Santas Koffie, ambachtelijk koffiebranden gecombineerd met duurzaamheid
22 juni 2019 
1 min. leestijd

Santas Koffie, ambachtelijk koffiebranden gecombineerd met duurzaamheid

Koffiebranderij Santas Koffie werd opgericht in 1988 en heeft zich sindsdien ontwikkeld als een bekend koffiemerk in de Nederlandse koffiewereld. Ze combineren een ambachtelijke wijze van koffie branden met duurzaamheid. Dat maakt Santas Koffie bijzonder. Zo worden alle koffiesoorten verpakt in houdbare en stevige blikken. Deze worden weer vervoerd in houten kratten. Dat is pas uniek!

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Santas Koffie is sinds 2008 gevestigd in het hart van de Rotterdamse haven. De koffiebranderij is gelegen in een prachtig monumentaal pand, Vertrekhal Oranjelijn genaamd. Zodra de ruwe koffiebonen de haven binnen komen, worden ze naar de branderij gebracht. Hier vindt het brandproces plaats. Dit gebeurt volgens het slow roast principe. De ruwe koffiebonen worden extra langzaam geroosterd op de Giesen koffiebrander. Hierdoor komen alle unieke smaken en aroma’s tot uiting. Uiteraard zonder de bonen te laten verbranden. Nadat de koffiebonen zijn afgekoeld, worden ze in duurzame retourverpakkingen ingepakt. De zogenaamde Santas ijzersterke koffieblikken. Bij Santas Koffie kun je tevens terecht voor een goede barista training. De koffie is verkrijgbaar in de koffiebar en via de webshop.

Koffiebonen

De aangeboden koffiesoorten zijn te verdelen in vier verschillende zetmethodes. Bonen, Fresh Brew, standaard maling en snelfilter. Alle koffies worden aangeboden als melanges, waarbij er drie melanges specifiek zijn gebrand voor de horeca. Ze hebben allemaal een Fairtrade keurmerk, zijn biologisch en MVO gecertificeerd.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • Melange No5 is een krachtige blend, die zijn notige smaak goed combineert met kruidige aroma’s. Goed te bereiden als Fresh Brew, snelfilter koffie en als bonen. Heerlijk als pure espresso, maar ook lekker als cappuccino.
  • Melange No010 is een volle en zoete koffieblend. Verkrijgbaar als bonen.
  • Melange No15 is een snelfilter koffie met een milde zoete smaak en een zacht fruitig aroma.

Verkoop

De koffiebonen van Santas Koffie zijn verkrijgbaar voor zakelijke gebruikers in de koffiebar en online via de webshop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Santas Koffie
Benjamin Franklinstraat 501
3029 AC Rotterdam

Openingstijden:

Maandag – vrijdag: 08:30 – 17:00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 10 425 8529
Website: www.santaskoffie.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .