28 x Beste koffie in Amsterdam Centrum - januari 2019
03 januari 2019 
in Koffie
11 min. leestijd

28 x Beste koffie in Amsterdam Centrum - januari 2019

Waar drink je de beste koffie in Amsterdam Centrum. Waar kan je goed ontsnappen aan de drukte in het centrum. Kan je lekker zitten, is eten lekker, filterkoffie of enkele op espresso gebaseerde dranken? Alle antwoorden lees je op Friends of coffee. Dit zijn onze favoriete koffietentjes. Geniet en laat even weten of het een aanrader is.

Inhoudsopgave

21x beste koffie in Amsterdam Centrum
7x beste koffie in boetieks, café’s, restaurants en galerijen in Amsterdam Centrum

21x beste koffie in Amsterdam Centrum

Dit zijn de beste koffie hotspots in Amsterdam Centrum die voor 100% koffiebar zijn. De laatste jaren zijn er bijvoorbeeld boetieks bijgekomen die heerlijke koffie serveren en waar je lekker kan zitten.

Bocca – Kerkstraat:
Bocca koffiebar Amsterdam
Bocca werd in 2016 uitgeroepen tot beste nieuwe koffiebar. Vandaag de dag serveren ze nog steeds op hoog niveau de beste koffie uit eigen branderij. Het is één van de ruimste koffiebars in Amsterdam. Een ontzettend fijne plek om even te onthaasten uit het drukke centrum.
Adres: Kerkstraat 96HS – Google maps link

Bakers and Roasters – Kadijksplein:
Bakers & Roasters koffiebar Amsterdam-Centrum
Bakers & Roasters is de ideale locatie voor koffie, ontbijt, brunch of lunch. In het weekend is het er meestal ontzettend druk door de toeristen. Spijtig genoeg is het niet mogelijk om te reserveren. Op rustigere momenten is het voor de locals ontzettend fijn vertoeven hier.
Adres: Kadijksplein 16 – Google maps link

Back to Black – Weteringstraat:
Back to Black koffie in Amsterdam West
Back to Black is koffie drinken in een klein gezellig Amsterdams hoekpand. Een plek waar je als koffieliefhebber blij wordt. Ze hebben namelijk een eigen koffiebranderij en bakkerij. Dus met het gebak zit het hier ook goed.
Adres: Weteringstraat 48 – Google maps link

Koffie Cultuur Centrum:
koffie cultuur centrum is een koffiebar en winkel in Amsterdam-Centrum
In de winkel van het Koffie Cultuur Centrum koop je de beste bonen voor thuis. Je kan hier alle koffies proeven. Kwaliteit en klantvriendelijkheid is hier duidelijk belangrijk.
Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 133 – Google maps link

Café del Mar:
Café del Mar koffiebar Amsterdam-Centrum
Bij Café del Mar zijn ze gek van koffie en dat willen ze ook overdragen aan jou! Ze overtuigen je meestal door hier één keer te komen. Ze zetten heerlijke koffie in het centrum van Amsterdam.
Adres: Stromarkt 15 – Google maps link

De koffieschenkerij:
De koffieschenkerij koffiebar Amsterdam-centrum
De Koffieschenkerij is koffie drinken op een parel van een plek. Je verwacht hier totaal geen koffiebar. Op de Amsterdamse Wallen is deze fijne plek gevestigd. Hier kan je gezellig zitten en tot rust komen.
Adres: Oudekerksplein 27 – Google maps link

Zuivere Koffie:
Zuivere Koffie is een koffiebar in Amsterdam Centrum
Zuivere Koffie is een knus en charmant plekje dat je op de Utrechtsestraat zo voorbij zou lopen. Maar het is één van de ontdekkingen in Amsterdam centrum om heerlijke koffie te drinken. Een fijne plek, mét een prachtige, zonnige stadstuin.
Adres: Utrechtsestraat 39 – Google maps link

Vascobelo V-Bar:
Vascobelo koffiebar Amsterdam-Centrum
Vascobelo V-bar is verstopt op de eerste etage van boekhandel Scheltema. De plek op het Rokin om heerlijke koffie te drinken en van een goed boek te genieten. Natuurlijk met iets lekkers erbij.
Adres: Rokin 9-15 – Google maps link

2 Coffee & Such:
2 Coffee & Such koffiebar Amsterdam Centrum
2 Coffee & Such is een super gezellige koffiebar aan de Amsterdamse Haarlemmerdijk. Wel klein maar groots in ontspanning tijdens het shoppen. Bovendien kan je hier ook goed lunchen.
Adres: Haarlemmerdijk 182 – Google maps link

De Laatste Kruimel:
De laatste kruimel koffieba Amsterdam Centrum
In een steegje in het centrum van Amsterdam kan je De Laatste Kruimel vinden. Het is zo´n koffiebar die je ook nog verrast als je al tientallen andere koffiebars hebt bezocht. Het is leuk koffie drinken in een goede sfeer. Waar er aandacht voor jou is en waar je uiteraard voor de koffie en de taarten komt!
Adres: Langebrugsteeg 4 – Google maps link

Gartine:
Gartine koffiebar Amsterdam centrum
Gartine is een verborgen parel die als lunchroom en koffiebar enorm populair is. Zo populair dat reserveren dringend wordt aangeraden. Gartine zal je vinden in een steegje tussen het Rokin en de Kalverstraat. Een klein beetje verscholen in het drukke centrum maar daarom juist ideaal want niet alle toeristen weten deze parel te vinden.
Adres: Taksteeg 7 – Google maps link

Koffiespot:
Koffiespot koffiebar Amsterdam Jordaan
Koffiespot is een kleine koffiebar in het hartje van de Jordaan. De focus ligt hier op koffie, verse sappen en lekkere broodjes. De hartelijkheid waarmee je bij binnenkomst wordt begroet is fijn. Wat ze hier doen, doen ze goed. Een plek in de Jordaan en Amsterdam centrum om vaak terug te komen.
Adres: Elandsgracht 53 – Google maps link

Idéfix:
Idéfix koffiebar in Amsterdam centrum en Jordaan
Bij Idéfix drink je koffie met uitzicht op één van de mooiste grachten van Amsterdam, de Bloemgracht. De klanten komen hier voor een kop kwaliteitskoffie maar ook om ideeën uit te werken. Het is een fijne plek om te werken. In het weekend zijn ze wel gesloten.
Adres: Bloemgracht 99 – Google maps link

Toki:
Toki koffiebar in Amsterdam Centrum
In de Amsterdamse Haarlemmerbuurt in een gezellig hoekpand kan je heerlijke koffie drinken bij Toki. Dat doe je in een huiselijke sfeer waarbij je merkt dat men oog heeft voor detail.
Adres: Binnen Dommersstraat 15 – Google maps link

Vinnies:
Vinnies koffiebar Amsterdam Centrum
Bij Vinnies aan de Haarlemmerstraat kom je voor lekkere koffie en hun overheerlijke broodjes en salades. Het Vinnies team is super vriendelijk en enthousiast. Een fantastische plek in Amsterdam Centrum.
Adres: Haarlemmerstraat 46 HS – Google maps link

Betty Blue:
betty blue koffiebar amsterdam centrum
Betty Blue is voor het centrum van Amsterdam een unieke plek om koffie te drinken. Een unieke sfeer waar je heen gaat als je eens lekker de ruimte wil hebben en niet op elkaar gepropt wil zitten. Met super lekker uitgebreid assortiment taarten.
Adres: Snoekjessteeg 1-3 – Google maps link

Typica Specialty Coffee:
Typica koffiebar Amsterdam Centrum
Sweet Cup is een klein maar knus koffiebarretje. Het is een aangename plek voor een break tijdens bijvoorbeeld het shoppen. Als je hier op het juiste moment bent dan kan je hier het branden van de koffiebonen zien en ruiken.
Adres: Lange Leidsedwarsstraat 93HS – Google maps link

Screaming Beans:
Screaming Beans koffiebar Amsterdam centrum
In de Runstraat kom je Screaming Beans tegen. In deze straat van de 9 straatjes drink je de beste koffie. Je komt hier niet alleen voor je cappuccino maar ook voor een heerlijk wijntje. De ideale stop tijdens het shoppen.
Adres: Runstraat 6 – Google maps link

Ivy & Bros:
Ivy & Bros koffiebar Amsterdam Centrum
In de drukste buurt van de stad, op 100m van De Oude Kerk serveert deze koffiebar alleen maar lekkere dingen van zoet tot hartig en van verse sappen tot koffie.
Adres: Oudezijds Voorburgwal 96A – Google maps link

Frederix:
Frederix koffiebar Amsterdam centrum
Op zo’n 100m van de Magere brug tref je hartje centrum Amsterdam deze hotspot met lekkere koffie en eten. Een plek om een tijdje te vertoeven.
Adres: Frederiksplein 29 – Google maps link

Pelican Rouge Coffee:
Pelican Rouge Coffee koffiebar Amsterdam centrum
Aan het begin van de Westerstraat kan je hier heerlijke koffie drinken met zicht op de Noorderkerk. Op zaterdag is het met de Noordermarkt wel een ontzettend drukke bedoeling maar misschien daarom juist zo gezellig.
Adres: Westerstraat 3 – Google maps link

7x beste koffie in boetieks, café’s, restaurants of een galerij

In Amsterdam Centrum zij er ook leuke boetieks waar een koffiebar is voorzien om gasten te voorzien van de beste koffie. Het zijn meestal verrassende concepten die zeker de moeite zijn om te bezoeken.

Six and Sons:
six and sons vintage store met koffiebar Amsterdam Centrum
Als je even de drukte op het Rokin wil ontvluchten dan kan je hier terecht voor een ontspannend koffie moment. Het enigste nadeel is dat de koffiebar geen daglicht heeft.
Adres: Rokin 75 – Google maps link

Cloud Art:
Cloud art en koffiebar in Amsterdam Centrum
Bij Cloud Art & Coffee kan je tijdens het genieten van een kopje koffie mooie kunst kijken. Maar ook voorbijgangers kijken als je aan het raam zou zitten. Met andere woorden is het een super toffe galerij waar je je geen moment verveelt
Adres: Prinsengracht 276 – Google maps link

Miss Louisa:
Miss Louisa koffiebar in Amsterdam-centrum
Bij Miss Louisa Coffee & Beignets kan je al vanaf 7 uur ’s ochtends terecht voor lekkere koffie en heerlijke beignets. Vlakbij Amsterdam Centraal is het ideaal gelegen om je eerste koffie te scoren. De focus is op to go dus je kan hier niet zitten.
Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 5 – Google maps link

CoffeeConcepts Sandwichbar:
CoffeeConcepts Sandwichbar koffiebar Amsterdam Centrum
CoffeeConcepts Sandwichbar is geen plek om even te zitten maar voor on to go koffie en broodjes. Maar wel beide van uitstekende kwaliteit.
Adres: Reguliersdwarsstraat 4 – Google maps link

Cut Throat Barber & Coffee:
Cut Throat koffiebar Amsterdam-Centrum
Cut Throat Barber & Coffee is een goeie kapper met uitstekende koffie. Een echt mannenzaak in Amsterdam. Hier laat je je een nieuw kapsel aanmeten, drink je een goeie bak koffie en krijg je ook nog eens prima te eten.
Adres: Beursplein 5 – Google maps link

Marie Stella Maris:
Marie Stella Maris koffiebar Amsterdam Centrum
Marie Stella Maris is bekend van het watermerk. Op hun flagship store op de Keizersgracht verkopen ze hun een hele beautylijn en natuurlijk ook water. Maar in het souterrain bevindt zich de knusse koffiebar met Parijse touch.
Adres: Keizersgracht 357HS – Google maps link

Concerto koffie:
Concerto koffiebar Amsterdam-Centrum
Concerto is muziekwinkel maar is ook een koffiebar. Je bent hier meteen thuis als je van beide houdt. Een bijzondere hotspot in het centrum van Amsterdam.
Adres: Utrechtsestraat 52 – Google maps link

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Ontbreekt er een koffiebar? Laat het ons dan weten.

 

Deze koffiebar in Amsterdam Centrum is ondertussen gesloten:
Koko:
Koko koffiebar Amsterdam centrum
Koko was een fijne koffiebar en kledingwinkel. Ze zijn spijtig genoeg permanent gesloten.
Adres: Oudezijds Achterburgwal 145 – Google maps link

Sweet Cup:
Sweet cup koffiebar Amsterdam Centrum
Sweet Cup is een klein maar knus koffiebarretje. Het is een aangename plek voor een break tijdens bijvoorbeeld het shoppen. Als je hier op het juiste moment bent dan kan je hier het branden van de koffiebonen zien en ruiken.
Adres: Lange Leidsedwarsstraat 93HS – Google maps link

 

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .