Sage Oracle Touch: de toekomst van hoogwaardige bean to cup espressomachines
10 maart 2021 
15 min. leestijd

Sage Oracle Touch: de toekomst van hoogwaardige bean to cup espressomachines

De Sage Oracle Touch is dé espressomachine voor koffieliefhebbers die net dat tikkeltje meer willen. Dit bean to cup model van Sage biedt de kracht van een baristatoestel in combinatie met ongeëvenaard gebruiksgemak. Multitasken, automatisch melk opschuimen, koffie doseren en aandrukken: deze espressomachine doet het allemaal met ongekende precisie. En de Touch-editie gaat zelfs nog een stapje verder: met het geïntegreerde touchscreen verloopt de bediening uitermate intuïtief.

Eén ding is zeker: met een Sage Oracle is élke koffie een ervaring. Je waant je meteen in je favoriete koffietent. Haal dus snel met een Sage Oracle koffiemachine je persoonlijke barista in huis!

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Sage Oracle Touch productlijn
Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik
Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
Plus- en minpunten
Waar voor je geld
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met andere Sage-modellen
Technische specificaties van de Sage Oracle productlijn
Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Sage Oracle Touch koffiemachine

De Sage Oracle is écht next level. Deze koffiemachine beschikt over een groot arsenaal aan functies en instelmogelijkheden. Toch is het design zeer overzichtelijk en compact. Sage neemt het bean to cup verhaal serieus en slaagt erin om onweerstaanbare smaakervaringen te combineren met gebruiksgemak en snelheid.

Industrieel design met hoogwaardige afwerking
De Sage Oracle toestellen hebben het klassieke, robuuste design van een pistonmachine, maar werden veel compacter uitgewerkt. De antislipvoetjes zorgen voor stevigheid op het aanrecht. De behuizing in geborsteld roestvrij staal geeft de machines een professionele en luxueuze look mee. Tegelijk is ook het onderhoud een koud kunstje.

De Sage Oracle is voorzien van één groot centraal LCD-scherm, met aan weerszijden nog een kleiner scherm. Ze zijn stijlvol ingewerkt en geven precies de juiste informatie weer. Zo kan je op een overzichtelijke manier de volledige weg volgen die je koffie aflegt, van boon tot kop. De Sage Oracle Touch pakt bovendien uit met een groot touchscreen, waardoor dit toestel er nog minimalistischer uitziet.

Sage Oracle bean to cup espresso machineSage Oracle Touch

De Oracle is verkrijgbaar in één kleur: Brushed Stainless Steel
De Oracle Touch is verkrijgbaar in drie kleuren: Brushed Stainless Steel, Black Truffle en Black Stainless.

Eenvoudige bediening
Zowel bij de Oracle als bij de Oracle Touch staat gebruiksvriendelijkheid voorop. Van beide apparaten is de bedieningsinterface heel intuïtief en heb je de workflow meteen in de vingers.

De Sage Oracle bedien je via druk- en draaiknoppen. Daardoor voelt het toestel meer aan als een klassieke espressomachine.

Sage Oracle bean to cup espresso machine

 

Ben je minder te vinden voor manuele bediening of zoek je een geschikte bean to cup machine voor een snelle koffie op kantoor? Dan is de Oracle Touch wellicht de betere keuze. Swipe eenvoudig door het menu en selecteer je gewenste koffie. Kies nu de malingsgraad, de intensiteit en de bereidingswijze van de melk, en klaar is kees. Dankzij het intuïtieve touchscreen hoef je heus geen professional te zijn om een kopje espresso van baristakwaliteit tevoorschijn te toveren!

Sage Oracle Touch touchscreen

 

Zetgroep en koffiemolen
De ingebouwde koffiemolen is voorzien van hardstalen kegelvormige maalelementen. Je kiest uit liefst 30 maalstanden, al naargelang de gebruikte koffiebonen en jouw voorkeur qua sterkte en smaak. De juiste hoeveelheid gemalen koffie valt rechtstreeks in de portafilter of filterdrager.

De voorzetfunctie zorgt ervoor dat de koffie vóór het doorlopen overgoten wordt met water. Daardoor komen er rijkere aromastoffen vrij en krijgt de koffie meer diepgang. Dankzij het razendsnelle ThermoJet™-verwarmingssysteem is het water in nog geen 3 seconden op temperatuur. De verwarmde zetgroep en de elektronische temperatuurstabilisatie (PID) garanderen een nauwkeurige en zeer gelijkmatige espresso-extractie.

De reservoirs van de Sage Oracle toestellen zijn groter dan die van de Barista-productlijn. Het bonenreservoir heeft een inhoud van 280 gram en in het waterreservoir kan 2,5 liter water bevatten. Dat maakt de Oracle apparaten ideaal voor op de werkvloer. Het waterreservoir zit achterin, maar is makkelijk bij te vullen via een trechter aan de bovenkant van de machine. Wil je het waterreservoir schoonmaken? De draaiknop onder de overloop zet de machine op wieltjes, zodat je het toestel niet hoeft op te heffen om het te verplaatsen.

Sage Oracle Touch bonenreservoir

Automatisch malen, doseren én aandrukken
Met maar liefst 30 instelbare maalstanden ga je met een Sage Oracle apparaat echt grondig te werk. Zo bewaar je de volledige controle over de smaak van de koffie. Een fijnere maling zorgt voor een sterkere, bitterdere smaak, terwijl grover malen in een zachtere smaak resulteert.

Ook het tampen of aandrukken gebeurt bij deze espressomachines automatisch. Een perfect aandrukken van de gemalen koffie zorgt voor een nog gelijkmatigere extractie. Dat zal je vooral merken aan het nog verfijndere aroma.

Sage Oracle Touch automatisch tampen

Optimaal multitasken met de dual boiler
Kan jij goed multitasken en heb je bovendien graag dat het vooruitgaat? Dan zal je ongetwijfeld blij zijn om te horen dat de Sage Oracle toestellen met twee aparte boilers opwarmen. Je hoeft dus niet te wachten tot het koffiezetten voltooid is om met het melkschuim aan de slag te gaan. Goed nieuws voor de latte freaks onder ons!

Superaccurate temperatuurregeling (PID) bij alle fasen
Sage Oracle machines beschikken over een superaccurate digitale temperatuurregeling of PID. Met dat geavanceerde verwarmingssysteem stel je niet alleen de temperatuur van de zetgroep in, maar heb je ook – tot op de graad nauwkeurig! – controle over de melkbereiding.

Automatisch melk opschuimen
Drink je wel eens graag een romige cappuccino of ben je fan van latte macchiato? Dan heb je met een Oracle prima gekozen!

Het stoompijpje is namelijk volledig geautomatiseerd én uitgerust met een uiterst nauwkeurige temperatuursensor (PID). Je regelt moeiteloos de melktemperatuur en de zachtheid van het schuim. Je vult simpelweg de bijgeleverde melkkan met melk en het toestel doet de rest. Zo verkrijg je telkens weer een luchtige wolk microschuim waarmee je als een echte latte artist aan de slag kan.

Sage Oracle automatisch melk opschuimen

Bean to cup machine
Ben jij graag mee met de laatste koffietrends? Vind je het belangrijk om je koffie from start to finish zelf te bereiden? Dan is bean to cup echt iets voor jou! Met deze toestellen beleef je het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Een aparte koffiemolen is verleden tijd, want bij bean to cup machines zit die handig ingebouwd. Zo maal je de bonen rechtstreeks in de portafilter. Dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook telkens weer voor de intense beleving van een echte kop verse koffie.

Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik

Met espressomachines uit de Sage Oracle productlijn maak je in een handomdraai klassieke koffiedranken zoals espresso en ristretto. Ook latte en cappuccino lovers zullen de Sage Oracle toestellen te gek vinden. Melk opschuimen gebeurt volledig automatisch en dankzij de integratie van twee boilers (dual boiler) kan je tegelijkertijd koffiezetten. In een handomdraai (lees: in minder dan een minuut) heb je dus een romige cappuccino van hemelse kwaliteit.

Door de heetwaterfunctie komen ook thee- en minuutsoepliefhebbers ruimschoots aan hun trekken.

Sage Oracle Touch

Reiniging en onderhoud voor een optimale werking

Geniet jarenlang van je Oracle koffiemachine door ze regelmatig schoon te maken. Daarvoor kan je gebruik maken van de Flush-reinigingscyclus.

Reinigingscyclus bij Sage Oracle

  • Wanneer de boodschap FLUSH op het LCD-display verschijnt, is de machine toe aan een onderhoudsbeurt.
  • Zorg dat er genoeg water in het waterreservoir aanwezig is. Leg het reinigingsschijfje in het portafilter en plaats hierop een reinigingstablet. Vergrendel het portafilter in de groepskop. Nu ben je klaar om te starten.
  • Druk de menuknop in en selecteer met de select draaiknop CLEAN CYCLE. Bevestig door de draaiknop in te drukken, waarna het reinigingsproces begint.
  • De reinigingscyclus duurt ongeveer 5 minuten. De resterende tijd wordt weergegeven op het LCD-display. Na afloop hoor je twee piepsignalen.

Reinigingscyclus bij Sage Oracle Touch

  • Wanneer de machine toe is aan een onderhoudsbeurt, verschijnt er een waarschuwing op het touchscreen. Volg de stappen op het touchscreen om het reinigingsproces te voltooien. Maak gebruik van het bijgeleverde reinigingsschijfje en van de apart verkrijgbare reinigings-tabletten.

We raden aan om na de reinigingscyclus een standaard espressoproces te voltooien zonder koffie in het portafilter, zodat alle reinigingsresten goed weggespoeld zijn.

Het stoompijpje reinigt zichzelf automatisch na elke opschuimbeurt. Dit garandeert een consequente topkwaliteit van het microschuim en voorkomt verstopping door kalk of melkresten.

Op de Sage overzichtspagina vind je nog enkele algemene schoonmaaktips om jouw Sage Oracle espressomachine tiptop in orde te houden.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Intuïtieve bediening met eenvoudige stappen
Plus review koffiemachine Automatisch koffiezetten én melk opschuimen met de dual boiler
Plus review koffiemachine Snel aan de slag door het ThermoJet™-verwarmingssysteem
Plus review koffiemachine Uiterst nauwkeurige temperatuurregeling in de zetgroep en bij de melktexturering
Plus review koffiemachine Automatisch malen, doseren én aandrukken
Plus review koffiemachine Heetwaterfunctie voor theeliefhebbers
Plus review koffiemachine Uitzonderlijk sterke en duurzame bouwkwaliteit

Minus review koffiemachine Het malen van de bonen kan lawaaierig zijn
Minus review koffiemachine Stevig prijskaartje

Waar voor je geld

Een Sage Oracle espressomachine is een goede investering als je de crème de la crème onder de bean to cup machines in huis wil halen. Aan het uitzonderlijke aantal functies en mogelijkheden die dit toestel te bieden heeft, merk je meteen dat je met apparatuur van absolute topklasse te maken hebt.

Ben je op zoek naar een goed presterende en duurzame koffiemachine voor op kantoor? Overweeg dan zeker om wat extra budget te voorzien, zodat je voor een Sage Oracle Touch kan gaan. Het touchscreen maakt de bediening voor elke gebruiker toegankelijk, ook voor wie nooit eerder met een pistonmachine heeft gewerkt. De Oracle Touch presteert merkbaar sneller en beter dan bijvoorbeeld de Barista Touch. Ideaal dus om in geen tijd voor jezelf en je collega’s een heerlijke cappuccino tevoorschijn te toveren.

koffie tegoed Mister Barish

Wat is de mening van Mister Barish?

De Sage Oracle toestellen staan momenteel aan de top van het bean to cup aanbod en zullen daar, wat ons betreft, nog lang blijven. De bouwkwaliteit is formidabel, je kan genieten van heel wat handige features en er ging veel aandacht uit naar het gebruiksgemak. En vooral: de koffie is meesterlijk.

Welke van de twee voor jou de beste keuze is, hangt vooral af van je enthousiasme om als barista de handen uit de mouwen steken. Wil je naar hartenlust experimenteren en schrik je niet terug voor een kleine leercurve? Dan is de Sage Oracle voor jou geknipt, met zijn manuele bediening en displays waarop je alle nodige informatie afleest. Ben je evenwel veeleer op zoek naar espresso van baristakwaliteit, maar is het handmatige aspect van het koffiezetten niet echt aan jou besteed? Dan is de Oracle Touch voor jou dé machine: met één tik op het touchscreen zet je telkens weer de heerlijkste koffie, zonder trial and error.

Verschillen met andere Sage-modellen

Sage Oracle versus Sage Oracle Touch
Het grootste verschil tussen de Sage Oracle en de Oracle Touch is natuurlijk de bediening. Op de Oracle Touch werden de druk- en draaiknoppen vervangen door een handig 4-inch touchscreen. Je kiest je gewenste koffiedrank, waarna de koffiemachine het van jou overneemt. Door het touchscreen is het bij de Touch-variant ook mogelijk om tot 8 dranken zelf op te slaan. Daarnaast zijn er minieme verschillen in de afmetingen: de Oracle Touch valt net iets dieper uit. Verder zijn ze qua specificaties en prestaties echt evenwaardig. De keuze hangt dus vooral af van jouw bedieningsvoorkeur.

Sage Oracle bean to cup espresso machineSage Oracle Touch

 

 

Sage Oracle Touch versus Sage Barista Touch
Beide dragen de naam Touch en toch is het prijsverschil meteen merkbaar. Het onderscheid tussen deze twee topmachines zit hem vooral in de kracht, performance en capaciteit. Waar je in de praktijk met de Barista Touch koffiezetten en melk opschuimen moet afwisselen, heeft de Oracle Touch een dubbele boiler, waardoor je de twee tegelijk kan doen. Naast automatisch malen en doseren, drukt de Oracle de koffie ook zelf aan. Verder heeft de Oracle Touch bovenop de features van de Barista Touch ook nog een verwarmde zetgroep, een OPV-klep die de drukvoering regelt en een grote capaciteit voor water en koffiebonen. Hoewel beide toestellen geschikt zijn voor op kantoor, blinkt de Oracle Touch toch uit op het vlak van prestatievermogen.

Sage Oracle TouchSage Barista Touch

 

 


Technische specificaties van de Sage Oracle productlijn

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, espresso, koffie met melk
Soorten koffie: Koffiebonen, gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, koffie speciaal, cappuccino, latte macchiato, flat white, espresso macchiato / macchiato, portie melk opschuimen
Instelbare maalgraad: Ja
Instelbare koffiesterkte: Ja, kies tussen een enkele of dubbele shot
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Aantal boilers: 2, gelijktijdig koffie zetten en melk opschuimen
Inhoud waterreservoir: 2,5 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, LCD-scherm (Sage Oracle) of Touchscreen (Sage Oracle Touch)
Gebruikersprofielen: Enkel bij de Sage Oracle Touch (8)
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Ja
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Manueel
Instelbare waterhardheid: Nee
Ingebouwde filter: Nee
Type ontkalkingsprogramma: Manueel
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Nee
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 36,8 cm (Sage Oracle) 39,2 cm (Sage Oracle Touch)
Breedte: 44,7 cm (Sage Oracle) 45,4 cm (Sage Oracle Touch)
Diepte: 37,3 cm (Sage Oracle) 37,3 cm (Sage Oracle Touch)
Gewicht (incl. verpakking): 20 kg
Materiaal behuizing: Geborsteld roestvrij staal
Verwarmingssyteem: 2x ThermoJet™
Kleur: Brushed Stainless Steel (Oracle en Oracle Touch), Black Truffle (Oracle Touch) of Black Stainless (Oracle Touch)

Energie
Vermogen: 2400 watt
Vermogen in standby:

Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Bean to cup machines

Sage Barista Express

De Sage Barista Express is het ideale instapmodel van de Barista-productlijn. Binnen de kortste keren zet je heerlijke koffie van professionele kwaliteit. Dankzij het compacte design is deze koffiemachine uitermate geschikt voor thuisgebruik. Omdat je de keuze hebt tussen automatisch en manueel koffiezetten, hoef je niet altijd je baristakunsten in de strijd te gooien. En toch heb je telkens weer dat perfecte, aromatische kopje koffie van je dromen.

Sage Barista Express

Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express Impress zet in geen tijd de lekkerste koffiespecialiteiten van verse bonen. Dit apparaat assisteert je bij het maken van de perfecte puck door middel van de semi-automatische dosering en het unieke aandruksysteem. Daarmee elimineert de Express Impress veel giswerk bij het bereiden van koffie op baristaniveau. Dankzij het geavanceerde stoompijpje kan je ook creatief aan de slag met cappuccino’s en andere melkdranken.

Sage Barista Express Impress koffiemachine

Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is het ideale model voor wie een stap verder wil gaan in het finetunen van koffiecreaties. Deze bean to cup koffiemachine staat garant voor nóg meer controle, precisie en snelheid. Dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem kan je tot op de graad nauwkeurig te werk gaan.

Sage Barista Pro

Sage Barista Touch

Met de Sage Barista Touch maak je moeiteloos koffie van absolute topkwaliteit. Via het touchscreen selecteer je de gewenste drank, die vervolgens volledig automatisch wordt gezet. Zelfs melk textureren gaat bij deze compacte krachtpatser helemaal vanzelf. Ga je toch liever met je eigen voorkeuren en instellingen aan de slag? Dan kan je tot 8 zelf samengestelde dranken opslaan. De ThermoJet™ in deze koffiemachine is binnen de 3 seconden opgewarmd. Met andere woorden: dit model is uitermate snel en efficiënt!

Sage Barista Touch

Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro

De Sage Duo Temp Pro is een compacte koffiemachine met een sterke focus op handmatig koffiezetten. Deze pistonmachine is voorzien van de nieuwste snufjes en is heel eenvoudig te bedienen: met één enkele draaiknop!

Sage Duo temp pro espresso machine

Sage Bambino Plus

De Sage Bambino Plus is een vernieuwde versie van de Duo Temp Pro en tevens ook het kleinste koffieapparaat in het Sage-gamma. Deze machine is vooral gefocust op automatisatie. Dat maakt het een aantrekkelijk instapmodel voor beginners.

Sage Bambino plus espresso machine

Sage Dual Boiler

Wil je meer power én volledige controle? De Sage Dual Boiler is ondanks de steile leercurve een interessante espressomachine die uitblinkt in kracht, precisie en snelheid. Dankzij de twee boilers schuim je melk op terwijl je koffie zet.

Sage Dual Boiler

Koffiemolens

Sage Dose Control Pro

De Dose Control Pro van Sage is een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit die tot op de seconde nauwkeurig in te stellen is.

Sage Dose Control Pro koffiemolen

Sage Smart Grinder Pro

De Sage Smart Grinder Pro combineert de kracht en precisie van de Dose Control Pro met een fraaie bedieningsinterface, voorzien van een LCD-display en een groter bonenreservoir.

Sage Smart Grinder Pro

Heb je een vraag over Sage koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .