Betty Blue: koffiebar in het centrum waar je lekker de ruimte hebt
03 november 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Betty Blue: koffiebar in het centrum waar je lekker de ruimte hebt

Betty Blue is bepaald geen koffiebar van dertien (of veertien) in een dozijn. Dit is een koffiespot met een unieke sfeer. Hier ga je heen als je eens lekker de ruimte wil hebben en niet op elkaar gepropt in een krap koffiezaakje wil zitten, hoe knus dat ook kan zijn!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Als je Betty Blue binnenstapt ben je even verward. Het begint al met de gordijnen bij de entree en daarna de zee van ruimte die je binnen meteen opvalt. Is dit een koffiebar? Of ben ik in een trendy shop of in een sfeervolle uitgaansgelegenheid beland? Betty Blue is echt een koffiezaak maar wel met een uitstraling van veel meer dan dat. In het steeds drukker wordende Amsterdam vind je hier een oase aan ruimte. De zaak oogt licht en is opgefleurd met allerlei kleuren. Houten stoelen, een oranje bank, gezellige zitjes, tafels en stoelen, en houten balken aan het plafond bepalen het interieur. Waarbij we bijna de prachtige Betty illustraties op de muren zouden vergeten: echte kunstwerkjes!

Dit is zo’n koffiebar waar je niet alleen kunt gaan werken of socializen met z’n tweeën of drieën maar waar je ook met een wat groter gezelschap kunt binnenstappen. Het personeel is uitermate vriendelijk, de sfeer relaxed en ongedwongen.

De koffie en lekkers erbij

Begin je met een kop zwarte koffie? Of ben je toe aan een Espresso met optimale sterkte? Bij Betty Blue raak je al snel overtuigd van wat ze te bieden hebben. De Latte die men hier serveert bevestigt dat, en ook als je kiest voor thee blijft het niet bij een éénmalig bezoekje. Bij Betty’s maakt men prachtige, kleurrijke en heerlijke cakes, taartjes en andere lekkernijen. Zodra je hun etalage passeert ben je verkocht.

Je boft trouwens als je hier al vroeg op de dag binnen loopt, dan heb je namelijk het voorrecht om hun heerlijke ontbijt te ervaren. Had je al eens van ontbijtpizza’s gehoord? Hier kan je ze proeven. Rond de middag serveert men diverse vers gemaakte soepen. Heb je meer trek? Kijk dan eens naar hun smoked chicken, de ricotta, cheese tortilla of Betty’s bacon toast, om maar eens iets te noemen. Bij Betty Blue zit je altijd goed.

De buurt

Op loopafstand van de Nieuwmarkt ben je hartje Amsterdam centrum. Het is wel de buurt met de grootste toeristen dichtheid maar daarom is Betty Blue zo’n fijne plek. Want hier is het rustig.

Wifi en werken

Betty Blue heeft ontzettend veel ruimte voor een koffiebar in het centrum. Het is ideaal om rustig te werken in deze Amsterdamse buurt.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Betty Blue
Snoekjessteeg 1-3
1011 HA Amsterdam

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 08.30 tot 18.00
Zaterdag: 09.00 tot 18.30
Zondag: 10.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 810 0924
Website: bettyblueamsterdam.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .