Café del Mar: fairtrade koffie met passie en kennis gezet
27 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Café del Mar: fairtrade koffie met passie en kennis gezet

Bij Café del Mar zijn ze gek van koffie. Dat is nog niet eens zo erg, maar dat willen ze ook overdragen aan jou! Als je hier echter eenmaal bent geweest, dan hebben ze je ook overtuigd. Hier hebben ze verstand van échte fairtrade koffie en de passie om dat over te brengen.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Sinds 2011 zijn de eigenaren van Café del Mar op geheel eigen wijze actief in de koffiewereld. In samenwerking met Solidaridad ontwikkelden ze een concept dat er voor zorgt dat koffieboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun arbeid. Bij deze leuke koffiezaak kan je echter niet alleen terecht voor koffiebonen maar ook voor koffiemachines. Hun barista’s geven deskundig advies. Daarnaast worden er ook workshops georganiseerd, leuk als uitje voor jezelf, om cadeau te geven of als bedrijfsuitje natuurlijk.

Om terug te komen op de koffie: ze serveren vier verschillende bonen. Door deze op verschillende manieren te branden ontstaan er diverse smaken, voor ieder wat wils. Je koopt hun koffiebonen in speciale blikken die je een volgende keer kunt laten hervullen. En uiteraard kan je die koffie eerst proeven. Ze zijn hier niet ingesteld op grote gezelschappen maar hebben een paar leuke kleine zitjes.

De inrichting is knus-gezellig, het is gewoon een schattig zaakje met een erg leuk hondje!

De koffie en lekkers erbij

De cappuccino van Café del Mar wordt soms de lekkerste van Amsterdam genoemd. Ook voor een americano kan je hier goed terecht. Hun aanbod aan thee is ook prima te noemen. Erg leuk om hier eerst koffie te drinken, vervolgens dezelfde bonen te kopen om dan thuis je favoriet vaker te kunnen drinken en anderen mee te verrassen.

Je kan hier ook een ontbijt bestellen of een sandwich, een brownie of een lekker stuk cake of taart nemen. Trek in iets anders? Bekijk dan hun kaart voor het volledige aanbod.

Maar let op: bij Café del Mar weten we wat een High Coffee inhoudt. Behalve onbeperkt koffie en een koffielikeur krijg je een truffel, een macaron, een bonbon, een muffin, een aantal andere hapjes, vers fruit én een ijshoorntje. Nu jij weer.

Het is niet de plek om uitgebreid te ontbijten of te lunchen. Je kan hier wel een lekker stukje bananenbrood eten of een bordje met kaas en brood. Voor later op de dag hebben ze een selectie natuurwijnen.

De buurt

Op loopafstand van de Koepelkerk en het Centraal Station. In deze buurt zijn er veel toeristen. Café del Mar is één van de zeldzame plekken in het centrum met goede koffie.

Wifi en werken

Het is een kleine koffiebar en daarom niet de ideale plek om te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Café del Mar
Stromarkt 15
1012 SW Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 09.00 tot 17.00
Zondag: Gesloten

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 363 9322
Website: cafe-del-mar.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .