Sweet cup: ze roosteren zelf hun koffiebonen dat kan je zien en ruiken
07 november 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Sweet cup: ze roosteren zelf hun koffiebonen dat kan je zien en ruiken

Deze koffiebar is permanent gesloten. Sweet Cup is een klein, knus koffiebarretje aan de Lange Leidsedwarsstraat. Dit is een erg fijne plek voor een break tijdens het shoppen. Als je hier op het juiste moment binnenloopt kan je zelfs zien en ruiken (!) hoe ze hun eigen bonen roosteren: een bijzonder moment!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Koffiebar Sweet Cup is een niet al te grote zaak, met dus niet zoveel zitplaatsen maar met prima koffie. Als je éénmaal zit ga je waarschijnlijk voorlopig niet weg, ook vanwege de knusse inrichting. De sfeer is erg prettig, om bij te praten, te socializen met andere bezoekers en ook om gewoon even alleen te zitten of te werken. Het extra leuke van deze zaak is dat het behalve een koffiebar en -branderij ook een winkel is waar je diverse producten kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan Ethiopische koffie en aan een Aeropress en andere spullen om thuis zelf net zo’n lekkere koffie te maken. Ook leuk om cadeau te geven!

Als je hondenliefhebber bent zit je hier al helemaal goed. Hond Sjefke zou je zo mee naar huis nemen, wat uiteraard niet de bedoeling is: hij hoort zo’n beetje bij de inrichting. De eigenaren zijn ontzettend vriendelijk en adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze. Al met al een hele fijne plek waar je graag nog eens terugkomt.

De koffie en lekkers erbij

Koffie gemaakt met de genoemde Aeropress kun je hier eerst eens drinken voordat je hem thuis zelf gaat maken. Uiteraard is jouw Cortado ook heerlijk van smaak. Een koffievariant die je niet overal kunt bestellen is de Mocha: probeer hem eens bij Sweet Cup! Natuurlijk kan je het ook houden bij een goeie kop Cappuccino, in single of double uitvoering. Dat laatste geldt trouwens voor al hun op Espresso gebaseerde koffie. Thee is hier uiteraard ook in verschillende smaken verkrijgbaar.

Voor erg smakelijke cake en nog lekkerdere taart zit je hier ook helemaal goed. Verder kan je bijvoorbeeld croissants en cupcakes bestellen. Heb je meer trek in iets anders? Informeer dan eens wat ze vandaag weer vers en met liefde hebben gemaakt.

De buurt

In het centrum op loopafstand van het Leidseplein en andere koffiebars zoals Back to Black en Bocca.

Wifi en werken

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Sweet Cup
Lange Leidsedwarsstraat 93HS
1017 NH Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
Permament gesloten

Contact:
Telefoon: –
Website: sweetcupcafe.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .