Back to Black: koffiebonen met liefde en kunde gebrand
24 augustus 2018 
1 min. leestijd

Back to Black: koffiebonen met liefde en kunde gebrand

Back to Black is gestart als koffiebar op de Weteringstraat. In 2015 zijn de oprichters Inge en Noortje ook begonnen met een eigen koffiebranderij. Het is ontstaan uit leergierigheid en liefde voor vakmanschap. Ze houden ervan om een bijzondere koffie te vinden met uitgesproken karakteristieken. Ze halen veel voldoening uit het benutten van het potentieel van deze koffiebonen.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact
Koffiebar(s)

De koffiebranderij

In 2015 zijn ze gestart met de koffiebranderij en hebben ze voor het eerst groen bonen ingekocht. Voor het zover was heeft Inge’s leergierigheid haar gebracht bij verschillende cursussen zoals koffie branden bij de Berlin School of Coffee.

Een goede koffiebrander wordt getypeerd door ervaring en altijd maar blijven leren. Deze combinatie zit goed bij Back to Black.

Ondertussen is het team koffiebranders en barista’s uitgebreid met Melanie. Ze heeft alles geleerd van Inge. Wekelijks gaan ze naar de koffiebranderij om met liefde en kunde de groene bonen te branden.

Koffiebonen

Koffiebranderij Back to Black koopt het liefst koffiebonen in bij handelaren die nauw samenwerken met de koffieboer. Het liefst zijn de plantages micro farms want die verbouwen en verwerken met veel meer zorg hun koffie. Dat is spijtig genoeg niet altijd mogelijk. Maar de importeurs met wie ze nauw samenwerken zorgen ervoor dat de koffieboeren duurzamer werken. Op deze manier ontvangt de boer een hogere koffieprijs.

Met transparantie van de hele keten hebben ze zoveel mogelijk informatie over de koffie.

Ze hebben koffiebonen met verschillende verwerkingsmethodes. De bonen zijn voornamelijk afkomstig uit Brazilië, Colombia, Ethiopië en Kenia.

Verkoop

Via hun eigen webshop worden deze koffiebonen verkocht met een filter of espresso branding. Back to Black heeft een koffie abonnement. Over een periode van 3, 6 en 12 maanden ontvang je aan het begin van de maand 2 zakjes verschillende koffiebonen van 200 gram.

Overzicht diensten:

  • Webshop: Ja
  • Koffie abonnement: Ja
  • Koffie op locatie: Nee
  • Barista cursus: Nee
  • Koffie voor bedrijven: Ja, voor specialty coffee shops, restaurants, kantoren en bedrijven in de horeca
  • Eigen koffiebar: Ja

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij is niet te bezoeken. De volgende gegevens zijn van de koffiebar.
Adres: Google maps link 
Back to Black
Weteringstraat 48
1017 SP Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00
zaterdag en zondag: 09.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 304 4988
Website: backtoblackcoffee.nl

Koffiebar(s)

De koffiebranderij brandt koffiebonen voor volgende koffiebars:
Back to Black – Weteringstraat
Back to Black – Van hallstraat

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .