Tati Coffee Roasters, een micro-koffiebranderij in Turnhout
05 mei 2019 
1 min. leestijd

Tati Coffee Roasters, een micro-koffiebranderij in Turnhout

Koffiebranderij Tatí Coffee Roasters is een branderij en bistro gelegen in Turnhout. Het is de ideale plek voor de ware koffieliefhebber. Je komt er alles te weten over koffie en je gaat uitsluitend met de lekkerste koffie naar huis. Koffie waar je thuis zelf blij van wordt, omdat deze koffie helemaal bij jou past. In de bistro vind je verder nog veel verschillende soorten thee en allerlei leuke andere geschenken.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De micro koffiebranderij brandt de kwaliteitskoffie op ambachtelijke wijze. Er wordt veel aandacht besteed aan het uitzoeken van de beste koffiebonen. Daarna wordt per soort precies het juiste brandproces aangehouden, zodat er zachte en mild gebrande koffies ontstaan. In de bistro kun je terecht voor advies over welke koffie het beste past bij jouw smaak. Een professionele barista staat klaar om de lekkerste espresso of cappuccino te bereiden. Uiteraard voorzien van mooie latte art. Via de webshop kun je terecht voor het aanvragen van een algemene koffie workshop of een heuse barista training.

Koffiebonen

De ingekochte koffiebonen zijn uitsluitend met de hand geplukte specialty arabica bonen. Bij voorkeur zijn ze afkomstig van kleine koffieplantages. Op de kleinere plantages is er meer oog voor detail, waardoor het eindproduct van een hogere kwaliteit is.

Een kleine greep uit het assortiment single origine coffees en melanges:

  • Colombia Geisha Hacienda San Alberto, een bloemige koffie met een medium body en een complex mondgevoel.
  • Kenya AA+ Kirinyaga, een zoete koffie met aroma’s van honing, chocolade gecombineerd met het fruitige van bosbessen.
  • Tatí Espresso, een huisblend die is samengesteld uit 100% arabica bonen. De koffie is speciaal gebrand voor bereiding met de espressomachine of de French Press.

Verkoop

De koffie van Tati Coffee Roasters kan je online via hun webshop aankopen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Tati Coffee Roasters
Grote Markt 67
2300 Turnhout

Openingstijden:

Bistro Tati:
woensdag tot zaterdag: 13.00 – 18.00

Contact:
Telefoon: +32 (0) 14 67 18 67
Website: www.taticoffee.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .