Siemens EQ.9: fluisterstille en innovatieve volautomatische koffiemachines voor de echte koffieliefhebber
13 augustus 2021 
18 min. leestijd

Siemens EQ.9: fluisterstille en innovatieve volautomatische koffiemachines voor de echte koffieliefhebber

De Siemens EQ.9 volautomatische koffiemachines zitten vol verrassingen. Met een ruime keuze aan koffierecepten, een hoog instelbereik en een volledig geïntegreerd melksysteem zijn dit de toestellen bij uitstek voor de gedreven koffieliefhebber die van het gemak van een volautomaat houdt. En dat zonder dat je aan gebruiksgemak moet inboeten of de machine veelvuldig moet onderhouden. O ja: de Siemens EQ.9 koffiemachines zijn ook nog eens de stilste volautomaten op de markt. Dat is geen verkoopspraatje, maar een bewezen feit.

Mag het wat meer zijn? De EQ.9 Plus Connect apparaten hebben heel wat extra snufjes aan boord, van bediening via de Home Connect app tot een dubbel koffiereservoir. Zo maken deze high-end espressomachines je stoutste koffiedromen waar.

Benieuwd wat deze topmachines nog allemaal te bieden hebben? In deze review overlopen we grondig de kenmerken en onderlinge verschillen van de koffiemachines, zodat je precies weet wat je van het EQ.9 productgamma kan verwachten.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Siemens EQ.9 serie
Een uitgebreid aanbod aan koffiedranken binnen handberei
Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
Plus- en minpunten
Hoge prijs, hoogste kwaliteit
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met andere Siemens-modellen
Technische specificaties van de EQ.9 serie
Andere Siemens koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Siemens EQ.9 serie

De Siemens EQ.9 serie bestaat uit 9 verschillende koffiemachines. Elk model heeft meer functies en instelmogelijkheden dan zijn voorganger. Het aantal beschikbare koffiedranken blijft wel ongeveer gelijk. De volledige lijst vind je bij de technische specificaties aan het einde van deze review.

Met elk EQ.9 toestel zet je al deze koffiedranken trouwens met één druk op de knop in tweevoud. Ook is elk model uitgerust met superSilent, waardoor het van de maling tot het opschuimen van melk echt fluisterstil is. Melk opschuimen gebeurt via een handig, ingebouwd melkreservoir. Maar laat ons eerst even de verschillende types EQ.9 toestellen en hun onderlinge verschillen onder de loep nemen.

Siemens koffiemachine koffiecadeau banner

EQ.9

EQ.9 s300 zwart (TI923309RW)
EQ.9 s400 edelstaal (TI924301RW)
De eerste twee modellen in de reeks hebben wel het EQ.9 design met de kenmerkende bedieningsinterface, maar hebben iets minder functies dan de andere modellen. Qua beschikbare koffiedranken missen ze de koffie XL, flat white, caffè cortado en americano programma’s die de andere modellen wel hebben. Met de s300 en s400 modellen stel je eenvoudig de koffiesterkte, koffie-melkverhouding en de kopgrootte in. Het is ook mogelijk om gebruikersprofielen aan te maken, zodat bijvoorbeeld elk gezinslid zijn eigen dranken kan programmeren en opslaan.

Siemens EQ9 S300 koffiemachine ZwartSiemens EQ9 S400 koffiemachine RVS

EQ.9 plus

EQ.9 plus s500 zwart (TI955209RW)
EQ.9 plus S500 zwart extraKlasse (TI955F09DE)
De EQ.9 plus modellen onderscheiden zich van de s300 en s400 door de toevoeging van de baristaMode, waarmee je je koffie echt tot in de puntjes kan afstellen. Denk bijvoorbeeld aan de intensiteit en de temperatuur van de melk. Verder heeft de s500 extraKlasse (TI955F09DE) daarbovenop ook de handige koffiepotfunctie en een actieve kopjeswarmer.

Siemens EQ9 plus S500 koffiemachine ZwartSiemens koffiemachine EQ9 plus s500 extraklasse

EQ.9 plus connect

EQ.9 plus connect s500 zwart (TI9553X9RW)
 EQ.9 plus connect s500 edelstaal (TI9553X1RW)
Het woord ‘connect’ staat hier voor de geavanceerde technologie waarmee je de apparaten aan de Home Connect app koppelt. Zo heb je via je smartphone toegang tot alle functies van je EQ.9 toestel: koffie zetten en personaliseren, gebruikersprofielen … Maar dat is nog niet alles, want via Amazon Alexa kan je de koffiemachine zelfs met stemcommando’s aansturen. Zo hoef je maar uit te spreken wat je wenst en de machine gaat meteen voor jou aan de slag. Welkom in de toekomst!

Siemens EQ9 plus connect s500 zwart

EQ.9 plus connect s700 zwart (TI9573X9RW)
 EQ.9 plus connect s700 edelstaal (TI9573X1RW)
 EQ.9 plus connect s700 dark inox extraKlasse (TI957FX5DE)
De EQ.9 plus connect s700 toestellen doen daar nog een laatste schepje bovenop met de dubbele bonenreservoirs oftewel het dualBean System. Dat betekent dat je voor elke koffiedrank beslist welk van de twee bonenreservoirs je wil gebruiken. Kies je voor de duurste extraKlasse koffiemachine, dan heb je net zoals bij de plus s500 extraKlasse (TI955F09DE) ook de handige koffiepotfunctie aan boord.

 

Slim design

De Siemens EQ.9 koffiemachines hebben een strak design met oog voor bouwkwaliteit en gebruikscomfort. De bedieningsinterface bestaat uit een groot kleurenscherm, drukknoppen en één centrale draaiknop. De melkcontainer is slim ingewerkt in de linkerzijde van het toestel en is eenvoudig los te koppelen, om zo in de koelkast te bewaren. Aan de rechterkant bevindt zich het waterreservoir en daarachter de uitneembare zetgroep.

Met het elegante, grijze kleurenpalet is het design niet alleen een streling voor het oog maar ook erg slim uitgedacht. Door de plaatsing van de onderdelen zijn de koffiemachines namelijk volledig geluiddicht en doen ze het bijschrift ‘superSilent’ absoluut eer aan. Eén minpunt: omdat de reservoirs aan weerskanten ingewerkt zitten, is het niet mogelijk om de machine met de zijkant tegen een muur te plaatsen. Een EQ.9 kan dus flink wat ruimte op je aanrecht inpalmen.

Eenvoudige bediening

De Siemens EQ.9 bedien je met een groot display met drukknoppen. Met de centrale draaiknop navigeer je door de selectiemenu’s, terwijl de drukknoppen corresponderen met de verschillende beschikbare opties. Een kop koffie zetten is supereenvoudig: je selecteert een koffiedrank met de draaiknop, personaliseert het recept waar nodig met de drukknoppen en start het zetproces met één druk op de draaiknop. Liever twee kopjes? Druk dan de tweede knop van rechts in, zodat het DoubleCup symbool oplicht.

Voor een nog snellere bediening maak je een gebruikersprofiel aan, waarin je gemakkelijk je beste recepten opslaat. Zo hoef je niet telkens alle instellingen in te voeren om je favoriete koffiecreaties te bereiden.

De Siemens EQ.9 Plus Connect modellen kan je daarnaast ook via wifi koppelen met de Home Connect app. Daarmee heb je de volledige bediening van het apparaat binnen handbereik op je smartphone. Dat klinkt misschien als het zoveelste extra snufje, maar zeg nu zelf: een koffie zetten vanuit je luie stoel, zalig toch?

Let daarbij wel op: wanneer je de machine vanop afstand uit de slaapstand haalt, wordt er een automatische spoeling uitgevoerd. Het kopje dat dan onder de uitloop staat, loopt dus vol met spoelwater. Daardoor moet je het toch weer gaan vervangen alvorens je koffie kan zetten. Vanop afstand een koffie bereiden is in de praktijk dus niet zo evident, maar de app blijft wel handig voor de instellingen en het extra uitgebreide drankenaanbod.

Features

Zetgroep en koffiemolen
Net zoals andere Siemens bean-to-cup machines heeft de EQ.9 een ingebouwde koffiemolen met een hoogwaardig keramisch maalwerk. Vergeleken met stalen maalschijven zijn keramische veel beter bestand tegen verhitting. Daardoor kunnen de koffiebonen niet verbranden tijdens het malen en dus geen bittere smaak nalaten in de koffie. Let wel: dit komt vooral voor wanneer je in sneltempo veel koffies na elkaar zet. Iets wat dus met dit type machine niet vaak zal voorkomen. Wél voordelig voor de Siemens EQ.9 is de slijtvastheid van het maalwerk. Als je bij ons een machine koopt, sturen we je na een bepaalde tijd een service e-mail met onder andere de tip om de maalgraad iets fijner in te stellen. Zo voorkom je namelijk slijtage aan de maalschijven.

Het bonenreservoir biedt ruimte aan zo’n 290 gram verse koffiebonen. Op zich is die hoeveelheid niet zo belangrijk, want bonen die in het reservoir achterblijven, verliezen sneller hun aroma’s. Daarom bewaar je je koffiebonen beter in een verpakking met luchtventiel, zoals die van Mister Barish. Plaats hierbij een clip boven het ventiel zodat de verpakking goed afgesloten is en de lucht toch naar buiten kan.

Naast een extra poederschacht voor bijvoorbeeld een occasionele deca koffie vind je in de bonencontainer ook de draaiknop waarmee je de maalgraad op 6 verschillende standen kan instellen. Om schade aan de koffiemolen te vermijden, pas je de maalgraad best aan tijdens

het malen. Geen idee welke maalgraad je het best kiest? Onze tip: begin op de standaard maalgraad, in combinatie met de Mister Barish koffiebonen. Onze blends zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomaten zoals de Siemens EQ.9, waardoor je na enkele koppen het bereik en potentieel van je machine leert kennen. Bovendien ontvang je van ons een aantal handige tips en technieken om je op weg te helpen in je nieuwe koffie-avontuur.

Kies je voor een EQ.9 Plus Connect s700 model, dan heb je zelfs twee aparte koffiereservoirs met elk een eigen maalwerk ter beschikking. Zo kan je schakelen tussen twee verschillende soorten bonen, bijvoorbeeld een donker gebrande soort voor stevige espresso’s en een lichtere blend voor gewone koffie.

iAroma systeem
Een volle smaak, heerlijke aroma’s en delicate nuances: dat is koffie op z’n best. Daarom ontwikkelde Siemens het iAroma systeem. Dat omvat 4 technologieën die consequent voor kwalitatieve koffieresultaten met een optimale smaakontplooiing zorgen:

  • Een slijtvast keramisch maalwerk voor een uiterst nauwkeurige maling.
  • Een geavanceerd pompdruksysteem voor een optimale extractie.
  • Het sensoFlow verwarmingselement houdt constant de juiste bereidingstemperatuur aan.
  • Een verwijderbare zetgroep, want een optimale koffiesmaak begint bij een vlotte reiniging.

DoubleCup functie
Heb je vaak gasten over de vloer die wel eens een cappuccino of een latte lusten? Dan is de DoubleCup functie ideaal. Daarmee zet je niet alleen 2 gewone koffies, maar ook 2 melkspecialiteiten tegelijk. Let wel: omdat 2 koffies in dezelfde filter aangestampt en geëxtraheerd worden, zijn ze aan weerskanten van de uitloop nooit gelijk. Daarom raden we toch aan om 2 koppen koffie apart te zetten. Maar bij een grote groep koffiedrinkers bespaart de DoubleCup functie je natuurlijk wel veel tijd.

autoMilk Clean
Dankzij de autoMilk Clean functie worden de interne leidingen van het melksysteem na elk gebruik met een stevige stoomstoot gereinigd. Handig, want zo hoef je niet telkens het systeem manueel te demonteren en schoon te maken.

superSilent
De EQ.9 toestellen zijn de stilste koffiemachines die vandaag op de markt te vinden zijn. SuperSilent staat voor het geavanceerde ontwerp waarbij rekening wordt gehouden met de optimale geluidsisolatie van elke component. Ook werden er speciale dichtingen aangebracht om het geluidsniveau verder te minimaliseren. Het resultaat: een fluisterstille volautomaat.

baristaMode
Bij de Siemens EQ.9 koffiemachines personaliseer je dankzij het baristaMode systeem je dranken tot in de details. Met instellingen als intensiteit, melktemperatuur en de koffie-melkverhouding pas je de standaardprogramma’s werkelijk naar hartenlust aan. Tevreden

over het resultaat? Dan sla je je creaties makkelijk op in je eigen gebruikersprofiel. Zo heb je meteen je koffie hoe je hem het liefst drinkt en dat met één druk op de knop!

Opgelet: de s300 (TI923309RW) en s400 (TI924301RW) modellen hebben geen baristaMode. De EQ.9 plus varianten hebben die wel.

Home Connect
‘s Morgens opstaan terwijl er een dampend kopje koffie voor je klaarstaat: het is de droom van elke koffieliefhebber. De Home Connect functie maakt die droom waar! Daarmee kan je je EQ.9 plus connect apparaat koppelen met de Home Connect app. Omdat die via wifi werkt en niet via Bluetooth kan je je machine werkelijk van overal aansturen.

Bovendien heb je met de app de keuze uit liefst 19 unieke koffierecepten van over heel de wereld (denk bijvoorbeeld aan een Wiener melange of een extra stevige Amerikaanse black eye). Heb je vrienden over de vloer? Dan kan je met de playlist-functie de hele bestelling aan je EQ.9 toestel doorgeven. Vergeet natuurlijk wel niet telkens de kopjes te plaatsen, we spreken uit ervaring!

Heb je een Alexa-apparaat staan? Dan kan je ook dat met je EQ.9 plus connect koppelen. Een eenvoudig stemcommando volstaat om je koffiemachine aan het werk te zetten.

Bean to cup machine
De Siemens EQ.9 is een volwaardige bean to cup koffiemachine. Je beleeft dus het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Dat bespaart niet alleen tijd maar zorgt ook iedere keer opnieuw voor de intense beleving van echt verse koffie.

Een uitgebreid aanbod aan koffiedranken binnen handbereik

Met een arsenaal van liefst 14 koffierecepten is ‘een uitgebreid aanbod’ zeker niet overdreven. Als je voor een EQ.9 plus connect model gaat en dat met de Home Connect app koppelt, komt daar nog een mooi extra aanbod aan internationale koffiespecialiteiten bij. Alle dranken zijn daarnaast tot in de details aan te passen naar je eigen smaak. De gebruikersprofielen zijn erg handig om je persoonlijke favorieten bij te houden.

Tot slot kan je met de dualBean toestellen (de EQ.9 plus connect s700 modellen) ook nog eens experimenteren met verschillende koffiebonen per drank. Zo kan het zijn dat je voor een espresso donkerdere bonen verkiest dan voor een lungo. Als ervaren koffiebranders raden we het echter af om zelf koffiebonen te gaan mengen. Het zou heel toevallig zijn dat je op deze manier tot een smaakvolle blend komt. Neem het aan van de koffienerds die maandenlang in de weer zijn om één blend scherp te stellen (wij dus!).

Niet in een koffie mood? Geen probleem, want naast koffie bereid je ook makkelijk warme melk voor chocolademelk of warm water voor thee. Je merkt het: met deze volautomaten van Siemens zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos.

 

Reiniging en onderhoud voor een optimale werking

Wil jij jarenlang van je topmachine kunnen genieten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je de espressomachine goed onderhoud. Zo ga je te werk:

  • In de rechterzijde van de machine zit, achter het waterreservoir, de zetgroep. Die is in zijn geheel uitneembaar. Zo kan je hem eenvoudig onder de kraan afspoelen, bij voorkeur met lauw water. Met het bijgeleverde borsteltje reinig je tussen de componenten en in de moeilijker te bereiken hoekjes. Voor je de zetgroep terugplaatst, laat je hem het best volledig drogen, zodat je machine vochtvrij blijft. Om de levensduur van je koffiemachine te garanderen, herhaal je dit proces het best wekelijks. Koffiebonen bevatten nu eenmaal van nature vetten en oliën. Wanneer die in de machine blijven hangen, zal dat ongetwijfeld de koffiesmaak negatief beïnvloeden. Net daarom raden we koffiebonen van de supermarkt af. Naast de lagere kwaliteit zijn ze ook op veel hogere temperatuur gebrand, waardoor ze vettiger zijn en ze meer plakkerige olieresten in de leidingen achterlaten. Kwalitatieve koffiebonen gebruiken en een wekelijkse reinigingsbeurt inplannen zijn dus essentiële voorwaarden om je Siemens koffiemachine jaren in topvorm te houden.
  • De autoMilk Clean functie zorgt ervoor dat het melksysteem na elk gebruik grondig intern schoongemaakt wordt. Dat voorkomt aangekoekte melkresten en schimmelvorming in de leidingen, zonder dat je zelf wat moet doen.
  • Het apparaat heeft ook een aantal ingebouwde automatische reinigingsprogramma’s, die je in het menu ‘Reiniging’ vindt. Er staat telkens een geschatte tijdsduur bij vermeld. Uniek voor de Siemens koffiemachines is het Calc’n Clean programma, dat in ongeveer 43 minuten een grondige reiniging én ontkalking uitvoert. Aan de hand van duidelijke instructies word je door het hele reinigingsproces geloodst. Je hebt zowel een reinigings- als een ontkalkingstablet nodig die je via de poederschacht inbrengt wanneer de machine erom vraag.
  • Gebruik de bijgeleverde BRITA waterfilter om je koffiemachine te beschermen tegen kalkaanslag, chloor, lood en koper. Zo gaat je toestel langer mee en hoef je het maar 4 keer per jaar te ontkalken. De waterfilter installeren is zeer eenvoudig: je stelt de waterhardheid in (van zacht (A) naar hard (C) – gebruik de bijgeleverde teststrip om die te bepalen), klikt de filter onder aan het waterreservoir vast en start de setup in het menu. Na 2 minuten is de machine weer klaar voor gebruik. Een kleine moeite dus om nog jaren van heerlijke koffie te kunnen genieten. Een goed geïnstalleerde waterfilter voorkomt veel ellende. Daarom raden we aan om de Brita waterfilters consequent te blijven gebruiken.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Eenvoudige Bediening
Plus review koffiemachine Veel instelmogelijkhede
Plus review koffiemachine Ruim aanbod aan koffiedranken
Plus review koffiemachine Superstil
Plus review koffiemachine Koffie zetten via je smartphone

Minus review koffiemachine Je kan de machine niet tegen een muur plaatsen, want de zijkanten moeten altijd vrij blijven

Hoge prijs, hoogste kwaliteit

De koffiemachines in de Siemens EQ.9 reeks kosten tussen de 1500 euro en de 2750 euro. Dat is zeker niet goedkoop, maar je moet natuurlijk wel bedenken dat dit de meest high-end toestellen zijn die Siemens te bieden heeft, de crème de la crème. Je haalt dus een knap aantal functies en een apparaat van uitzonderlijke bouwkwaliteit in huis. Vergeleken met andere koffiemachines in deze prijsklasse blinkt de EQ.9 serie absoluut uit op het vlak van gebruikscomfort. Ook niet onbelangrijk: dit zijn de stilste volautomaten op de markt. Sshh!

Siemens koffiemachine koffiecadeau

Wat is de mening van Mister Barish?

De EQ.9 serie houdt een mooi evenwicht tussen de voordelen van een volautomaat en het instelvermogen van een koffiemachine voor professioneel gebruik. Ben jij zo’n koffiefanaat die elk recept tot in de puntjes gaat finetunen tot je het perfecte resultaat bereikt? Dan zal je er met de Siemens EQ.9 flink op los kunnen experimenteren!

Als je daarnaast graag mee bent met de nieuwste snufjes, kunnen we de EQ.9 plus connect met wifi-verbinding alleen maar warm aanbevelen. Je betaalt een flinke som geld, maar als koffie je passie is, zal de EQ.9 je zeker niet teleurstellen. Zie het als een investering waar je jarenlang plezier aan beleeft!

Verschillen met andere Siemens-modellen

EQ.9 versus EQ.6 plus
Met een duidelijk prijsverschil legt de Siemens EQ.9 serie de lat nog een stuk hoger dan de EQ.6 plus modellen. Allereerst maakt het melksysteem gebruik van een handig ingebouwde melkcontainer, die je makkelijk los kan koppelen om in de koelkast te zetten. Een EQ.9 koffiemachine heeft een even rijk aanbod aan koffiedranken als pakweg de EQ.6 plus s800. De EQ.9 plus modellen hebben echter de baristaMode, waarmee je je koffie eindeloos kan finetunen. Bovendien kan je met een EQ.9 model gebruikersprofielen aanmaken waarmee elk gezinslid zijn eigen creaties kan opslaan en met één druk op de knop bereiden.

Nog een groot verschil tussen de twee reeksen is de Home Connect functie, waarmee je elke EQ.9 plus connect variant met een smartphone app kan koppelen. En dat niet alleen, want je kan de EQ.9 plus connect apparaten via Alexa met stemcommando’s bedienen. Verder heeft elke EQ.9 plus én plus connect variant een kopjesverwarmer, waarmee je je kopjes op de ideale schenktemperatuur houdt.

Siemens EQ6 plus S400 koffiemachine

 

Technische specificaties van de EQ.6 plus serie

Koffie zetten
Soorten koffie: koffiebonen, gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 of 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, op 5 verschillende niveaus
Instelbare koffiesterkte: Ja, op 7 sterktegraden
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Nee
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2,3 liter
Inhoud bonenreservoir: 290 gram
Pompdruk: 19 bar

Koffierecepten

EQ.9 s300 zwart (TI923309RW) en EQ.9 s400 edelstaal (TI924301RW): Espresso, koffie, espresso doppio, espresso macchiato, ristretto, cappuccino, latte macchiato, caffè latte, melkschuim, warme melk, heet water
EQ.9 plus connect varianten: Espresso, koffie, koffie XL, espresso doppio, espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato, caffè latte, flat white, caffè cortado, americano, melkschuim, warme melk, heet water

Gebruikersgemak
Display: kleurendisplay met drukknoppen en draaiknop
Gebruikersprofielen: Ja, 6 verschillende profielen
Smartphone app: Ja (enkel bij plus connect modellen)
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Ja, met uitzondering van s100 en s300 varianten
Afneembaar waterreservoir: Ja
Stand-byfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Manueel
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: BRITA filter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Ontkalkingsprogramma of Calc’n Clean
Uitneembaar lekbakje: Ja
Reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Grootte (h x b x d): 39,2 x 29,9 x 47
Gewicht (incl. verpakking): 11 – 12 kg Materiaal behuizing: kunststof / roestvrij staal
Kleur: Sapphire black metallic, diamond titanium metallic, zilver, morning haze, dark ino

Energie
Vermogen: 1500 watt
Vermogen in stand-by: /

Andere Siemens koffiemachines in het assortiment

Siemens EQ300 serie

De Siemens EQ.300 serie biedt zes verschillende koffiemachine instapmodellen aan met een zeer toegankelijk prijskaartje en van topkwaliteit. Zo zet je met deze toestellen met één druk op de knop je favoriete zwarte koffie. Drink je graag koffie met melk? Dan kan je met behulp van het unieke melkschuimsysteem heel gemakkelijk een cappuccino of latte macchiato bereiden.

Siemens EQ300 serie koffiemachine Dark Inox

Siemens EQ500 serie

De Siemens EQ.500 serie biedt 2 productlijnen, de Classic en Integral, met in elke lijn verschillende kleuren. Beide lijnen hebben het kenmerkende coffeeSelect Display waardoor de machines zeer eenvoudig te bedienen zijn. Het grote verschil tussen de Classic en Integral lijn is dat bij de Classic lijn je iets minder keuze hebt aan koffiedranken en je geen 2 kopjes tegelijk kan zetten.

Siemens EQ500 serie koffiemachine Classic Piano Black

Siemens EQ6 plus serie

De Siemens EQ6 plus serie biedt 8  verschillende koffiemachines aan die allemaal net iets andere functies hebben, maar met één druk op de knop zet je bij elke machine heel erg gemakkelijk je favoriete koffiedrank. Je kan zelfs twee koffies met melk tegelijk bereiden bij de EQ6 plus serie, en dit volledig gepersonaliseerd.

Siemens EQ6 plus S400 koffiemachine

Siemens EQ.700 serie

De Siemens EQ.700 serie biedt 5 verschillende koffiemachines aan. 2 classic modellen, deze werken met een melkslang en 3 integral modellen die werken met een ingebouwd melkreservoir. Ja kan met dit toestel tot wel 30 favorieten opslaan en maar liefst 29 verschillende koffiespecialiteiten bereiden met één druk op de knop. Je kan zelfs twee koffies met melk tegelijk bereiden en dit volledig gepersonaliseerd. Via je smartphone of het kleurentouchscreen op de machine zelf.

Siemens koffiemachine TQ705R03

Siemens EQ.900 serie
De Siemens EQ.900 series is de bean to cup koffiemachine serie waarbij je kan kiezen tussen een koffiemachine met één fluisterstille elektronische koffiemolen of twee. Bij deze machines wordt de juiste maalgraad elektronisch ingesteld voor elke individuele drank.


Heb je een vraag over Siemens koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .