Vascobelo V-Bar: hier ben je snel op je gemak met de verschillende ruimtes
07 oktober 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Vascobelo V-Bar: hier ben je snel op je gemak met de verschillende ruimtes

Vascobelo V-bar is een koffiebar annex brasserie in de Rijnstraat, in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Zodra je binnen bent waan je je echter in een soort verzameling huiskamers met ieder z’n eigen sfeer: leuk! De koffie smaakt wel in iedere ruimte hetzelfde: lekker!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Bij Vascobelo voel je je altijd op je gemak, alleen al omdat je zo’n keuze hebt in ruimtes. En je vindt er overal boeken en tijdschriften, erg welkom als je lekker zit en je krantje uit hebt. Dit is overigens hun tweede zaak in Amsterdam, de eerste zit aan het Rokin. Hun motto is dat een goede koffie samen hoort te gaan met een goed boek. Maar uiteraard kan je hier ook simpelweg relaxen of een tijdje aan je laptop werken. Natuurlijk klap je die dicht als je afspraak aanschuift voor een gezellig gesprek. Bij mooi weer zet je dat misschien voort op hun zonnige terras?

Dit is een ruime zaak waar je altijd wel een plekje vindt. De inrichting is hun eigen stijl, en gebaseerd op de woning van de grondleggers in Antwerpen. Sommige meubelen zijn speciaal voor deze koffiebar ontworpen! Vascobelo is overigens tevens de merknaam van hun koffie, makkelijk te onthouden dus. De koffiebonen kun je er ook kopen om thuis dezelfde kwaliteit te drinken. Als de foto’s aan de muren je aanspreken: die zijn gemaakt door één van de eigenaren. Daarover een compliment krijgen vinden ze dus vast leuk.

De koffie en lekkers erbij

Als je hier een black coffee besteld krijg je dus echte Vascobelo koffie. Wist je al dat hun koffiebonen al eens tot de beste van de wereld zijn verkozen? Ook jouw espresso is dus van topkwaliteit, wat dan uiteraard ook geldt voor jouw cappuccino. Liever een kop latte of thee? Ook jij komt hier aan je trekken. Hun biologische sapjes zijn trouwens ook verrukkelijk.

Voor ontbijt of lunch kan je hier ook vol vertrouwen binnen lopen. Er staan bijvoorbeeld croissants, yoghurt, diverse broodjes en salades op hun kaart. Of maak eens de keuze voor een eiergerecht. Op zondag biedt men hier een heerlijke brunch aan. Daarnaast serveert men bij Vascobelo allerlei soorten taart en cake. Tot slot mogen ook hun bananenbrood en brownies niet onvermeld blijven.

De buurt

Amsterdam-Zuid heeft er een echte koffie hotspot bij. Vlakbij is de A2 dus een mooie plek om ook zakelijk af te spreken als je niet helemaal de stad in wil. Op wandelafstand van de Amstel.

Wifi en werken

Er is een grote tafel waar je prima kan werken. De ruimte is best groot waardoor je geconcentreerd kan werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Vascobelo V-bar
Rijnstraat 117
1079 HB Amsterdam-Zuid

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 08.00 tot 20.00
Zondag: 09.00 tot 20.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 85 888 1465
Website: vascobelo.be/amsterdam-rijnstraat

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .