White Label Coffee: roaster en koffiebar in één is lekkere koffie
21 augustus 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

White Label Coffee: roaster en koffiebar in één is lekkere koffie

White Label Coffee is een speciality coffee koffiebranderij met een eigen koffiebar. Ze branden zelf koffiebonen waardoor ze alle invloed hebben op de koffiesmaak. Elke week is er wel weer wat nieuws. Koffie drinken is hier een feestje.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

De Jan Evertsenstraat is niet meteen een hippe straat. Toch is White Label Coffee er in geslaagd om een minimalistische hippe koffiebar neer te zetten. Waarbij ze handig gebruik maken van de hoogte van het pand. Op verschillende niveaus kan je zitten. Helemaal bovenaan staan de barista’s. Doorheen de ruimte zijn er relaxte zithoekjes. Helemaal achterin is het meestal rustig zitten.

De barista’s zijn open, vriendelijk en heel relax. De sfeer is goed. Aandachtspunt is de muziekkeuze. Deze is soms heel specifiek.

De koffie en lekkers erbij

Bij White Label Coffee zijn de zelf gebrande koffiebonen zo goed dat het zonde is om er bijvoorbeeld een flat white mee te zetten. Probeer eens een pure espresso te drinken. Je zal verrast zijn van de zachte zoete smaken.

Ze hebben ook uitgebreide mogelijkheden voor filterkoffie zoals een V60, Kalita of een Chemex. Vraag de barista bij elke koffie, welk koffiebonen hij zou aanbevelen. Omdat ze de koffiebonen zelf roasten kunnen ze er veel over vertellen.

De koffiebonen kun je hier ook kopen en koffie zetten met White Label Coffee bonen gebeurd ook nog in andere Amsterdamse koffiebars.

Je kan hier prima de dag starten met een ontbijtje. De homemade taarten en cakes zijn zeker aan te raden.

Update 22 augustus 2018: Smaaktest 
Bij Friends of coffee bezoeken we de beste koffiebars natuurlijk regelmatig. Vandaag waren we opnieuw bij White Label Coffee. De espresso smaakte een beetje zuur en had weinig crema. Een gesprekje met de barista maakte duidelijk waarom. Het was geen foutje want de espresso werd gezet met lichter gebrande koffiebonen. Het was bovendien een naked espresso waardoor er minder crema was. Een bewuste keuze van de koffiebrander en barista. Advies is om de barista te vragen naar de verschillende smaken. Ze hebben hier namelijk verschillende bonen op de koffiemolen. De tweede espresso met donkerder gebrande bonen was subliem.

De buurt

White Label Coffee op Jan Evertsenstraat in Amsterdam – West is vlakbij het Mercatorplein in De Baarsjes gelegen. In deze opkomende buurt is deze koffiebar een toegevoegde waarde.

White Label Coffee roaster & koffiebar in Amsterdam-West

White Label Coffee roaster & koffiebar in Amsterdam-West

Wifi en werken

Er is wifi en je kan er werken. Maar zorg voor een volle batterij. White Label Coffee heeft bewust geen stopcontacten voorzien. Ze willen er zo voor zorgen dat er niet alleen maar laptop schermen te zien zijn.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
White Label Coffee
Jan evertsenstraat 136
1056 EK Amsterdam-West

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00
zaterdag en zondag: 09.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 737 1359
Website: whitelabelcoffee.nl

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .