Siemens EQ.700 is de volautomaat met het grootste bedieningsgemak en ontzettend veel lekkere koffiespecialiteiten
16 september 2021 
19 min. leestijd

Siemens EQ.700 is de volautomaat met het grootste bedieningsgemak en ontzettend veel lekkere koffiespecialiteiten

De Siemens EQ.700 is duidelijk ontwikkeld met het bedieningsgemak van een smartphone vooropgesteld. Dit maakt de machine uitermate intuïtief en gebruiksvriendelijk. Naar onze ervaring draagt dit bij aan je dagdagelijkse koffiebeleving. Deze volautomatische koffiemachine moet ook wel gebruiksvriendelijk zijn met alle mogelijkheden die je krijgt om o.a. de lekkerste koffie te zetten, je persoonlijke favorieten te creëren en te kiezen uit vrijwel elke koffiespecialiteit die er in de wereld te verkrijgen is. Dit is één van de meest uitgebreide machines die wij ooit getest hebben. Via de Siemens home connect smartphone app heb je nog meer mogelijkheden en kan je zelfs de software van je machine updaten. Dit is uniek in de wereld van koffiemachines. Oh ja en dan hebben we nog niet gesproken over de koffie kwaliteit: die is subliem! Benieuwd welke voordelen deze nieuwste serie exact te bieden heeft? In deze review nemen we alle EQ.700 espressomachines, hun onderlinge verschillen en de plus -en minpunten onder de loep.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Siemens EQ.700 serie
Koffie, in alle vormen en maten
Mister Barish Youtube video review Siemens EQ.700
Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
Plus- en minpunten
Waar voor je geld
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met andere Siemens-modellen
Technische specificaties van de EQ.700 serie
Andere Siemens koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Siemens EQ.700 serie

Het Siemens EQ.700 gamma omvat 5 koffiemachines die werden verdeel in 2 categorieën, classic en integral . We sommen ze hieronder even voor je op voor we in de review duiken.

Siemens koffiemachine koffiecadeau banner

EQ.700 Classic
 EQ.700 classic morning haze (TP705R01)
 EQ.700 classic midnite silver metallic (TP707R06)
De classic is beschikbaar in morning haze en midnite silver metallic. Melkspecialiteiten bereid je met de classic variant via een melkslang die je rechtstreeks in het melkpak steekt. Verder kan je net zoals bij de integral modellen het toestel verbinden met de Home Connect app en kun je allerlei koffies van over de hele wereld bereiden. bij de morning haze kan je tot 10 favorieten opslaan, bij de midnite silver metallic kan je er 15 opslaan én heb je een actieve kopjeswarmer.

Siemens koffiemachine TP705R01Siemens koffiemachine TP707R06

EQ.700 Integral
EQ.700 integral inox silver metallic (TQ703R07)
 EQ.700 integral stainless steel white(TQ705R03)
 EQ.700 integral stainless steel black(TQ707R03)
De integral modellen werken niet met een melkslang, maar met een ingebouwd melkreservoir dat je er gemakkelijk kan uithalen. Zo plaats je het eenvoudig terug in de koelkast en maak je het ook snel schoon. De integral modellen hebben net zoals de classic variant de optie om het toestel te verbinden met je smartphone via de Home Connect app. Hoe duurder het model, hoe meer favorieten je kan opslaan (15, 20 of 30). De TQ707R03 heeft ook een actieve kopjeswarmer.

Siemens koffiemachine TQ703R07Siemens koffiemachine TQ705R03Siemens koffiemachine TQ707R03

Strak design

Het design van de Siemens EQ.700 koffiemachine toont Siemens op z’n best. Het full-touch 5 inch scherm maakt de machine nog eleganter, strakker en stijlvoller in vergelijking met andere series. Alle componenten zijn slim geïntegreerd in één compact geheel. Het waterreservoir, dat overigens een inhoud van 2,4 liter heeft, zit mooi geïntegreerd in de rechterflank van de machine.

Kenmerkend voor de EQ.700 serie zijn de mooi afgeronde schuine lijnen waarbij de bedieningsinterface in één overzichtelijk touchscreen de volledige breedte van het toestel beslaat. Dat brengt ons meteen bij het volgende onderwerp: de bediening.

Eén groot touchscreen voor een eenvoudige bediening

Zoals in de inleiding beschreven, verloopt de bediening van een EQ.700 heel intuïtief via het grote, frontaal geplaatste touchscreen. Siemens heeft hiervoor een heel nieuw besturingssysteem ontwikkelend. Het iSelect Display ervaren we voor een koffiemachine als echt revolutionair met de slide en touch functionaliteit die we zo goed kennen van onze smartphone. Je swipet doorheen je favorieten. Koffie zetten kan niet eenvoudiger zijn: je kiest een drank, personaliseert waar nodig en drukt op de startknop. De personalisatie van de dranken gebeurt aan de hand van 3 instellingen: de koffiesterkte (in 6 standen), het koffievolume (in ml) en de bereidingstemperatuur. Op elk moment kan je zo’n excellente koffie aan je favorieten toevoegen.

Linksonder op het touchscreen vind je het DoubleCup icoon, waarmee je elke drank in tweevoud kan zetten. Ja, zelfs koffie met melkspecialiteiten zoals cappuccino.

Is het lekbakje vol of het waterreservoir bijna leeg? Dan word je daaraan herinnerd via een handige melding op het display. Ook wanneer een bepaald schoonmaakprogramma aan de orde is, verschijnt er een instructie op het scherm. Over de verschillende reinigingsmethodes vind je verder in deze review meer gedetailleerde info. Het is een machine waarin je goed begeleid wordt bij elke stap. Elke stap is duidelijk.

Siemens EQ700 touchscreen

Voor een nog snellere bediening maak je een gebruikersprofiel aan, waarin je gemakkelijk je beste recepten opslaat. Zo hoef je niet telkens alle instellingen in te voeren om je favoriete koffiecreaties te bereiden. Afhankelijk van de machine kan je 10, 15, 20 of 30 favorieten opslaan.

De Siemens EQ.700 kan je ook via wifi koppelen met de Home Connect app. Daarmee heb je de volledige bediening van het apparaat binnen handbereik op je smartphone. Dat klinkt misschien als het zoveelste extra snufje, maar zeg nu zelf: een koffie zetten vanuit je luie stoel, zalig toch?

Let daarbij wel op: wanneer je de machine vanop afstand uit de slaapstand haalt, wordt er een automatische spoeling uitgevoerd. Het kopje dat dan onder de uitloop staat, loopt dus vol met spoelwater. Daardoor moet je het toch weer gaan vervangen alvorens je koffie kan zetten. Vanop afstand een koffie bereiden is in de praktijk dus niet zo evident, maar de app blijft wel handig voor de instellingen en het extra uitgebreide drankenaanbod.

Maar wij ervaren het bedienen met de smartphone die als een zoveelste snufje maar het heeft echt toegevoegde waarden omdat de machine zo ontzettend uitgebreid is.

Features

Zetgroep en koffiemolen
Een bean-to-cup machine heeft als voordeel dat de bonen rechtstreeks in de zetgroep gemalen worden. Het kan niet verser. Bij de Siemens EQ.700 koffiemachines gebeurt dat via een hoogwaardig keramisch maalwerk. Keramische maalschijven hebben tegenover de stalen varianten 2 grote voordelen: ze zijn hittebestendig én slijtvast. Doordat ze hittebestendig zijn, gaan de koffiebonen niet verbranden tijdens het malen, wat anders een bittere koffiesmaak oplevert. Naar onze ervaring is dit echter minder van toepassing op koffiemachines voor thuisgebruik, omdat oververhitting pas voorkomt wanneer je veel koffies na elkaar zet. Wél van toepassing is de hardheid van het materiaal, waardoor het minder snel aftakelt. Onze tip: stel de maalgraad iets fijner in, want zo zal het maalwerk nog veel langer meegaan. We helpen je met het instellen van de juiste maalgraad.

Siemens EQ700 zetgroep

De maalgraad stel je eenvoudig in op 5 verschillende standen. Daarvoor gebruik je de draaiknop die handig in het bonenreservoir verstopt zit. Je past de maalgraad best aan tijdens het malen. Zo voorkom je dat kleine steentjes of takjes het maalwerk beschadigen. Hoewel dit erg zeldzaam is, blijven koffiebonen een natuurproduct en kan je dus nooit voorzichtig genoeg zijn.

Heb je echt geen idee hoe je de juiste maalgraad kan vinden? Wel, als je koffiebonen van Mister Barish gebruikt, kan je gewoon de standaardinstelling behouden. Onze bonen worden namelijk speciaal voor volautomaten als de Siemens EQ.700 geselecteerd en gebrand. Bij je aankoop krijg je van ons een heleboel tips en tricks mee, waarmee je meteen aan de slag kan. Eenmaal je die punten onder de knie hebt, is de sky the limit!

Dat bonenreservoir is met een inhoud van 350 gram trouwens best ruim, hoewel dat bij een machine voor thuisgebruik weinig uitmaakt. Je gooit het reservoir beter niet altijd vol, want de bonen die achterblijven, zijn de volgende dag niet meer vers. En dat proef je aan de koffie. Daarom bewaar je je verse bonen beter in een koffieverpakking met luchtventiel, zoals die van Mister Barish. Tip: gebruik een clip die je boven het ventiel plaatst. Zo is de verpakking goed afgesloten, maar kan de lucht er nog steeds uit.

De rubberen omranding van het deksel sluit de container niet alleen luchtdicht af, maar zorgt ook voor een optimale geluidsisolatie. Zo bedraagt het geluidsniveau maximaal 66,8 decibel, wat voor een bean-to-cup apparaat echt stil is. Dat bewijst wederom dat Siemens oog voor detail heeft en dat de nadruk altijd op gebruikscomfort ligt.

CoffeeDirect met oneTouch functie
Siemens neemt de term ‘volautomatisch’ erg serieus, want één simpele druk op de knop volstaat om gelijk welke koffiespecialiteit te bereiden. Zelfs voor cappuccino’s of americano’s hoef je geen extra handelingen uit te voeren: kop eronder en de machine doet al het nodige!

aromaSelect zorgt voor persoonlijk aroma
aromaSelect zorgt ervoor dat je jouw koffie helemaal aan kunt passen naar je persoonlijke wensen. Je kunt kiezen tussen drie verschillende aroma-instellingen: mild, in balans of sterk. Smaak is ten slotte persoonlijk en aromaSelect maakt het mogelijk om de perfecte koffie voor jou te kiezen.

iAroma systeem
Het iAroma systeem bundelt 4 krachtige technologieën die er samen voor zorgen dat het volledige smaakpotentieel uit elke boon kan worden gehaald. Welke dat precies zijn?

  • Een slijtvast keramisch maalwerk voor een uiterst nauwkeurige maling.
  • Een geavanceerd pompdruksysteem voor een optimale extractie.
  • Het sensoFlow verwarmingselement garandeert een constante bereidingstemperatuur.
  • De verwijderbare zetgroep, want een optimale koffiesmaak begint bij een vlotte reiniging.

Pssst! Bij de aankoop van een Siemens koffiemachine helpen we je graag met het instellen van de machine aan de hand van tips en tricks. Zo kan je meteen met de beste technieken aan de slag voor de lekkerste koffie!

Stel eenvoudig je favorieten in
Comfort doet extra genieten. Dankzij de favorieten kun je individuele voorkeuren voor koffie- en melk-specialiteiten opslaan. Afhankelijk van de machine kan je 10, 15, 20 of 30 favorieten opslaan. Sla de gewenste koffiesterkte, kopformaat, aromaprofiel en hoeveelheid melk op. Vanaf dat moment heb je altijd je persoonlijk favoriet klaar met één een druk op de knop.

Bean to cup machine
De Siemens EQ.700 is een volwaardige bean-to-cup koffiemachine. Je beleeft dus het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt iedere keer opnieuw voor de intense beleving van echt verse koffie.Mister Barish Youtube video review Siemens EQ.700


Koffie, in alle vormen en maten

Met coffeeWorld swipe je doorheen een groot aantal extra koffievariaties uit 10 verschillende landen. Het aantal extra koffievariaties is afhankelijk van het model. Echter via je smartphone heb je toegang tot meer variaties. Dit geeft een enorme diversiteit aan koffiespecialiteiten. En tegelijkertijd leer je over de achtergrond van elk drankje, zonder dat je je huis hoeft te verlaten.

Van espresso tot latte macchiato, van caffè crema tot cappuccino: elke drank is in een handomdraai te personaliseren. Bovendien kan je gepersonaliseerde dranken aan je favorieten toevoegen, zodat je niet telkens dezelfde instellingen hoeft te doorlopen om tot je geliefde koffiespecialiteiten te komen. Afhankelijk van de machine kan je 10, 15, 20 of 30 favorieten opslaan. En dankzij de DoubleCup functie zet je elke drank ook nog eens makkelijk in tweevoud.

Die doubleCup is erg handig als je volk over de vloer hebt, maar voor 2 kopjes raden we toch aan om ze apart te zetten. Waarom? Wel, doordat het water de snelste weg zoekt, is het gebruikelijk dat de ene kant sneller doorloopt dan de andere. Daardoor kunnen de twee kopjes verschillen in smaak. Om dus het volledige smaakpotentieel uit je machine en de koffiebonen te halen blijven aparte zetbeurten per kop the way to go.

Om koffiespecialiteiten met melk te bereiden, maken de EQ.700 toestellen gebruik van een melksysteem met een slang die je rechtstreeks in het melkpak steekt. De integral varianten worden geleverd met een speciaal ontworpen melkbeker, die je eenvoudig aansluit op het melksysteem.

Wat je vaker leest bij Siemens gebruikersreviews, is dat de melktemperatuur bij bereidingen als cappuccino niet hoog genoeg is. We hebben dat natuurlijk uitvoerig voor jou getest en vinden dat dit niet het geval is. Tenminste wanneer het melksysteem goed gereinigd is, want dat heeft niet alleen invloed op de kwaliteit van de bereiding, maar ook op de temperatuur. Bekijk het zo: als de melkleidingen niet helemaal vrij zijn door opgehoopte melkresten, kan er minder hete lucht door. Daarnaast wordt een cappuccino doorgaans nooit te heet geserveerd omdat de smaak dan verloren gaat.

Allemaal goed en wel, maar wat als je je cappuccino tóch liever heel heet drinkt? Dan raden we aan om het volume van de espresso iets verhogen en die op de hoogste temperatuurstand te brouwen. Op zich zal de espresso iets bitterder zijn, maar dit wordt dan weer mooi gecompenseerd door de melk.

Trouwens, naast koffies met melk maak je met de Siemens EQ.700 ook makkelijk een aparte portie melkschuim of warme melk. Daarvoor ga je naar het menu ‘Speciale dranken’. Toch liever thee of minuutsoep? Dan kan je via datzelfde menu naar hartenlust heet water tappen. Wat wil je nog meer?

Reiniging en onderhoud voor een optimale werking

Wil jij jarenlang van je topmachine kunnen genieten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je de espressomachine goed onderhoud. Zo ga je te werk:

  • Bij het aan- en uitschakelen én na elke zetbeurt wordt het uitloopsysteem automatisch gereinigd. Zo blijft de zetgroep altijd schoon en gebruiksklaar. Maar daardoor komt er wel telkens veel water in het lekbakje terecht en moet je het dus vaak legen. Gelukkig is dat snel gebeurd.
  • In de rechterkant van de machine zit de zetgroep, die bij de Siemens koffie-apparaten volledig uitneembaar is. We raden je aan om dat wekelijks te doen. Spoel de zetgroep af met lauw water en neem daarbij je tijd om met het bijgeleverde borsteltje eventuele olie- en vetresten te verwijderen. Koffiebonen bevatten nu eenmaal van nature vetten en oliën die samen met het residu de koffiesmaak negatief beïnvloeden wanneer ze in de leidingen achterblijven. Daarom raden we ook koffiebonen van de supermarkt af: die zijn een stuk vettiger en laten plakkerige resten achter in de machine die moeilijker te verwijderen zijn. Als je dus nog jaren van je Siemens koffiemachine wil genieten, is het echt belangrijk om hem regelmatig schoon te maken én kwalitatieve bonen te gebruiken.
  • In het menu vind je een aantal reinigingsprogramma’s die onontbeerlijk zijn voor de goede werking van je toestel. Eigen aan Siemens is het Calc’n Clean programma, dat een reinigingscyclus combineert met een grondige ontkalking. Zo’n Calc’n Clean duurt om en bij de 40 minuten en je hebt er zowel een ontkalkings- als een reinigingstablet voor nodig. Wanneer de machine toe is aan zo’n programma, verschijnt een schoonmaakindicatie op het display. Maar dat kan ook voor een afzonderlijke reiniging of ontkalking zijn – beide vind je als aparte programma’s terug in het menu.
  • Om het melksysteem schoon te maken, gebruik je het programma ‘Melksysteem reinigen’. Om de kwaliteit en de optimale temperatuur van het melkschuim blijvend te garanderen, doe je dit best elke dag. Je kan het melksysteem trouwens ook makkelijk demonteren voor een grondigere reiniging in wat water met een afwasmiddel.
  • Gebruik de bijgeleverde BRITA waterfilter om je koffiemachine te beschermen tegen kalkaanslag, chloor, lood en koper. Na de installatie hoef je hem hoogstens nog 4 keer per jaar te ontkalken. Zo ga je te werk: je stelt de waterhardheid in met behulp van de teststrip, klikt de filter vast in het waterreservoir en gaat naar de setup in het menu. Dat duurt niet meer dan 2 minuten, daarna kan je meteen weer van heerlijke koffie genieten.
  • Verschillende onderdelen, zoals de lekbak en de koffiegruiscontainer, zijn geschikt voor de vaatwasmachine. Welke componenten je er nog in kwijt kan, vind je in de handleiding.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Eenvoudige te bedienen dankzij de oneTouch functie
Plus review koffiemachine Het personaliseren van de koffiemachine
Plus review koffiemachine Uitermate gebruiksvriendelijk
Plus review koffiemachine coffeeWorld functie geeft een bijzonder leuke beleving en ontdekkingsreis
Plus review koffiemachine Stil
Plus review koffiemachine Mooi design
Plus review koffiemachine DoubleCup functie, ook voor melkbereidingen

Minus review koffiemachine Warmhoudplaat niet in de instapversie van de EQ.700
Minus review koffiemachine Geen reservoir voor gemalen koffie
Minus review koffiemachine Door de automatische spoeling moet de waterlekbak vaak geleegd worden (nadelig, maar wel belangrijk voor de machine)

Waar voor je geld

De prijsstelling van de Siemens EQ.700 koffiemachines is nagenoeg gelijk aan die van de EQ.9 toestellen. Tenzij je liever met een centrale draaiknop en drukknoppen werkt, is het EQ.700 gamma zeker het bekijken waard als je de aanschaf van een EQ.9 machine overweegt.

Siemens koffiemachine koffiecadeau

Wat is de mening van Mister Barish?

De Siemens EQ.700 serie heeft niet alleen zeer mooie en gebruiksvriendelijke koffiemachines, maar ook koffiemachines die enorm lekkere en enorm veel soorten koffies kunnen bereiden. Dankzij coffeeWorld laat deze machine je kenninsmaken met allerlei koffiespecialiteiten van over de hele wereld. Je kan tot wel 29 soorten koffie zetten met dit toestel! Dit zorgt voor onvergetelijke koffiemomenten in huis. Als je dus net dat ietsje meer verlangt dan zijn de toestellen van de EQ.700 serie een echte aanrader. Met een zeer groot aanbod aan koffiedranken, de vele aanpasbare instellingen en het opslaan van 10 tot wel 30 favorieten maakt dat we zo’n fan zijn van deze volautomaten.

Verschillen met andere Siemens-modellen

EQ.700 versus EQ.6 plus
De prijzen van de EQ.700 espressotoestellen liggen iets hoger dan de bedragen die je voor een EQ.6 plus neertelt. Naast het kenmerkende design met touchscreen en het enorm uitgebreidere aanbod aan koffierecepten kan je met een EQ.700 net zoals bij de EQ.6 plus ook makkelijk gepersonaliseerde dranken opslaan. Afhankelijk van het toestel dat je kiest van de EQ.700 kan je 10, 15, 20 of 30 favorieten opslaan.

Bij de EQ.6 plus varianten werkt het melksysteem via een melkslang die je rechtstreeks in het melkpak steekt. De classic modellen van de EQ.700 lijn hebben hetzelfde melksysteem, maar de integral modellen werken met een ingebouwd melkreservoir dat gemakkelijk uit de machine te nemen is om koel te bewaren in de koelkast. Het bonenreservoir van de EQ.700 toestellen is met een inhoud van 350 gram net iets groter dan dat van de EQ.6 plus toestellen (300 gram).

Siemens koffiemachine TQ705R03Siemens EQ6 S300 koffiemachine Zilver

EQ.700 versus EQ.9
Het meest opvallende verschil tussen deze reeksen is de bedieningsinterface. Het kenmerkende 5 inch kleurentouchscreen van de EQ.700 serie is bij de EQ.9 koffiemachines vervangen door een groot kleurendisplay met drukknoppen en één centrale draaiknop waarmee je door de menu’s navigeert. De integral modellen van de EQ.700 serie werkt net zoals de EQ.9 reeks met een handig ingebouwde melkcontainer. De classic modellen van de EQ.700 serie werken met een melkslang. Dankzij de gebruikersprofielen hou je makkelijk je gepersonaliseerde koffiebereidingen bij bij beide reeksen, maar de EQ.9 apparaten beschikken over een groter instelbereik.

Zowel de EQ.700 als EQ.9 serie maken gebruik van de geavanceerde wifi-technologie. Die maakt het niet alleen mogelijk om je koffiemachine via de Home Connect app aan te sturen en extra koffiedranken te kiezen. De EQ.9 plus connect toestellen kan je ook met stemcommando’s via Alexa bedienen.

Siemens koffiemachine TQ705R03

Technische specificaties van de EQ.7 serie

Koffie zetten
Soorten koffie: koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 of 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, op 5 verschillende niveaus
Instelbare koffiesterkte: Ja, 3 verschillende aromaprofielen (aromaSelect)
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Nee
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2,4 liter
Inhoud bonenreservoir: 350 gram
Pompdruk: 19 bar

Gebruikersgemak
Display: 5 inch kleurentouchscreen
Gebruikersprofielen: Ja, afhankelijk van het toestel: 10, 15, 20 of 30
Smartphone app: Ja, Home Connect App
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee, met uitzondering van classic TP707R06 en integral TQ707R03
Afneembaar waterreservoir: Ja
Stand-byfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Manueel
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: BRITA filter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Ontkalkingsprogramma of Calc’n Clean
Uitneembaar lekbakje: Ja
Reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Grootte (h x b x d): 38 x 35,2 x 46,7
Gewicht (incl. verpakking): 11,6 kg
Materiaal behuizing: kunststof
Kleur: Morning Haze, midnite silver metallic, Inox silver metallic, Stainless steel white, stainless steel black

Energie
Vermogen: 1500 watt
Vermogen in stand-by: /

Andere Siemens koffiemachines in het assortiment

Siemens EQ300 serie

De Siemens EQ.300 serie biedt zes verschillende koffiemachine instapmodellen aan met een zeer toegankelijk prijskaartje en van topkwaliteit. Zo zet je met deze toestellen met één druk op de knop je favoriete zwarte koffie. Drink je graag koffie met melk? Dan kan je met behulp van het unieke melkschuimsysteem heel gemakkelijk een cappuccino of latte macchiato bereiden.

Siemens EQ300 koffiemachine Piano black extraklasse

Siemens EQ500 serie

De Siemens EQ.500 serie biedt 2 productlijnen, de Classic en Integral, met in elke lijn verschillende kleuren. Beide lijnen hebben het kenmerkende coffeeSelect Display waardoor de machines zeer eenvoudig te bedienen zijn. Het grote verschil tussen de Classic en Integral lijn is dat bij de Classic lijn je iets minder keuze hebt aan koffiedranken en je geen 2 kopjes tegelijk kan zetten.

Siemens EQ500 koffiemachine piano black-zilver
Siemens EQ6 plus serie

De Siemens EQ6 plus serie biedt 8 verschillende koffiemachines aan die allemaal net iets andere functies hebben, maar met één druk op de knop zet je bij elke machine heel erg gemakkelijk je favoriete koffiedrank. Je kan zelfs twee koffies met melk tegelijk bereiden bij de EQ6 plus serie, en dit volledig gepersonaliseerd.

Siemens EQ9 serie

De Siemens EQ.9 serie biedt dan weer 9 verschillende koffiemachines aan, waarbij elk model meer functies heeft dan zijn voorganger. Deze toestellen zitten echt vol verrassingen en zijn de volautomatische koffiemachines bij uitstek van Siemens. Je hebt bij elk toestel een ruime keuze aan koffierecepten, een hoog instelbereik en een volledig geïntegreerd melksysteem en het zijn ook nog eens de stilste volautomaten op de markt. Dat is geen verkoopspraatje, maar een bewezen feit. Kom hier te weten welke snufjes deze machines nog allemaal aanbieden.

Siemens EQ.900 serie
De Siemens EQ.900 series is de bean to cup koffiemachine serie waarbij je kan kiezen tussen een koffiemachine met één fluisterstille elektronische koffiemolen of twee. Bij deze machines wordt de juiste maalgraad elektronisch ingesteld voor elke individuele drank.


Heb je een vraag over Siemens koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .