Day Made: de combinatie van galerie en koffiebar
21 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Day Made: de combinatie van galerie en koffiebar

Day Made is een gezellige koffiebar annex galerie aan de Jan Van Galenstraat in Bos en Lommer, op de grens met Amsterdam-West. Een niet al te grote maar knusse spot, waar je niet alleen kan genieten van heerlijke koffie maar ook kunt bijpraten, werken of genieten van de mooie kunst aan de muur.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Bij Day Made moet je soms even geduld hebben omdat er niet heel veel zitplaatsen zijn. Dat is een bewuste keuze: het geeft je de tijd om je ogen eens over de inrichting te laten gaan. Veel wit maar ook genoeg kleur, en ruimte dus. Een gele wand met een rek met verrukkelijke chocolade, en koffie die je ook in verpakking kunt kopen. Kunst in de vorm van prints en illustraties aan de muur bepaalt mede de sfeer.

Je vergeet bijna dat je je in een koffiebar bevindt. Hier en daar wat vintage spullen en planten maken het af. De eigenaresse deed eerder ervaring op bij twee andere koffiezaken. Ze koos ervoor om hier koffie te serveren van het lokale koffiebranderij Moyee, die wordt gebrand in Ethiopië. De bediening is fijn en erg vriendelijk, met een gemeende glimlach. Je voelt je er welkom om op je gemak bij te praten, te relaxen of te werken.

De koffie en lekkers erbij

Een prima cappuccino, dat is wat de barista duidelijk elders al heeft leren maken. Hetzelfde geldt voor de latte. Drink je liever thee: natuurlijk is er ook aan jou gedacht. En ook de liefhebber van zwarte koffie komt hier aan zijn trekken.

Een aanrader voor bij jouw koffie is een salted chocolate chip cookie, dat bestaat uit veel chocolade met zacht deeg binnenin. Je komt er vast morgen weer eentje halen. Tevens kan je kiezen voor bananenbrood, worteltaart, cake of brownies. En we zouden ze bijna vergeten: heerlijke broodjes. Zo mooi opgemaakt, bijna zonde om op te eten.

De buurt

Op het hoekpand van de Willem de Zwijgerlaan en de Jan van Galenstraat bevindt zich Day Made. De derde koffiebar op korte tijd die de deuren opent, zegt veel over de opkomst van deze buurt. Het is het begin van Bos en Lommer. Vlakbij de Marktkantine en op 5 minuten wandelen van de Jordaan.

Wifi en werken

Het is niet groot maar het is wel fijn werken omdat er veel licht is en lekkere koffie.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Day Made
Jan van Galenstraat 55
1056 BH Amsterdam – Bos en Lommer

Openingstijden:
Maandag: 08.30 tot 17.00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag t/m vrijdag: 08.30 tot 17.00
Zaterdag en zondag: 09.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 771 5772
Website: Facebook Day Made

Andere koffiebars in de buurt

Selma’s Nordic bakery
Local Hero
Monks Coffee Roasters
Friedhats FUKU Cafe
Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .