Koffiebar Charlie’s straalt huiskamergezelligheid uit
17 mei 2019 
1 min. leestijd

Koffiebar Charlie’s straalt huiskamergezelligheid uit

Er zijn nogal wat koffiebars met huiskamergezelligheid. Charlie’s aan de Volkstraat in Antwerpen heeft die in het kwadraat: het pand straalt behalve gezelligheid ook klasse en sfeer uit, met een warme knipoog naar voorbije tijden. Geweldige koffie, heerlijk eten, wat wil een mens nog meer?

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Koffiespot Charlie’s is een mix van klassiek en modern. Dat merk je zodra je binnenstapt en evenzo als je hun menukaart bekijkt én je keuze proeft. Het is een unieke locatie met een prachtige toog met schouw, mooie ornamenten, pilaren, veel hout en gezellige zitjes. In de zomer zit je heerlijk in hun knusse stadstuin.

Heel wat Antwerpenaren en uiteraard ook veel toeristen hebben Charlie’s al bezocht en hun waardering voor dit concept uitgesproken. Voor eigenaar Charlotte kwam met haar eigen koffiebar een droom uit: ze wilde een plek creëren waar mensen kunnen ontstressen en een glimlach op hun gezicht krijgen en daar zelf ook plezier aan beleven. Nou, dat is gelukt! In 2017 won ze zelfs de Newplacestobe Best Coffee Bar Award: wat een mooie beloning voor haar durf en doorzetten.

Extra leuk in hun concept: vanaf april 2018 kan je ook overnachten in Charlie’s loft een paar deuren verder, luxe en erg sfeervol ingericht en o.a. voorzien van een gezellig zonneterras. Een mooie plek voor een bijzondere overnachting, bijvoorbeeld ter ere van een speciale gelegenheid. Tot slot heeft Charlie’s een paar andere zaken te koop, zoals kookboeken, boeken over chocopasta, confituren, thee en natuurlijk ook over koffie. Leuk voor je zelf, nog leuker om cadeau te geven.

De koffie en lekkers erbij

Neem even de tijd voor de uitgebreide koffiekaart. In plaats van een gewone cappuccino kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een cardemonchino, met zwarte chocolade. Of neem nu eens niet een standaard Latte maar hun variant met quinoa, kokos en rijstmelk. Je weet niet wat je proeft! Uiteraard is de Espresso en Lungo ook van prima kwaliteit. Ook biedt Charlie’s een uitgebreide theekeuze, diverse chocolademelken en alcoholische én frisdranken.

Als je geen ster bent in keuzes maken neem dan thuis alvast een kijkje op hun online menukaart als je ook iets wil eten. Alleen al als ontbijt zijn er ongelofelijk veel gezonde mogelijkheden, wat ook geldt voor lunch en dessert.

De buurt

Wifi en werken

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Charlie’s Koffiebar
Volkstraat 66
2000 Antwerpen

Openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag – donderdag: 07.30u – 17.00u
vrijdag: 07.30u – 19.00u
zaterdag en zondag: 08.30u – 18.00u

Contact:
Telefoon: +32 (0) 3 437 38 27
Website: www.charliesantwerpen.be

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .