Koffie `t Molentje, voor koffie met karakter
30 juni 2019 
1 min. leestijd

Koffie `t Molentje, voor koffie met karakter

Koffiebranderij Koffie `t Molentje is een branderij gelegen in Langemark. Al sinds 1947 zijn hartelijkheid, authenticiteit en pure ambacht de peilers waarop het bedrijf is gebouwd. Vanuit het koffiewinkeltje wordt de kwaliteitskoffie verkocht. Koffie `t Molentje verkoopt koffie die minder hard is gebrand, waardoor de smaken heerlijk zacht zijn. En daardoor ook veel beter te verdragen zijn voor de maag.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Koffiebranderij Koffie `t Molentje heeft het hele productieproces in eigen handen. Vanaf de aankoop van de koffiebonen tot aan het verpakken van de vers gebrande bonen. De Probat koffiebrander is ingesteld op een brandproces dat zachter is dan gemiddeld. Hierdoor komen de aroma’s meer naar voren. De unieke smaak van de koffie is maximaal. In de koffiewinkel in Langemark worden geregeld koffieproeverijen georganiseerd. Hierbij wordt er zelfs een cupping sessie gehouden, maar ook barista trainingen en diverse zetmogelijkheden komen ruimschoots aan bod. Denk aan bereidingen met de Chemex, MokkaMaster, de V60 of de French Coffee Press.

Koffiebonen

Het assortiment koffie is ingedeeld in twee categorieën, koffie voor thuis of koffie voor op het werk. Het assortiment koffie voor thuis bestaat uit:

  • Extra, een koffie met karakter die vol en pittig is van smaak. Een vleugje Indische robusta maakt het tot een gewilde koffie voor espresso bereiding. Maar door de intense smaak, is deze melange tevens zeer geschikt als basis voor cappuccino.
  • Santos, een melange die is samengesteld voor de liefhebber van een milde en zachte koffie. Het heerlijke aroma maakt dat deze melange geschikt is voor ieder moment van de dag.
  • Super Dessert, een melange met een bijzonder zachte smaak. De koffie bestaat uit 3 exclusieve koffiesoorten. Hierdoor is het tevens de best verkochte melange binnen het assortiment.

Verkoop

De koffiebonen van Koffie ’t Molentje kan je ter plekke aankopen in de Fabriekswinkel of ook online via hun webshop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffie ’t Molentje
Markt 1
8920 Langemark-Poelkapelle

Openingstijden:

Fabriekswinkel:
maandag 08:30-12:30, 13:00-16:30
dinsdag 08:30-12:30, 13:00-16:30
woensdag 08:30-12:30, 13:00-16:30
donderdag 08:30-12:30, 13:00-16:30
vrijdag 08:30-12:30, 13:00-15:00
zaterdag gesloten
zondag gesloten

Contact:
Telefoon: +32 (0) 57 48 80 46
Website: www.koffiemetkarakter.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .