Back to Black: huiselijke sfeer, lekkere zwarte koffie en gebak
24 augustus 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Back to Black: huiselijke sfeer, lekkere zwarte koffie en gebak

Back to Black op de Van hallstraat is de tweede vestiging van deze Amsterdamse koffiebar waar je als koffieliefhebber blij wordt. Hier is het pure koffie en zijn het de lekkerste taarten.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere vestiging(en)

Indruk en ambiance

Het is goed vertoeven bij Back to Black. Deze tweede vestiging is helemaal anders. Het is een groter pand met in het midden een vierkante bar. De indeling en diversiteit aan meubels maakt het leuk, fris en verrassend.

Voorin kan je aan de grote ramen zitten, aan een ronde tafel of lekker neerploffen in de sofa. Achterin heb je een te leuke schommelbank, een mooie grote leestafel en een lange vensterbank die uitkijkt op het terras.

De koffie en lekkers erbij

Door het enorme koffie menu kan je bij Back to Black eens iets anders proberen. Voor filterkoffie zou je kunnen kiezen uit een Chemex of een Syphon. Vraag vooral de barista naar de smaken van de verschillende koffiebonen. Ze hebben hun eigen koffiebranderij. Hierdoor weten ze heel goed welke zetmethode past bij de bonen. Blijf je liever bij de traditionele cappuccino? Elke keuze is hier goed want de koffie is super lekker. Als alternatief voor koemelk heb je de keuze uit soja-, kokos- of amandelmelk.

Omdat ze ook een eigen bakkerij hebben, is het gebak vers en verrukkelijk. Van wortel- tot appeltaart, ook het menu voor het gebak is uitgebreid. Het is moeilijk om hier alleen koffie te drinken want je wordt sowieso verleid door de havermoutkoeken en powerballs met cacao en kokos bij de koffiebar. De pizza quiche met courgette, olijven, tijm, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas is het gezondste op de kaart. Regelmatig hebben ze ook plantaardig gebak.

De buurt

Back to Black is gelegen op een pleintje aan de Van Hallstraat. Deze koffiebar is een verrijking voor de Staatsliedenbuurt

Wifi en werken

Je kan hier zowel voorin als achterin goed werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Back to Black
Van Hallstraat 268
1051 HM Amsterdam-West

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00
zaterdag en zondag: 09.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 337 7588
Website: backtoblackcoffee.nl

Andere vestiging(en)

Back to Black – Weteringstraat

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .