Sage Barista Express: een compacte en betaalbare koffiemachine van topkwaliteit
10 maart 2021 
14 min. leestijd

Sage Barista Express: een compacte en betaalbare koffiemachine van topkwaliteit

Met de Sage Barista Express verkrijg je de heerlijke smaak van een authentieke espresso. Deze compacte espressomachine zorgt voor koffie van professionele kwaliteit. De keuze tussen handmatig en automatisch koffiezetten laat je toe om als een echte barista te spelen met maalstanden en temperatuur: in geen tijd en zonder moeite maak je een perfecte espresso. Dankzij de uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding is deze multifunctionele koffiemachine hét toestel bij uitstek voor wie zijn koffiebereidingen naar een hoger niveau wil tillen.

De Sage Barista Express heeft een brede waaier aan instellingsmogelijkheden. Hou je van een zachte kop koffie of ben je veeleer toe aan een pittige opkikker? Gebruik het doseerbakje voor een enkele of dubbele shot. Wil je daarnaast nog meer variëren met smaken en aroma’s? Dankzij de draaiknop voor de maalgraad en de digitale temperatuurregeling (PID) kan je volop experimenteren. Vind je het leuk om je cappuccino of macchiato te decoreren met prachtige latte art? Het geavanceerde stoompijpje en de bijgeleverde melkkan met temperatuurregeling zorgen voor de perfecte texturering van het melkschuim. Met deze krachtige espressomachine heb je dus al jouw favoriete koffiedranken binnen handbereik. Precies zoals je ze kent van de koffiebar om de hoek.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Sage Barista Express koffiemachine
Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik
Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
Plus- en minpunten
De beste in z’n prijsklasse
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met andere Sage-modellen
Technische specificaties van de Sage Barista Express
Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Sage Barista Express koffiemachine

Of je nu een absolute beginner bent of een ervaren barista, dankzij dit bean to cup toestel zet je in minder dan een minuut een heerlijk dampende espresso, geheel naar je eigen smaak. Het compacte design met hands-on bediening en vooruitstrevende technologie maakt van de Sage Barista Express een onmisbaar apparaat in elke keuken.

Industrieel design in een compact jasje
De Sage Barista Express heeft het klassieke, robuuste design van een pistonmachine, maar is veel compacter uitgewerkt. De antislipvoetjes zorgen ervoor dat de espressomachine stevig op je aanrecht staat. Dankzij de behuizing in geborsteld roestvrij staal ziet ze er niet alleen luxueus uit maar is ze ook makkelijk in onderhoud. De analoge drukmeter is een mooie eyecatcher in het industriële design. De Sage Barista Express is beschikbaar in twee stijlvolle kleuren: Brushed Stainless Steel en Black Sesame.

Sage Barista Express

Eenvoudige bediening
De bediening is uitermate intuïtief en eenvoudig. Snel thuis of op kantoor een lekkere kop koffie zetten kan met de automatische bedieningsstand. De machine doet alles volledig zelf en binnen de minuut. Wil je je koffie meer naar jouw persoonlijke smaak finetunen? Kies dan voor de handmatige bediening en haal je baristakunsten boven. De machine is uiterst precies en in detail af te stellen voor perfecte koffiecreaties. De Barista Express werkt met druk- en draaiknoppen in een intuïtieve layout. Dankzij de uitgebreide handleiding heb je deze bediening meteen onder de knie.

Zetgroep en koffiemolen
De ingebouwde koffiemolen beschikt over hardstalen kegelvormige maalelementen. Met de draaiknop kies je uit maar liefst 18 maalstanden, al naargelang de gebruikte koffiebonen en jouw voorkeur qua sterkte en smaak. De juiste hoeveelheid gemalen koffie valt rechtstreeks in de portafilter of filterdrager. Vervolgens is het aan jou om de gewenste kopjesgrootte in te stellen.

Dankzij de voorzetfunctie wordt de koffie vóór het doorlopen overgoten met water. Daardoor komen er rijkere aromastoffen vrij en krijgt de koffie meer diepgang. Je kan de watertemperatuur nauwkeurig afstellen met de elektronische temperatuurstabilisatie (PID). Daarover vind je hieronder meer.

Hou jij ook zo veel van de volle smaak van versgemalen koffiebonen? Met het Sage Barista Express bonenreservoir met inhoud van 250 gram blijven er nooit veel bonen liggen. Je bewaart koffiebonen tenslotte best op een luchtledige plaats. De verpakkingen van Mister Barish zijn een erg geschikte bewaarplaats. Zorg wel dat je het pak steeds goed afsluit boven het ventiel (zo kunnen de bonen ademen, maar kan er geen lucht in de verpakking komen). In je koffiemachine bewaar je dus maar een beperkte hoeveelheid bonen, met steeds de heerlijke smaak en geur van verse koffie als resultaat.

Sage Barista Express bonenreservoir

Malen met de perfecte dosering
Dankzij de 18 maalstanden die je met de draaiknop kan selecteren heb je veel controle over de smaak van de koffie. Een fijnere maling zorgt voor een sterkere, bitterdere smaak, terwijl grover malen in een zachtere smaak resulteert. De dosering regel je simpelweg met de filter size knop, waarmee je voor een enkel of dubbel kopje kan kiezen.

Nauwkeurige temperatuurregeling met PID
De Sage Barista Express beschikt over een digitale temperatuurregeling of PID. Dat wil zeggen dat je het thermospoel precies op de juiste temperatuur kan instellen voor een optimale espresso-extractie.

Perfecte melktexturering met microschuim
Zin in een romige cappuccino? Dankzij het geavanceerde stoompijpje in combinatie met de bijgeleverde melkkan met temperatuurcontrole is melk opschuimen kinderspel. De kan brengt zelf de melk op de juiste temperatuur. Zo ben je altijd zeker van hoogwaardig microschuim dat geschikt is voor de betere latte art.

Bean to cup machine
Ben jij graag mee met de laatste koffietrends? Vind je het belangrijk om je koffie from start to finish zelf te bereiden? Dan is bean to cup helemaal voor jou! Met deze toestellen beleef je het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Een aparte koffiemolen is verleden tijd, want bij bean to cup machines zit de koffiemolen handig ingebouwd. Zo maal je de bonen rechtstreeks in het portafilter. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt iedere keer opnieuw voor de intense beleving van een echte verse kop koffie.

Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik

Met deze pistonmachine maak je in een handomdraai klassieke koffiedranken zoals espresso en ristretto. Dankzij het geavanceerde stoompijpje en de bijgeleverde melkkan met temperatuurcontrole geniet je ook van koffiebereidingen met melk. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke cappuccino, latte macchiato, flat white, koffie speciaal …

De machine is bovendien voorzien van een heetwaterfunctie. Zo komen ook thee- en minuutsoepliefhebbers voluit aan hun trekken.

Sage Barista Express keuken


Reiniging en onderhoud voor een optimale werking

Wil jij jarenlang van je topmachine kunnen blijven genieten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je de koffiemachine regelmatig schoonmaakt. Op de Sage overzichtspagina vind je enkele algemene schoonmaaktips. Daarnaast kan je ook gebruik maken van het bijgeleverde reinigingsschijfje en de apart verkrijgbare reinigingstabletten om het portafilter én de zetgroep schoon te maken. Zo ga je te werk:

  • Rechts van de drukmeter vind je een lampje met het label ‘Clean me’. Het lampje gaat branden wanneer de machine toe is aan een onderhoudsbeurt.
  • Zorg dat er genoeg water in het waterreservoir aanwezig is. Leg het reinigingsschijfje in het portafilter en plaats hierop een reinigingstablet. Vergrendel het portafilter in de groepskop en schakel de koffiemachine uit. Nu ben je klaar om te starten.
  • Hou gedurende 3 seconden de 3 knoppen 1 cup, 2 cup en power tegelijk ingedrukt. Het reinigingsproces is gestart wanneer het ‘clean me’ lampje knippert.
  • De reinigingscyclus duurt ongeveer 5 minuten. Na afloop hoor je twee piepsignalen. We raden aan om vervolgens een standaard espressoproces te voltooien zonder koffie in het portafilter, zodat alle reinigingsresten goed weggespoeld zijn.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Verse koffiebonen worden automatisch in de juiste dosis in het portafilter gemalen
Plus review koffiemachine Automatische bedieningsstand voor een snelle, heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Digitale temperatuurregeling (PID) voor een optimale espresso-extractie
Plus review koffiemachine Perfect melkschuim dankzij de melkkan met temperatuurcontrole en het geavanceerde stoompijpje
Plus review koffiemachine Lagedruk voorperculatie voor optimale smaken en aroma’s
Plus review koffiemachine Heetwaterfunctie voor theeliefhebbers
Plus review koffiemachine Uitzonderlijk sterke en duurzame bouwkwaliteit
Plus review koffiemachine Goede prijs-kwaliteitverhouding

Minus review koffiemachine Geen display, dus minder begeleiding tijdens het koffiezetten
Minus review koffiemachine Het malen van de bonen kan lawaaierig zijn
Minus review koffiemachine Geen automatisch reinigingsprogramma

De beste in z’n prijsklasse

De Sage Barista Express is een van de beste toestellen in zijn prijsklasse. De eenvoudige maar nauwkeurig afstelbare bediening en uitmuntende bouwkwaliteit van deze espressomachine rechtvaardigen haar prijs. Voor de beginnende thuisbarista is dit dus een verstandige investering. De onweerstaanbare smaak en de verfijnde aroma’s van de koffie die je met dit apparaat zet, zullen je meteen overtuigen.

koffie tegoed Mister Barish

Wat is de mening van Mister Barish?

Met de Sage Barista Express haal je een betaalbare koffiemachine in huis met de capaciteiten van een professioneel toestel. Bovendien is het apparaat compact en stijlvol vormgegeven: dat maakt het ideaal voor in de keuken of je bureau. De voorgeprogrammeerde instellingen zijn nagenoeg perfect, maar voor je het weet, ben je zelf vertrokken met tweaken. Want dat is echt wel het mooie aan deze machine: je bepaalt zelf hoe ver je gaat in het finetunen van je eigen creaties. Per slot van rekening kan je altijd nog terug naar het gemakkelijke automatische programma. Best of both worlds!

Als je Nespresso of soortgelijke toestellen gewoon bent, zal je meteen merken dat de Sage Barista Express een flinke stap vooruit is. Koffie van versgemalen bonen bezit een verfijnd karakter en een unieke smaak die je gewoon niet terugvindt in koffie op basis van pads of capsules. Daarnaast zijn al die kleine wegwerpverpakkingen ook wel erg sneu voor het milieu. Laat ons samen bouwen aan een duurzamere koffiewereld met losse koffiebonen in grote verpakkingen!

Ben je dus op zoek naar een instapklare, kwalitatieve bean to cup machine voor thuis? Dan heb je met de Sage Barista Express uitstekend gekozen!

Verschillen met andere Sage-modellen

Sage Barista Express versus Sage Barista Pro
Deze twee uitstekende koffiemachines verschillen vooral op twee punten: de bediening en de nauwkeurigheid. De bediening van de Sage Barista Pro gaat via een LCD-scherm met drukknoppen. Via dat scherm krijg je tijdens het koffiezetten meer begeleiding. Waar de Express-variant gebruikmaakt van een thermospoel, werd er bij de Pro-variant voor een ThermoJet™ gekozen. Dat warmt tot op de graad nauwkeurig op en is binnen de 3 seconden op temperatuur. De ingebouwde koffiemolen heeft bovendien 30 maalstanden, waar de Express er maar 18 heeft. Dat zorgt voor nog meer precisie bij het maalproces.

Sage Barista ExpressSage Barista Pro

Sage Barista Express versus Sage Oracle
In vergelijking met de Barista Express is de Oracle nog veel verder geautomatiseerd. Bonen malen, aandrukken, koffiezetten, melk textureren, tot zelfs de druk tijdens de extractie: alles gaat au-tomatisch. Bovendien is de Oracle binnen de 3 seconden opgewarmd. Deze koffiemachine is dus een stuk sneller dan de Barista Express. Bovendien is de Oracle voorzien van een LCD-scherm dat handige informatie weergeeft, zoals de tijdsduur van het koffiezetten. Maar die extra troeven zorgen natuurlijk wel voor een zeker prijsverschil.

Sage Barista ExpressSage Oracle bean to cup espresso machine

Technische specificaties van de Sage Barista Express

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, espresso, koffie met melk
Soorten koffie: Koffiebonen, gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, koffie speciaal, cappuccino, latte macchiato, flat white, espresso macchiato / macchiato, portie melk opschuimen
Instelbare maalgraad: Ja, met de draaiknop kies je tussen 18 maalstanden
Instelbare koffiesterkte: Ja, kies tussen een enkele of dubbele shot
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2 liter
Inhoud bonenreservoir: 250 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Nee
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Manueel
Instelbare waterhardheid: Nee
Ingebouwde filter: Nee
Type ontkalkingsprogramma: Manueel
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Nee
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 40 cm
Breedte: 32,5 cm
Diepte: 31 cm
Gewicht (incl. verpakking): 13 kg
Materiaal behuizing: Geborsteld roestvrij staal
Verwarmingssyteem: Thermospoel (1600W)
Kleur: Brushed Stainless Steel of Black Sesame

Energie
Vermogen: 1850 watt
Vermogen in standby:

Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Bean to cup machines

Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is het ideale model voor wie verder wil gaan in het finetunen van koffiecreaties. Deze koffiemachine staat garant voor nóg meer controle, precisie en snelheid. Dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem kan je tot op de graad nauwkeurig te werk gaan.

Sage Barista Pro

Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express Impress zet in geen tijd de lekkerste koffiespecialiteiten van verse bonen. Dit apparaat assisteert je bij het maken van de perfecte puck door middel van de semi-automatische dosering en het unieke aandruksysteem. Daarmee elimineert de Express Impress veel giswerk bij het bereiden van koffie op baristaniveau. Dankzij het geavanceerde stoompijpje kan je ook creatief aan de slag met cappuccino’s en andere melkdranken.

Sage Barista Express Impress koffiemachine

Sage Barista Touch

Met de Sage Barista Touch maak je moeiteloos koffie van absolute topkwaliteit. Via het touchscreen selecteer je je gewenste drank. Die wordt vervolgens volledig automatisch gezet. Zelfs melk textureren gaat bij deze compacte krachtpatser vanzelf. Ga je toch liever met je eigen voorkeuren en instellingen aan de slag? Dan kan je tot 8 zelf samengestelde dranken opslaan. De ThermoJet™ in deze koffiemachine is binnen de 3 seconden opgewarmd. Dat maakt dit model uitermate snel en efficiënt.

Sage Barista Touch

Sage Oracle & Sage Oracle Touch

De Sage Oracle is de ultieme hybride onder de espressomachines. Van bonen malen en aandrukken tot koffiezetten en melk textureren: alles gaat automatisch. Dankzij de vele aanpasbare instellingen blijf jij echter ‘in control’ en zorg je telkens weer voor uitzonderlijk lekkere koffie.

Sage Oracle bean to cup espresso machine

De Sage Oracle Touch combineert de verregaande automatisatie van de Oracle met een intuïtief touch-screen. Zo heb je met één enkele swipe de lekkerste koffiedranken binnen handbereik. Dat geldt ook voor de koffiecreaties die je zelf opslaat! Dankzij de OPV-klep (Over Pressure Valve) houdt de koffiemachine zelf de drukvoering op peil, voor een perfect gelijkmatige extractie.

Sage Oracle Touch

Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro

De Sage Duo Temp Pro is een compacte koffiemachine met een sterke focus op handmatig koffiezetten. Deze pistonmachine is voorzien van de nieuwste snufjes en is heel eenvoudig te bedienen: met één enkele draaiknop!

Sage Duo temp pro espresso machine

Sage Bambino Plus

De Sage Bambino Plus is een vernieuwde versie van de Duo Temp Pro en tevens ook het kleinste koffieapparaat in het Sage-gamma. Deze machine is vooral gefocust op automatisatie. Dat maakt het een aantrekkelijk instapmodel voor beginners.

Sage Bambino plus espresso machine

Sage Dual Boiler

Wil je meer power én volledige controle? De Sage Dual Boiler is ondanks de steile leercurve een interessante espressomachine die uitblinkt in kracht, precisie en snelheid. Dankzij de twee boilers schuim je melk op terwijl je koffie zet.

Sage Dual Boiler

Koffiemolens

Sage Dose Control Pro

De Dose Control Pro van Sage is een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit die tot op de seconde nauwkeurig in te stellen is.

Sage Dose Control Pro koffiemolen

Sage Smart Grinder Pro

De Sage Smart Grinder Pro combineert de kracht en precisie van de Dose Control Pro met een fraaie bedieningsinterface, voorzien van een LCD-display en een groter bonenreservoir.

Sage Smart Grinder Pro

Heb je een vraag over Sage koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .