Pelican Rouge Coffee is koffie drinken met zicht op de Noordermarkt
03 januari 2019 
in Koffie
1 min. leestijd

Pelican Rouge Coffee is koffie drinken met zicht op de Noordermarkt

Pelican Rouge Coffee is zo’n koffiebar vlakbij de Amsterdamse Westermarkt die je, eenmaal door jou ontdekt, waarschijnlijk vaker bezoekt. Zodra je voor de deur staat en naar binnen kijkt nodigt de sfeer je al uit om verder te lopen. Tenzij je buiten op het knusse zitje voor het raam gaat zitten natuurlijk. Fijne ambiance!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Eenmaal binnen voel je je bij Pelican Rouge Coffee al snel welkom, en thuis! Het leuke personeel is niet alleen servicegericht maar ook spraakzaam en grappig. In de stoelen zit je comfortabel en kan je het dus makkelijk een paar uur volhouden. Je kan ook plaats nemen op de hoge krukken. De naam van deze gezellige koffiebar verwijst uiteraard naar de brander die ooit in Antwerpen begon. Pelican Rouge Coffee is een vrij kleine maar daardoor juist knusse koffiezaak met intieme sfeer. Een fijne plek om te socializen of even te relaxen en je mail te checken als je op de markt bent geweest. Natuurlijk kan je hier ook een paar uurtjes werken.

De koffie en lekkers erbij

Een prima Cappuccino krijg je hier geserveerd. Een lekkere Latte toveren ze ook zo voor jou op tafel. Hou je van aparte smaken? Probeer dan eens hun caramel of hazelnoot Latte, echt om van te smullen. Een echte Espresso presenteert men bij Pelican Rouge Coffee ook met toewijding. Hetzelfde geldt natuurlijk voor hun Americano. Je kan hier trouwens ook koffiebonen uit bijvoorbeeld Nicaragua kopen in een prachtige zak met hun logo als opdruk, leuk om cadeau te geven. Over cadeaus gesproken: het Barista boek, ook hier verkrijgbaar. Blader er eens doorheen en neem het mee om een andere koffieliefhebber mee te verrassen. Men maakt hier overigens ook heerlijke filterkoffie.

Als je hun uitstekende en geliefde croissants wil proberen moet je er vroeg bij zijn. Daarnaast is er allerlei ander lekkers te bestellen. Als je nog trek hebt na ontbijt of lunch, dan is hun amandel perencake zeker ook een aanrader. Voor ander lekkers: kijk wat ze op de toonbank hebben staan (Dutch fudges!), bestudeer hun menukaart of vraag het aan het vriendelijke personeel.

De buurt

Koffie drinken met zicht op de Noorderkerk in het hartje van de Jordaan.

Wifi en werken

Het is een kleine koffiebar en daarom is het niet ideaal om te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Pelican Rouge Coffee Amsterdam
Westerstraat 3
1015 LT Amsterdam

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 08.30 tot 17.30
Zaterdag: 09:00 tot 17:00
Zondag: 10:00 tot 16:00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 46314112
Website: Facebook.com/pelicanrougeamsterdam

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .