Cook & Boon Coffeeroasters, goed en betrouwbaar tot in detail
30 januari 2019 
1 min. leestijd

Cook & Boon Coffeeroasters, goed en betrouwbaar tot in detail

Cook & Boon, een ambachtelijke koffiebranderij gelegen in Breda. Opgericht in 1993 door Paul en Frank Merkus. Dagelijks twisten over smaak, dat is wat de absolute basis vormt van deze branderij. Experimenteren en ontdekken, samen met een gepassioneerd team. Met als resultaat het ultieme koffie genot beleven.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffiebranderij beschikt over een Probat koffiebrander. Gasgestookt om precies te zijn. Hiermee wordt het brandproces tot in detail aangestuurd en gecontroleerd. Elk type koffieboon wordt in kleine hoeveelheden en volgens een uniek brandschema geroosterd.
Daarnaast wordt er ook volop aandacht besteed aan het design van de verpakkingen. Wederom voor de maximale beleving.
De Barista Academy is tevens een belangrijk onderdeel binnen Cook & Boon. Koffieliefhebbers worden opgeleid tot ware barista`s. Gecertificeerde instructeurs doceren hoe de perfecte espresso wordt gezet en hoe een latte art wordt bereid.

Koffiebonen

De koffiebonen die worden ingekocht, zijn direct afkomstig van de koffieplantages in Zuid-Amerika en Afrika. Hier worden de Arabica bonen geplukt met de hand en geselecteerd, zodat alleen de premium bonen overblijven. Daarnaast is Cook & Boon aangesloten bij enkele keurmerken en belangenorganisaties.

Het koffie assortiment is niet groot, maar daarentegen is elke smaak wel verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

  • Country, een echte winnaar als je van lungo`s houdt. Met een zachte afdronk en een vleugje citrus, is dit een gewoon goede koffie.
  • Classic, de ideale koffie die het lekkerst wordt geserveerd als espresso. Het is een ietwat pittige koffie met een vleugje chocolade.
  • Original, dit is de ware espresso. Donker gebrand en vol van smaak.
  • Supercharged, een zeer intense koffie. Misschien wel de meest energieke espresso ooit.

Verkoop

De koffiebonen, toebehoren en barista gear zijn verkrijgbaar via de webshop

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Cook & Boon
Mijkenbroek 1
4824 AA Breda

Openingstijden:

De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 76 587 6614
Website: www.cookboon.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .