Siemens EQ6 plus: volautomatische koffiemachines voor wie net dat ietsje meer wil
13 augustus 2021 
19 min. leestijd

Siemens EQ6 plus: volautomatische koffiemachines voor wie net dat ietsje meer wil

De Siemens EQ.6 plus reeks staat voor oerdegelijke volautomatische koffiemachines met een mooie variatie aan koffiedranken, zonder poespas. Of je nu van een pittige espresso houdt of je dag liever begint met een romige latte: één druk op de knop volstaat. Met deze bean-to-cup toestellen bereid je zelfs twee melkrecepten tegelijk, volledig gepersonaliseerd naar je eigen smaak. Heb je je go-to instellingen gevonden? Sla dan eenvoudig je creatie op als favoriet, zodat je bij de volgende zetbeurt het afstellen kan overslaan. Benieuwd welke voordelen deze serie nog te bieden heeft? In deze review nemen we alle EQ.6 plus espressomachines en hun onderlinge verschillen onder de loep.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Siemens EQ.6 plus serie
Koffie, in alle vormen en maten
Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
Plus- en minpunten
Waar voor je geld
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met andere Siemens-modellen
Technische specificaties van de EQ.6 plus serie
Andere Siemens koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Siemens EQ.6 plus serie

Het Siemens EQ.6 plus gamma omvat 8 koffiemachines die allemaal net iets andere functies hebben. Laten we ze eerst even opsommen, voor we volop in de review duiken.

Siemens koffiemachine koffiecadeau banner

EQ.6 plus s100 Sapphire black metallic (TE651319RW)
 EQ.6 plus s100 diamond titanium metallic (TE651209RW)
De s100 is beschikbaar in 2 verschillende metallic kleurtinten. Melkspecialiteiten bereid je met de s100 via een melkslang die je rechtstreeks in het melkpak steekt. Verder moet je het bij deze modellen zonder de DoubleCup functie doen.

Siemens EQ6 serie koffiemachine Plus s100 Sapphire Black MetallicSiemens EQ6 S100 koffiemachine Diamond Titanium Metallic

EQ.6 plus s300 zilver (TE653M11RW)
Afgezien van het kleur is het grootste verschil tussen de s300 en s100 varianten dat je bij de s300 een roestvrij stalen melkcontainer meegeleverd krijgt. Ook kan je met de s300 met één druk op de knop een heerlijke flat white bereiden.

Siemens EQ6 S300 koffiemachine Zilver

EQ.6 plus s400 Sapphire black metallic (TE654319RW)
 EQ.6 plus s500 Morning haze (TE655203RW)
 EQ.6 plus s500 Sapphire black metallic (TE655319RW)
De s400 en s500 varianten verschillen dan weer van hun goedkopere broertjes door de toevoeging van de DoubleCup functie. Daarmee kan je alle koffiedranken ook in tweevoud zetten. Superhandig dus als je een grote groep koffieliefhebbers over de vloer krijgt. Behalve de kleur is er verder weinig verschil tussen de s400 en s500 modellen

Siemens EQ6 plus S400 koffiemachineSiemens EQ6 plus S500 koffiemachine Morning HazeSiemens EQ6 plus S500 koffiemachine Sapphire Black Metallic

EQ.6 plus s700 dark inox (TE657319RW)
De s700 is zeer gelijkend aan de s400 en s500 modellen, alleen is de voorzijde bij deze variant afgewerkt met roestvrij staal. Dat maakt hem extra stijlvol én bovendien nog makkelijker te onderhouden, want zo wordt de behuizing beschermd tegen vuile vingerafdrukken. Verder zet je met de s700 ook een onberispelijke caffè cortado. Voor de liefhebbers is dat toch een extra voordeel.

Siemens EQ6 S700 koffiemachine Dark Inox

EQ.6 plus s800 Sapphire black metallic (TE658209RW)
Het laatste model in de Siemens EQ.6 plus familie is de s800. Bij dit toptoestel krijg je een roestvrij stalen melkcontainer meegeleverd. De prijs en specificaties zijn verder dezelfde als bij de s700.

Siemens EQ6 plus S800 koffiemachine Sapphire Black Metallic

Strak design

Het design van de Siemens EQ.6 plus koffiemachine toont Siemens op z’n best: elegant, strak en stijlvol. Alle componenten zijn slim geïntegreerd in één compact geheel. Het waterreservoir, dat overigens een inhoud van 1,7 liter heeft, zit mooi ingewerkt in de linkerflank van de machine. Langs de rechterkant vind je de deur die toegang verschaft tot de uitneembare zetgroep.

Kenmerkend voor de EQ.6 plus serie is de ronde koffiemolen die wat boven de machine uitsteekt. De bedieningsinterface zit in één overzichtelijk touchscreen vervat dat de volledige breedte van het toestel beslaat. Dat brengt ons meteen bij het volgende onderwerp: de bediening.

Eén groot touchscreen voor een eenvoudige bediening

Zoals gezegd, verloopt de bediening van een EQ.6 plus volledig via het grote, frontaal geplaatste touchscreen, waarop alle beschikbare koffiedranken zichtbaar zijn. Koffie zetten kan niet eenvoudiger zijn: je kiest een drank, personaliseert waar nodig en drukt op de startknop. De personalisatie van de dranken gebeurt aan de hand van 3 instellingen: de koffiesterkte (in 6 standen), het koffievolume (in ml) en de bereidingstemperatuur.

Linksonder op het touchscreen vind je het DoubleCup icoon, waarmee je elke drank in tweevoud kan zetten. Daarnaast kan je ook een gepersonaliseerd drankje als favoriet instellen, zodat je niet keer op keer dezelfde instellingen hoeft in te voeren. Daarvoor gebruik je het symbool rechtsonder (onder de menuknop).

Is het lekbakje vol of het waterreservoir bijna leeg? Dan word je daaraan herinnerd via een handige melding op het display. Ook wanneer een bepaald schoonmaakprogramma aan de orde is, verschijnt er een instructie op het scherm. Over de verschillende reinigingsmethodes vind je verder in deze review meer gedetailleerde info.

Siemens koffiemachine EQ6 touchscreen

Features

Zetgroep en koffiemolen
Een bean-to-cup machine heeft als voordeel dat de bonen rechtstreeks in de zetgroep gemalen worden. Bij de Siemens EQ.6 Plus koffiemachines gebeurt dat via een hoogwaardig keramisch maalwerk. Keramische maalschijven hebben tegenover de stalen varianten 2 grote voordelen: ze zijn hittebestendig én slijtvast. Doordat ze hittebestendig zijn, gaan de koffiebonen niet verbranden tijdens het malen, wat een bittere koffiesmaak oplevert. Naar onze ervaring is dit echter minder van toepassing op koffiemachines voor thuisgebruik, omdat oververhitting pas voorkomt wanneer je veel koffies na elkaar zet. Wél van toepassing is de hardheid van het materiaal, waardoor het minder snel aftakelt. Onze tip: stel de maalgraad iets fijner in, want zo zal het maalwerk nog veel langer meegaan.

Siemens koffiemachine EQ6 zetgroep

De maalgraad stel je eenvoudig in op 5 verschillende standen. Daarvoor gebruik je de draaiknop die handig in het bonenreservoir verstopt zit. Je past de maalgraad best aan tijdens het malen. Zo voorkom je dat kleine steentjes of takjes het maalwerk beschadigen. Hoewel dit erg zeldzaam is, blijven koffiebonen een natuurproduct en kan je dus nooit voorzichtig genoeg zijn.

Heb je echt geen idee hoe je de juiste maalgraad kan vinden? Wel, als je koffiebonen van Mister Barish gebruikt, kan je gewoon de standaardinstelling behouden. Onze bonen worden namelijk speciaal voor volautomaten als de Siemens EQ.6 plus geselecteerd en gebrand. Bij je aankoop krijg je van ons een heleboel tips en tricks mee, waarmee je meteen aan de slag kan. Eenmaal je die punten onder de knie hebt, is de sky the limit!

Dat bonenreservoir is met een inhoud van 300 gram trouwens best ruim, hoewel dat bij een machine voor thuisgebruik weinig uitmaakt. Je gooit het reservoir beter niet altijd vol, want de bonen die achterblijven, zijn de volgende dag niet meer vers. En dat proef je aan de koffie. Daarom bewaar je je verse bonen beter in een koffieverpakking met luchtventiel, zoals die van Mister Barish. Tip: gebruik een clip die je boven het ventiel plaatst. Zo is de verpakking goed afgesloten, maar kan de lucht er nog steeds uit.

De rubberen omranding van het deksel sluit de container niet alleen luchtdicht af, maar zorgt ook voor een optimale geluidsisolatie. Zo bedraagt het geluidsniveau maximaal 66,8 decibel, wat voor een bean-to-cup apparaat echt stil is. Dat bewijst wederom dat Siemens oog voor detail heeft en dat de nadruk altijd op gebruikscomfort ligt.

Wissel je graag af met een occasionele deca koffie? Je vindt boven aan de rechterflank van de machine een apart schuifje voor gemalen koffie. Om daarmee koffie te zetten, stel je gewoon de koffiesterkte in op de laatste stand (‘gemalen koffie’).

Siemens koffiemachine EQ6 gemalen koffie

CoffeeDirect met oneTouch functie
Siemens neemt de term ‘volautomatisch’ erg serieus, want één simpele druk op de knop volstaat om gelijk welke koffiespecialiteit te bereiden. Zelfs voor cappuccino’s of americano’s hoef je geen extra handelingen uit te voeren: kop eronder en de machine doet al het nodige!

iAroma systeem
Het iAroma systeem bundelt 4 krachtige technologieën die er samen voor zorgen dat het volledige smaakpotentieel uit elke boon kan worden gehaald. Welke dat precies zijn?

  • Een slijtvast keramisch maalwerk voor een uiterst nauwkeurige maling.
  • Een geavanceerd pompdruksysteem voor een optimale extractie.
  • Het sensoFlow verwarmingselement garandeert een constante bereidingstemperatuur.
  • De verwijderbare zetgroep, want een optimale koffiesmaak begint bij een vlotte reiniging.

Pssst! Bij de aankoop van een Siemens koffiemachine helpen we je graag met het instellen van de machine aan de hand van tips en tricks. Zo kan je meteen met de beste technieken aan de slag voor de lekkerste koffie!

Stel eenvoudig je favorieten in
Normaal gesproken onthoudt de EQ.6 plus bij elke zetbeurt je laatste instellingen. Drink je je cappuccino liever wat sterker? Sla dan eenvoudig een cappuccino met een hogere koffiesterkte als favoriet op. Zo hoef je niet telkens de instellingen te doorlopen om een cappuccino te zetten zoals jij hem graag drinkt.

Bean to cup machine
De Siemens EQ.6 plus is een volwaardige bean-to-cup koffiemachine. Je beleeft dus het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt iedere keer opnieuw voor de intense beleving van echt verse koffie.

Koffie, in alle vormen en maten

Met een EQ.6 plus koffiemachine heb je steeds een ruime keuze aan dranken binnen handbereik. Het exacte aanbod verschilt van model tot model. Bij de technische specificaties onderaan deze review vind je een handig overzicht van de beschikbare dranken per toestel.

Van espresso tot latte macchiato, van caffè crema tot cappuccino: elke drank is in een handomdraai te personaliseren. Bovendien kan je gepersonaliseerde dranken aan je favorieten toevoegen, zodat je niet telkens dezelfde instellingen hoeft te doorlopen om tot je geliefde koffiespecialiteiten te komen. En dankzij de DoubleCup functie zet je elke drank ook nog eens makkelijk in tweevoud.

Die doubleCup is erg handig als je volk over de vloer hebt, maar voor 2 kopjes raden we toch aan om ze apart te zetten. Waarom? Wel, doordat het water de snelste weg zoekt, is het gebruikelijk dat de ene kant sneller doorloopt dan de andere. Daardoor kunnen de twee kopjes verschillen in smaak. Om dus het volledige smaakpotentieel uit je machine en de koffiebonen te halen blijven aparte zetbeurten per kop the way to go.

Om koffiespecialiteiten met melk te bereiden, maken de EQ.6 plus toestellen gebruik van een melksysteem met een slang die je rechtstreeks in het melkpak steekt. De s300 en s800 varianten worden geleverd met een speciaal ontworpen melkbeker, die je eenvoudig aansluit op het melksysteem.

Wat je vaker leest bij Siemens EQ gebruikersreviews, is dat de melktemperatuur bij bereidingen als cappuccino niet hoog genoeg is. We hebben dat natuurlijk uitvoerig voor jou getest en vinden dat dit niet het geval is. Tenminste wanneer het melksysteem goed gereinigd is, want dat heeft niet alleen invloed op de kwaliteit van de bereiding, maar ook op de temperatuur. Bekijk het zo: als de melkleidingen niet helemaal vrij zijn door opgehoopte melkresten, kan er minder hete lucht door. Daarnaast wordt een cappuccino doorgaans nooit te heet geserveerd omdat de smaak dan verloren gaat.

Allemaal goed en wel, maar wat als je je cappuccino tóch liever heel heet drinkt? Dan raden we aan om het volume van de espresso iets verhogen en die op de hoogste temperatuurstand te brouwen. Op zich zal de espresso iets bitterder zijn, maar dit wordt dan weer mooi gecompenseerd door de melk.

Trouwens, naast koffies met melk maak je met de Siemens EQ.6 plus ook makkelijk een aparte portie melkschuim of warme melk. Daarvoor ga je naar het menu ‘Speciale dranken’. Toch liever thee of minuutsoep? Dan kan je via datzelfde menu naar hartenlust heet water tappen. Wat wil je nog meer?

Siemens EQ500 serie koffiemachine koffiedranken

Reiniging en onderhoud voor een optimale werking

Wil jij jarenlang van je topmachine kunnen genieten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je de espressomachine goed onderhoud. Zo ga je te werk:

  • Bij het aan- en uitschakelen én na elke zetbeurt wordt het uitloopsysteem automatisch gereinigd. Zo blijft de zetgroep altijd schoon en gebruiksklaar. Maar daardoor komt er wel telkens veel water in het lekbakje terecht en moet je het dus vaak legen. Gelukkig is dat snel gebeurd.
  • In de rechterkant van de machine zit de zetgroep, die bij de Siemens koffie-apparaten volledig uitneembaar is. We raden je aan om dat wekelijks te doen. Spoel de zetgroep af met lauw water en neem daarbij je tijd om met het bijgeleverde borsteltje eventuele olie- en vetresten te verwijderen. Koffiebonen bevatten nu eenmaal van nature vetten en oliën die samen met het residu de koffiesmaak negatief beïnvloeden wanneer ze in de leidingen achterblijven. Daarom raden we ook koffiebonen van de supermarkt af: die zijn een stuk vettiger en laten plakkerige resten achter in de machine die moeilijker te verwijderen zijn. Als je dus nog jaren van je Siemens koffiemachine wil genieten, is het echt belangrijk om hem regelmatig schoon te maken én kwalitatieve bonen te gebruiken.
  • In het menu vind je een aantal reinigingsprogramma’s die onontbeerlijk zijn voor de goede werking van je toestel. Eigen aan Siemens is het Calc’n Clean programma, dat een reinigingscyclus combineert met een grondige ontkalking. Zo’n Calc’n Clean duurt om en bij de 40 minuten en je hebt er zowel een ontkalkings- als een reinigingstablet voor nodig. Wanneer de machine toe is aan zo’n programma, verschijnt een schoonmaakindicatie op het display. Maar dat kan ook voor een afzonderlijke reiniging of ontkalking zijn – beide vind je als aparte programma’s terug in het menu.
  • Om het melksysteem schoon te maken, gebruik je het programma ‘Melksysteem reinigen’. Om de kwaliteit en de optimale temperatuur van het melkschuim blijvend te garanderen, doe je dit best elke dag. Je kan het melksysteem trouwens ook makkelijk demonteren voor een grondigere reiniging in wat water met een afwasmiddel.
  • Gebruik de bijgeleverde BRITA waterfilter om je koffiemachine te beschermen tegen kalkaanslag, chloor, lood en koper. Na de installatie hoef je hem hoogstens nog 4 keer per jaar te ontkalken. Zo ga je te werk: je stelt de waterhardheid in met behulp van de teststrip, klikt de filter vast in het waterreservoir en gaat naar de setup in het menu. Dat duurt niet meer dan 2 minuten, daarna kan je meteen weer van heerlijke koffie genieten.
  • Verschillende onderdelen, zoals de lekbak en de koffiegruiscontainer, zijn geschikt voor de vaatwasmachine. Welke componenten je er nog in kwijt kan, vind je in de handleiding.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Eenvoudige te bedienen dankzij de oneTouch functie
Plus review koffiemachine Stil
Plus review koffiemachine Mooi design
Plus review koffiemachine DoubleCup functie, ook voor melkbereidingen

Minus review koffiemachine Geen warmhoudplaat
Minus review koffiemachine Meer instellingen waren toch wel fijn geweest
Minus review koffiemachine Door de automatische spoeling moet de waterlekbak vaak geleegd worden (nadelig, maar wel belangrijk voor de machine)

Waar voor je geld

De prijsstelling van de Siemens EQ.6 plus koffiemachine is nagenoeg gelijk aan die van de EQ.500 toestellen. Tenzij je liever met een ingebouwde melkcontainer werkt, is het EQ.6 plus gamma zeker het bekijken waard als je de aanschaf van een EQ.500 machine overweegt. Waarom? Simpel: meer dranken, meer koffieplezier!

Siemens koffiemachine koffiecadeau

Wat is de mening van Mister Barish?

De Siemens EQ.6 plus is onze aanrader voor elke koffieliefhebber die nét dat ietsje meer verlangt. Een ruimer aanbod aan koffierecepten, een handig favorietensysteem: de EQ.6 plus is een investering waar je echt wel wat voor terugkrijgt. Daarom zijn we ook zo’n grote fans van deze productlijn.

Zijn er ook nadelen aan een EQ.6 plus koffiemachine? Zeker, daar zijn we ook eerlijk in. Veel gebruikersreacties vermelden dat de lekbak door de automatische spoeling van het

uitloopsysteem snel vol is. Natuurlijk is dat lastig, maar de spoelingen zijn wel belangrijk voor de optimale werking en de lange levensduur van je machine.

Ook lees je online geregeld opmerkingen over de te koude melktemperatuur. Sommige koffiekenners zijn het daar net niet mee eens. Hoe dan ook, we hadden in deze prijsklasse toch graag een aantal extra instellingsmogelijkheden gezien – denk bijvoorbeeld aan de melktemperatuur of de waterhoeveelheid. Echte koffie-afficionados zullen op dit vlak wat op hun honger blijven zitten. Maar als jij het liever simpel en straightforward houdt, haal je met een EQ.6 plus meer dan genoeg mogelijkheden in huis voor onvergetelijke koffiemomenten.

Verschillen met andere Siemens-modellen

EQ.6 plus versus EQ.500
De prijzen van de EQ.6 plus espressotoestellen liggen niet ver van de bedragen die je voor een EQ.500 neertelt. Naast het kenmerkende design en het uitgebreidere aanbod aan koffierecepten kan je met een EQ.6 plus ook makkelijk gepersonaliseerde dranken opslaan.

Bij sommige EQ.500 varianten werkt het melksysteem via een ingebouwde melkcontainer, maar bij de EQ.6 plus serie gaat dat via een melkslang die je rechtstreeks in het melkpak steekt. Ook de kleuren zilver, sapphire black metallic en morning haze komen in de EQ.6 productlijn terug. Het ronde bonenreservoir is met een inhoud van 300 gram net iets groter dan dat van de EQ.500 toestellen. Daarnaast is de instelbare koffietemperatuur ook een fijne optie – met de machines in de EQ.500 lijn is dat helaas niet mogelijk.

Siemens EQ6 S300 koffiemachine Zilver Siemens EQ500 serie koffiemachine Classic Morning Haze

EQ.6 plus versus EQ.9
Het meest opvallende verschil tussen deze reeksen is de bedieningsinterface. Het kenmerkende touchscreen van de EQ.6 plus serie is bij de EQ.9 koffiemachines vervangen door een groot kleurendisplay met drukknoppen en één centrale draaiknop waarmee je door de menu’s navigeert. Daarnaast worden de melkdranken bij de EQ.9 reeks bereid met een handig ingebouwde melkcontainer. Alle EQ.9 apparaten hebben trouwens de DoubleCup functie, waarmee je dus ook 2 melkdranken tegelijk kan bereiden. Ze beschikken over een groter instelbereik en dankzij de gebruikersprofielen hou je makkelijk je gepersonaliseerde koffiebereidingen bij.

Maar wat de EQ.9 serie écht onderscheidt van de andere Siemens koffiemachines, is de geavanceerde wifi-technologie. Die maakt het niet alleen mogelijk om je koffiemachine via de Home Connect app aan te sturen, maar ook om hem met stemcommando’s via Alexa te bedienen. Let wel: deze functie wordt alleen ondersteund door de EQ.9 plus connect toestellen.

Siemens EQ9 S300 koffiemachine ZwartSiemens EQ6 serie koffiemachine Plus s100 Sapphire Black Metallic

Technische specificaties van de EQ.6 plus serie

Koffie zetten
Soorten koffie: koffiebonen, gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 of 2 (geen DoubleCup functie bij s100 en s300 modellen)
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, op 5 verschillende niveaus
Instelbare koffiesterkte: Ja, op 7 sterktegraden
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Nee
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,7 liter
Inhoud bonenreservoir: 300 gram
Pompdruk: 15 bar (bij s500, s700 en s800 varianten 19 bar)

Koffierecepten
EQ.6 plus s100 Sapphire black metallic (TE651319RW): Espresso, caffè latte, cappuccino, espresso macchiato, latte macchiato, melkschuim
EQ.6 plus s100 diamond titanium metallic (TE651209RW): Espresso, lungo, caffè latte, cappuccino, latte macchiato, melkschuim
EQ.6 plus s300 zilver (TE653M11RW): Espresso, americano, lungo, caffè latte, cappuccino, espresso macchiato, flat white, latte macchiato, melkschuim
EQ.6 plus s400 Sapphire black metallic (TE654319RW): Espresso, caffè crema, americano, espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd, flat white, melkschuim
EQ.6 plus s500 Morning haze (TE655203RW): Espresso, caffè crema, espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd, melkschuim
EQ.6 plus s500 Sapphire black metallic (TE655319RW): Espresso, caffè crema, lungo, flat white, latte macchiato, cappuccino, espresso macchiato
EQ.6 plus s700 dark inox (TE657319RW): Espresso, caffè cortado, caffè latte, cappuccino, espresso macchiato, flat white, latte macchiato, melkschuim
EQ.6 plus s800 Sapphire black metallic (TE658209RW): Espresso, americano, caffè cortado, caffè latte, cappuccino, espresso macchiato, flat white, melkschuim

Gebruikersgemak
Display: coffeeSelect touchscreen
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Ja, met uitzondering van s100 en s300 varianten
Afneembaar waterreservoir: Ja
Stand-byfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Manueel
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: BRITA filter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Ontkalkingsprogramma of Calc’n Clean
Uitneembaar lekbakje: Ja
Reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Grootte (h x b x d): 38,5 x 28,1 x 46,8
Gewicht (incl. verpakking): 9,8 – 10 kg
Materiaal behuizing: kunststof
Kleur: Sapphire black metallic, diamond titanium metallic, zilver, Morning haze, dark inox

Energie
Vermogen: 1500 watt
Vermogen in stand-by: /

Andere Siemens koffiemachines in het assortiment

Siemens EQ300 serie

De Siemens EQ.300 serie biedt zes verschillende koffiemachine instapmodellen aan met een zeer toegankelijk prijskaartje en van topkwaliteit. Zo zet je met deze toestellen met één druk op de knop je favoriete zwarte koffie. Drink je graag koffie met melk? Dan kan je met behulp van het unieke melkschuimsysteem heel gemakkelijk een cappuccino of latte macchiato bereiden.

Siemens EQ300 serie koffiemachine Dark Inox

Siemens EQ500 serie

De Siemens EQ.500 serie biedt 2 productlijnen, de Classic en Integral, met in elke lijn verschillende kleuren. Beide lijnen hebben het kenmerkende coffeeSelect Display waardoor de machines zeer eenvoudig te bedienen zijn. Het grote verschil tussen de Classic en Integral lijn is dat bij de Classic lijn je iets minder keuze hebt aan koffiedranken en je geen 2 kopjes tegelijk kan zetten.

Siemens EQ500 serie koffiemachine Classic Piano Black

Siemens EQ.700 serie

De Siemens EQ.700 serie biedt 5 verschillende koffiemachines aan. 2 classic modellen, deze werken met een melkslang en 3 integral modellen die werken met een ingebouwd melkreservoir. Ja kan met dit toestel tot wel 30 favorieten opslaan en maar liefst 29 verschillende koffiespecialiteiten bereiden met één druk op de knop. Je kan zelfs twee koffies met melk tegelijk bereiden en dit volledig gepersonaliseerd. Via je smartphone of het kleurentouchscreen op de machine zelf.

Siemens koffiemachine TQ705R03

Siemens EQ9 serie

De Siemens EQ.9 serie biedt dan weer 9 verschillende koffiemachines aan, waarbij elk model meer functies heeft dan zijn voorganger. Deze toestellen zitten echt vol verrassingen en zijn de volautomatische koffiemachines bij uitstek van Siemens. Je hebt bij elk toestel een ruime keuze aan koffierecepten, een hoog instelbereik en een volledig geïntegreerd melksysteem en het zijn ook nog eens de stilste volautomaten op de markt. Dat is geen verkoopspraatje, maar een bewezen feit. Kom hier te weten welke snufjes deze machines nog allemaal aanbieden.

Siemens EQ.900 serie
De Siemens EQ.900 series is de bean to cup koffiemachine serie waarbij je kan kiezen tussen een koffiemachine met één fluisterstille elektronische koffiemolen of twee. Bij deze machines wordt de juiste maalgraad elektronisch ingesteld voor elke individuele drank.


Heb je een vraag over Siemens koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Goffart marcel
Door

Goffart marcel

op 02 Aug 2023

Ja in geval van defect wie doet de service depannage en waar? Graag een antwoord Goffart dank.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 02 Aug 2023

Dag Goffart, dan kan je natuurlijk ons contacteren. We helpen graag maar als het te technisch is dan wordt Siemens ingeschakeld. Ze hebben een goede service. Je koffiemachine wordt dan bij je thuis opgehaald en weer gemaakt thuis geleverd.Laat maar weten als je nog vragen zou hebben. Vrolijke groeten, Mister Barish

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .