Scandinavian Embassy in Amsterdam De Pijp: koffie zetten is hier een beleving
26 juni 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Scandinavian Embassy in Amsterdam De Pijp: koffie zetten is hier een beleving

Scandinavian Embassy is één van de beste koffiebars van Amsterdam. Hier is koffie zetten een beleving en koffie drinken een feest. Elke koffieliefhebber komt hier graag en neemt plaats dichtbij de barista’s om ze aan het werk te zien. De koffiebonen halen ze in Scandinavië waar ze samenwerken met lokale koffiebranderijen.

Bovendien is het eten lekker en de sfeer aangenaam. Scandinavian Embassy is een absolute aanrader.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Scandinavian Embassy is gevestigd in een smal maar diep pand. Als je binnenkomt zie je kleine muurtafeltjes vanwaar de barista’s goed te zien zijn. De barista’s zorgen voor beleving en vinden het fijn als je een vraag stelt. Bij mooi weer is er wel een bankje buiten maar een terras hebben ze niet. In het midden van de ruimte kan het wel donker zijn. Daar beginnen wel de grotere tafels waar je goed kan ontbijten en lunchen. De energie en sfeer zijn hier goed. Daar draagt de lekkere koffie zeker aan bij.

De koffie en lekkers erbij

Bij Scandinavian Embassy werken ze heel netjes. De halfautomaat espressomachine en de koffiemolen zien er heel goed onderhouden uit. Dat maakt deel uit van lekkere koffie. De espresso is dan ook subliem. Dus je cappuccino of je latte macchiato zal je in Amsterdam niet snel beter drinken.

Filterkoffie bij Scandinavian Embassy

Filterkoffie bij Scandinavian Embassy

Er zijn verschillende koffiesoorten, vraag aan de barista welke hij kan aanbevelen. De barista vertelt vol passie en vraagt naar smaakvoorkeuren. Ga hier de uitdaging aan om iets nieuw uit te proberen. Er wordt hier namelijk ook de beste filterkoffie gezet. Met de V60 filterkoffie wordt het potentieel van de licht gebrande Ethiopische koffiebonen benut. Als de barista filterkoffie zet, ga dan zeker kijken want alles wordt tot in de puntjes gewogen.

Er zijn in Amsterdam niet zoveel koffiebars waarbij alles wordt gewogen en de extractietijd wordt bijgehouden. Bij friends of coffee zijn we duidelijk enthousiast.

Het eten dat deels zichtbaar bereid is, smaakt ook heerlijk. Van zoet tot iets hartig. Ontbijten en lunchen kan hier allebei.

Zoet Scandinavian Embassy

Ook lekker zoet

De buurt

Over Scandinavian Embassy is het Sarphatipark. Centraal gelegen in De Pijp tussen alle andere hotspots.

Wifi en werken

Er is een grote tafel om aan te zitten. Scandinavian Embassy is een lange smalle koffiebar waardoor de ruimte beperkt is en minder interessant is om te werken. Het daglicht is ook beperkt.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Scandinavian Embassy
Sarphatipark 34
1072 PB Amsterdam-De Pijp

Openingstijden:
Ma t/m vrijdag: 8 tot 18.00
Weekend: 9 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 816 00 140
Website: scandinavianembassy.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .