Vandekerckhove, al 5 generaties passie voor koffie branden
27 februari 2019 
1 min. leestijd

Vandekerckhove, al 5 generaties passie voor koffie branden

Koffiebranderij Vandekerckhove is een familie bedrijf dat werd opgericht in 1854. Dit betekent al ruim 160 jaar aan ervaring. En inmiddels 5 generaties die koffie branden met passie. Het hele proces van groene koffieboon tot en met het perfect gezette kopje koffie, vind je allemaal op de Brabantdam in Gent.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Koffiebrander Louis runt de koffiebranderij samen met zijn vrouw en moeder. VeDeKa koffie wordt het merk ook wel genoemd. Het is inmiddels een begrip in heel België.

In de kelder van de koffiewinkel staat de koffiebrander. Hier wordt de koffie op ambachtelijke wijze gebrand. Tientallen zakken met koffie vullen de ruimte. De geur van vers gebrande koffie, maakt de sfeer compleet. Hier worden single origin koffies gebrand en melanges samengesteld. Het brandproces gebeurt langzaam en ambachtelijk.

In de koffiewinkel is de barista continu in de weer om de beste koffies te bereiden. Het is een kunst op zich. Want de hoeveelheid water, de druk, de malingsgraad en de temperatuur dienen allemaal te kloppen. Tegenwoordig moet koffie sterk en krachtig zijn. Cappuccino en Macchiato zijn immers de trend. Al zal de espresso nooit vervelen.

De koffiewinkel voorziet in diverse koffiesoorten. Maar ook zetmethodes als de Chemex en de Hario V60 horen thuis in het assortiment. Net als de filterkoffie en de french press.

Koffiebonen

In het assortiment zien we een enkele single origin koffie. De Villa Rosario Caranavi Bolivia genaamd. Dit is een zachte koffie met fruitige smaken van limoen en sinaasappel. Gecombineerd met bloemige tonen. Ideaal voor een heerlijke espresso.

De melanges zijn echter ruimer vertegenwoordigd. Zo zien we onder andere:

  • Java Arabica
    Een klassieke mengeling met een volle smaak. Het is een zogenaamde grootvadermelange, met nootachtige tonen en een vleugje zoetheid.
  • Espresso San Marco
    Een pittige en donker gebrande melange. Ideaal te bereiden als espresso.
  • Melange Rimbaud
    Een pittige en lekker fruitige koffie. De smaken uit Tanzania, Colombia en Ethiopië zijn samengevoegd tot een perfecte espresso.

Verkoop

De koffiebonen van Vandekerckhove koop je online via hun eigen webshop. Ze verkopen ook accessoires en thee.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen W-15

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Vandekerckhove
Brabantdam 55
9000 Gent

Openingstijden:

maandag – vrijdag 8.00 – 18.00
zaterdag 9.00 – 18.00

Contact:
Telefoon: +32 (0) 9 225 81 89
Website: www.vandekerckhove1854.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .