Koko: deze koffiebar is permanent gesloten
27 oktober 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Koko: deze koffiebar is permanent gesloten

Waar crowdfunding al niet toe kan leiden. Aan de Oudezijds Achterburgwal vind je deze hippe tent met zijn ratjetoe aan spullen én uitstekende Ethiopische koffie. Gaat dat zien!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Shoppen en koffiedrinken bij Koko: het zou zo maar je nieuwe bezigheid voor de zaterdagmiddag kunnen worden. Waarom twee zaken bezoeken als je beide onder één dak kunt vinden? Als dit het gevolg is van crowdfunding, laat het volgende initiatief maar alvast komen dan, wij kunnen niet wachten. Koko is gevestigd in een lange pijpenla aan de Oudezijds Achterburgwal. Men heeft de vloer zwart geschilderd. Daarnaast springen natuurlijk de lange stenen muur en de lichtkoepel ook direct in het oog. Wellicht oogt het als eerste indruk wat rommelig maar dit is nou precies de gezellige look van deze trendy koffiespot, ingericht met kunst en vintage meubilair. Twee vriendinnen draaien toko Koko en hebben daar zichtbaar veel plezier in. Hier ontvlucht je even de dagelijkse drukte van een wereldstad.

De koffie en lekkers erbij

Die ietwat rommelige indruk verdwijnt al snel als je hun koffie, gemaakt van Ethiopische bonen proeft: dit is pure kwaliteit. Zo drink je hier een Lungo die is gezet met een blend van drie verschillende bonensoorten, eigenlijk voorbehouden aan de ervaren koffiedrinker. Maar ook jouw Cortado krijgt die smaakgarantie mee. Uiteraard kan de kwaliteit van de Cappuccino dan niet achterblijven. Leuk om te weten: de bonen zijn gebrand door het Antwerpse Caffénation. Een bijzondere koffie is de Masai Chai! Wil je liever een kop thee of warme chocolademelk? Ook die worden hier geserveerd.

Bij Koko kan je je dag beginnen met een prima en uitgebreid ontbijt. Als je niet zoveel trek hebt laat je ’t bij een eenvoudige maar erg lekkere croissant. Daarnaast staan er bijvoorbeeld heerlijke brownies en andere lekkernijen op hun kaart. Meer zin in iets anders? Neem dan even tijd om hun kaart te bestuderen, je zal niet teleurgesteld worden! Je kan trouwens merken dat men hier met de klant van tegenwoordig meedenkt: glutenvrije snacks zijn hier gewoon verkrijgbaar.

De buurt

Op loopafstand van de Oude kerk.

Wifi en werken

Er zijn betere plekken om te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
KOKO
Oudezijds Achterburgwal 145
1012 DG Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
Permanent gesloten

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 626 4208
Website: ilovekoko.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .