Vascobelo V-Bar: koffiebar is de Scheltema boekhandel op het Rokin
14 oktober 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Vascobelo V-Bar: koffiebar is de Scheltema boekhandel op het Rokin

Vascobelo V-bar is een prima koffiebar op een perfecte locatie. Deze hotspot vind je namelijk op het Rokin, op de eerste etage van boekhandel Scheltema. Heerlijke koffie, een goed boek en iets lekkers erbij staat garant voor een mooi moment voor jezelf.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Boeken en koffie zijn een uitstekende combinatie. Je geniet nog meer van je koffie in het gezelschap van een goed boek. En dat boek leest lekkerder weg bij het aroma en de smaak van een echt goede kop koffie. Het Rokin is daarvoor een mooie plek, van waaruit je ook nog eens met gemak naar de Jordaan of de Wallen wandelt. Neem plaats op de v-vormige designbank of in één van de gezellige zitjes. De boeken liggen er dus ook nog eens gewoon voor het grijpen. Zodra je deze Vascobelo V-bar binnenstapt besef je dat er een groot verschil in koffiebars is. Hier word je in een bijzonder prettige ambiance gastvrij ontvangen en keurig te woord gestaan, hier voel je je echt een welkome klant.

De koffie en lekkers erbij

Als je nog niet eerder Kopi Luwak hebt gedronken: hier kan het. Dit is de meest exclusieve én fairtrade koffie die er te krijgen is. Als de kwaliteit je erg goed bevalt (en die kans is groot) kan je deze koffie ter plekke meteen voor thuis kopen. Hoe dan ook: jouw cappuccino wordt er eentje om nooit te vergeten. Maar ook als je voor bijvoorbeeld een latte kiest wordt je aangenaam verrast. Eigenlijk is de koffie op zich al lekker genoeg, maar als je dan toch bij Vascobelo V-bar bent bekijk dan ook eens hun uitgebreide kaart! Natuurlijk denkt men in deze typische koffiebar ook aan de theedrinker: een ruime keuze is voorhanden. Verse gember en verse munt thee zijn slechts twee mogelijkheden uit hun selectie.

Je ontbijt of lunch overslaan is nu geen optie meer: hier worden je smaakpapillen aangenaam verblijd. Het dadelkoekje bij jouw koffie nodigt al uit tot meer, en bij een op zich eenvoudig croissant serveert men een goede kwaliteit roomboter. De appeltaart is ook erg smakelijk. Als ontbijt kies je bijvoorbeeld voor hun Griekse yoghurt met granola. Als je wat meer trekt hebt neem dan de scrambled eggs. Voor de lunch is er een ruim aanbod aan heerlijke belegde broodjes, bagels, tosti’s en salades. Eventueel maak je een combinatie met een soepje. Tip: leg je boek even aan de kant, want dit is echt genieten.

De buurt

In het hartje van Amsterdam op het Rokin kan je de drukte van de stad in deze koffiebar ontvluchten. Er zijn maar een beperkt aantal goede koffiebars in Amsterdam centrum. Daarom is deze bij Scheltema een goede toevoeging.

Wifi en werken

Absoluut een goede plek om een boek te lezen en te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Vascobelo V-bar
Rokin 9-15
1012 KK Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag: 10.00 tot 18.00
Maandag en zondag: 11.00 tot 18.00
Donderdag: 10.00 tot 20.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 85 888 8713
Website: vascobelo.be/amsterdam-scheltema

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .