Caffènation: de beste Antwerpse koffie in Amsterdam
15 augustus 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Caffènation: de beste Antwerpse koffie in Amsterdam

Caffènation Amsterdam is de tweede vestiging van de bekende Antwerpse koffiebar. Barista Bert serveert de beste espresso en fijnste filterkoffie. Als je hier 1 keer bent geweest kom je sowieso terug voor de koffie en de aangename sfeer.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

De koffiebar is gebaseerd op de Antwerpse Caffènation. De ruimte van een mooi hoekpand en 2 verdiepingen geeft bij binnenkomst een open gevoel. De inrichting is fraai met vintage en Antwerpse kunst. Maar de absolute eyecatcher is de Kees van der Westen halfautomaat espressomachine.

Er zijn veel zitplekken. Bij een leestafel waar het fijn werken is. Maar ook hangen in relaxte stoelen. Op het souterrain is er ook een speelhoek voor kinderen.

Vrolijke Bert is de eigenaar en de barista. Hij verwelkomt iedereen met de woorden “Welkom in Antwerpen, het mooist stukje van Amsterdam”.

De koffie en lekkers erbij

Caffènation is naast koffiebar ook koffiebranderij. Ze branden dus de koffiebonen zelf. Het zijn koffie gekken die altijd op zoek naar betere koffiebonen en nieuwe manieren van koffie zetten.

Elke koffie is hier subliem. Zelf de batch brew filterkoffie is zeer smaakvol. Spijtig genoeg hebben ze geen andere filterzetmethodes zoals de Chemex of de Aeropress. Maar de speciality coffee maakt dat ruim goed. Ze hebben hier ook gekke combinaties. De cappuccino star wordt gemaakt met slagroom caramel en maltesercrunch.

Er is natuurlijk meer dan alleen maar koffie. Huisgemaakte ice tea’s en soda’s als dranken maar proef vooral de huisgemaakte chocolademelk.

De buurt

Caffènation is te vinden in de Schinkelbuurt. Als je in het Vondelpark bent dan ben je vlakbij. Het is een paar minuten wandelen van de Vondeltuin.

Wifi en werken

Er is wifi en je kan er goed werken in een aangename sfeer en vooral met lekkere koffie.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Caffènation
Warmondstraat 120
1058 KZ Amsterdam-Zuid

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00
zaterdag: 09.00 tot 18.00
zondag: 11:00 tot 18:00

Contact:
Telefoon: –
Website: caffenation.be

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .