan 3 minuten in beslag neemt. Voor een grondige reiniging haal je bij voorkeur de Jura melksysteemreiniger in huis, maar het kan ook gewoon met water. Als je geen koffiespecialiteiten met melk bereid hebt, hoef je dit reinigingsprogramma natuurlijk niet te doorlopen.

En als je de CLARIS Smart-waterfilter juist gebruikt, heb je helemaal geen werk met de ontkalking van de Giga 6. Je moet dan wel de waterhardheid opmeten met de bijgeleverde teststrips en juist instellen op de machine. Wil je toch grondiger ontkalken? Dan koop je het best de Jura ontkalkingstabletten, want die zijn afgestemd op de interne samenstelling van Jura apparatuur. Ook dat reinigingsprogramma vind je in het menu ‘Onderhoud’.

Accessoires
Jura bracht allerlei leuke accessoires op de markt waarmee je je Giga 6 naar hartenlust kan uitbreiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een automatische kopjeswarmer, waarmee je als een echte barista koffie kan serveren in voorverwarmde kopjes? Of de Jura Cool Control, een stijlvolle melkkoeler waarmee je je melk constant op de juiste temperatuur houdt? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een ruim aanbod aan koffiedranken, enkel of dubbel

Met de Jura Giga 6 kies je uit espresso, koffie, cappuccino, americano, koffie verkeerd, caffè barista, lungo barista, espresso doppio, espresso macchiato, cortado, latte macchiato en flat white. Al die dranken worden volgens de regels van de kunst bereid: bij een americano wordt het water bijvoorbeeld via de aparte heetwateruitloop toegevoegd, zodat er geen overextractie plaatsvindt. Daarnaast zijn alle dranken ook in tweevoud te zetten. En dat is iets wat je heel zelden bij koffiemachines voor thuisgebruik ziet.

Heb je zin in een lekkere thee? De geavanceerde heetwateruitloop, die links aan de voorkant van het toestel zit, is niet alleen op verschillende temperaturen in te stellen, maar biedt ook een kant-en-klare optie voor groene thee. Gemakkelijk, toch?

Verder kan je met de Giga 6 ook melk opwarmen of apart melkschuim bereiden. Dat is bijvoorbeeld handig om warme chocolademelk te maken. Of wanneer je je latte art creaties wil oefenen, want het microschuim is voor een volautomaat van ongeziene kwaliteit.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Heerlijke koffie met één druk op het touchscreen
Plus review koffiemachine Eenvoudige bediening
Plus review koffiemachine Twee koffiebonenreservoirs
Plus review koffiemachine Keramische maalschijven
Plus review koffiemachine Alle koffiedranken zijn eenvoudig in tweevoud te zetten
Plus review koffiemachine Makkelijk in onderhoud
Plus review koffiemachine Veel verschillende soorten koffie

Minus review koffiemachine Vrij duur voor thuisgebruik
Minus review koffiemachine Bonenreservoirs zijn voor de gemiddelde gebruiker veel te groot

Prijzig, maar ongeëvenaard

Met een prijskaartje van rond de 3.500 euro is de Jura Giga 6 misschien niet voor iedereen weggelegd. Maar wat functionaliteit, instellingsmogelijkheden en gebruiksgemak betreft, is deze krachtige volautomaat simpelweg ongeëvenaard. Daardoor heeft de Giga 6, ondanks zijn pittige prijskaartje, een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Want een Jura apparaat gaat jarenlang mee en blijft dankzij zijn uitgebreide onderhoudsprogramma’s koffie van superieure kwaliteit zetten. In dat opzicht is de Giga 6 volgens ons zijn prijs dan ook meer dan waard.

Koffie tegoed Mister Barish €90

Wat is de mening van Mister Barish?

Echte koffiefanatici hoeven niet te twijfelen: de Jura Giga 6 is momenteel de beste volautomaat op de markt. In combinatie met de P.E.P. technologie zorgen de keramische molens voor koffie van een kwaliteit die bij one touch machines tot op heden ongezien is. Elke koffiespecialiteit is tot in de puntjes aan te passen naar je eigen smaak en vervolgens ook eenvoudig in tweevoud te zetten. En de resultaten, die zijn telkens verbluffend.

Het enige echte nadeel dat we kunnen vinden, is de wat hoge prijs van het apparaat. Maar als je elke dag een koffie haalt bij je favoriete koffiebar kan je zelf wel de rekensom maken. De kans is groot dat je de Jura Giga 6 al na een paar jaar hebt terugverdiend. En dan kunnen we de Giga 6 toch alleen maar aanraden. Want qua high end koffie-ervaring is dit echt as good as it gets.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor bean to cup koffiemachines.

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en een klein reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: JJa, Koffie verkeerd, Cappuccino, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2,6 liter
Inhoud bonenreservoir: 2 x 650 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met touchscreen en draaiknop
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, keramisch
Kopjes warmhoudplaat: Nee, als accessoire te verkrijgen
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 41,5 centimeter
Breedte: 32 centimeter
Diepte: 48 centimeter
Gewicht: 18 kg
Materiaal behuizing: Aluminium, chroom en kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)
Kleur: Aluminium

Energie
Vermogen: 2300 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura GIGA 6 versus Jura Z10

Dit zijn de duurste modellen van Jura. Met zijn prijskaartje van 3.500 euro is de Giga 6 dan nog eens 1.000 euro duurder dan de Z10. Laat ons even kijken waar dat aan ligt. Het voornaamste verschil tussen deze toptoestellen springt meteen in het oog: de Giga 6 heeft twee enorme koffiereservoirs met elk een inhoud van 650 gram. Dat is niet alleen handig om af te wisselen tussen twee verschillende soorten koffiebonen, maar ook om blends te maken, die je in gradaties van 25% kan afstellen. De Z10 maakt gebruik van een Professional Aroma Grinder met P.R.G.-technologie, terwijl je bij de Giga 6 met twee hoogwaardige keramische koffiemolens aan de slag gaat. Keramische maalschijven warmen veel minder snel op tijdens het malen en gaan dus een stuk langer mee. Beide machines gebruiken ook de P.E.P.-technologie om tijdens het zetproces de juiste extractietijd en een heerlijk cremalaagje te garanderen.

Het grootste verschil zit ‘m echter in de functionaliteit van de twee toestellen. Met de Jura Z10 kan je naast de reguliere hete koffiedranken ook Iced Coffees zetten, dankzij de Cold Brew technologie. Dat kan met de Giga 6 niet, maar je kan met dit duurdere model wel elke drank in tweevoud zetten. En dat is echt wel revolutionair, want twee (overigens perfecte) cappuccino’s tegelijk bereiden met een koffiemachine voor thuisgebruik is tot op heden ongezien. Verder kan je de Giga 6, net zoals de Z10, eenvoudig met je smartphone bedienen en instellen. Kortom: twee absolute topmachines die de lat hoog leggen en (bijna) al je koffiedromen waarmaken.

Welke machine voor jou het meest geschikt is, hangt af van de functionaliteiten die jou het meest aanspreken. Is dat het bereiden van Cold Brew koffies? Dan moet je voor de Z10 gaan. Wil je liever meer capaciteit en de mogelijkheid om ook koffiespecialiteiten met melk dubbel te bereiden? Dan zal de Giga 6 een koffiemachine naar je hart zijn.

Jura Giga 6 koffiemachineJura Z10 koffiemachine

Extra tips

  • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
  • Om ook tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura heeft zo’n 16 koffiemachines in het assortiment voor thuis gebruik.

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte E6 volautomaat is een interessant instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de Jura koffiemachines. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6 en E60, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine is de publieksfavoriet bij de consumentenbond voor mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura J6
De Jura J6 is niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine multifunctioneel voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura Giga 5
De Jura Giga 5 heeft maar liefst twee koffiebonenreservoirs. Dat is handig voor verschillende koffiedranken. Een cappuccino vraagt soms een andere type koffiebonen.  De koffiemolens zijn voorzien van een keramische maalschijf. Deze maalschijf wordt niet heet en zodoende kunnen de bonen niet verbranden. Verder zitten er allerlei nieuwe technologieën en handigheidjes in waardoor deze machine een genot is om te gebruiken.

Jura Giga 5 koffiemachine

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Herman
Door

Herman

op 17 Jan 2021

De Giga 6 klinkt écht wel veelbelovend. Zelf heb ik ervaring met De'Longhi (Prima Donna De Luxe S). Een goed toestel, maar de reparatieservice van De'Longhi laat - zacht uitgedrukt - toch wel te wensen over. Mijn interesse voor een nieuwe volautomaat gaat uit naar deze Giga 6 of de De'Longhi Maestosa. Ondertussen ben ik wel overtuigd van de kwaliteit die Jura biedt, maar toch ben ik nog niet zeker van mijn nieuwe keuze. Kan u mij een hint geven?

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 17 Jan 2021

Hi Herman, met een Jura heb je een veel duurzamere machine en dus ook een duurzamere koffiesmaak. Dit komt het onderhouden van een Jura koffiemachine veel eenvoudiger en beter is. Je moet de zetgroep niet uit de machine halen. Deze wordt door de machine vacuum gereinigd. Deze reiniging is veel beter in plaats dan manueel de zetgroep afspoelen. Koffie residu gaat de smaak negatief beïnvloeden als de machine niet goed gereinigd wordt. Bovendien is de afterservice van Jura veel beter. Ik zou niet twijfelen over de Giga 6 versus De’Longhi (Prima Donna De Luxe S). Als je nog vragen zou hebben dan helpen we je graag. Vrolijke groeten, Tim

Herman
Door

Herman

op 18 Jan 2021

Dat is duidelijke taal. Bedankt voor al de nuttige informatie. Gr., Herman

Geert
Door

Geert

op 22 Jul 2021

Hallo, ik vraag me af of je met een Jura Giga 6 of de duurste Sage een typisch sterke Italiaans espresso kan maken zoals b.v. Deze in een Italiaanse bar? Gr, Geert

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 22 Jul 2021

Hi Geert, dank je wel voor je bericht. Dat kan je heel zeker. Dit is wel afhankelijk van de koffiebonen en de instellingen. Maar daar helpen we je mee. Wij zijn koffiebrander en we selecteren en branden onze blends speciaal voor bean to cup machines zoals de Jura Giga 6 en de Sage Oracle Touch. Het verschil tussen de 2 zit vooral in gemak. Met de Giga 6 gaat alles met 1 druk op de knop. Bij de Sage heb je nog zelf wat een handeling meer maar heb je wel meer iets meer beleving. Laat maar weten als je nog vragen zou hebben. We helpen je graag. Vrolijke groeten, Tim

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .