Moyee Coffee: fairtrade koffie 2.0, gebrand in het land van herkomst
18 oktober 2018 
2 min. leestijd

Moyee Coffee: fairtrade koffie 2.0, gebrand in het land van herkomst

Moyee Coffee werkt vanuit het fairchain principe dat betekent dat de koffiebranderij dáár is waar de koffie ook geoogst en verwerkt wordt, met daardoor een hogere waarde voor de koffieboeren. Een nieuwe denkwijze, een revolutie in de koffiewereld; fairtrade 2.0. Zo drink jij eerlijke koffie, voor een echt eerlijke prijs.

In 2018 hebben ze de eerste blockchain koffie op de markt gebracht met Token.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Voor de Moyee koffiebranderij wordt in de diepe bossen van de Kaffa regio in Ethiopië de koffie geteeld in vulkanisch rijke bodems. Met zorg worden de koffiebonen met de hand geplukt, gewassen en langzaam geroosterd, waardoor de koffiebonen niet verbranden, maar heerlijke smaken vrijkomen. Hier in Ethiopië worden de gebrande bonen ook verpakt en getransporteerd. De Probat koffiebrander van Moyee Coffee is met andere woorden gevestigd in het land waar de koffie ook wordt verbouwd. Door een kleine verschuiving in de keten, krijgen koffielanden zo de instrumenten om zichzelf te helpen groeien en verbeteren. Een belangrijke revolutie in de koffiewereld.

Voor de degene die de koffie wil proeven, zijn er een aantal koffiebars zoals Day Made waar Moyee Coffee wordt geserveerd. De lekkerste cappuccino en espresso bereid met mooie latte art.

Verder wordt de koffie verkocht aan particulieren via de website, aan bedrijven en hotspots. Deze speciality coffee is toegankelijk voor alle professionele en thuis barista’s die waarde hechten aan een eerlijk kopje lekkere espresso of cappuccino.

Moyee Coffee koffiebrander

Koffie branden in het land van herkomst

Koffiebonen

Bij Moyee Coffee bestaat het assortiment standaard uit 5 diverse smaken. Van single origin coffee, slow roasted, tot triple blend en dark roasted. De smaken variëren mee. Fruitige tonen, gebalanceerd en zacht tot aan zoet, krachtig en sterk.

De microlot is verkrijgbaar als limited edition. Deze koffie wordt in kleine hoeveelheden gebrand en is daardoor de crème de la crème onder de koffies.

Dat niet iedereen van dezelfde soort koffie houdt, begrijpen ze bij Moyee Coffee en daarom is het assortiment beschikbaar voor vrijwel alle bereidingsmogelijkheden. Denk aan hele koffiebonen, espresso en filterkoffie en zelfs koffiecups.

De koffie is beschikbaar voor vrijwel iedere koffiezetmethode: hele koffiebonen, gemalen espresso- of filterkoffie en als koffiecups.

 • 100% Limu Ethiopië: koffie met complexe volle aroma`s, heeft een bloemige smaak en een licht fruitige afdronk.
 • Two to Tango: een combinatie van 2 typen koffiebonen; Limu en Jimma. Een ideale combinatie met een warme, volle cacao-achtige smaak.
 • Triple play: een donkere gebalanceerde koffie waarbij je geniet van het gevoel van energie, liefde en toegankelijkheid.
 • Dark Roast: een intense koffie, vol van smaak met een lekker bittere afdronk, gecombineerd met aroma`s van pure chocoladesmaak.
 • Limited Edition: deze koffiesoort wisselt regelmatig, maar is daardoor een uitgelezen kans om nieuwe smaken uit te proberen.

Verkoop

De koffie kan je bestellen via de Moyee website. Je hebt zelfs abonnementen met een koffiemachine. De proefpakketten zijn handig voor je smaak oriëntatie.

Overzicht diensten:

 • Webshop: Ja
 • Koffie abonnement: Ja
 • Koffie op locatie: Ja, Moyee zie je meer en meer op festivals met hun mobiele koffiebar.
 • Barista cursus: Nee
 • Koffie voor bedrijven: Ja, samen met je collega’s goede koffie drinken maakt Moyee mogelijk met verschillende machines.
 • Eigen koffiebar: Nee

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat
Alle koffiebonen worden gebrand in het land van herkomst. Per locatie is er weinig publieke informatie bekend met betrekking tot de koffiebranders.

Adres, openingstijden en contact

Je kan Moyee tijdens de kantooruren bezoeken.
Adres: Google maps link 
Moyee Coffee
Johan Huizingalaan 763A
1066 VH Amsterdam

Openingstijden:
Tijdens kantooruren

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 37 2295
Website: moyeecoffee.com

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .