Back to Black: knusse sfeer met uitgebreid menu koffies en taarten
24 augustus 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Back to Black: knusse sfeer met uitgebreid menu koffies en taarten

Back to Black is een kleine gezellige Amsterdamse koffiebar waar je als koffieliefhebber blij wordt. Als liefhebber van taarten misschien nog meer. Ze hebben namelijk een eigen koffiebranderij en bakkerij. Als je hier bent geweest dan ga je sowieso terugkomen.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere vestiging(en)

Indruk en ambiance

Het schattigste hoekpandje van de Weteringstraat heeft een opvallende blauwe deur en een mini terrasje. Hier is Back to Black gevestigd. Bij binnenkomst kijk je meteen op een blauwe muur. Daar worden espresso’s gezet met de mega halfautomaat espressomachine.

Het is een knusse gezellige koffiebar met in het midden een lange tafel, de leukste meubeltjes en plantjes. Je kan ook aan het raam zitten met uitzicht op de Lijnbaansgracht. Maar bij mooi weer zit je natuurlijk heerlijk op het mini terrasje.

Het is een plek waar vele spullen te koop zijn zoals koffie kopjes, koffiebonen, meubels, tassen en sieraden. Het is een leuk totaal concept!

De koffie en lekkers erbij

Omdat ze bij Back to Black hun eigen koffie branden en de taarten bakken is alles heerlijk vers en lekker. Als koffieliefhebber kan je hier dagen verschillende koffies drinken om je cafeïne op pijl te houden.

Voor filterkoffie heb je de keuze uit V60, Chemex, Syphon, cafetière, Aeropress en cold brew. Op espresso gebaseerd hebben ze ristretto, americano, cappuccino, latte, latte macchiato, espresso macchiato, cortado, flat white en iced latte. Als alternatief voor koemelk kan je kiezen uit soja-, kokos- of amandelmelk.

Een hele lijst, het is dan ook het meest volledige koffie menu van Amsterdam. Heb je keuzestress? Vraag dan de barista om hulp. Ze vragen naar je smaakvoorkeur en vertellen vol enthousiasme. Elk koffie is hier subliem dus je kan geen verkeerde keuze maken.

Om te eten heb je keuze uit verschillende taarten, van wortel- tot appeltaart. Het gebak is vaak vegan of glutenvrij. Als je koffie gaat bestellen dan wordt je sowieso verleid door de havermoutkoeken, dadels en powerballs met cacao en kokos. Het gezondste op het menu is de pizza quiche met courgette, olijven, tijm, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas.

De buurt

Back to Black op de Weteringstraat met uitzicht op de Lijnbaansgracht vlak achter het Museumplein en het Rijksmuseum.

Wifi en werken

Aan de grote tafel kan je werken als het niet te druk is.

Back to Black koffiebar huiskat

Binkie komt je gezelschap houden tijdens het werken. 🙂

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Back to Black
Weteringstraat 48
1017 SP Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00
zaterdag en zondag: 09.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 304 4988
Website: backtoblackcoffee.nl

Andere vestiging(en)

Back to Black – Van Hallstraat

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .