Lot Sixty One: voor je dagelijkse dosis koffie
05 augustus 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Lot Sixty One: voor je dagelijkse dosis koffie

Lot Sixty One is voor Amsterdammers in West de dagelijkse stop voor het kopje koffie. Deze koffiebar is gericht op coffee on the go. De meeste aandacht gaat hier naar espresso en op espresso gebaseerde dranken. Toch kan je hier ook terecht voor heel lekkere filterkoffie. Je kan hier niet ontbijten of je moet voldoende hebben met een sneetje bananenbrood. Lot Sixty One is ook een roaster. Ze branden hun eigen koffiebonen. Elke koffieliefhebber weet deze koffiebar te waarderen.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Lot Sixty One is een kleine koffiebar waar je aan het raam kan zitten of beneden waar de koffiebonen worden gebrand. Maar bij goed weer is het ook heerlijk buiten vertoeven op de gevelbankjes.

De barista’s zijn meestal vriendelijk en toegankelijk. Als het rustig is dan hebben ze wel meer tijd om over de oorsprong en smaken van de koffiebonen te vertellen. Het is geen plek om lang te blijven hangen. De meeste klanten zijn binnen de 10 minuten weer weg.

Beneden in de koffiebar zit ook de branderij. Dit geeft een extra beleving als de roaster aan het werk is. Hou je van lekkere koffie koop dan hier ook de koffiebonen. Dan ben je thuis zekerder van lekkere koffie.

Lot Sixty One koffiebonen

Lot Sixty One koffiebonen uit eigen branderij

De koffie en lekkers erbij

Lot Sixty One is één van de koffiebars in Amsterdam waar op een professionele manier espresso en filterkoffie wordt gezet. De focus ligt voor 100% bij koffie.

Je cappuccino of je flat white worden steeds met mooie latte art figuren afgewerkt. De barista’s zijn goed opgeleid en beheersen het koffie zetten als geen ander. Als je op een iets minder druk moment bent vraag dan eens naar een Chemex filterkoffie.

De huisgemaakte appeltaart is de aanrader voor bij de koffie. Behalve wat zoete versnaperingen kom je hier niet om te eten.

Een aandachtspunt voor de barista’s is om ook op drukke momenten de smaak van de espresso te controleren. Espresso zetten wordt dan bandwerk. Dit komt de smaak niet ten goede. Tussendoor de tijd nemen om de koffie te wegen, de doorlooptijd te meten en te proeven hebben dan spijtig genoeg geen prioriteit.

De buurt

In Amsterdam West, op de hoek van de Kinkerstraat en de Bilderdijkkade.

Wifi en werken

Het is niet de ideale plek om te werken tenzij je tevreden bent met een barkruk. Er zijn geen tafels en stoelen om rustig aan te zitten. Je zou hier ‘s morgens met een kop koffie wel kunnen opstarten en je e-mail wegwerken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Lot Sixty One
Kinkerstraat 112
1053 ED Amsterdam-West

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00
zaterdag en zondag: 9.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0)6 16054227
Website: lotsixtyonecoffee.com

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .