Jura J8 Twin: dubbel zoveel koffiegenot!
02 oktober 2023 
29 min. leestijd

Jura J8 Twin: dubbel zoveel koffiegenot!


De Jura J8 Twin is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van JURA, en wat voor één! Dé onderscheidende feature van dit koffietoestel zijn ongetwijfeld de twee P.A.G.3+ bonenreservoirs, zoals de naam het misschien al deed uitschijnen. Deze nieuwste koffiemolens garanderen de nauwkeurigste malingen, terwijl het 3D-zetproces telkens opnieuw voor een optimale extractie zorgt.

Naast deze 2 bonenresevoirs heb je nog vele andere snufjes die het toestel nog geweldiger maken. Zo heb je het Coffee Eye, wifi-connectiviteit, zeer vlotte onderhoudsfuncties én kan je hippe sweet lattes bereiden dankzij de Sweet Foam-functie, hiermee infuseer je als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak. Kortom, je hebt een van de meest geavanceerde JURA-koffiemachines in een relatief compact formaat.

Ook benieuwd hoe deze volautomaat scoort? Je ontdekt het allemaal in onze in-depth review!

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura J8 Twin koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
JURA J8 Twin onderhoud en levensduur
Mooie prijs voor Zwitserse kwaliteit
Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura J8 Twin
Wat is de mening van Mister Barish?
JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer!
Technische specificaties Jura J8 Twin
Verschillen met andere Jura-modellen
Welke koffiebonen in je JURA J8 Twin gebruiken?
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura J8 Twin koffiemachine

Van trendy drankjes en eigentijds design tot de nieuwste technische innovaties: JURA bewijst zich met de J8 Twin wederom als kwaliteitsmerk dat helemaal mee is met zn tijd.

Wij van Mister Barish zijn al langer fan van het Zwitserse Jura, maar de features van de J8 Twin hebben ons toch weer aangenaam verrast. Reden te meer om deze machine, die tot op heden nog niet gelanceerd was in Nederland en België, koste wat kost op te nemen in ons aanbod.

Koffie tegoed Mister Barish €90

Elegant allround design
De J8 Twin heeft, net zoals de gewone J8, de kenmerkende JURA-vormgeving: strak, krachtig en toch uitermate elegant. Het design is vergelijkbaar met dat van de S8 en de E8, met een verstelbare chromen koffie-uitloop in het midden en een combi-uitloop aan de rechterkant. Er is ook goed nagedacht over de compactheid. Zo zit de watertank mooi ingewerkt in de linkerflank van de machine en vind je onder de klep achter de bonenreservoirs de maalgraadinstelling en een kleine container voor gemalen koffie.

Zoals we van JURA gewend zijn, komt het vakmanschap tot in de kleinste details tot uiting: geluidsdemping geïnspireerd op Formule 1-technologie, de amberwitte kopjesverlichting, de zacht gebogen lijnen van de matglanzende behuizing …

Van de behuizing gesproken: deze koffiemachine is beschikbaar in 2 verschillende uitvoeringen: Piano Black en Piano White. Beide tijdloze kleuren die luxe uitstralen en op elk aanrecht helemaal tot hun recht komen.

Jura J8 Twin Diamond Black koffiemachine

Zetgroep en koffiemolens
 
De JURA J8 Twin beschikt zoals eerder al vermeld over niet 1, maar liefst 2 Professional Aroma Grinders 3+ (P.A.G.3+), een update van de P.A.G.2+ die je onder andere bij de gewone J8 terugvindt. Hoe JURA deze fantastische molen nog verder kon opwaarderen? Wel, Afhankelijk van de gekozen koffiespecialiteit gaat de volautomaat met exact de juiste maalgraad zorgen voor de beste aroma bij elke kop koffie. Daarnaast heb je natuurlijk nog steeds de aroma control-functie, waarbij de aroma’s van de verse bonen bij elk koffierecept ten volle tot uiting komen. Bij de P.A.G.3+ kan je net zoals bij zijn voorganger de maalgraad altijd aanpassen, ook wanneer het maalwerk niet draait (bij andere molens beschadigt dat de maalelementen). Het maalwerk gaat namelijk na elk gebruik in rustmodus, wat voor een optimale bescherming zorgt en op langere termijn topprestaties blijft garanderen. Als kers op de taart is de molen ook nog eens muisstil, met z’n sound design geïnspireerd op de demping van Formule 1-motoren.

De bonenreservoirs van de JURA J8 Twin hebben beide een inhoud van 180 gram en zitten onder de 2 luiken bovenaan de machine verscholen. Bij een laag verbruik raden we altijd aan om ze niet altijd volledig op te vullen. Je kan beter de bonen zo vers mogelijk malen, om het maximum uit de aroma control-functie te halen. De active bean monitoring waakt erover dat er altijd genoeg bonen aanwezig zijn om een maling te kunnen uitvoeren.
Jura J8 Twin Diamond White koffiemachine koffiemolens

Panorama Coffee Panel
 
Het touchscreen van de Jura J8 Twin kreeg ook een zeer mooie update. Met het Panorama Coffee Panel heb je een enorm lang en mooi touchscreen dat het nog gemakkelijker en overzichtelijker maakt om je koffiemachine te gaan instellen en je koffies te gaan bereieden.

Jura J8 Twin Diamond Black koffiemachine Panorama Coffee Panel

Intuïtieve bediening met Coffee Eye
 
De bediening van deze volautomaat verloopt via het 4,3” kleurendisplay met touch-functie. De interface is op zich al overzichtelijk uitgewerkt, maar JURA doet daar met de toevoeging van het Coffee Eye nog een schepje bovenop. Dat is een infraroodsensor die automatisch de keuze op het scherm wijzigt naargelang de positie van je kopje. Zet je het onder de koffie-uitloop, dan verschijnen enkel de klassieke koffiedranken. Verplaats je het naar rechts, onder de melkuitloop, dan zie je alleen de melkspecialiteiten op het display. Een simpele, maar o zo slimme feature om de bediening nog intuïtiever te maken.

Koffiezetten met de JURA J8 Twin: eenvoudiger kan het niet. Om absolute precisie te garanderen, raadt de P.A.G.3+ koffiemolen met z’n aroma control-functie bij verschillende koffies een aangepaste maalgraad aan. En om de bediening nog leuker te maken, is wifi-connectiviteit bij de J8 Twin standaard ingebouwd. Zo zet je met al je smart devices heerlijke koffie vanop afstand. De uiterst gebruiksvriendelijke J.O.E.® app loodst je door het bereidingsproces, van instellen tot zetten!

Jura J8 Twin Diamond White koffiemachine Coffee Eye

De watertank zit ingewerkt in de linkerkant en heeft een capaciteit van 1,9 liter. De bijgeleverde BRITA Smart-waterfilter is een must om over zuiver en lekker water te kunnen beschikken. We raden ook aan om het water dagelijks te verversen. Zo voorkom je dat de koffie na verloop van tijd een muffe nasmaak krijgt.

HP3-melksysteem met Sweet Foam-functie
 Het HP3-melksysteem werkt net zoals bij andere JURA-apparaten met een melkschuimfunctie: een slang die je rechtstreeks in het melkkarton steekt of aan een JURA-melkkan of Cool Control bevestigt.

Op de J8 Twin zit net zoals op de gewone J8 de Sweet Foam-functie, waarmee je je melkschuim infuseert met heerlijke smaakjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vanilla latte of je eigen versie van een winterse pumpkin spice? Met het speciale opzetstuk voor siroop pimp je je koffiecreaties in 1-2-3. Gewoon opvullen, vastmaken aan de melkuitloop, bovenaan op de interface de S aantikken en je melkspecialiteit kiezen. Bij de instellingen pas je makkelijk het type en de hoeveelheid siroop aan om je opgefleurde koffie nog verder naar je hand te zetten.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
 
Het Pulse Extraction Process is dé sleuteltechnologie waarmee JURA de beste extractie garandeert. Het hete water wordt niet in één beweging door de gemalen koffie geperst, maar in korte bewegingen gepulseerd. Daardoor geeft werkelijk elke korrel zijn smaak- en aromastoffen vrij. Resultaat: een diepere en vollere smaak - en natuurlijk ook dat heerlijke cremalaagje dat de koffie zo onweerstaanbaar maakt.

Intelligent preheating
 Om na een lange pauze ook de eerste koffie op een optimale temperatuur te kunnen zetten, ontwikkelde JURA het intelligent preheating-systeem. Met deze geavanceerde technologie warmt de machine het thermoblock razendsnel op tot de ideale bereidingstemperatuur.

Hoog gebruiksgemak, laag energieverbruik
"Een volautomatische bean-to-cup machine boordevol technische snufjes, dat vreet nogal energie, toch?” Wel, ook op dat vlak zet JURA zijn beste beentje voor. Het toestel gaat standaard 15 minuten na gebruik in stand-by. In die modus verbruikt de JURA J8 Twin geen energie. Nul komma nul!

Bean-to-cup machine
 De JURA J8 Twin is een volwaardige bean-to-cup koffiemachine. Je beleeft dus het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Dat bespaart niet alleen tijd, het zorgt iedere keer opnieuw ook voor de intense beleving van echt verse koffie.

Jura J8 Twin Diamond Black koffiemachine koffiebonenreservoirs

Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
 Zoals gewoonlijk bij JURA-koffiemachines vind je de schoonmaakfuncties in de Cockpit (via het tandwielsymbool). De JURA J8 Twin schoonmaken is een fluitje van een cent, dankzij het automatische reinigingsprogramma dat je daar vindt. Deze cyclus duurt ongeveer 20 minuten. Je hebt een JURA-reinigingstablet en een ruime opvangbak nodig die onder de koffie- en combi-uitloop kan. Je start eenvoudigweg het programma en de machine geeft je stap voor stap de nodige instructies. Poepsimpel!

 Omdat siroopresten zich makkelijk in de leidingen vasthechten, is het raadzaam om ook het melksysteem goed te onderhouden. Een melkreinigingscyclus duurt zo’n 6 minuten. Het enige wat je daarbij nodig hebt, is een dosis JURA-melksysteemreiniger en het bijgeleverde waterbakje. Volg gewoon aandachtig de instructies op het display, de machine doet de rest!

Wanneer je voor het eerst de machine aanzet, vraagt hij jou om even de waterhardheid op te meten. Met behulp van de bijgeleverde Aquadur®- teststrip is dat een koud kunstje. Aan de hand van de waterhardheid weet de J8 Twin precies wanneer een grondige ontkalkingsbeurt nog eens aan de orde is. Het ontkalkingsproces duurt 45 minuten en je hebt er 3 JURA- ontkalkingstabletten voor nodig. Los ze op in een halve liter vers water en giet de oplossing vervolgens in het waterreservoir. Zet ook een watercontainer onder de melk- en combi-uitloop. De machine loodst je stap voor stap door het proces en houdt je op de hoogte van de voortgang.

Wil je liever niet meer moeten ontkalken? Gebruik dan systematisch de CLARIS Smart-waterfilter. Die houdt je water langdurig zuiver en voorkomt de vorming van kalkdeeltjes. Zo’n waterfilter is erg gebruiksvriendelijk: de machine geeft een melding wanneer het filterpatroon is uitgewerkt. In dat geval vind je in de Cockpit van de J8 Twin een programma om de waterfilter te wisselen.

Koffiedranken

Met deze innovatieve koffievolautomaat zet je met één druk op de knop wel 31 verschillende koffiespecialiteiten en dit met je koffieboon naar keuze, zonder eerst heel je bonenreservoir te moeten leegmalen! Dit zorgt ervoor dat er thuis voor ieder wat wils is. Heb je liever een wat zachtere cappuccino en een wat sterkere espresso macchiato? Geen enkel probleem, dan verwissel je gewoon snel even op het prachtige Panorama Coffee Panel van bonenreservoir tussen bereidingen door. En dit kan natuurlijk allemaal met een heerlijk zoet smaakje indien gewenst!

Dankzij de Sweet Foam-functie geniet je van een romige latte, voorzien van heerlijk zoet melkschuim met een smaakje naar keuze. Met de JURA J8 Twin houdt werkelijk niets je nog tegen om de nieuwste en hipste koffierecepten gewoon thuis uit te proberen!

Wissel je graag eens af met een kopje thee? Dan zal de heetwateruitloop met 3 afzonderlijke temperatuurstanden je zeker bekoren. Ook een aparte portie warme melk of melkschuim behoort tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een chocolademelk. Wil je daar een vanillesmaakje in? Met je J8 Twin is dat zo gefixt!

Jura J8 Twin Diamond Black koffiemachine

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine2 P.A.G.3+ koffiemolens
Plus review koffiemachine
Panorama Coffee Panel
Plus review koffiemachine

Sweet Foam-functie

Plus review koffiemachine Makkelijk in onderhoud

Plus review koffiemachine Wifi-connectiviteit standaard ingebouwd

Plus review koffiemachine Laag energieverbruik in stand-by


JURA J8 Twin onderhoud en levensduur

De gemiddelde levensduur van een JURA J8 Twin koffiemachine is volgens de Consumentenbond 9,2 jaar. Dit is veel langer dan andere merken. Dit is bij een gemiddeld gebruik van 5 tot 7 kopjes per dag. Als je geen supermarkt koffiebonen gebruikt en kiest om consequent de waterfilters te gebruiken dan verleng je de levensduur.

Een servicebeurt bij JURA?
We krijgen wel eens de vraag "maar een Jura moet toch regelmatig een servicebeurt krijgen?". In de gemiddelde levensduur van 9,2 jaar is een servicebeurt niet noodzakelijk. Mister Barish adviseert om na ongeveer 5 jaar, bij gemiddeld gebruik, de JURA J8 Twin binnen te brengen bij JURA voor een servicebeurt. Na 5 jaar dat is het moment dat de gemiddelde levensduur van andere merken is aangebroken. Met een service beurt worden ventielen vervangen, de machine nog uitgebreider gereinigd en eventueel de koffiemolen of zetgroep vervangen in samenspraak met JURA. Met een servicebeurt verleng je weer de levensduur.

Het reinigen van de zetgroep
Na elk kopje koffie wordt de zetgroep gespoeld. Vervolgens wordt de zetgroep vacuüm gezogen waardoor de laatste koffieresten er worden uitgezogen en deze wordt droog gemaakt. Zo heb je altijd een schone droge basis voor je volgend kopje. Let op met supermarkt koffiebonen of vettige bonen want daar heeft ook een JURA koffiemachine meer moeite mee. Gemiddeld om de 180 tot 200 kopjes vraagt de JURA J8 Twin om een uitgebreide reiniging van de zetgroep. Dit is heel eenvoudig met 1 druk op de knop en het toevoegen van een reinigingstablet.
De reiniging van de zetgroep stap voor stap volledig uitgelegd: Hoe reinig je je JURA J8?

Het reinigen van het melkopschuimsysteem
Het reinigen van de cappuccinatore is heel eenvoudig en gaat met 1 druk op de knop. Als je gedurende de dag iets met melk hebt gedaan, bijvoorbeeld een cappuccino gezet, dan moet je op het einde van de dag de cappuccinatore reinigen. Je plaatst het meegeleverd melkreingingsbakje onder de uitloop, koppelt het melkslangetje erop aan en drukt op de startknop. Dat is alles en heel eenvoudig.
De reiniging van het melksysteem stap voor stap volledig uitgelegd: Hoe reinig je het melksysteem van je JURA J8 Twin?

Waterfilters of ontkalken
Als je consequent de waterfilter gaat vervangen moet je nooit ontkalken. Het advies is om de waterfilters te gebruiken dan is je JURA J8 100% beschermd.
Het vervangen van de waterfilter en het ontkalken stap voor stap volledig uitgelegd:
Hoe vervang je de waterfilter van de JURA J8 Twin?
Hoe ontkalk je je JURA J8 Twin koffiemachine?

Mooie prijs voor Zwitserse kwaliteit

Voor deze prachtige koffiemachine met twee bonenreservoirs betaal je ongeveer €2.299. Een smak geld, maar om in deze prijscategorie een bean-to-cup koffiemachine voor thuis te vinden met 2 bonenreservoirs, dat is echt uniek. En wie dagelijks een latte afhaalt op weg naar het werk en na de lunch graag nog een koffie bestelt, wint dat bedrag in amper drie jaar terug.

De levensduur van de JURA J8 Twin bij normaal gebruik wordt door de consumentenbond op iets langer dan 9 jaar geschat. Daardoor zien we de aankoop van een relatief duur JURA-apparaat niet als een extravagante uitgave, maar als een investering op lange termijn. Een koffiecuptoestel tik je voor een prikje op de kop, maar de cups kosten je uiteindelijk meer en na hooguit twee jaar geeft je machine er de brui aan. En zeg nu zelf: investeren in lekkere koffie, is dat niet het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven?

Koffie tegoed Mister Barish €90

Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura J8 Twin

Jura J8 Twin Diamond Black koffiemachine

Cool Control

Zet je dagelijks koffiedranken met melk? Dan is de Jura Cool Control een absolute aanrader! Deze melkkoeler heeft een inhoud van 0,6 liter en houdt je verse melk constant op de optimale temperatuur van 4°C. Daardoor krijg je telkens weer melkschuim van de beste kwaliteit.

Cool control voor jura e8

Jura J8 Twin Diamond White koffiemachine

Met zijn fraaie design is de Cool Control een prachtige gadget om naast de Jura J8 Twin te gebruiken. Dankzij de niveau-indicatie word je er op tijd aan herinnerd dat je de melk moet bijvullen. De melkkoeler reinigen is zeer eenvoudig, want de roestvrijstalen houder, de aanzuiglans en de adapter mogen in de vaatwasmachine. Kortom: het perfecte accessoire voor cappuccino en latte lovers

vaatwasser bestendige cool control

Cup Warmer S

Als je nauwgezet te werk gaat bij je koffiebereidingen zijn perfect voorverwarmde kopjes de kers op de taart. Daarom ontwikkelde Jura de nieuwe Cup Warmer S. Deze handige kopwarmer biedt ruimte aan 8 espresso-, 6 koffie- of 4 cappuccinokopjes en houdt ze op een constante temperatuur van 55°C.

Als je koffie in koude porseleinen koppen giet, gaat er veel warmte verloren. Daarom gebruiken echte professionals uitsluitend voorverwarmde koppen. Dat zorgt niet alleen voor een betere schenktemperatuur, fijnproevers zullen het er ook mee eens zijn dat het de aroma’s van de koffie ten goede komt. Net zoals de Cool Control heeft de Cup Warmer S een mooi design. Daardoor komt hij naast elk type Jura koffiemachine prima tot zijn recht.

jura kopjeswarmer

jura kopjeswarmer wit

Wat is de mening van Mister Barish?

De JURA J8 Twin is het nieuwste van het nieuwste. Wij bij Mister Barish staan altijd te popelen om te ontdekken waar JURA nu weer mee op de proppen komt. Met twee bonenreservoirs op een koffiemachine voor thuis, komt Jura echt verrassend uit de hoek! Ideaal voor mensen die graag afwisselen tussen sterke en zachte koffie, of waarbij iedereen thuis een heel verschillende koffiesmaak heeft. De Sweet-Foam functie geeft een extra optie, voor mensen die het soms graag eens wat zoeter hebben of een creatieve thuisbarista zijn.

Dat gezegd zijnde, is de J8 Twin een toonbeeld van Zwitsers vakmanschap, precies zoals we van JURA gewend zijn. Wij vinden het alvast een toptoestel. Het bewijst nog maar eens dat JURA helemaal mee is met de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen.

koffiebonen jura koffiemachine

JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer

Mister Barish is een geautoriseerde JURA dealer. Als je bij ons je JURA koffiemachine koopt dan krijg je 25 maanden garantie. Als er iets met je koffiemachine zou zijn, neem dan contact met ons op. We hebben ontzettend veel kennis en zullen je meestal onmiddellijk kunnen helpen. Problemen met een JURA zijn zeldzaam. Maar als een technisch probleem voor zou komen dan zal JURA de koffiemachine bij je thuis ophalen, kan je een leenmachine krijgen en wordt doorgaans na 5 werkdagen de machine gemaakt en in een beschermde flightcase teruggestuurd. Zelfs meer dan 10 jaar na aankoop heeft JURA nog steeds alle wisselstukken om je koffiemachine te kunnen maken.

Koop je koffiemachine enkelbij een geautoriseerde dealer dus niet via Bol.com
Om van deze geweldige JURA service te kunnen profiteren moet je de koffiemachine wel aankopen bij een geautoriseerde dealer. Koop daarom nooit je JURA koffiemachine via Bol.com. Als je op Bol.com koopt dan heb je geen recht op garantie bij JURA. Je koopt namelijk bij een niet geautoriseerde dealer. Het kan zelfs zijn dat de koffiemachine niet in het Nederlands te bedienen is, je geen Nederlandstalige handleiding krijgt en je een oud model koopt.

Wij als Mister Barish investeren elke dag opnieuw heel veel tijd en geld om geautoriseerde JURA dealer te mogen zijn. Dit zijn de voordelen als je bij ons je JURA koopt:

 • Experience stores in Amsterdam en Antwerpen waar je alle uitleg krijgt, de verschillen tussen de verschillende modellen, verschillen met andere merken, waar je kan proeven en de koffiemachines zelf kan testen.
 • Gratis koffiebonen, koffie speciaal geslecteerd en gebrand voor JURA
 • Alle tips en tricks over hoe je het beste de koffiemachine kan instellen
 • Service na verkoop:
  • Online service demo: via een video verbinding helpen we je persoonlijk om echt het potentieel van je JURA te benutten
  • Heb je vragen, heb je een probleempje met de koffiemachine: we zijn 6 dagen op 7 bereikbaar via telefoon, chat en email
 • 25 JURA fabrieksgarantie
 • Mister Barish service communicatie: wat te doen met je JURA tijdens de vakantie, wat met de maalgraad na bijvoorbeeld 2 jaar?, ...

Technische specificaties Jura J8 Twin

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Americano, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, koffie speciaal, cortado, cappuccino, latte macchiato, flat white, espresso macchiato, portie melk (elke melkspecialiteit is ook met extra smaakinfusie te bereiden)
Instelbare maalgraad: Ja, op 10 standen
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 2x 180 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, met touchscreen
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, J.O.E.® app (Wifi Connect inbegrepen)
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, Professional Aroma Grinder 3+
Kopjes warmhoudplaat: Nee, wel als accessoire te verkrijgen
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja, met de zero energy switch
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, 1 waterfilter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Ja, via melding, met ontkalkingstabletten
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,8 cm
Breedte: 31,8 cm
Diepte: 44,6 cm
Gewicht: 10,3 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Piano White, Piano Black

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura J8 Twin versus Jura E8

De JURA J8 is de opvolger van de J6, die in 2017 vervangen werd door de E8, een iets goedkopere volautomaat met natuurlijk ook wat minder features.

Allereerst heeft de J8 een geüpdatete versie van de Professional Aroma Grinder van de E8. Hij is nog slijtvaster en stiller en kan steeds bijgesteld worden, ook als het maalwerk niet draait.

Waar de J8 een full-touch interface heeft, bedien je de E8 met drukknoppen. De E8 heeft ook geen Coffee Eye aan boord, wat de J8 nog intuïtiever maakt in gebruik. Bediening via de J.O.E.® app is voor beide machines mogelijk, al moet je voor de E8 eerst nog een Smart Connect-accessoire aanschaffen.

De J8 en E8 hebben nagenoeg dezelfde combi-uitloop, maar bij de E8 moet je het zonder Sweet Foam doen. Ook zet je met de E8 iets minder verschillende koffiespecialiteiten en heb je geen optie om favorieten op te slaan.


Jura E8 Moonlight Silver

Jura J8 versus Jura S8

De JURA J8 en de S8 hebben een heel gelijkaardig design en verschillen maar een kleine 300 euro in prijs. Waaraan dat dan precies ligt? Laat ons een kijkje nemen!

Een eerste verschil vind je in de Professional Aroma-koffiemolen, die bij de J8 een heuse make-over kreeg, waardoor hij nog stiller en nauwkeuriger is. Met de J8 stel je de maalgraad op aanraden van de boordcomputer voor elke koffiedrank anders in.

Qua bediening hebben beide koffiemachines een 4,3” kleurendisplay met touchfunctie, maar de J8 voegt daar nog het Coffee Eye aan toe. Deze gadget past automatisch het koffiemenu aan, afhankelijk van de uitloop waar je je kopje onder plaatst.

Verder is natuurlijk de Sweet Foam-functie voor gearomatiseerd melkschuim uniek aan de J8. Met de S8 zet je 15 verschillende specialty coffees, terwijl de J8 met wel 31 dranken kan uitpakken.

Kortom: het zijn beiden uitstekende JURA-volautomaten, alleen is de J8 nog iets uitgebreider en krachtiger.


Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver

Extra tips

 • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
 • Om ook tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Welke koffiebonen in je JURA J8 gebruiken?

De impact op de koffiebonen die je gebruikt is natuurlijk groot op de koffiesmaak maar ook op de levensduur van de JURA J8. Dit is voor alle koffiemachines zo. Welke koffiebonen moet je nu kiezen voor je volautomaat?

Let op met koffiebonen die je in de supermarkt koopt:
Koffiebonen die je koopt in de supermarkt zijn vrijwel altijd duurkoop. Ze zijn onrealistisch goedkoop. Dat kunnen ze alleen doen door een blend samen te stellen waar ze heel veel minderwaardige koffiebonen aan toevoegen. Deze minderwaardige bonen hebben ook aroma's en smaken. Deze zijn echt niet lekker. Om deze smaken te neutraliseren moeten de bonen heel hoog gebrand worden.

Daarom zie je vooral Dark roast en Extra dark roast. Dit laten ze overkomen alsof het goed is, belangrijk is. Maar het is het tegenovergestelde. Een koffiebrander gaat groene bonen alleen maar donker branden als ze iets te verbergen hebben.

Vettig
De mindere kwaliteit bonen en de donkere branding zorgen ervoor dat de supermarkt koffiebonen over het algemeen vettig zijn. Deze vetten en oliën hebben een negatieve impact op de levensduur van je koffiemachine. Zelf een JURA met het vacuüm clean technologie heeft veel meer moeite om de zetgroep schoon te houden. De koffieresten zullen zich makkelijker opstapelen. Dit heeft als gevolg dat de koffiekwaliteit zal verminderen omdat je de smaak van gebruikte koffieresten mee doorgeeft aan de volgende koffie.

Dark roast
Dark roast koffiebonen zijn volledig opgebrand, stuk gebrand. De koffie zal daardoor veel bitterder smaken en de kans dat je suiker aan de koffie moet toevoegen is veel groter.

Specialty coffee: gebruiken in je JURA of niet?
De koffie die je zet met specialty coffee is over het algemeen heel lekker maar kost over het algemeen ook meer geld. Om het potentieel van specialty coffee tot het uiterste te benutten heb je een ervaren barista nodig, een grote koffiemolen en een halfautumatisch bean to cup espresso machine met heel veel mogelijkheden. De opstelling die je kent van in een koffiebar dus.

Natuurlijk kan je specialty coffee ook in je JURA koffiemachine gebruiken, maar weet wel dat de machine dan maar ongeveer 80% van het potentieel van de bonen zal benutten. Het gaat nog steeds enorm lekker zijn, maar toch iets minder dan wanneer je de juiste apparatuur hebt en kennis hiervoor.

Conclusie: je kan zeker en vast specialty coffee gebruiken in je JURA, maar weet wel dat het potentieel niet de volle 100% benut zal worden en je bereidt moet zijn meer geld te betalen. Al kennen wij wel enkele specialty coffee’s die dat extra geld écht wel waard zijn. Wij raden eerder aan om specialty coffee, zoals de naam het zegt, als iets speciaals te zien en het dus eerder eens tussendoor of op speciale gelegenheden te gaan gebruiken, tenzij je jezelf natuurlijk dagelijks wil verwennen met een specialty momentje.

Welke koffiebonen zijn ideaal voor in mijn JURA?
Kies voor premium koffiebonen! Zorg ervoor dat je geen dark roast hebt.
Als koffiebrander focust Mister Barish zich op koffiemachines die je thuis gebruikt. Mister Barish brandt de koffiebonen enkel medium of city roast. Dit kunnen we doen omdat we enkel koffiebonen selecteren van premium kwaliteit. Ze worden met zorg gebrand zodat zeker alle smaken behouden blijven. We branden ze speciaal voor bean to cup machines (volautomatische en half automatische koffiemachines). Ons doel is altijd dat je de allerbeste koffie zet met je machine, waarbij de prijs en de kwaliteit van de bonen in verhouding zijn. Doordat onze bonen niet vettig zijn, heb je ook veel langer plezier van je machine. Je ontvangt na aankoop alle tips & tricks om je JURA J8 in te stellen. Deze tips & tricks zorgen ervoor dat je ook echt het potentieel van je machine gaat benutten. De espresso, de lungo, de cappuccino, ... zullen extreem lekker zijn.

In vergelijking met supermarkt koffie betaal je een beetje meer, maar de koffie zal veel lekkerder zijn en je gaat veel langer plezier hebben van je JURA.

Als de smaak van dark roast koffie je voorkeur heeft dan kies je bij Mister Barish het beste voor de PURE blend. Dit is een krachtige blend met smaken van donkere chocolade en donker fruit. De PURE is dus helemaal niet vettig en is goed voor je koffiemachine.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura ENA 8 koffiemachine


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.


Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn:

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura D6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine black friday

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura Z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .