Bocca: koffiebranderij met een passie voor kwaliteit
05 september 2018 
2 min. leestijd

Bocca: koffiebranderij met een passie voor kwaliteit

Koffiebranderij Bocca coffee werd in 2001 opgericht door broers Menno en Tewis Simons. Het idee voor Bocca Coffee begon in Ethiopië, waar oprichter Menno besloot om de koffies die hij daar tegenkwam te introduceren in Nederland. Het project startte kleinschalig met een gelimiteerde hoeveelheid koffiebonen en een enkele koffiebrander in een garage in Amsterdam. Inmiddels is Bocca Coffee uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste koffiebranderijen van Nederland.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Bocca koffiebar in Amsterdam
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De branderij van Bocca Coffee bevindt zich in Dronten, Flevoland aan rivier De Regge. Hier worden alle koffiebonen gebrand op één van de drie koffiebranders die aanwezig zijn in het pand. Na het branden worden de bonen zo snel mogelijk verpakt. Dit garandeert dat de bonen langer vers blijven en de smaak optimaal behouden blijft. In 2014 won Bocca Coffee de prestigieuze ‘Best Artisan Coffee Roaster Europe’ Award.

Bocca koffiebranderij werkruimte

Hier wordt de Bocca koffie gebrand

Koffiebonen

De koffiebranderij brandt koffiebonen uit verschillende landen in Afrika en Zuid-Amerika, waaronder Ethiopië, Kenia, Brazilië, Guatemala en Colombia. Naast een vast assortiment van zeven verschillende soorten koffiebonen biedt Bocca ook altijd vier à vijf soorten seizoensgebonden bonen aan. Alle bonen die Bocca brandt zijn eerlijk en duurzaam en komen direct van de boer. Met veel van de koffieplantages waar Bocca Coffee mee samenwerkt wordt dan ook persoonlijk contact onderhouden.

Bocca koffiebar in Amsterdam

Koffiebranderij Bocca Coffee levert niet alleen koffiebonen aan talloze restaurants en cafés door heel Nederland, maar heeft ook een eigen koffiebar in Amsterdam-Centrum. Hier serveren professionele barista’s elke dag de beste specialty coffee. Hierbij kun je denken aan filterkoffie, gezet volgens slow coffee methodes zoals V60, chemex en aeropress. Daarnaast serveert Bocca Coffee ook espresso en white coffee zoals een cappuccino, een latte of een flat white.

Bocca koffiebar barista Amsterdam

Barista’s aan het werk in de Bocca koffiebar in Amsterdam

Verkoop

Bocca Coffee levert bonen aan zowel horeca als aan particulieren. Koffiebonen zijn te koop via de webshop en in de koffiebar in Amsterdam. Daarnaast biedt Bocca verschillende koffie workshops aan. Zo kun je ook met je eigen koffiezetapparaat of espressomachine de beste koffie zetten.

Overzicht diensten:

  • Webshop: Ja
  • Koffie abonnement: Ja
  • Koffie op locatie: Nee
  • Barista cursus: Ja, ze hebben verschillend trainingen van basis tot professional
  • Koffie voor bedrijven: Ja
  • Eigen koffiebar: Ja

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Een bezoek aan de Bocca koffiebranderij is mogelijk op afspraak en in de Bocca koffiebar drink je dagelijks lekkere kofie.

Adres koffiebranderij: Google maps link 
De Regge 37
8253 PG Dronten

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00

Adres koffiebar: Google maps link 
Kerkstraat 96
1017 GP Amsterdam

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 18.00
Zaterdag en zondag: 09.00 -18.00

Contact:
Telefoon koffiebranderij: +31 (0) 32 131 4667
Website: bocca.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .