De Miele C7000 serie professionele kwaliteits koffiemachines voor thuisgebruik
25 juni 2020 
8 min. leestijd

De Miele C7000 serie professionele kwaliteits koffiemachines voor thuisgebruik

De CM 7550 van Miele is de volautomatische koffiemachine voor wie echt fanatiek over zijn koffie is. De CM 7550 is een professionele volautomaat voor thuisgebruik. Met deze koffieautomaat kun je wel twintig verschillende dranken bereiden! Daarnaast kun je tot tien verschillende gebruikersprofielen opslaan, zodat je koffie altijd bereid wordt precies zoals jij hem wilt. De CM 7550 werkt met veel van de bekende Miele systemen en is uitgerust met vele extra’s!

Inhoudsopgave

De belangrijkste kenmerken van de Miele C7000 serie koffiemachines
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties
Andere Miele koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Miele CM 7550 koffiemachine

Deze koffieautomaat van Miele is een luxe professioneel apparaat, die de beste koffie ervaring naar je eigen keuken brengt. Daarbij komt dat de Miele CM 7550 geleverd wordt met een aantal essentiële accessoires. Bij de CM 7550 krijg je een roestvrijstalen melkreservoir, reinigingstabletten en een ontkalking cartridge; kortom het is een compleet pakket! Hieronder bespreken we een aantal van de beste kenmerken van de Miele CM 7550.

Miele CM7550

Deze koffiemachine staat fantastisch mooi in elke keuken

Design

Zoals altijd heeft Miele het voor elkaar gekregen om deze vrij grote koffiemachine er stijlvol uit te laten zien, zodat hij de ruimte die hij nodig heeft, verdient. De CM 7550 is een machine met een strak ontwerpdat glanzend obsidiaanzwart combineert met een chrome finish. Deze koffieautomaat ziet er zeker uit als de professionele machine die het is. Aan de voorkant zit een groot LCD touchscreen en tijdens het koffiezetten wordt de machine prachtig verlicht. Dit gedurfde ontwerp zorgt ervoor dat de CM 7550 goed staat in elke moderne keuken.

Miele CM7550

Verkrijgbaar in Obsidiaanzwart

Eenvoudige bediening

De Miele volautomaat CM 7550 heeft gemakkelijke bediening geperfectioneerd. Op het grote touchscreen vind je knopjes voor alle koffiespecialiteiten deze machine kan zetten. Zo zet je de koffiespecialiteit die jij wilt met een druk op de knop. En dankzij het grote LCD scherm is het programmeren van persoonlijke instellingen ook gemakkelijk. Ook heeft de koffiemachine een timer-functie. Zo kan de machine zichzelf inschakelen en uitschakelen, dit betekent dat de eerste koffie direct ‘s ochtends bereid kan worden en dat de machine zichzelf uit kan zetten als die langere tijd niet gebruikt wordt.

Zetgroep en koffiemolen

Met dit koffieapparaat kun je zelf kiezen of je grof of fijn gemalen koffie wilt hebben, want je kunt zelf aanpassen hoe grof de koffiemolen de bonen vermaalt. Daarnaast kan deze machine ook koffie in poedervorm gebruiken via een aparte aanvoer.
Wat ook handig is, is dat de machine een bekersensor heeft, daardoor past de koffie uitloop zich automatisch aan aan de hoogte van jouw mok.

AromaticSystem van Miele

Deze volautomaat van Miele werkt natuurlijk met hun bekende AromaticSystem. Dit systeem zorgt voor de beste koffiebeleving die je thuis kunt hebben. Het AromaticSystem werkt met een speciale filterkamer, die uitzet en voor een hogere waterdruk zorgt tijdens het mengen van de gemalen koffie met water. Dit zorgt voor een intense koffiesmaak en aroma.

Koffie met melk

Ook voor koffiespecialiteiten met melk kun je natuurlijk terecht bij deze volautomaat. De Miele CM 7550 werkt met een melkslang die vanuit een melkreservoir melk opschuimt voor de koffiespecialiteiten, zoals bijvoorbeeld een cappuccino. De CM 7550 wordt ook geleverd met een thermal melkkaraf, die je melk ook buiten de koelkast koud houdt. Het melkslangetje is bovendien gemotoriseerd, waardoor het automatisch de juiste positie aanneemt. Zo maakt Miele koffie met melk zetten extra gemakkelijk!

Miele CM7550

Melk zetten is extra gemakkelijk

DoubleShot functie

De liefhebber van sterke koffie zit goed bij de DoubleShot functie van de CM 7550. De DoubleShot functie is een nieuw systeem dat Miele heeft ontwikkeld voor de CM 7000 series. Met de DoubleShot functie wordt een koffie bereid met twee keer zoveel bonen als normaal, maar met een kortere doorlooptijd. Dit zorgt ervoor dat je een extra sterke en intense koffie krijgt, zonder dat deze bitter smaakt. Deze functie is ideaal voor koffiespecialiteiten zoals espresso, cappuccino en koffie verkeerd.

Tien programmeerbare gebruikersprofielen

De Miele CM 7550 is een uitblinker in persoonlijke keuze. Met aanpasbare instellingen van koffiesterkte tot watertemperatuur, kun je jouw koffie zetten zoals jij hem wilt hebben. Je kunt de koffie- en waterhoeveelheid zelfs tijdens het bedienen nog instellen! En de CM 7550 kan deze instellingen dan opslaan, zodat je ze niet steeds opnieuw hoeft in te stellen. Als er meerdere profielen zijn die je wilt opslaan heb je geluk, want de CM 7550 heeft ruimte voor wel tien persoonlijke programmeerbare gebruikersprofielen.

Koffiebonen reservoir

De CM 7550 van Miele heeft een ruim koffiebonen reservoir. Als je normaal gesproken vindt dat de koffiebonen in je koffiemachine te snel op zijn, zul je blij zijn met het koffiebonen reservoir van de CM 7550. De CM 7550 heeft ruimte voor 500 gram aan bonen, dat is genoeg ruimte voor ongeveer twee zakken koffie. Dat is zeker genoeg voor thuisgebruik, zelfs als er meerdere koffieliefhebbers in huis zijn. Bovendien houdt het koffiebonen reservoir de koffiebonen vers.

Miele CM7550

Handig koffiebonen reservoir

Waterreservoir

Ook het waterreservoir van de CM 7550 is berekend op grootverbruik. Het waterreservoir is groter dan bij kleinere koffiemachines en kan tot 2,2 liter water vasthouden. Een nadeel is dat er geen waterfilter optie voor deze machine is, dus als jij je koffie met gefilterd water wilt zetten zal dat apart moeten gebeuren.

Onderhoud en ontkalken

Deze luxe volautomaat is ook gemakkelijk in onderhoud. Dankzij de ingebouwde reinigingsprogramma’s en de automatische ontkalkingsfunctie, wordt het meeste werk al voor je gedaan. De machine zal je ook vertellen wanneer je het reinigingsprogramma door moet lopen. Natuurlijk wordt de CM 7550 geleverd met alle schoonmaak accessoires die je nodig hebt. Ook het melkslangetje wordt automatisch gereinigd na gebruik, zo is het altijd fris voor de volgende keer dat je een koffiespecialiteit met melk wilt bereiden. En de onderdelen die niet automatisch gereinigd kunnen worden, kunnen mooi in de vaatwasser.

Koffiedranken

Met de Miele CM 7550 kun je wel twintig verschillende warme dranken bereiden, van koffiespecialiteiten tot thee. Er zijn 14 koffiespecialiteiten geprogrammeerd die je via het LCD touchscreen kunt kiezen, waaronder de klassiekers: Ristretto, Espresso, Cappuccino, Latte Macchiato, en Café au lait. En als je naast een koffieliefhebber ook een theeliefhebber bent, zul je blij zijn dat de CM 7550 ook verschillende opties voor thee heeft, zoals groene thee, zwarte thee, kruidenthee en fruitthee. Naast al deze opties kun je ook tegelijkertijd twee kopjes zetten met de OneTouch for Two functie. En als je visite over de vloer hebt en meer kopjes nodig hebt, kun je ook een koffie- of theekan met tot wel acht kopjes vullen. De koffieautomaat zet dan 8 kopjes koffie of heet water achter elkaar, in de kan die je onder de machine zet.

Miele CM7550

Zet tot wel 20 verschillende dranken

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Vele koffiespecialiteiten zijn mogelijk
Plus review koffiemachine Tien gebruikersprofielen
Plus review koffiemachine Makkelijk te onderhouden

Minus review koffiemachine De lekbak moet elke dag leeggemaakt worden
Minus review koffiemachine Gemalen koffie gebruiken is lastig
Minus review koffiemachine Pictogrammen zijn niet allemaal even duidelijk

Prijs

Deze volautomaat van CM 7550 is erg prijzig, zoals te verwachten is als je naar alle mogelijkheden van deze koffiemachine kijkt. De CM7550 kost je rond de 2300 euro. Dat is een flink bedrag, maar daarvoor krijg je wel een koffiemachine terug die niet onderdoet voor professionele koffiemachines. Het is een compleet apparaat waar je lang van kunt genieten; het is een koffiemachine die je de komende jaren niet meer hoeft te vervangen door een beter model.

Wat is de mening van Mister Barish?

De CM 7550 van Miele is een professionele volautomaat voor de thuisgebruiker. Het is een van de compleetste koffiemachines die je kunt halen, en dat is dan ook gereflecteerd in de prijs. Met zijn prijskaartje van rond de 2300 euro is deze machine een echte investering. Het is zeker niet de koffiemachine voor jou als je met een kleiner budget wilt werken, maar het is wel een machine die zijn investering waard is. Het is een koffieapparaat dat zo compleet is dat hij nog jaren een van de beste thuisgebruik machines op de markt zal zijn. Dus als jij een echte koffie fanatiek bent die weet wat je zoekt in een machine en wilt investeren in een professionele machine, dan is dit een goede keus.

Technische specificaties Miele CM 7550

Koffie zetten

Koffiespecialiteit: Ristretto, Espresso, Caffè Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Espresso Macchiato, Cappuccino Italiano, Flat White, Café au lait, Caffè Latte, Caffè Americano, en Long Black
Soort koffie: Koffiebonen en gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2,2 liter
Inhoud bonenreservoir: 500 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak

Display: Ja
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging

Zetgroep onderhoud: Automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Nee
Type ontkalkingsprogramma: Automatisch programma
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen

Hoogte: 39,7 centimeter
Breedte: 31 centimeter
Diepte: 44,5 centimeter
Gewicht: 13,4 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok
Kleur: Obsidiaanzwart

Energie

Vermogen: 1500 watt
Vermogen in standby: 0 watt

Andere Miele koffiemachines in het assortiment

Miele C 5000 serie

De eerste serie volautomatische koffiemachines van Miele die met hun innovatieve technologie volledig overtuigen. Het is een serie die leverbaar is in de kleuren klassiek obsidiaan zwart, grafietgrijs, rosé goud of stoer blackberry rood. De DirectSensor bediening biedt comfort in het bedienen van het display. De keuze elementen zijn ordelijk gerangschikt rondom het display. Dit maakt de bediening eenvoudig. De C 5000 serie van Miele is de compacte alleskunner onder de Miele koffiemachines. Deze koffiemachines zijn niet robuust en passen daarom goed in een kleine keuken.

Miele CM7550

Miele C 6000 serie

De serie C 6000 is de ideale tussenvariant van de volautomatische koffiemachines van Miele. Het is de uitgebreidere versie van de C 5000 serie, maar de goedkopere variant van de C 7000 serie. Het is een moderne serie met een strak design, verkrijgbaar in diverse stijlvolle kleuren, het heeft een handig display en veel instelmogelijkheden. Deze koffieautomaat is vooral geschikt voor de koffieliefhebber die houdt van koffie met een melkspecialiteit ook is ze prima geschikt voor iets grotere gezelschappen, want de kannenfunctie zet maar liefst 8 koppen koffie achter elkaar.

Miele CM7550

Heb je een vraag over Miele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .