Om de sterke espresso te milderen, wordt er vaak suiker toegevoegd. Een toefje geklopte room doet juist hetzelfde. De room mengt zich met de crema, die de meeste bitters bevat. Het zoet van de room zorgt er ook voor dat de zuren iets afzwakken. Een espresso con panna maken is niet moeilijk.
1.1 Hoeveel koffie en room?
Een espresso con panna bestaat uit één of een dubbele shot koffie met een toefje geklopte room melkschuim. De koffie moet een espresso zijn.
Espresso kopje of 1 klein glas van maximaal 30 ml tot de bovenrand gemeten
Lepeltje en een extra lepeltje om te serveren
1.2 Met een halfautomaat espressomachine met dubbele filterdrager
Een espresso con panna maken met een halfautomatische espressomachine doe je zo in 4 stappen:
1. Room opkloppen Schenk de room in een kleine kom en klop ze stijf
Heb je liever nog een zachtere koffiesmaak? Klop de room dan niet stijf maar stop met opkloppen zodra het mengsel niet meer vloeit. Dan zullen de room en crema iets makkelijker mengen.
2. Espresso zetten Zet een espresso volgens de beschreven handelingen
3. Room opscheppen Schep met een lepel de geklopte room op de espresso
4. Het resultaat is een espresso con panna Serveer met een lepeltje om te roeren
Volg de beschrijvingen voor het maken van espresso con panna met een halfautomaat. Met de Nespresso machine zet je de espresso nadat de room is opgeklopt.
2. Welke koffiebonen voor een espresso con panna?
Koffiebonen voor een espresso con panna hebben bij voorkeur een lekkere pittige smaak. Dat zijn koffiebonen die iets donkerder gebrand zijn.
Wil je meer weten over de espresso con panna? Stel hieronder je vraag of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!