Buscaglione, topkwaliteit Italiaanse espresso
05 februari 2019 
1 min. leestijd

Buscaglione, topkwaliteit Italiaanse espresso

Buscaglione, een bijzondere koffiebranderij uit Breukelen. Een familiebedrijf uit Rome dat al sinds oudsher Italiaanse espresso van hoge kwaliteit brandt. Buscaglione is oorspronkelijk een Italiaans espresso-label uit het oude Rome. De geschiedenis gaat terug tot 1899 toen het merk Buscaglione nog de koffie van het Vaticaan was.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Het branden van de koffiebonen gebeurt in een moderne koffiebranderij, even buiten Rome.
Hier worden de diverse single origin coffees afzonderlijk geroosterd. Elke koffie behoudt zo zijn unieke smaken en geuren.
Daarna wordt gestart met melangeren volgens traditioneel Italiaans receptuur. Het resultaat in het kopje, “la resa in tazza”, dat is wat werkelijk telt.
In Breukelen is tevens de Buscaglione Barista Academy gevestigd. Hier worden diverse trainingen aangeboden, zoals de Barista Advanced training, de Latte Art training en de Bar Managament training.
Professionele kennisoverdracht en goede ondersteuning zijn belangrijke kernwaarden voor Buscaglione.

Koffiebonen

In het assortiment zijn, naast enkele single origin koffies, voornamelijk melanges te vinden. Kenmerkend voor deze melanges is de volle, ronde smaak van de koffie. Het effect van een speciale manier van melangeren. De single origin bonen worden namelijk eerst per land en per ras gebrand, voordat deze worden gemengd.

Het aanbod is ruim, vandaar een kleine greep uit het assortiment:

  • ORO, een gewassen koffieblend die bestaat uit een mix van Arabica bonen en Robusta bonen. De smaken zijn zoet en rond. Een echte Italiaanse espresso vol pure chocolade en een mooie crema.
  • ANNIVERSARIO, een gewassen koffieblend, met typisch Noord-Italiaanse fruitige smaken en bloemige aroma’s.
  • CLASSICO FILTER, een klassieke Italiaanse melange gebrand voor filtermaling. Het is een bijzondere combinatie van zoete smaken uit Centraal-Amerikaanse landen, het fruitige uit Ethiopië en donkere tonen van chocolade uit India.

Verkoop

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: https://goo.gl/maps/ScktD3LWRyC2″>Google maps link
Buscaglione Espresso
De Corridor 7
3621 ZA Breukelen

Openingstijden:

De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 346 25 80 02
Website: www.buscaglione.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .