Toki: minimalistische inrichting met maximaal lekkere koffie
03 oktober 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Toki: minimalistische inrichting met maximaal lekkere koffie

Toki is een unieke koffiebar in de Amsterdamse Haarlemmerbuurt. Je merkt hier dat men oog heeft voor detail, en uiteraard voor een prima kwaliteit koffie. Loop dit hoekpand eens binnen en geniet van de huiselijke sfeer: alsof je thuis op je eigen bank neerploft!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Een hoekpand verdient een bijzondere bewoner en dat is koffiebar Toki zeker. De inrichting is rustig en hier en daar wellicht wat sober, maar juist daardoor voel je je al snel thuis. Je vergeet bijna dat dit niet jouw eigen bank is, waarop je bijna was gaan liggen! Wit overheerst maar natuurlijke materialen als natuursteen en bamboe zorgen voor een warme sfeer. De zaak is ingericht met een aantal zitjes. Men heeft hier niet alleen nagedacht over het interieur, duidelijk naar Japans design, maar ook over kleine details: let eens op de mokken en lepeltjes en op de bijzondere objecten om je heen.

Dit is een fijne plek om te chillen, of als je in een actievere modus bent te werken. Dat kan prima met hun achtergrondmuziek. Blader tussendoor eens door hun Japanse magazines en vergeet dat je in een rustig hoekje van een erg drukke buurt zit. Dit is zeker ook een fijne plek om bij te praten met een goede vriend. Je wordt geholpen door vriendelijk en enthousiast personeel.

De koffie en lekkers erbij

Bij Toki schenkt men uitstekende filterkoffie. Natuurlijk serveert men ook een lekkere, krachtige Espresso. Basis hiervoor zijn hun door Bonanza gebrande bonen. Als koffiekenner weet je dan meteen dat deze koffiebar een goede keuze is, en je dus een heerlijke americano mag verwachten. Ook hun latte is overigens prima, en natuurlijk is er ook aan de theeliefhebber gedacht.

Zeker als je hier wat langer zit krijg je trek door al dat lekkers om je heen. Of had je hun chocoladetaart en ander gebak al zien staan bij binnenkomst? Dan is het nog knap dat je daarvoor niet meteen overstag bent gegaan. Bij Toki is het bananenbrood overigens ook smullen. Kijk op hun kaart voor andere gerechten, of vraag aan het personeel waaruit je vandaag kunt kiezen.

De buurt

Toki is gevestigd in iets rustiger gedeelte van de Jordaan. Op wandelafstand van het Haarlemmerplein en de Haarlemmerweg.

Wifi en werken

Toki heeft niet de ideale zitplaatsen om te werken. Daarom is het niet de ideale plek om te werken. Wel om een boek of magazine te lezen.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Toki
Binnen Dommersstraat 15
1013 HK Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 07.30 tot 18.00
Zaterdag en zondag: 09.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 363 6009
Website: tokiho.amsterdam

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .